WordPress için 10 En İyi Affiliate Pazarlama Araçları ve Eklentileri

750 425 KreatifAjans

En iyi bağlı kuruluş pazarlama araçlarını ve eklentilerini mi arıyorsunuz?

Satış ortaklığı, beğendiğiniz ve kullandığınız ürün ve hizmetleri tanıtarak çevrimiçi para kazanmanın akıllıca bir yoludur. Kullanıcılarınız izleme bağlantınızla bir satın alma gerçekleştirdiğinde, bir komisyon kazanırsınız (bu bir kazançtır).

Bu yazıda, WordPress için en iyi bağlı kuruluş pazarlama araçları ve eklentilerinin özenle seçilmiş listemizi paylaşacağız.

Best Affiliate Marketing Tools and Plugins for WordPress

En İyi Bağlı Kuruluş Pazarlama Araçları ve Eklentileri

WordPress, bağlı kuruluş pazarlamacıları ve blog yazarları arasında en popüler web sitesi oluşturucusudur. Temel olarak, web sitenize daha fazla trafik çekerken ortaklarınızı tanıtmak için en iyi eklentilere ve araçlara erişmenizi sağladığı için.

Bununla birlikte, mevcut çok fazla WordPress eklentisi olduğundan, yeni başlayanlar hangi eklentileri ve araçları kullanmaları gerektiği konusunda genellikle kafaları karışır?

Bu nedenle araştırmayı sizin için yaptık… ve bizim için çünkü web sitemizden kısmen bağlı kuruluş pazarlaması yoluyla da para kazanıyoruz.

Deneyimlerimize göre, aşağıdakileri yapmanıza yardımcı olacak araçlara ihtiyacınız olacak:

  • Makalelerinize kolayca bağlı kuruluş bağlantıları ekleyin
  • WordPress içindeki bağlı kuruluş bağlantılarını yönetin ve kaydedin
  • Sosyal medya ve podcast’ler için paylaşılabilir ortaklık bağlantıları oluşturun
  • Hedef kitlenizi büyütün ve sadık bir takipçi oluşturun
  • En iyi bağlı kuruluş kampanyalarınızın performansını izleyin
  • Bununla birlikte, işinizi büyütmenize yardımcı olacak en iyi bağlı kuruluş pazarlama araçlarına ve eklentilerine bir göz atalım.

    Video öğretici

    Kreatif Ajans’a abone olun

    Yazılı talimatları tercih ediyorsanız, okumaya devam edin.

    1. Güzel Bağlantılar

    Pretty Links, WordPress için 200.000’den fazla web sitesi tarafından güvenilen popüler bir bağlı kuruluş bağlantı yönetimi eklentisidir.

    WordPress yayınlarınıza kolayca bağlantılar eklemenize, podcast’ler / sosyal medya için kısa ve akılda kalıcı bağlı kuruluş URL’leri oluşturmanıza, bağlı kuruluş bağlantılarını gizlemenize ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanır.

    Belirli anahtar kelimeler için otomatik olarak bağlı kuruluş bağlantıları eklemek için otomatik bağlantı özelliğini de etkinleştirebilirsiniz. Eklenti, bir bağlı kuruluş bağlantısı 404 hatası döndürüyorsa kullanışlı olan yönlendirmeleri ayarlamanıza olanak tanır.

    Güzel Bağlantılar, WordPress yönetici panonuzda ayrıntılı bağlantı raporları gösterir. Bu, web sitenizde hangi bağlı kuruluş bağlantılarının daha iyi performans gösterdiğini görmenizi sağlar.

    2. ThirstyAffiliates

    ThirstyAffiliates, WordPress için bir başka güçlü bağlı kuruluş bağlantı yönetim aracıdır. Bağlı kuruluş bağlantılarınızı WordPress yönetici panosundan kolayca yönetmenize olanak tanır.

    Gönderilere hızlı bir şekilde bağlantılar ekleyebilir, bağlantıları gizleyebilir, bağlı kuruluş bağlantılarını otomatik olarak ekleyebilir ve hatta her bir bağlantının sitenizde nasıl performans gösterdiğini görebilirsiniz. Bağlantılarınızı kategorilere ayırabilir, bu da bağlı kuruluş ortaklarınızı düzenlemenizi kolaylaştırır.

    Listemizdeki en üstteki iki noktanın bağlantı yönetimi eklentileri tarafından alınmasının nedeni, bu kadar önemli olmasıdır. Pretty Links veya Thirsty Affiliates’i seçmeniz gerekiyor.

