WordPress Dosyalarını Düzenlemek için Mac ve Windows için En İyi 12 Kod Düzenleyicisi

750 425 KreatifAjans

Sık sık WordPress dosyalarını değiştirmek için en iyi kod düzenleyicinin ne olduğu sorulur? NotePad gibi herhangi bir düz metin düzenleyiciyi kullanabilirsiniz, ancak sözdizimi vurgulama, gelişmiş bul ve değiştir, FTP entegrasyonu vb. Gibi özelliklere sahip daha iyi düzenleyiciler de vardır. Bu makalede, size mevcut en iyi kod düzenleyicilerinden bazılarını göstereceğiz. Mac ve Windows kullanıcıları için.

1. Notepad ++

Notepad++

Notepad ++, Windows için ücretsiz ve açık kaynaklı bir kod düzenleyicisidir. Yeni başlayanlar için kullanımı kolaydır ve ileri düzey kullanıcılar için oldukça güçlüdür. PHP, JavaScript, HTML ve CSS dahil olmak üzere birçok dil için sözdizimi vurgulama ile birlikte gelir. Ayrıca, sunucunuza bağlanmanıza ve düzenleyiciden çıkmadan dosyaları doğrudan düzenlemenize olanak tanıyan yerleşik bir FTP eklentisi ile birlikte gelir.

2. TextWrangler

TextWrangler

TextWrangler popüler BBEdit metin düzenleyicisinden çıktı. Bu güçlü ve zengin özelliklere sahip metin editörü ücretsiz bir yazılımdır. Dosyalara göz atmayı ve projeler üzerinde çalışmayı çok kolaylaştıran çok sezgisel bir kullanıcı arayüzü ile birlikte gelir. Gelişmiş arama ve değiştirme araçlarına sahiptir ve dosyaları doğrudan düzenleyip FTP, SFTP sunucularına kaydedebilir. Birçok programlama dili için sözdizimi vurgulama sunar, utf-8’i tam olarak destekler ve hatta metin belgelerinin karakter kodlamasını dönüştürmenize izin verir.

3. Coda

Coda

Coda, Mac için belki de en sevilen web geliştirme ve programlama düzenleyicilerinden biridir. Gülünç derecede iyi görünen arayüzü ve akıllı güçlü özellikleri ile ünlüdür. Sekmeler arasında kolay geçiş yaparak yerel veya uzak dosyaları düzenlemenize, projeleri yönetmenize, aynı anda birden fazla dosya üzerinde çalışmanıza olanak tanır. Dahili terminal, hata ayıklayıcı, web kiti önizlemesi ve denetçisi ve pek çok harika özellik var.

Kod, tek bir lisans için 99 $ ‘dır, ancak tamamen fiyatına değer.

4. Yüce Metin

Sublime Text

Sublime Text, Mac, Windows ve Linux için çapraz platform kod düzenleyicisidir. Güçlü bir kod düzenleyiciden bekleyebileceğiniz tüm özelliklerle birlikte gelir ve daha fazlası. Güzel görünüyor ve sizin için daha rahat hale getirmek için görünümü değiştirebilirsiniz. Sublime Text, bir dosyada otomatik doldurma, otomatik tamamlama, referans işlevi, çoklu seçim, bölme düzenleme ve çok daha fazlasını yapmanıza olanak tanıyan gelişmiş kod düzenleyici özellikleriyle birlikte gelir.

Sublime Text deneme sürümünde mevcuttur ve tek bir lisans size 70 dolara mal olacaktır.

5. TextMate

TextMate

TextMate, Apple’ın işletim sistemlerine yaklaşımını bir metin düzenleyicisine getirmeyi vaat ediyor. TextMate, Mac için basit ancak zengin özelliklere sahip bir kod düzenleyicidir. Kolay klip panosu yönetimi, gelişmiş bul ve değiştir, otomatik tamamlama, katlanabilir kod blokları, TextMate’in güçlü özelliklerinden bazılarıdır.

