WordPress Blogunuzda Reklam Nasıl Satılır (Adım Adım)

750 425 KreatifAjans

WordPress blogunuzda reklam satmak ister misiniz? Bir blogda veya web sitesinde reklam satmak, çevrimiçi para kazanmanın en yaygın yollarından biridir. Bu yazıda, WordPress blogunuzda eklentileri nasıl satacağınızı ve kullanabileceğiniz farklı reklam seçeneklerini açıklayacağız.

Selling ads on your WordPress blog

WordPress Blogunuzda Reklam Satmak İçin Neye İhtiyacınız Var?

Öncelikle doğru blog platformunu kullandığınızdan emin olmalısınız. İki tür WordPress blogu vardır, barındırılan bir blog hizmeti olan WordPress.com ve ayrıca kendi kendine barındırılan WordPress olarak da adlandırılan WordPress.org. WordPress.com ile WordPress.org karşılaştırmamızdaki farkı görün.

WordPress.com’un kendi WordAds programı vardır ve yalnızca iş planına kaydolursanız üçüncü taraf reklamlarına izin verir.

Öte yandan, kendi kendine barındırılan WordPress.org web sitenizde kutudan çıktığı gibi reklam yayınlayabilirsiniz.

Henüz bir WordPress.org web siteniz yoksa, bir WordPress blogunu nasıl başlatacağınıza dair kılavuzumuzdaki talimatları izleyin ve kısa sürede çalışmaya başlayacaksınız.

Bununla birlikte, WordPress blogunuzda ne tür reklamlar satabileceğinize bir göz atalım.

WordPress Blogunuzda Satabileceğiniz Reklam Türleri

WordPress blogunuzda satabileceğiniz farklı reklam türleri vardır. Web sitenizin konusuna, hedef kitlesine ve genel trafiğine bağlı olarak bir reklam türü diğerinden daha iyi sonuç verebilir.

Blogunuz için etkili bir para kazanma stratejisi oluşturmak için farklı reklam türlerini birleştirmeyi de seçebilirsiniz.

1. TBM veya Tıklama Başına Maliyet Reklamları

Pay per click ads

Tıklama başı maliyet reklamları, web sitelerinin çoğunda görüntülenen en yaygın reklam türüdür. Reklamlar tıklama başına satılır, yani yalnızca bir kullanıcı reklamı tıkladığında ödeme almaya hak kazanırsınız.

Bu reklam türünün bu kadar başarılı olmasının nedeni, hem yayıncılar hem de reklamverenler için etkili bir şekilde çalışmasıdır. Reklamverenler, potansiyel müşteriler oluşturmak veya satışları artırmak için kullanabilecekleri web sitelerine trafik alırlar. Yayıncı, trafik göndermek için ödeme alabilir.

Google AdSense gibi reklam programları, web sitenizde tıklama başına maliyet reklamlarını kolayca satmanıza olanak tanır. Google AdSense programına kaydolduktan sonra, web siteniz Google’ın devasa reklamveren ağının kullanımına açılacaktır.

Daha fazla ayrıntı için, Google AdSense’in WordPress’e nasıl düzgün şekilde ekleneceği hakkındaki kılavuzumuza bakın.

Bir dezavantajı, düşük trafiğiniz varsa veya reklamlarınız stratejik konumlara yerleştirilmezse, web sitenizdeki reklamlar için çok düşük bir tıklama oranı elde edebilirsiniz. Ancak, birçok web sitesi sahibi, reklamlarını WordPress’te optimize ederek bunun üstesinden hızla gelir.

2. BGBM veya Bin Gösterim Başına Maliyet Reklamları

Cost per Mille ads

BGBM (bin gösterim başı maliyet) veya bin gösterim başı maliyet, görüntülenme sayılarına göre satılan reklamlardır. Bu, kullanıcılar tıklasın veya tıklamasın, web sitenizde reklam görüntülediğiniz için ödeme alacağınız anlamına gelir.

BGBM reklamları, yalnızca tıklama başı maliyet reklamlarıyla elde edeceğiniz gelir miktarını çoğu zaman elde edemez. Ancak, yüksek trafikli bir web siteniz varsa ve içeriğinize çok yakın reklam yerleştirmek istemiyorsanız, bunlar önemli bir gelir kaynağı olabilir.

Reklamverenler, hedef kitleleri arasında itibarı yüksek olan web sitelerinde BGBM reklamları satın almaya özellikle isteklidir.

3. Sabit Ücretli Reklamlar

Flat fee ads

Sabit ücretli reklamlar, web sitenizde belirli bir süre için reklam noktaları satmanıza olanak tanır. Reklamlarınızı, web sitenizin ortalama olarak ne kadar trafik oluşturduğuna göre fiyatlandırabilirsiniz.

