WordPress Blogunuzu Yönetmek ve Büyütmek için 40 Faydalı Araç (Güncellenmiş)

750 425 KreatifAjans

Kullanıcılarımız tarafından sık sık WordPress bloglarımızı yönetmek ve büyütmek için hangi araçları kullandığımız sorulur. Bunlardan bazılarını Kreatif Ajans Planımızda listeledik, ancak farklı projelerimizde kullandığımız birkaç tane daha var. Aşağıda, WordPress blogunuzu yönetmek ve büyütmek için 40 faydalı aracın bir listesi bulunmaktadır.

Useful tools to manage and grow your WordPress blog

Bir blog başlatmak mı istiyorsunuz?

Kendi WordPress blogunuzu başlatmak ister misiniz? Eğer inek değilseniz, bunun özellikle korkunç bir düşünce olabileceğini biliyoruz. Bil bakalım ne oldu – yalnız değilsin.

Kreatif Ajans’da 130.000’den fazla kullanıcının bir blog başlatmasına yardımcı olduk. Ve sen de yapabilirsin!

Herhangi bir teknik bilgi olmadan bir WordPress blogunun nasıl başlatılacağına dair kapsamlı adım adım kılavuzumuzu okuyun.

1. VaultPress

VaultPress

Yedeklemeler, herhangi bir çevrimiçi işletmenin büyümesi için son derece önemlidir. VaultPress’i Kreatif Ajans’da ve tüm web sitelerimizde kullanıyoruz. Farklı planları ve fiyatları olan abonelik bazlı bir hizmettir. VaultPress, tek tıklamayla geri yükleme seçeneğiyle otomatikleştirilmiş gerçek zamanlı bulut yedekleme çözümü sunar.

Alternatifler: Karşılaştırılan en iyi 7 WordPress yedekleme eklentisini görün (artılar ve eksiler)

2. Sucuri

Sucuri

Herhangi bir web sitesi, kötü amaçlı yazılım veya hizmet reddi saldırılarına uğrayabilir veya saldırıya uğrayabilir. Sucuri, bir web sitesi izleme ve güvenlik hizmetidir. Web sitenizdeki herhangi bir şüpheli etkinlik için gerçek zamanlı uyarılar sağlar. Yalnızca web sitenizi kötü amaçlı yazılımlardan korumakla kalmaz, aynı zamanda bunları tespit edip kaldırabilir.

Sucuri’nin 3 ayda 450.000 WordPress saldırısını engellememize nasıl yardımcı olduğuna bir göz atın. İşletmeniz için hangisinin daha iyi olduğunu öğrenmek için Sucuri ile CloudFlare’yi karşılaştıran makalemizi de görmek isteyebilirsiniz.

3. Google Analytics

Google Analytics

Hedef kitlenizi anlamak, herhangi bir çevrimiçi işletme için başarının anahtarıdır. Google Analytics, hedef kitlenizi anlamak için ihtiyaç duyduğunuz istatistikleri sağlar. Google Analytics’i WordPress’e yüklemek çok kolaydır ve ücretsizdir.

Alternatifler: WordPress için en iyi 7 analiz çözümü.

4. Yoast SEO

Yoast SEO plugin for WordPress

Yoast’ın WordPress SEO eklentisi, WordPress için eksiksiz bir web sitesi optimizasyon çözümüdür. Özelliklerle doludur ve birkaç başka eklenti kurma ihtiyacını ortadan kaldırır. WordPress’te Yoast SEO eklentisini kurmak ve kurmak da çok kolaydır. Yoast’ın WordPress SEO eklentisini neden kullandığımızı görün.

Alternatif: Hepsi Bir Arada SEO Paketi. Ayrıca Yoast SEO ile Hepsi Bir Arada SEO Paketi karşılaştırmamıza bakın.

5. Akışı Düzenle

Edit Flow

Çok yazarlı bir WordPress sitesini yönetmek, herkesin ne üzerinde çalıştığını bilmiyorsanız bir karmaşa olabilir. Edit Flow, WordPress destekli web siteleri için sorunsuz bir editoryal iş akışı yönetim sistemi sunar. Özel durumlar eklemenize, editoryal geri bildirim bırakmanıza, editoryal takvimi görüntülemenize ve içerik stratejinizi bir profesyonel gibi yürütmenize olanak tanır.

Alternatif: İçerik İlerlemesi

6. TablePress

TablePress

TablePress, herhangi bir HTML veya CSS yazmadan WordPress yazılarınıza ve sayfalarınıza tablo eklemenizi sağlar. Kullanımı basittir ve sütunları sıralama, verileri dışa aktarma ve tablolarınızdaki formülleri kullanma gibi gelişmiş özelliklerle birlikte gelir.

