WordPress Çok Yazarlı Bloglarını Verimli Bir Şekilde Yönetmek için 21 Eklenti

750 425 KreatifAjans

Çok yazarlı bir WordPress web sitesini çalıştırmak, tek yazarlı bir WordPress bloguna kıyasla farklı zorluklarla birlikte gelir.

İçerik planlamanız, editoryal bir iş akışı oluşturmanız, kullanıcı etkinliğini izlemeniz ve web sitenizin en yüksek performansta çalıştığından emin olmanız gerekir.

Bu kulağa çok fazla iş gibi geliyor, ancak neyse ki her şeyin sorunsuz çalışmasını sağlayacak gerçekten yararlı bazı eklentiler var.

Bu makalede, çok yazarlı WordPress bloglarını verimli bir şekilde yönetmek için size en iyi eklentileri göstereceğiz. Bu eklentiler işinizi kolaylaştıracak ve web sitenizdeki yazarların daha üretken olmasına yardımcı olacaktır.

The best plugins to manage multi-author WordPress blogs more efficiently

1. PublishPress

PublishPress, içerik açısından zengin her tür web sitesi için en iyi yayınlama aracı kitidir ve çok yazarlı WordPress blogları için sahip olunması gereken bir eklentidir.

WordPress içinde bir editoryal takvim oluşturmanıza ve yönetmenize, taslaklar ve makale fikirlerinde ilerlemeyi takip etmenize, yazarları yönetmenize, özel bildirimler ayarlamanıza ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanır.

Eklenti, size güçlü araçlar sağlayan tamamlayıcı eklentilerle birlikte gelir. Bu eklentiler arasında, Geliştirilmiş Yetenek Yöneticisi (kullanıcı izinlerini özelleştirmek için), Düzeltmeler (WordPress’teki revizyonları yönetmek için) ve WordPress’teki görüntüleme izinlerini kontrol etmenizi sağlayan Basın İzni bulunur.

Bu inanılmaz derecede güçlü eklenti, içerik planlamadan yayınlamaya kadar her adımda size yardımcı olurken hiçbir şeyin çatlaklardan kaymamasını sağlar. Daha fazla ayrıntı için, WordPress’te editoryal iş akışınızı nasıl geliştireceğinize dair kılavuzumuza bakın.

Bonus: Blog yazısı fikirleri bulmak için anahtar kelime araştırmasının nasıl yapılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

2. WPForms


WPForms, piyasadaki en iyi WordPress iletişim formu eklentisidir. Basit bir sürükle ve bırak form oluşturucuyu kullanarak formları kolayca oluşturmanıza olanak tanır.

Profesyonel planları ayrıca kullanıcı kaydı, özel giriş formu ve gönderim sonrası eklentilerle birlikte gelir. Bu, kimsenin WordPress yönetici alanınıza erişmesine izin vermeden web sitenizdeki yayınları kabul etmenize olanak tanır,

Ayrıntılar için, kullanıcıların WordPress web sitenize gönderi göndermesine nasıl izin vereceğinizle ilgili adım adım kılavuzumuza bakın.

3. MemberPress

Yalnızca ücretli üyelerin gönderi gönderebileceği bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız, MemberPress’i seveceksiniz. En iyi WordPress üyelik eklentisidir ve abonelikleri ve üyelik planlarını kolayca satmanıza izin verir.

Kullanıcının üyelik düzeyine göre herhangi bir içeriğe erişimi kolayca kısıtlamanıza olanak tanır. Ayrıca, ön uç gönderi gönderme sayfaları oluşturmak için WPForms ile de kullanabilirsiniz.

Ayrıntılı talimatlar için, WordPress’te kolayca üyelik web sitesi oluşturma hakkındaki kılavuzumuza bakın.

4. TranslatePress

Çok dilli bir WordPress web sitesi çalıştırıyorsanız, TranslatePress web sitenizdeki çevirileri kolayca yönetmenize yardımcı olur.