    3. MonsterInsights

    Akıllı bir bağlı kuruluş pazarlamacısı olarak, hangi makalelerin daha fazla trafik aldığını, kullanıcıların nereden geldiğini ve web sitenizi görüntülerken ne yaptıklarını bilmeniz gerekir.

    MonsterInsights burada devreye giriyor. WordPress için en iyi Google Analytics eklentisidir (2 milyon web sitesi güvenmektedir). WordPress panonuzda işlem yapılabilir içgörüler ve web analizi raporları gösterir.

    MonsterInsights, bağlı kuruluş bağlantılarınızı otomatik olarak izlemenizi çok kolaylaştırır. URL tıklamalarını, afiş reklamları ve diğer giden bağlantıları izlemeye yardımcı olan bir bağlantı izleme özelliği ile birlikte gelir. Daha kapsamlı bir analiz elde etmek için bunu sayfa bilgileri ve diğer raporlarla birleştirebilirsiniz.

    MonsterInsights, kullanıcı dostudur ve kurulumu kolaydır. Ayrıntılı talimatlar için, Google Analytics’i WordPress’e nasıl yükleyeceğinizle ilgili başlangıç kılavuzumuza bakın.

    4. Çekiliş

    RafflePress, piyasadaki en iyi WordPress hediye eklentisidir. Web sitenizde viral eşantiyonlar ve yarışmalar oluşturmanıza olanak tanır, bu da hızlı bir şekilde çok fazla trafik almanıza yardımcı olur.

    İlgi çekici, son derece ilgi çekici hediye kampanyaları oluşturmak için sürükle ve bırak hediye oluşturucu ile birlikte gelir. Bu, belirli satış ortağı ürünlerini tanıtan kampanyalar yürütmenize, sezonluk kampanyalar yürütmenize veya e-posta listenizi büyütmenize yardımcı olur.

    Daha fazla ayrıntı için eksiksiz RafflePress incelememize bakın veya adım adım talimatlara gidin ve WordPress’teki ilk hediyenizi veya yarışmanızı çalıştırın.

    5. Sürekli İletişim

    Constant Contact, internetteki en iyi e-posta pazarlama hizmetidir. Web sitenizden ayrıldıktan sonra bile web sitenizin ziyaretçileriyle iletişim halinde kalmanızı sağlar.

    Kolayca bir e-posta bülteni oluşturabilir, e- posta kampanyaları yürütebilir ve platformlarıyla abonelerinizi büyütebilirsiniz.

    Sürükle ve bırak e-posta oluşturucusunu tonlarca şablonla kullanarak saniyeler içinde güzel e-posta kampanyaları oluşturabilirsiniz. Bağlı kuruluş kazançlarınızı web sitenizin dışında artırmak için başka bir kanal açan haber bülteniniz aracılığıyla bağlı ortaklarınızı tanıtabilirsiniz.

    Sürekli İletişim, kampanyalarınızın nasıl gittiğine ilişkin ayrıntılı istatistikler sağlar ve kullanıcılarınızın hangi biçimi daha ilgi çekici bulduğunu görmek için A / B testi yapabilirsiniz.

    Alternatif: SendinBlue / ConvertKit

    6. OptinMonster

    OptinMonster, piyasadaki en iyi müşteri adayı oluşturma ve dönüşüm optimizasyon aracıdır. Terk eden ziyaretçilerinizi abonelere ve müşterilere dönüştürmek için güçlü bir Exit-Intent® teknolojisi ile birlikte gelir.

    Işık kutusu açılır pencerelerine, kayan kayıt formlarına, kenar çubuğu formlarına, yüzen çubuklara ve daha fazlasına bağlı kuruluş bağlantıları eklemek için OptinMonster’ı kullanabilirsiniz.

    Her optin, bağlı kuruluş komisyonunuzu en üst düzeye çıkarmak, web sitesi ziyaretçilerini abonelere dönüştürmek, kullanıcıları meşgul etmek ve sitenizde daha fazla zaman geçirmek için yeni fırsatlar yaratmanıza olanak tanır.

    OptinMonster, bölünmüş testler çalıştırmanıza ve e-posta kayıt oranlarınızı artırmanıza olanak tanır. WordPress e-posta listenizi nasıl oluşturacağınıza dair kılavuzumuza göz atmalısınız.

    7. WP RSS Toplayıcı

    WP RSS Toplayıcı, popüler bir WordPress RSS eklentisidir. Bağlı kuruluş ağlarından WordPress sitenize içerik getirmek idealdir. Bunu bir içerik toplayıcı, haber küratörü olarak kullanabilir ve bağlı kuruluş kazançlarınızı artırmak için orijinal içeriğinizle birleştirebilirsiniz.