WordPress yazılarına ve sayfalarına nasıl tablo ekleneceği ile ilgili kılavuzumuzda daha fazla bilgi edinin.

7. Polldaddy

Polldaddy

Adından da anlaşılacağı gibi Polldaddy, WordPress sitenize anketler, anketler ve sınavlar eklemenize izin verir. Polldaddy, anketler oluşturmayı ve bunları gönderilerinize hızla yerleştirmeyi çok kolaylaştırır. Tek dezavantajı, WordPress.com hesabınıza bağlanmanızı istemesidir.

Alternatif: Yerçekimi Formları, SurveyMonkey

8. ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates

Satış ortaklığı, birçok web sitesi sahibi için ana gelir kaynağıdır. Bağlı kuruluş bağlantılarının eklenmesi ve yönetilmesi zaman alıcı bir görev olabilir, ThirstyAffiliates burada devreye girer.

Bağlı kuruluş bağlantılarını kolayca eklemenize, güzel URL’lerle bağlantıları gizlemenize ve anahtar kelimeler için bağlantıları otomatik olarak eklemenize olanak tanıyan bir bağlı kuruluş bağlantı yöneticisidir. ThirstyAffiliates ile WordPress’e bağlı kuruluş bağlantılarının nasıl ekleneceği hakkındaki kılavuzumuza bakın.

9. Son Başvuru Tarihinden Sonra

After the Deadline

Son teslim tarihinden sonra, WordPress yayınlarınızı ve sayfalarınızı dilbilgisi ve yazım hataları için kontrol etmenizi sağlar. Automattic tarafından geliştirilen, ayrıca gönderilerinizi stil açısından kontrol ederek içeriğinizin okunabilirliğini artırmanıza olanak tanır.

10. Yüzen Sosyal Bar

Floating Social Bar

WordPress için çoğu sosyal medya eklentisi, sitenizin sayfa hızını yavaşlatır. Kayan sosyal çubuk, yalnızca gerektiğinde sosyal medya düğmelerinizi yükleyen en iyi WordPress sosyal medya eklentisidir. Sosyal medya görünürlüğünüzü en üst düzeye çıkarmak için WordPress yayınlarınıza yapışkan bir kayan çubuk ekler.

Kayan Sosyal Çubuğu nasıl kullanacağınızı görün

11. Yine Bir Başka İlgili Mesaj Eklentisi (YARPP)

Yet Another Related Posts Plugin (YARPP)

Yine Bir Diğer İlgili Yazılar Eklentisi, yani YARPP, 300.000’den fazla indirme ile WordPress ile ilgili en popüler yazı eklentilerinden biridir. İlgili gönderilerin hem küçük resim hem de metin gösterimini destekler ve yeni başlayanlar için bile kullanımı oldukça kolaydır.

Alternatifler: WordPress için En İyi 5 İlgili Gönderi Eklentisi

12. Kunduz Oluşturucu

Beaver Builder

Beaver Builder, en iyi sürükle ve bırak WordPress sayfa oluşturucu eklentisidir. WordPress temanız ne olursa olsun, kendi özel düzeninizle her türlü sayfayı kolayca oluşturmanıza olanak tanır.

Sayfalarınızda farklı işlevler eklemek için kullanabileceğiniz bloklara benzeyen birkaç gelişmiş ve temel modül ile birlikte gelir.

Alternatifler: WordPress için en iyi 5 sürükle ve bırak sayfa oluşturucu.

13. OutreachPlus

OutreachPlus

OutreachPlus, işletmeniz için verimli bir şekilde e-posta sosyal yardım kampanyaları yürütmenize olanak tanır. Potansiyel müşterileri daha kolay takip edebilir ve takip edebilir ve tüm potansiyel müşterilerinizi tek bir gösterge panosu altında takip edebilirsiniz.

Otomatik yanıtlar, eyleme dayalı tetikleyiciler, otomatik kişiselleştirme, e-posta bilgileri ve daha fazlası gibi özelliklerle birlikte gelir. Birden fazla e-posta hesabını bağlayabilir ve sosyal yardım kampanyalarınızı kuşbakışı gören tek bir gelen kutusu kullanabilirsiniz. Geri bağlantı almak, basın açıklamaları almak, etkileyicilerle bağlantı kurmak, yetki oluşturmak ve web siteniz için trafik oluşturmak için sahip olunması gereken bir araçtır.