Web sitenizdeki sizin ve diğer yazarların, web sitenizdeki içeriği canlı bir önizleme ile kolayca çevirmenize olanak tanır. Ayrıca WordPress temalarını ve eklentilerini çevirmek için de kullanabilirsiniz.

Adım adım ayrıntılar için, WordPress web sitenizi nasıl kolayca çevirebileceğinizle ilgili eğitimimize bakın

Alternatifler: WPML, Polylang

5. Sucuri

Sucuri, web sitenizi yetkisiz erişime, kaba kuvvet saldırılarına ve bilgisayar korsanlığına karşı korumak için en iyi WordPress güvenlik eklentisidir.

Çok yazarlı bir WordPress sitesi olarak, WordPress web sitenizin yönetici alanına daha fazla kişi erişebilir. Yazarlarınızın gönderi yazabildiğinden emin olurken, yönetici alanınızın güvenli ve emniyetli olduğundan da emin olmak istersiniz.

Sucuri, düzenli güvenlik kontrolleri yapar ve bir web sitesi güvenlik duvarı görevi görür. Bu, kötü amaçlı saldırıların web sitenize ulaşmadan önce engellenmesini sağlar.

6. Ön Yayın Kontrol Listesi

Çok yazarlı bir WordPress web sitesinin yöneticisi olarak, tüm yazarların web siteniz için oluşturduğunuz düzenleme sürecini takip etmesini istersiniz.

Yayın Öncesi Kontrol Listesi, yazı düzenleyicisine bir kontrol listesi eklemenize yardımcı olur, bu da yazarların listeyi yayınlamadan veya incelemeye göndermeden önce listedeki her şeyi kontrol etmesine olanak tanır.

7. Basit Yerel Avatarlar

WordPress, kullanıcı avatarlarını yorumlarda ve kullanıcı profillerinde görüntülemek için Gravatar’ı kullanır. Ancak, bazı kullanıcılarınız e-posta adresleri için gravatar kurulumuna sahip olmayabilir veya yazar profillerinde başka bir resim kullanmak isteyebilirler.

Basit Yerel Avatarlar eklentisi, WordPress sitenizdeki kullanıcıların profillerini düzenleyerek kendi yazar fotoğraflarını yüklemelerine olanak tanır.

8. MonsterInsights

MonsterInsights, WordPress için en iyi Google Analytics eklentisidir. Google Analytics’i WordPress’e kolayca yüklemenizi sağlar.

Ayrıca, kullanıcılarınızın nereden geldiğini, hangi içeriğin iyi performans gösterdiğini, kullanıcıların web sitenizi görüntülerken ne yaptıklarını ve daha fazlasını gösterir. Bu veriler, web siteniz için etkili bir içerik stratejisi oluşturmanıza yardımcı olur.

Bonus: Tüm WordPress sitelerinde izlemeniz gereken en iyi pazarlama ölçümlerini görün.

9. WP Revizyonları Kontrolü

WordPress, taslakları otomatik olarak revizyon olarak kaydeder. Bu, değişiklikleri kolayca geri almanıza ve makalenizin önceki bir taslağına geri dönmenize yardımcı olur. Ancak, çok yazarlı büyük bir WordPress sitesi çalıştırıyorsanız, bu revizyonlar WordPress veritabanı boyutunuza eklenir.

WP Revizyon Kontrolü, WordPress’in tutması gereken bir dizi revizyonu ayarlamanıza yardımcı olur. Bu sayıdan sonra, WordPress en eski revizyonu otomatik olarak silecektir. İsterseniz belirli bir gönderi için tüm revizyonları da silebilirsiniz.

Daha fazla bilgi edinmek için, blogunuzda revizyonları nasıl kullanacağınıza dair adım adım talimatlarla birlikte yeni başlayanlar için WordPress gönderi revizyonları kılavuzumuza bakın.

