WordPress.com Blogunuzu WordPress.org’a Dönüştürmenin 8 Nedeni

750 425 KreatifAjans

Ücretsiz bir blog başlatmanın en hızlı yolu, WordPress.com’a kaydolmaktır. Birçok yeni blogcu bu şekilde başlar. Başlamak için harika bir yer olsa da, WordPress.com’un blog büyüdükçe hızla ortaya çıkan bazı sınırlamaları vardır. Bu sınırlamaları aşmak istiyorsanız, WordPress.com blogunuzu WordPress.org’a dönüştürmeniz gerekir. Bu yazıda, WordPress.com blogunuzu WordPress.org’a dönüştürmeniz için 8 neden göstereceğiz.

Reasons to transfer your blog from WordPress.com to WordPress.org

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

1. Eklentiler

WordPress’in gerçek gücü, web sitenizle neredeyse istediğiniz her şeyi yapmanıza izin veren eklentilerden gelir. Şu anda yalnızca WordPress.org deposunda 30.000’den fazla ücretsiz eklenti bulunmaktadır. Binlerce ücretli eklenti de diğer çeşitli kaynaklardan edinilebilir.

You can install from thousands of plugins available only to self hosted WordPress.org sites

Eklentiler, e-posta listesi oluşturma, bir e-Ticaret mağazası oluşturma ve daha fazlası gibi istediğiniz her şeyi yapmanıza olanak tanır.

Bir şey söylediğimizde, her şeyi kastederiz. WordPress.org sitenize eklemek için harika bir özellik düşünebiliyorsanız, birisinin bunu yapmak için zaten bir eklenti oluşturmuş olma ihtimali yüksektir.

Bizim de Kreatif Ajans kullandığınız müthiş eklentilerin listesini kontrol edin planı.

2. Temalar

Thousands of themes available for WordPress.org sites

WordPress.com, yüklemeniz için sınırlı sayıda tema sunar. Bazıları 50 dolardan başlayan fiyatlarla premium temalardır. Bununla birlikte, WordPress.com siteleri için kullanılabilen yalnızca birkaç yüz tema vardır.

Öte yandan, kendi kendine barındırılan WordPress.org siteleri için binlerce tema vardır.

Favori WordPress tema mağazalarımızdan bazıları StudioPress, Elegant Themes ve ThemeLab’dir.

3. Sitenizde Reklam Yayınlamak

WordPress.com, ücretsiz bloglar için ödeme yapmaları için gelir sağlayan ücretsiz WordPress bloglarında reklam görüntüler. Web sitenizde ne tür reklamların görüneceğini kontrol edemezsiniz.

Reklamları kapatmak için yükseltme ödeyebilirsiniz, ancak bu size maliyet getirir.

Google Adsense, BuySellAds, Lijit, Vibrant Media gibi üçüncü taraf reklam programlarını kullanarak ücretsiz WordPress.com bloglarınızda reklam yayınlamanıza izin verilmez.

Bağlı kuruluş bağlantıları ekleyebilir, sponsorlu gönderiler yayınlayabilir veya WordAds adlı bir reklamcılık programına katılabilirsiniz. Ancak, WordAds programına giriş, yüksek trafiğe ve uygun içeriğe sahip WordPress.com kullanıcıları ile sınırlıdır. Ne tür bağlı kuruluş bağlantıları ekleyebileceğiniz konusunda bile kısıtlamalar vardır.

Kendi kendine barındırılan bir WordPress sitesinde, reklam yayınlayıp yayınlamayacağınıza siz karar verirsiniz. Web sitenizde ne tür reklamların görüntüleneceğini siz kontrol edersiniz. Bloglarınıza bağlı kuruluş bağlantıları ekleyebilir veya istediğiniz herhangi bir reklam programına katılabilir ve web sitenizde reklamlar görüntüleyebilirsiniz (Google Adsense’i WordPress sitenize nasıl ekleyeceğinizi öğrenin).

En iyi reklam eklentilerinden bazılarını kullanarak kendi reklamlarınızı bile yönetebilirsiniz. En önemlisi, bu reklamlardan para kazanan siz olacaksınız.

4. Kendi Markanız

Kendi kendine barındırılan bir WordPress.org sitesi ile kendi alan adınızı alırsınız. Bu alan adı, marka kimliğinizdir.

Kendinize ait bir alan adı alabildiğinizde markanızı JohnSmith.wordpress.com gibi bir web adresiyle paylaşmak istemezsiniz. Blogunuz için en iyi alan adını seçmek için harika araçların ve ipuçlarının bir listesi var.

Çoğu WordPress barındırma sağlayıcısıyla, kartvizitlerinizde gerçekten harika görünen siz@alanınız.com gibi markalı e-posta adresinizi alırsınız.

