WordPress Hakkında 25 İlginç Gerçek (İnfografik)

750 425 KreatifAjans

Bazı harika WordPress gerçeklerini bilmek ister misiniz? WordPress bugün 14 yaşına girdi, bu yüzden dünyanın en popüler web sitesi oluşturma yazılımını kutlamanın en iyi yolunu WordPress infografik hakkında en önemli 25 gerçeği oluşturmaktan daha iyi düşündük. İşte WordPress hakkında bilmediğiniz en ilginç 25 gerçek.

İnfografiği görüntülemek veya metin sürümünü okumaya devam etmek için aşağıdaki resme tıklayabilirsiniz.:)

1. WordPress, Twitter ve Facebook’tan Daha Eski

WordPress.org homepage in 2003

WordPress’in ilk sürümü 27 Mayıs 2003’te yayınlandı. Bu, WordPress’i hem Facebook hem de Twitter’dan daha eski yapar.

2. İsim – WordPress

The name WordPress was suggested by Christine Selleck Tremoulet

Üretken bir blog yazarı ve Matt Mullenweg’in (WordPress’in kurucu ortağı) arkadaşı Christine Selleck Tremoulet, WordPress adını önerdi.

3. WordPress, Tüm Web Sitelerinin Yaklaşık% 27’sine Güç Sağlar

CMS usage statistics

W3Techs web teknolojileri anketlerine göre, WordPress şu anda tüm web sitelerinin yaklaşık% 27’sine güç veriyor.

4. WordPress, CMS Pazar Payının% 76,4’üne Hakimdir

WordPress CMS markets share

Wappalyzer’e göre WordPress içerik yönetim yazılımı kullanımına% 76,4 pazar payı ile hakim.

5. WordPress Açık Kaynaklıdır ve Ücretsizdir

WordPress is free and open source

WordPress, dünyadaki herkesin onu indirmesine ve kullanmasına izin veren GNU GPL lisansı altında yayınlandı. Kaynak kodu herkesin çalışması, kullanması, değiştirmesi ve üzerine inşa etmesi için ücretsiz olarak mevcuttur.

WordPress neden ücretsiz? Makalemize bakın. Maliyetler nelerdir? Ne bulundu?

6. WordPress Herhangi Bir Şirkete Ait Değildir

WordPress trademark is owned by WordPress Foundation

Açık kaynak tarafından sunulan özgürlükleri korumak için WordPress kurucu ortağı Matt Mullenweg, WordPress Vakfı’nı kurdu. Bu kar amacı gütmeyen kuruluş, ‘WordPress’ ticari markasına sahiptir ve yazılımın açık kaynak lisansının sunduğu özgürlükleri korur.

Daha fazla ayrıntı için bkz: WordPress’in sahibi kim ve WordPress nasıl para kazanıyor.

7. WordPress’in CEO’su Yok

WordPress community

WordPress, herhangi bir şirkete ait olmayan açık kaynaklı bir proje olduğu için CEO’su yoktur. Proje, dünyanın her yerinden gönüllü geliştiriciler tarafından yürütülmektedir.

Herkesin hata raporları, yamalar, özellikler önerme vb. Göndermesine olanak tanıyan kapsamlı bir karar alma süreci vardır.

8. WordPress, Multi-Milyar Dolarlık Ekonomiye Güç Verir

WordPress is a multi-million dollar industry

Dünyanın her yerinden yüzlerce şirket ve binlerce profesyonel, WordPress tabanlı ürünler, hizmetler ve çözümler satmaktadır. WordPress, binlerce geliştiriciye, tasarımcıya ve girişimciye işlerini WordPress üzerine kurmaları için mükemmel fırsatlar sunar.

En etkili 20 WordPress işletmesi ve şirketi listemize göz atın.

9. 1.48 Milyar Eklenti İndirmesi

1.48 Billion plugin downloads

WordPress eklenti indirmeleri 2016’da toplam 1,48 Milyar indirmeyi aştı. Eklenti indirmeleri 1 Milyar işaretini aştığında 2015’ten bu yana% 48 artış.

10. WordPress Dünyanın Her Yerinde Hükümetler Tarafından Kullanılmaktadır

WordPress in Government

WordPress, dünyanın her yerinde binlerce hükümet web sitesine güç sağlar. Liste düzinelerce ABD Federal ve Eyalet hükümeti web sitesini, ilçeleri, küçük kasabaları, liseleri vb. İçerir.

11. Eğitimde WordPress

WordPress in education

WordPress, tüm dünyada binlerce üniversite, kolej ve okul tarafından kullanılmaktadır. Açık kaynak lisansı, öğrencilerin ve akademinin WordPress çekirdeği, eklentileri ve temalarının geliştirilmesine, ders çalışmasına, değiştirmesine, öğrenmesine ve katkıda bulunmasına olanak tanır.

WordPress kullanan 40’tan fazla popüler üniversite listemize bakın

12. 50.000’den Fazla Ücretsiz Eklenti

WordPress plugins

Eklentiler, WordPress siteniz için uygulamalar gibidir. Şu anda indirilebilecek 50.000’den fazla ücretsiz WordPress eklentisi bulunmaktadır. Çevrimiçi bir mağaza oluşturmaktan bir iletişim formu eklemeye kadar, ne yapmak isterseniz isteyin, bunun için bir eklenti bulma şansınız yüksektir.

İşletme web siteleri için WordPress eklentilerine sahip olması gereken 24 seçimimize bir göz atın.

