WordPress Blogunuza Favicon Nasıl Eklenir

750 425 KreatifAjans

Favicon veya Site Simgesi, tarayıcıda web sitenizin başlığının yanında görünen küçük resimdir. Kullanıcılarınızın web sitenizi tanımlamasına yardımcı olur ve sitenizi daha sık ziyaret edenler bu küçük resim için anında bir tanıma oluşturur. Bu, marka bilinirliğinizi artırır ve izleyicileriniz arasında güven oluşturmanıza yardımcı olur. En yaygın WordPress hataları ile ilgili yazımızda, favicon eklememek ilk 25 arasındaydı. Bu yazıda, WordPress blogunuza nasıl favicon ekleyeceğinizi göstereceğiz.

WordPress Sitenize Neden Favicon Eklemelisiniz?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, web sitenizin kimliğini oluşturur. Bununla birlikte, sitenizin kullanılabilirliğini ve kullanıcı deneyimini de iyileştirir. Bu resim, onu daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır:

Favicons in Browser Tabs

Çoğu kullanıcının tarayıcı pencerelerinde genellikle açık birçok sekme vardır. Bu, sekme sayısı arttıkça web sitenizin başlığını gizler. Favicon, kullanıcının web sitenizi tanımlamasına ve istedikleri sekmeye hızla geçmesine yardımcı olur.

Kullanıcılarınızdan sitenizi mobil cihazlarda ana ekranlarına eklemelerini isteyebilirsiniz. Site simgeniz veya site simgeniz, bir kullanıcı sitenizi bir mobil cihazdaki ana ekranına eklediğinde de kullanılır.

Site icon displayed as the app icon on the homescreen of a mobile device

Favicon Nasıl Oluşturulur

Markanızın logosunu site simgeniz veya favicon olarak kullanabilirsiniz. Site simge resminiz için önerilen boyut, hem genişlik hem de yükseklik olarak en az 512 pikseldir. Site simgesi resmi kare olmalıdır, daha büyük bir dikdörtgen resim kullanabilirsiniz ve WordPress, eklediğinizde resmi kırpmanıza izin verir.

Creating a site icon for your WordPress blog using Adobe Photoshop

Tam olarak 512 × 512 piksellik bir site simgesi oluşturmak için Adobe Photoshop veya Gimp gibi bir görüntü düzenleme programı kullanmanızı öneririz. Bu şekilde görüntünüz için kesin orantıları koruyabilirsiniz. Şeffaf görüntü kullanabilir veya görüntüyü seçtiğiniz bir arka plan rengiyle doldurabilirsiniz. Bu resim png, jpeg veya gif biçiminde olabilir.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

WordPress’te Site Simgenizi veya Favicon’unuzu Ekleme

WordPress 4.3’ten bu yana, WordPress yönetici alanından bir favicon veya site simgesi ekleyebilirsiniz. Görünüm »Özelleştir’e gidin ve ‘Site Kimliği’ sekmesine tıklayın.

Site identity in Customizer

Özelleştiricideki site kimliği bölümü, site başlığını, açıklamasını değiştirmenize ve bunları başlıkta görüntülemek isteyip istemediğinizi kontrol etmenize olanak tanır. Ayrıca site simgenizi yüklemenize de olanak tanır. Dosya seç düğmesine tıklayın ve ardından site simgesi olarak kullanmak istediğiniz resmi yükleyin.

Adding site icon and favicon in WordPress

Yüklediğiniz görsel önerilen boyutu aşarsa, WordPress onu kırpmanıza izin verir. Önerilen boyutla tam olarak eşleşirse, değişikliklerinizi kaydedebilirsiniz.

Artık sitenizi önizleyebilir ve favicon’unuzu çalışırken görebilirsiniz. Sitenizi bir mobil cihazda da ziyaret edebilir ve ardından tarayıcı menüsünden “Ana ekrana ekle” yi seçebilirsiniz. Ana ekranda site simgenizin görüneceğini fark edeceksiniz.

Eski WordPress’e Favicon Ekleme (4.2 veya altı)

Favicon’unuzu FTP kullanarak web sitenizin kök dizinine yükleyin. Bundan sonra bu kodu temanızın header.php dosyasına yapıştırabilirsiniz.

<link rel="icon" href="https://www.wpbeginner.com/favicon.png" type="image/x-icon" /> <link rel="shortcut icon" href="https://www.wpbeginner.com/favicon.png" type="image/x-icon" />

Wpbeginner.com’u sitenizin URL’si ile değiştirin ve gitmeniz iyi olur. Temanızın bir header.php dosyası yoksa veya bulamıyorsanız endişelenmeyin, sizin için bir eklentimiz var. Üstbilgi ve Altbilgi Ekle eklentisini yükleyin ve etkinleştirin. Eklentiyi etkinleştirdikten sonra Ayarlar »Üstbilgi ve Altbilgi Ekle’ye gidin ve yukarıda verilen kodu başlık bölümüne yapıştırın ve ayarlarınızı kaydedin.

FTP ile hiç uğraşmak istemiyorsanız, All in One Favicon adlı eklentiyi de kullanabilirsiniz.

Bu makalenin, WordPress sitenize favicon eklemenize yardımcı olacağını umuyoruz. Sorularınız ve geri bildirimleriniz için aşağıya bir yorum bırakabilir veya bizi Twitter’da yakalayabilirsiniz.