WordPress Blogunuzu Nasıl Tamamen Özel Yapabilirsiniz?

750 425 KreatifAjans

WordPress blogunuzu tamamen özel yapmak ister misiniz? Genellikle, bebek fotoğraflarını arkadaşlarımız ve aileyle paylaşmak için WordPress kullanmak isteyen ebeveynlerden talepler alıyoruz. Bu yazıda, blogunuzu nasıl tamamen özel yapacağınızı göstereceğiz. Ayrıca, özel bir alana sahip genel bir bloga sahip olmak isteyenler için WordPress’te özel ve şifre korumalı bir gönderinin nasıl oluşturulacağını da ele alacağız.

Özel Blog’a Ne Zaman ve Kim İhtiyaç Duyar?

  • Özel bir WordPress blogu, aile etkinliklerinizi, düğün fotoğraflarınızı, bebek resimlerinizi vb. Arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmak için kullanışlıdır. İlham almak için aile blogları için en iyi WordPress temalarından bazılarına bakın.
  • Özel bir blog, kendi özel günlüğünüz veya derginiz olarak kullanılabilir.
  • Projeler üzerinde çalışan ekipler özel bir blogda işbirliği yapabilir.
  • Henüz tamamen halka açık olarak hazır olmayan yapım aşamasında bir web sitesi.
  • Bir sınıf web sitesi gizli hale getirilebilir ve yalnızca kayıtlı öğrenciler için erişilebilir hale getirilebilir.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

Bir WordPress Blogu Tamamen Özel Yapmak

Yapmanız gereken ilk şey Özel Sitem eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirdikten sonra, eklenti ayarlarını yapılandırmak için Ayarlar »Özel Site sayfasını ziyaret etmeniz gerekir.

Private site settings page

Öncelikle, eklentiyi etkinleştirmek ve sitenizi özel yapmak için ‘Siteyi Özel Yap’ bölümünün altındaki kutuyu işaretlemeniz gerekir.

Bir sonraki bölüm, kullanıcıların WordPress sitenize kaydolmasına izin vermektir. Kullanıcıların sitenize kaydolmasını istemiyorsanız, bu bölümü atlayabilirsiniz.

‘Açılış Konumu’ bölümünün altında, kullanıcıların oturum açtıklarında hangi sayfayı göreceklerini seçebilirsiniz. Varsayılan olarak, eklenti onları giriş yapmadan önce istedikleri URL’ye geri döndürecektir. Ayrıca kullanıcıları ana sayfaya, WordPress yönetici panosuna, WordPress sitenizdeki diğer herhangi bir URL’ye yönlendirebilirsiniz.

Landing location

Özel giriş sayfası bölümü, yalnızca WordPress sitenizde özel bir giriş sayfası kullanıyorsanız geçerlidir. Kutuyu işaretlemeniz ve özel giriş sayfanızın URL’sini girmeniz yeterlidir. Eklenti daha sonra bu URL’yi giriş sayfası olarak kullanmaya başlayacaktır.

Custom login page settings

Özel Sitem eklentisi, web sitenizin bazı bölümlerini özel olmaktan çıkarmanıza da olanak tanır. Örneğin, statik bir ön sayfa kullanıyorsanız ve kullanıcıların görmesini istiyorsanız, bunu bir dışlama olarak ekleyebilirsiniz. Ayrıca bir iletişim formu veya hakkında sayfası gibi başka URL’leri de dışlama listesine ekleyebilirsiniz.

Exclude pages to be always visible

Ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

Hepsi bu, web sitenizi ziyaret eden kişilerden artık web sitenizi görüntülemeden önce oturum açmaları istenecek. Ayarlarınıza bağlı olarak, kullanıcılar hariç tutulan sayfaları görebilir veya yalnızca giriş sayfasını görebilirler.

WordPress’te Bireysel Gönderileri Özel Yapma

WordPress, gönderileri veya sayfaları özel ve şifre korumalı yapmanıza izin veren yerleşik bir özellik ile birlikte gelir. İşte bir WordPress gönderisini nasıl özel yapacağınız.

WordPress’te yeni bir gönderi oluşturarak veya mevcut bir gönderiyi düzenleyerek başlamanız gerekir. Gönderi düzenleyici ekranında, meta yayınla kutusunun altında Görünürlük seçeneğini göreceksiniz. Görünürlüğün yanındaki Düzenle bağlantısını tıklayın.

Edit a post's visibility

Orada bir gönderi Özel yapma veya gönderiye bir şifre koruması ekleme seçeneklerini göreceksiniz. Bir gönderiyi özel veya şifre korumalı yapmak için uygun radyo düğmesini seçin.

Making a WordPress post password protected or private

Bir WordPress gönderi şifresi korumalı yapmayı seçerseniz, WordPress sizden bir şifre girmenizi isteyecektir. Gönderiyi görüntülemek için kullanıcıların tam olarak bu şifreyi girmeleri gerekecektir. Bu şifreyi arkadaşlarınıza ve ailenize e-posta ile gönderebilir ve şifreyi girerek gönderiyi görüntüleyebilirler.

Önemli: Lütfen Editör veya Yönetici kullanıcı rolüne sahip kullanıcıların, WordPress yönetici alanına giriş yaparak şifre korumalı veya özel bir gönderiyi görüntüleyebileceğini unutmayın. Ancak sitenizdeki tek kullanıcı sizseniz, bunun için endişelenmenize gerek yoktur. Daha fazla bilgi için lütfen WordPress’te kullanıcı rollerine nasıl yetenek ekleneceği veya kaldırılacağı hakkındaki kılavuzumuza bakın.

Bu makalenin tamamen özel bir WordPress blogu ve gönderileri oluşturmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Eşyalarınızı kendi web sitenizde seçkin kişilerle paylaşmanın harika bir yoludur.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Google + ‘ da da bulabilirsiniz.