TextMate 60 $ ‘a satılıyor. Ayrıca ücretsiz olarak indirilebilir.

6. Atom

Atom

Atom, geliştiriciler tarafından geliştiriciler için oluşturulmuş bir çapraz platform kod düzenleyicisidir. Açık kaynak kodludur ve WordPress’e çok benzer şekilde, Atom kullanıcıları yazılım için paketler ve temalar gönderebilir. Güzel görünüyor ve temaları yükleyerek görünümünü değiştirebilirsiniz. Genişletmek için yerleşik paket yöneticisi, akıllı otomatik tamamlama, dosya sistemi tarayıcısı, birden çok bölme, bulma ve değiştirme ile birlikte gelir.

7. BBEdit

BBEdit

BBEdit, Mac için güzel bir kod ve HTML editörüdür. Güçlü bir kod düzenleyicinin tüm gelişmiş özellikleriyle birlikte gelir. Sözdizimi vurgulama, gelişmiş bul ve değiştir, otomatik tamamlama, hızlı arama, birden çok sekme, bölünebilir düzenleme pencereleri ve çok daha fazlası.

BBEdit 49,99 dolardır, ayrıca ücretsiz deneme sürümünü de indirebilirsiniz.

8. UltraEdit

UltraEdit

UltraEdit, Mac, Windows ve Linux için kullanılabilen güçlü bir HTML ve Kod düzenleyicidir. En popüler programlama dilleri için yerleşik bir dosya karşılaştırma aracı, otomatik tamamlama, gelişmiş düzen, çok sekme, çok bölmeli düzenleyiciler ve sözdizimi vurgulama ile birlikte gelir.

UltraEdit, indirilebilen sınırlı bir ücretsiz deneme sürümü ile 79,5 ABD dolarıdır.

9. Vim

Vim

Vim, Vi’nin gücünü eşit derecede güçlü bir özellik setine getiren gelişmiş bir metin editörüdür. Vim açık kaynak kodludur ve Mac, Windows ve Linux için kullanılabilir. Vim o kadar güçlü ve gelişmiştir ki, kendi başına bir IDE olarak kabul edilir.

10. Parantezler

Brackets

Brackets, web editörlerini yeni çağa itmek için Adobe tarafından kuruldu. Web tasarımlarını anlayan gelişmiş bir kod editörü olduğunu iddia ediyor. Parantezler, bir PSD dosyasından ipuçları alabilir ve kodu daha hızlı ve daha iyi yazmanıza olanak tanır. Brackets açık kaynaklıdır ve Mac, Windows ve Linux için kullanılabilir.

11. CoffeeCup HTML Düzenleyicisi

CoffeeCup HTML Editor

CoffeeCup HTML Editor, Windows için kullanımı kolay bir HTML editörüdür. PHP, HTML, Markdown, CSS’yi destekler ve diğer birçok özelliğin yanı sıra otomatik tamamlama, sözdizimi doğrulaması, anlamsal kod kullanmanıza izin verir. CoffeeCup HTML editörü diğer birçok dil için ideal bir kod editörü değildir, ancak PHP, HTML ve CSS yazmayı öğrenmek istiyorsanız, Coffee Cup HTML editörü başlamak için iyi bir yerdir.

CoffeeCup HTML Editor, indirilebilecek sınırlı bir ücretsiz deneme sürümü ile 69 $ ‘dır.

12. Espresso

Espresso

Espresso, Mac için bir web geliştirme aracıdır. Güçlü bir kod düzenleyici ve yerleşik CSSEdit ile birlikte gelir. Sürükle ve bırak kod parçacıkları, kod katlama, gezgin, canlı şekillendirme ve X-ışını önizleme gibi güzel bir arayüz ve gelişmiş özelliklerle birlikte gelir.

Espresso 75 dolara satılıyor.

Bu makalenin ihtiyaçlarınız için mükemmel kod düzenleyiciyi bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni başlayanlar için WordPress teması hile sayfamıza da göz atmak isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.