WordPress Gönderilerinde İki Kez Görünen Öne Çıkan Görüntüler Nasıl Onarılır

750 425 KreatifAjans

Normal WordPress kullanıcıları için, WordPress’te bir gönderi oluşturmak oldukça kolay bir işlemdir. Ancak, yeni başlayanlar için hala kafa karıştırıcı bulabilecekleri şeyler var.

Öne çıkan görseller işlevselliği tam bir hayat kurtarıcı olsa da, doğru şekilde kullanmak için WordPress hakkında bazı temel bilgiler gerektirir.

Kısa bir süre önce okuyucularımızdan biri, öne çıkan görsellerinin iki kez gösterilmesiyle ilgili bir sorunla bize ulaştı. Kolaylıkla çözülebilen oldukça yaygın bir görüntü problemidir. Bu yazıda, WordPress yayınlarında iki kez görünen öne çıkan resimleri nasıl düzelteceğinizi göstereceğiz.

Fixing WordPress featured image appearing twice

Öne Çıkan Görsel WordPress Gönderilerimde Neden İki Kez Görünüyor?

Öne çıkan bir görüntünün veya gönderi küçük resminin WordPress yayınlarında iki kez görünmesinin en yaygın nedeni, bazen yeni başlayanların öne çıkan bir görüntü ayarlaması ve bunu gönderi içeriğine eklemesidir.

Featured image appearing twice

Bu aslında çoğu yeni başlayanlar için mantıklıdır çünkü öne çıkan bir resim belirlediklerinde, içerik alanlarında görünmesini beklerler. İçerik düzenleyicide görünmediğinde, bir şeyleri gözden kaçırmış olabileceklerini ve aynı görseli tekrar gönderiye eklediklerini düşünüyorlar.

Bu kez blok düzenleyicide görebilir ve tatmin olmuş hissedebilirler. Ancak gönderiyi yayınladıklarında, görselin gönderilerinde iki kez göründüğünü fark ederler.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

Bu nasıl düzeltilir?

Resmi yayın düzenleyiciden kaldırın ve öne çıkan görselinizi ayarlamak için öne çıkan resim kutusunu kullandığınızdan emin olun.

Avoid duplicate featured image

Öne çıkan resimler veya gönderi küçük resimleri bir WordPress tema özelliğidir. Bu, bu özelliğin desteğinin WordPress temanız tarafından ele alındığı anlamına gelir, bu nedenle yazı düzenleyicinizde nasıl göründüğünü görmüyorsunuz.

Bir gönderi için öne çıkan bir resim ayarladığınızda,veritabanı, temanızla, otomatik olarak görüntülenebilecek öne çıkan bir resim olduğunu bildirir. Bu, tema geliştiricilerinin web siteniz üzerinden küçük resimler ve öne çıkan görseller için tutarlı stiller kullanmasına olanak tanır.

Bu, çoğu kullanıcı için yinelenen öne çıkan görüntü sorununu çözebilir, ancak başka bazı şaşırtıcı sorunlarla da karşılaşabilirsiniz. Örneğin, temayı değiştirirseniz, öne çıkan görselleriniz uzatılmış, çarpık ve orantısız görünebilir. Bunu düzeltmek için WordPress’te görüntü boyutlarını yeniden oluşturmanız gerekecek.

Yukarıdaki çözüm, öne çıkan görüntülerin iki kez görünmesi sorununu gidermeye yardımcı olmazsa, temanızın temelindeki kodla ilgili bir sorun vardır. Bu durumda en iyi çözüm, yardım için tema geliştiricinizle iletişime geçmektir.

WordPress’teki diğer yaygın görüntü sorunları için çözüme göz atın.

Bu makalenin, WordPress yayınlarınızda iki kez görünen öne çıkan resimleri düzeltmenize yardımcı olacağını umuyoruz.