14. Kolay Dijital İndirmeler

Easy Digital Downloads

Easy Digital Downloads, WordPress ile dijital ürünler satmanın en kolay yoludur. Birden çok ödeme ağ geçidi, yinelenen ödemeler, indirim kodları, raporlar ve düzinelerce eklenti ile birlikte gelir. Yeni başlayanlar için bile kurulumu kolaydır ve geliştiricilerin kolayca özelleştirmesi için yeterince güçlüdür.

Alternatifler: Karşılaştırılan en iyi 5 WordPress e-ticaret eklentisine bakın

15. Sürekli İletişim

Constant Contact

Constant Contact, en iyi e-posta servis sağlayıcılarından biridir. E-posta listenizi oluşturmanıza, e-postalar tasarlamanıza ve kullanıcılarınıza göndermenize olanak tanır. Çok yeni başlayanlar için uygundur ve aynı zamanda deneyimli kullanıcılar için yeterince güçlüdür.

Alternatifler: Aweber, GetResponse

16. OptinMonster

OptinMonster

OptinMonster, en iyi WordPress müşteri adayı oluşturma eklentisidir. WordPress sitenize güzel optin formları eklemenize olanak tanır ve daha fazla abone kazanmanıza yardımcı olur (OptinMonster ile e-posta abonelerimizi nasıl % 600 artırdığımızı görün). Bir kullanıcı web sitenizden ayrılmak üzereyken bir ışık kutusu açılır penceresi görüntülemenizi sağlayan sayfa düzeyinde hedefleme, bölünmüş test, analiz ve çıkış amacı teknolojisi ile birlikte gelir.

OptinMonster ile WordPress’te e-posta listenizi nasıl oluşturacağınızı görün.

17. WPForms

WPForms, WordPress için en başlangıç dostu iletişim formu eklentisidir. Bu sürükle ve bırak çevrimiçi form oluşturucu, yalnızca birkaç tıklamayla iletişim formları, e-posta abonelik formları, sipariş formları, ödeme formları ve diğer türden çevrimiçi formları kolayca oluşturmanıza olanak tanır.

Kreatif Ajans’da ve diğer tüm sitelerimizde kullanıyoruz. Basit bir çözüm arayanlar için ücretsiz bir WPForms Lite sürümü mevcuttur.

Daha gelişmiş özellikler istiyorsanız, Pro sürümünü edinin. Satın alma işleminizde% 10 indirim kazanmak için bu WPForms kuponunu kullanın.

Alternatif: Yerçekimi Formları, NinjaForms

18. CC Arama

CC Search

İnsanların görüntüleri metinden daha ilgi çekici bulduğu kanıtlanmış bir gerçektir. Bununla birlikte, yasal olarak kullanmanıza izin verilen görüntüleri bulmak o kadar basit değildir. CC Search, creative commons lisanslı görüntülerde arama yapmanızı sağlar. Aramayı, kullanmanıza ve değiştirmenize izin verilen resimleri aramak üzere kısıtlayabilirsiniz. WordPress blog yazılarınız için creative commons lisanslı görsellerin nasıl bulunacağı ve ekleneceği hakkındaki kılavuzumuza göz atın.

Ayrıca, WordPress blog yayınlarınız için telifsiz görselleri nasıl bulacağınızla ilgili kılavuzumuza bakın.

19. Canva

Canva

Hiç sitenize profesyonel görünümlü grafikler eklemek istediniz mi? Canva, basit ve sezgisel bir sürükle ve bırak arayüzüyle güzel grafik tasarımlar oluşturmanıza, görüntüleri düzenlemenize, posterler oluşturmanıza olanak tanır. Yeni başlayanlar için bile kullanımı son derece kolaydır.

Alternatif: Visage

20. PiktoChart

PiktoChart

PiktoChart, herkesin güzel infografikler, grafikler ve sunumlar oluşturmasını mümkün kılar. Yüzlerce şablonu vardır ve kendi fotoğraflarınızı yüklemenize izin verir. Her tür infografik oluşturmak için basit sürükle ve bırak arayüzünü kullanabilirsiniz.

Alternatif: Infogr.am

21. Google Drive

GoogleDrive

Google Drive, herhangi bir cihazdan doküman paylaşmanızı, ekiplerle ortak çalışmanızı ve dosyalarınıza erişmenizi kolaylaştırır. Google’ın bulut depolama hizmeti, masaüstü ofis uygulamalarına oldukça iyi bir alternatiftir. Gmail ve Google+ hesaplarınızla paylaşılan 15 GB ücretsiz depolama alanıyla birlikte gelir.