Bu tür reklamlar, reklamverenlere daha fazla gösterim ve tıklama sağlar ve web sitesi sahiplerinin dönem sonunda tam olarak ne kadar kazanacaklarını bilmelerini sağlar.

Reklamverenler genellikle bu tür reklamları, hedef demografikleriyle eşleşen daha yüksek trafiğe sahip web sitelerinde satın alır. Bir ‘Buraya Reklam Verin’ sayfası oluşturarak doğrudan web siteniz üzerinden reklam satabilirsiniz. Alternatif olarak, BuySellAds veya DoubleClick by Google gibi programlara da katılabilirsiniz.

4. Satış Ortağı Reklamları

Affiliate marketing

Satış ortağı reklamları, eyleme dayalı reklamlar olarak da adlandırılabilir. Temel olarak, bir reklamverenin web sitesine trafik gönderirsiniz, ancak yalnızca bir kullanıcı bir işlemi tamamladığında ödeme alırsınız. Bu işlem, satın alma, yazılım indirme, hesap oluşturma vb. Herhangi bir şey olabilir.

Bağlı kuruluş programları, tavsiye kimliğinizle birlikte size benzersiz bir URL sağlar. Daha sonra bu URL’yi afişler, grafikler oluşturmak veya makalelerinize doğrudan bağlantılar eklemek için kullanabilirsiniz.

Bağlı kuruluş reklamlarının yararı, tıklama başına maliyet veya bin reklam başına maliyetten önemli ölçüde daha fazla ödeme alabilmenizdir.

Tanıtmak istediğiniz farklı ürün ve hizmetlerin bağlı kuruluş programlarına kaydolabilirsiniz. Her ürün, hizmet ve bağlı kuruluş programı kendi komisyon oranları, şartları ve koşulları ile birlikte gelir.

Örneğin, WPEngine’in ortaklık programı, yolladığınız her yeni kayıtta para kazanmanıza olanak tanır. Komisyonunuz, hangisi daha yüksekse, kullanıcının ilk ay ödemesinin tamamına veya sabit 200 $ ‘a dayalı olacaktır.

ThirstyAffiliates’i kullanarak WordPress’teki ortaklık bağlantılarınızı kolayca yönetebilirsiniz. Ayrıca bağlı kuruluş pazarlamanızı artırmak için birçok araç ve eklenti bulacaksınız.

Web Sitenizde Banner Reklamları Oluşturma

Farklı reklam türlerini inceledikten sonra, işinize yarayan bir para kazanma stratejisi oluşturabilirsiniz. Hangisinin sizin için doğru seçim olduğundan hala emin değilseniz endişelenmeyin.

Çoğu web sitesi sahibi birden çok reklam türü kullanır ve ardından kazanç potansiyellerine göre bunları önceliklendirir.

Bir para kazanma stratejisi seçtikten sonra, artık web sitenize banner reklamlar eklemeye hazırsınız. WordPress, kullanabileceğiniz gerçekten iyi birkaç reklam yönetimi eklentisine sahiptir.

AdSanity kullanmanızı öneririz, WordPress için en başlangıç dostu reklam yönetimi eklentilerinden biridir.

Yapmanız gereken ilk şey, AdSanity eklentisini kurmak ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirdikten sonra, ilk reklamınızı oluşturmak için Adsanity »Reklam Oluştur’a gidin.

Create new ad in AdSanity

AdSanity, her türlü reklamı oluşturmanıza olanak sağlar. Kendi kendine barındırılan bir reklam, yerel reklam oluşturabilir veya Google AdSense gibi bir reklam programı tarafından sağlanan reklam kodunu ekleyebilirsiniz.

Yerel bir reklam yayınlıyorsanız, bir başlık resmi ve grafikler yükleyebilirsiniz. Üçüncü taraf bir reklamsa, devam edip reklam kodunu girebilirsiniz.

Meta yayınla kutusunun altında, reklamı belirli bir süre yayınlanacak şekilde planlayabilir veya süresiz olarak yayınlanmasına izin verebilirsiniz. Değişikliklerinizi kaydetmek için yayınla veya güncelle düğmesine tıklamayı unutmayın.

Schedule or publish the ad

AdSanity, widget’leri ve kısa kodları kullanarak web sitenizin herhangi bir yerinde reklam görüntülemenizi sağlar. Basitçe Görünüm »Widget’lar sayfasına gidin ve AdSanity tek reklam widget’ını bir kenar çubuğuna sürükleyip bırakın.

AdSanity sidebar widgets

Ayrıntılı talimatlar için, AdSanity ile WordPress’te reklamların nasıl yönetileceğine ilişkin makalemize bakın.

Bu makalenin, WordPress blogunuzda nasıl reklam satacağınızı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, WordPress kullanarak çevrimiçi para kazanmanın daha fazla yolu hakkındaki rehberimizi görmek isteyebilirsiniz.