    Güçlü eklentileri ile bağlı kuruluş ağlarınızla otomatik bloglar kurabilirsiniz. Ürünleri otomatik olarak WordPress blogunuza gönderi olarak getirir ve bu gönderileri kendi orijinal içeriğinizi eklemek için düzenleyebilirsiniz.

    8. SEMRush

    SEMRush, piyasadaki en iyi SEO araçlarından biridir. İçerik oluşturucular için eksiksiz bir SEO ve pazarlama araç setidir ve bağlı kuruluş pazarlamacıları için oldukça etkilidir.

    Anahtar kelimeleri izlemenize, yeni fikirler bulmanıza, anahtar kelime sıralamanızı görmenize ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanıyan inanılmaz derecede güçlü bir anahtar kelime araştırma aracı ile birlikte gelir.

    Rakip analizi yapmak ve rakiplerinizin hangi anahtar kelimeler için sıralama yaptığını görmek için bunu kullanabilirsiniz. SEMRush, SEO yazma yardımcısı aracıyla arama sıralamasında onları yenmek için eyleme geçirilebilir ipuçları sağlar.

    Hangi bağlı kuruluş ürünlerinin rakipleriniz arasında popüler olduğunu görmek, yeni bağlı kuruluşlar bulmak veya tanıtılacak yeni niş ürünler bulmak için aynı anahtar kelime araştırma ve rekabet analizi araçlarını kullanabilirsiniz.

    Alternatif: Ahrefs

    9. WPForms

    WPForms, yeni başlayanlar için en uygun WordPress iletişim formu eklentisidir. Web sitenizde her türlü formu kolayca oluşturmak için sürükle ve bırak form oluşturucu ile birlikte gelir.

    Bir bağlı kuruluş kayıt formu oluşturmak ve potansiyel ortakların web sitenizde satış ortağı istekleri göndermesine izin vermek için WPForms’u kullanabilirsiniz. Kullanıcılarınıza otomatik olarak yanıt göndermek için Constant Contact gibi popüler hizmetlerle entegre olur.

    WPForms ayrıca bir kullanıcı kayıt formu, kayıt formu, anket / anket formu ve daha fazlası için önceden oluşturulmuş birden çok şablon sunar.

    10. AdSanity

    AdSanity, WordPress için en iyi reklam yönetimi eklentisidir. Başlığınıza, kenar çubuğunuza ve web sitesinin altbilgisine reklam afişleri yerleştirmek için güçlü görüntüleme seçenekleriyle birlikte gelir.

    Eklenti, reklamlarınıza bağlı kuruluş bağlantıları eklemenize ve daha fazla tıklama almanıza olanak tanır. Yayınlama seçenekleriyle, reklamların başlangıç ve bitiş tarihlerini de ayarlayabilirsiniz, böylece satış ortağı ortaklarınızdan özel fırsatları tanıtabilirsiniz.

    Gelirlerini artırmak için Google AdSense ve diğer reklam programlarını da kullanan web sitesi sahipleri için mükemmel bir araçtır. WordPress tema dosyalarını düzenlemeden web sitenize kolayca reklam kodu yerleştirebilir ve dinamik olarak reklam görüntüleyebilirsiniz.

    Tek tek reklamlar için eksiksiz grafik istatistikleri gösterir, böylece web sitenizde hangi reklam yerleşiminin iyi performans gösterdiğini bilirsiniz. Belirli reklamlara ilişkin özel raporları görüntülemek için bir tarih aralığı da seçebilirsiniz.

    Bonus: Affiliate Royale

    Affiliate Royale, kendi ortaklık programını başlatmak isteyen işletmeler için güçlü bir bağlı kuruluş izleme ve yönetim aracıdır.

    Ortaklık programınızı birkaç dakika içinde kurmak için kullanabilirsiniz. Affiliate Royale ile satış ortağı tıklamalarını, satışlarını ve ödemelerini izleyebilirsiniz.

    MemberPress, PayPal, WooCommerce, Authorize.net ve daha fazlası gibi popüler platformlarla son derece uyumludur.

    Alternatif: AffiliateWP

    Bu makalenin, WordPress için en iyi bağlı kuruluş pazarlama araçlarını ve eklentilerini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Web sitenizi büyütmek için özenle seçilmiş en iyi canlı sohbet yazılımı ve en iyi WordPress eklentileri listemize de göz atmak isteyebilirsiniz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.