Alternatif: Dropbox

22. TimeDoctor

Timedoctor

TimeDoctor, çalışırken tam olarak nasıl zaman geçirdiğinizi görmenizi sağlayan bir üretkenlik aracıdır. Ekipler kadar bireyler tarafından da kullanılabilir. Bir zaman izleme aracı olarak web sitelerini, uygulamaları ve boşta kalma süresini izleyebilir.

Alternatif: RescueTime

23. Boomerang

Boomerang

Hiç e-postaları daha sonra göndermek üzere planlamak istediniz mi? Boomerang, Gmail hesabınızda e-postalar planlamanıza olanak tanır. Ayrıca, belirli bir süre içinde yanıt alamazsanız otomatik olarak takip e-postaları göndermenize de olanak tanır. Boomerang, Chrome, Firefox ve Safari için bir tarayıcı uzantısı olarak mevcuttur. Ayrıca mobil ve android cihazlarda da mevcuttur.

24. Trello

Trello

Trello bir proje yönetim aracıdır. Projelerinizi organize etmek ve yönetmek için bir görsel sunar. Tipik bir Trello panosu, kart olarak görüntülenen listelerin bir listesidir. Ekip üyelerini herhangi bir karta ekleyin, görevler atayın ve işlerinizi halledin. Trello, aynı panoda gerçek zamanlı etkinliği görüntüler ve bir projede gerçekleşen her şeyi yapabilirsiniz.

25. LastPass

Lastpass

Zayıf şifreleri kullanmanın veya aynı şifreyi farklı servisler için kullanmanın hiçbir mazereti yoktur. Ama sorun şu ki, tüm bu şifreleri nasıl hatırlıyorsunuz? LastPass, tüm parolanızı tek bir güvenli kasa altında saklayan bir parola yöneticisidir. LastPass’ı kurduktan sonra, otomatik olarak güçlü parolalar oluşturmak ve bunları tek bir tıklamayla kaydetmek için kullanabilirsiniz.

Alternatifler: 1Password, Dashlane

26. Twitter Araması

Twitter Search

Twitter, web’in sohbet kutusudur. İçerik fikirleri bulmak için Twitter aramasını kullanın. Kullanıcıların web sitenizle ilgili konular hakkında neler konuştuğunu görün ve ardından onlarla etkileşim kurmak için bu kullanıcılara ulaşın.

27. Google Arama Konsolu

Google Search Console

Google Web Yöneticisi Araçları olarak da bilinen Google Arama Konsolu, web sitesi sahiplerinin arama motorunun web sitelerini nasıl gördüğünü kontrol etmelerine olanak tanır. Sitenizin göründüğü en sık kullanılan sorguları görebilirsiniz. Yinelenen başlıklar, tarama hataları, arama sorguları, dizine alınmış içerik vb. Hakkında raporlar gösteren kapsamlı bir araç setidir.

WordPress sitenizi Google Web Yöneticisi Araçlarına nasıl ekleyeceğinizi görün

28. Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Google Keyword Planner

Google’ın anahtar kelime planlayıcı aracı, size anahtar kelimeler için bir tahmin arama hacmi verir. Bu aracı kullanarak yazmaya değer anahtar kelimeleri belirleyebilirsiniz. Ayrıca yüksek arama hacmine sahip uzun kuyruklu anahtar kelimeler de bulabilirsiniz. Bu, yazılarınızı bu anahtar kelimeler için kolayca sıralamanıza olanak sağlar.

29. EMV Başlık Analizörü

Emotional Marketing Value analysis

Duygusal Pazar Değeri başlık analiz aracı, gönderi başlıklarınızı, başlıklarınızı ve başlıklarınızı duygusal etki açısından kontrol eder. Araştırmalar, kullanıcıların daha yüksek EMV’ye sahip başlıkları çok daha çekici bulduğunu göstermiştir. Başlıklarınızı EMV için test etmek size daha ikna edici başlıklar ve eylem çağrısı yazmayı öğretecektir.

Ayrıca bkz: Dönüşümlerinizi artıracak 700’den fazla güçlü kelime

30. Beslenmek

Feedly

Feedly, modern bir haber / RSS beslemesi okuyucusudur. Tüm favori sitenizdeki içeriği tek bir yerde görüntülemenizi ve okumanızı sağlar. Feedly, web’de tarayıcı uzantısı olarak ve Android ve iOS cihazlarda uygulama olarak mevcuttur.

Ayrıca bakınız: WordPress Kullanıcıları ve Blog Yazarları için 15 Mobil Uygulamaya Sahip Olmalıdır