WordPress.com, yıllık 13 dolara kendi alan adınızı almanıza izin verir. Ancak bu etki alanı yine de WordPress.com sunucularında barındırılacaktır. Etki alanı adınız için herhangi bir e-posta hizmeti almazsınız. WordPress.com’dan satın aldığınız bir alan adı için bir e-posta hizmeti istiyorsanız, ekstra para karşılığında e-posta hizmet sağlayıcılarından birinden e-posta hizmeti satın almanız gerekecektir.

5. Para Kazanma Seçenekleri

WordPress.com’daki ücretsiz bloglar, e-ticaret çözümleri içermez. Bir WordPress.com bloguna e-ticaret özellikleri eklemek istiyorsanız, o zaman yıllık 299 ABD doları olan ve yalnızca iki seçenek shopify veya Ecwid ile gelen WordPress.com Business planına yükseltmeniz gerekir.

Kendi kendine barındırılan bir WordPress.org sitesinin en büyük avantajlarından biri, web sitenize WooCommerce veya Easy Digital Downloads gibi tam teşekküllü bir eComemrce çözümünü kolayca ekleyebilmenizdir.

Bu, web sitenizden bir şeyler satmanıza, premium içerik sunmanıza ve işinizi büyütmenize olanak tanır. Küçük bir blog olarak yeni başlıyor olsanız bile, yine de bu seçeneği açık tutmak istersiniz.

6. Hareket Etme, Ölçeklendirme, Büyüme Özgürlüğü

Managing the growth of your blog

WordPress.com, istediğiniz zaman verilerinizi dışa aktarmanıza ve kendi kendi barındırdığınız siteye taşınmanıza olanak tanır. Bununla birlikte, hareket etmek çok güçtür. Ayrıca WordPress.com ile yalnızca bir barındırma şirketi ile sınırlandırılırsınız. WordPress.com VIP programları, daha büyük web siteleri için harika bir çözümdür, ancak aynı zamanda oldukça pahalıdır.

Bir WordPress.org sitesi tamamen sizindir. Tüm verilerinizle bir WordPress sitesini yedekleyebilir ve istediğiniz zaman başka bir barındırma şirketine geçebilirsiniz. Web sitenizin aniden beklentilerinizin ötesine geçmesi durumunda, farklı fiyat aralıklarında çok çeşitli seçeneklere sahip olacaksınız.

BlueHost ve Siteground gibi paylaşılan WordPress barındırma hizmetlerinden, Pagely ve WPEngine gibi yönetilen WordPress barındırma çözümlerine kadar, kendi kendine barındırılan WordPress siteleri için birçok seçenek ve seçenek mevcuttur.

7. Web Mülkü Oluşturma

Kendi alan adınızla bir web sitesi oluşturmak çok daha pratiktir ve gelecekteki yatırımı çekmek veya web mülkünüzü satmak istiyorsanız daha büyük bir potansiyele sahiptir.

WordPress.com blogunuzu başka bir kullanıcıya aktarmak mümkündür. Ancak, web mülklerinin satılması ve satın alınmasıyla uğraşan herhangi biri size ücretsiz alt alan adlarında barındırılan web siteleri için çok az potansiyel olduğunu söyleyecektir.

Blogunuzu oluşturmak için ciddi bir zaman ve çaba harcayacaksanız, kendi kendine barındırılan bir WordPress sitesi, ücretsiz WordPress.com blogu olarak barındırılan bir siteden çok daha büyük bir potansiyele sahiptir.

8. Kodu Özelleştirin

Kendi kendine barındırılan bir WordPress sitesi ile kodu düzenleyebilir ve istediğiniz her şeyi özelleştirebilirsiniz. Temanızın ve eklentilerinizin PHP dosyalarına erişebilir ve bunlarda değişiklik yapabilirsiniz.

Hatta kendi alt temanızı oluşturabilir ve kendi siteye özel eklentinize kod ekleyebilirsiniz. Yeni başlayanlar için WordPress’e web’den snippet yapıştırma kılavuzuna bakın.

Ayrıca, gerçek WordPress çekirdek dosyalarını da değiştirmekte özgürsünüz, ancak kesinlikle önerilmez.

Öte yandan, WordPress.com size temalarınıza özel CSS ekleme konusunda sınırlı bir yetenek sunar. Kendi özel kodunuzu eklemek için herhangi bir PHP dosyasını değiştirmenin kesinlikle bir yolu yoktur.

Bu makalenin, WordPress.com blogunuzu WordPress.org’a dönüştürmek için yeterli neden sağladığını umuyoruz.

Geçiş yapmaya hazırsanız, blogunuzu WordPress.com’dan WordPress.org’a nasıl düzgün bir şekilde taşıyacağınıza ilişkin kılavuzumuza bakın.

Kendin yapmak istemiyor musun? Ücretsiz blog kurulum hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Google + ‘ da da bulabilirsiniz.