10. Yazar Avatarları Listesi

Daha fazla yazarı web siteniz için yazmaya çekmenin kolay bir yolu, yazarları web sitenizde belirgin bir şekilde sergilemektir. Bunu yapmanın bir yolu, blog yazarlarının bir listesini görüntülemektir.

Yazar Avatarları Listesi eklentisi, sitenizde herhangi bir yere kolayca blog yazarları listesi eklemenize olanak tanır. Bir kenar çubuğu widget’ı ile birlikte gelir ve kısa kodu bir gönderiye veya sayfaya kolayca eklemek için de kullanabilirsiniz.

11. Yönetin

Adminimize, yöneticilere, kullanıcıların WordPress yönetici alanında neleri görebilecekleri veya göremeyecekleri konusunda tam kontrol sağlar. Çok yazarlı bir blogun yöneticileri, gereksiz bölümlere kullanıcı erişimini devre dışı bırakmak için onu kullanabilir.

Bu, yazarlar için yalın ve dikkat dağıtıcı olmayan bir yazı alanı sağlamalarını sağlar. Daha fazla ayrıntı için, gereksiz öğelerin WordPress yöneticisinden nasıl gizleneceği ile ilgili eğitimimize bakın.

12. Kullanıcı Notları

Kullanıcı notları, kullanıcı profillerine notlar bırakmanıza izin verir. Bu notlar yalnızca yöneticiler tarafından görülebilir ve çok yardımcı olabilir ve bir hatırlatma aracı olarak kullanılabilir.

Örneğin, bir yazar son başvuru tarihlerini takip etmiyorsa, bu yazarın son tarihler konusunda biraz dikkatsiz olduğunu kendinize hatırlatmak için bir not ekleyebilirsiniz.

13. Basit Yazar Kutusu

Varsayılan olarak, çoğu modern WordPress teması, bir yazarın profil resmini ve biyografisini makalenin altında görüntüleyebilir. Bununla birlikte, bazıları bu konuda pek iyi değil veya yazar biyo kutusu üzerinde biraz daha fazla kontrol sahibi olmak istersiniz.

Basit Yazar Kutusu, makalelerin altına kolayca bir yazar biyo kutusu eklemenize yardımcı olur. Bunu tema renklerinize uyacak şekilde özelleştirebilir, göstermek istediklerinizi yapılandırabilir ve onunla sosyal paylaşım düğmeleri ekleyebilirsiniz.

14. Yazar Slugını Düzenle

WordPress, yazılarınız ve sayfalarınız için URL sümüklü böcekleri seçmenize izin veren SEO dostu URL yapısıyla birlikte gelir. Ancak, bir yazar sayfası için bunu yapma seçeneği yoktur.

Yazar Bilgisini Düzenle eklentisi bunu yapmanıza izin verir. Basitçe bir kullanıcı profilini düzenleyebilir ve yazar URL bilgisini değiştirebilirsiniz. Ayrıca yazar tabanını değiştirmenize de izin verir.

Daha fazla bilgi için, WordPress’te yazar URL slugını ve temelini nasıl değiştireceğinize ilişkin ayrıntılı eğitimimize bakın.

15. Kullanıcı Tarafından Gönderilen Mesajlar

Kullanıcı Tarafından Gönderilen Gönderiler eklentisi tam da söylediği şeyi yapar, kullanıcıların oturum açmadan veya bir hesap oluşturmadan web sitenize yayın göndermelerine olanak tanır. Bu, kullanıcı hesaplarını yönetmeden veya kullanıcılara yönetici alanına erişim izni vermeden kullanıcı tarafından gönderilen içeriği yönetmenize olanak tanır.

Ayrıntılar için, kullanıcıların WordPress sitenize gönderi göndermesine nasıl izin vereceğinizle ilgili kılavuzumuza bakın.

16. Tema Giriş Yap

Tema Giriş Yap, web siteniz için özel WordPress giriş sayfası oluşturmanıza olanak sağlar. Ayrıca bir ön uç kaydı ve profil düzenleme sayfası da oluşturabilirsiniz.