13. Daha Fazla İngilizce Olmayan WordPress İndirmesi

More non-English WordPress downloads

2014 yılında, İngilizce olmayan WordPress indirmeleri İngilizce sürümü aştı. Daha sonraki yıllarda, WordPress dil paketlerini WordPress yönetici alanından yüklemeyi mümkün kıldı. 2016’nın son sürümünde WordPress, bir WordPress sitesindeki kullanıcılar için dil değiştirme özelliğini ekledi.

14. WordPress 68+ Dilde Kullanılabilir

WordPress is available in 68+ languages

WordPress tamamen 68 dile çevrilmiştir ve kısmen düzinelerce dile çevrilmiştir. Birçok popüler WordPress eklentisi ve teması farklı dillerde de mevcuttur. WPML ve Polylang gibi eklentiler yardımıyla çok dilli platform olarak da kullanılabilir.

WordPress’in diğer dillerde nasıl kurulacağına dair kılavuzumuza bakın.

15. 41 Ülkede WordCamp Etkinlikleri

WordCamp events around the world

Resmi WordPress etkinliklerine WordCamps denir. 2016’da 41 ülkede 36.000 WordPress kullanıcısının katıldığı 115 WordCamp etkinliği vardı.

16. 58 Ülkede WordPress Buluşmaları

WordPress meetups around the globe

WordPress buluşmaları, WordPress Vakfı çatısı altında yerel topluluklar tarafından düzenlenen daha küçük etkinliklerdir. 2016’da 58 ülkede 62.566 kullanıcının katıldığı 3193 WordPress buluşması vardı.

17. WordPress Kuzenleri

WordPress sister projects

WordPress arkasında topluluk da böyle kardeş projelerini çalışır bbPress, BuddyPress ve GlotPress. Hepsi, WordPress çekirdeği ve ilkeleri üzerine inşa edilmiş açık kaynaklı yazılımlardır.

18. WordPress sitelerinin% 11.45’i SSL Şifreleme kullanıyor

HTTPS and SSL encryption for WordPress sites

2016 yılında HTTPS kullanan WordPress sitelerinin sayısı% 4’ten% 11.45’e çıkarıldı. WordPress’in 2017’de daha proaktif bir şekilde şifrelemeyi zorlamayı planlaması nedeniyle muazzam bir şekilde büyümesi bekleniyor. Let’s Encrypt ile WordPress’e ücretsiz SSL ekleme konusundaki kılavuzumuza bakın.

19. WordPress PHP ve MySQL ile Yazılmıştır

WordPress is Written in PHP and MySQL

WordPress, PHP programlama dilinde yazılmıştır ve veritabanı için MySQL kullanır.

20. WordPress’in% 20’si JavaScript ile Yazılmıştır

JavaScript

WordPress çekirdeğindeki% 20 kod JavaScript’tir. WordPress, bir uygulama geliştirme çerçevesi haline geldikçe bunun artması bekleniyor.

21. Ücretsiz Topluluk Tabanlı WordPress Desteği

WordPress support

WordPress, topluluk tarafından yönlendirilen bir projedir ve destek, ücretsiz olarak geniş çapta temin edilebilir. Her gün binlerce gönderi alan resmi bir WordPress destek forumu var.

Kreatif Ajans gibi kullanıcıların öğreticiler bulabileceği, video izleyebileceği ve WordPress öğrenebileceği kaynak web siteleri de vardır.

WordPress hakkında herhangi bir sorunuz olursa, iletişim formumuz aracılığıyla bize ulaşın. Ayrıca, WordPress desteğini doğru bir şekilde nasıl isteyeceğiniz ve alacağınızla ilgili kılavuzumuza bakmanızı öneririz.

22. WordPress ve Caz

WordPress and Jazz

Tüm WordPress sürümleri, Jazz sanatçılarının adlarını taşır. Örneğin, WordPress 1.0, Miles Davis’in adını almıştır ve WordPress 4.6, Pepper Adams’ın adını almıştır.

23. WordPress’in yerleşik bir Otomatik Güncelleme Sistemi vardır

WordPress updates

WordPress, küçük sürümler için kendini otomatik olarak günceller. Milyonlarca web sitesini tehdit eden ciddi bir zayıflık varsa, eklenti güncellemelerini otomatik olarak da gönderebilir.

24. WordPress.com, WordPress.org ile Aynı Değildir

WordPress.org vs WordPress.com

WordPress, web sitenizi oluşturmanıza izin veren açık kaynaklı bir yazılımdır. WordPress’i kurmak için WordPress barındırmaya ihtiyacınız olacak (web sitesi nasıl yapılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın).

Öte yandan, WordPress.com, Automattic tarafından yürütülen bir blog barındırma hizmetidir.

WordPress.com ile WordPress.org arasındaki fark hakkındaki kılavuzumuza bakın.

25. Çok Bölgeli Ağlar için WordPress

WordPress multisite network

WordPress, varsayılan olarak gizli olan yerleşik çoklu site özelliğine sahiptir. Aynı WordPress kurulumunu kullanarak bir web sitesi ağı oluşturmanıza olanak tanır. Bu konu hakkında daha fazla bilgi için, WordPress multisite ağının nasıl kurulup kurulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

Umarız bu makale, WordPress hakkında bazı yeni ilginç gerçekleri öğrenmenize yardımcı olmuştur. En iyi blog platformunun nasıl seçileceğine dair rehberimizi de görmek isteyebilirsiniz.