Temel olarak, kullanıcılar web sitenizin yönetici alanına erişmeden oturum açabilecekler. Theme My Login, yazarlarınız için bir ön uç düzenleme deneyimi oluşturmak için diğer eklentilerle birlikte kullanılabilir.

17. İki Faktör

Two Factor eklentisi, web sitenize kolayca Two Factor kimlik doğrulaması eklemenizi sağlar. Bu, WordPress giriş ekranınıza fazladan bir adım ekler ve bilgisayar korsanlarının web sitenize erişmesini zorlaştırır.

Giriş işlemini bitirmek için LastPass Authenticator gibi bir uygulamayı kullanarak tek seferlik bir şifre oluşturabilirsiniz. Ayrıntılar için, WordPress’te iki faktörlü kimlik doğrulamanın nasıl ekleneceği hakkındaki kılavuzumuza bakın.

18. WP Güvenlik Denetim Günlüğü

WP Güvenlik Denetim Günlüğü, web sitenizde olan her şeyin kaydını tutmanıza yardımcı olur. Bu, her bir kullanıcının ne zaman oturum açtığını, ne yaptığını ve diğer tüm web sitesi etkinliklerini görmenize olanak tanır.

Bu, bir sahtekar bulmanıza, hataları yakalamanıza, bilgisayar korsanlığı girişimlerini engellemenize ve daha pek çok şeye yardımcı olur. Ayrıntılar için, WordPress sitenizdeki kullanıcı etkinliğini nasıl izleyeceğinizle ilgili kılavuzumuza bakın.

19. WP E-posta Kullanıcıları

WP Email Users eklentisi, web sitenizdeki tüm yazarlara ve kayıtlı kullanıcılara hızlı bir şekilde bir e-posta göndermenize olanak tanır. Önemli duyuruları, bildirimleri ve siteyle ilgili güncellemeleri iletmek istiyorsanız bu kullanışlı olur.

E-postalarınızın kullanıcının gelen kutusuna ulaşmasını sağlamak için WP Mail SMTP eklentisine ve uygun bir SMTP servis sağlayıcısına ihtiyacınız olacak.

20. Acil Parola Sıfırlama

WordPress sitenizin güvenliğinin tehlikeye girdiğinden endişeleniyorsanız, hemen tüm WordPress şifrelerini değiştirmeniz gerekir. Şimdi, çok yazarlı bir WordPress web sitesi çalıştırıyorsanız, tüm kullanıcı şifrelerinin de değiştirildiğinden emin olmanız gerekir.

Acil Şifre Sıfırlama eklentisi, WordPress’teki tüm kullanıcı şifrelerini tek bir tıklama ile sıfırlamanıza izin verir. Ayrıca, tüm kullanıcılarınıza yeni şifreler belirlemek için bir bağlantı içeren bir e-posta gönderir.

Ayrıntılar için, WordPress’teki tüm kullanıcılar için parolaların nasıl sıfırlanacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

21. Kullanıcı Engelleyici

User Blocker eklentisi, yazar bilgilerini değiştirmeden veya hesaplarını silmeden WordPress web sitenizdeki bir yazarı kolayca engellemenizi sağlar.

Bu, istenmeyen kullanıcıların WordPress yönetici alanına artık erişememesini sağlarken web sitenizdeki içeriğin etkilenmediğinden emin olmanıza yardımcı olur.

Daha fazla bilgi için, bir WordPress kullanıcısının hesabını silmeden nasıl engelleneceği konusunda adım adım kılavuzumuza bakın.

Şimdilik bu kadar.

Bu makalenin, çok yazarlı WordPress bloglarınızı yönetmek için yararlı eklentiler bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Blog trafiğinizi hızlı bir şekilde artırmak için kanıtlanmış ipuçlarımızı ve WordPress sitenizi nasıl hızlandıracağınıza dair nihai kılavuzumuzu görmek isteyebilirsiniz.