WordPress için En İyi 10 Sosyal Medya Eklentisi (2021)

750 425 KreatifAjans

WordPress siteniz için en iyi sosyal medya eklentilerini mi arıyorsunuz? WordPress için o kadar çok sosyal medya eklentisi var ki, yeni başlayanlar için en iyi eklentiyi seçmek çok zor hale geliyor. Bu yazıda size WordPress için hemen yükleyebileceğiniz en iyi sosyal medya eklentilerinden bazılarını göstereceğiz.

Best Social Media Plugins for WordPress

WordPress Sosyal Medya Eklentisinde Neler Aranmalı?

WordPress için çoğu sosyal medya eklentisinin temel sorunu performanstır. Bu eklentilerin ek stil sayfaları ve komut dosyaları yüklemesi gerektiğinden, genellikle web sitenizi yavaşlatırlar. Bu konu hakkında daha fazla bilgi için, WordPress eklentilerinin sitenizin yükleme süresini nasıl etkilediğiyle ilgili makalemize bakın.

WordPress sitenizin özellikleri ve performansı arasında bir denge bulmanız gerekir. Birçok özelliğe sahip bir sosyal medya eklentisi, web sitenizi yavaşlatıp kullanıcı deneyimini etkiliyorsa daha az kullanışlı hale gelebilir.

Ardından, web sitenizde hangi sosyal ağların daha belirgin şekilde görüntüleneceğine karar vermeniz gerekir. Daha az seçenek eklemek, dağınıklığı azaltabilir ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilir.

Birçok sosyal medya eklentisi, sosyal simgeleri kenar çubuğunda, makalenin altında, makaleden önce vb. Göstermenize olanak tanır. Bunları sitenizde nasıl görüntülemek istediğinize ve eklentinin bu seçeneği destekleyip desteklemediğine karar vermelisiniz.

Bunu söyledikten sonra, WordPress için en iyi sosyal medya eklentilerinden bazılarına bir göz atalım.

1. Paylaşılan Sayımlar

Shared Counts

Shared Counts, WordPress için hızlı ve kullanımı kolay bir sosyal medya eklentisidir. Sınırlı sayıda en popüler sosyal ağ ile birlikte gelir: Facebook, Twitter, Google+, Stumbleupon, Pinterest, Yummly ve LinkedIn.

Birden çok düğme stili vardır ve düğmenin nerede gösterileceğini seçebilirsiniz (içerikten önce veya sonra veya manuel olarak). Özel gönderi türleri için de etkinleştirebilirsiniz.

Eklenti, her ağ için sosyal paylaşım sayısını almaya çalışır. Ayrıca tüm ağlardaki toplam paylaşım sayısını göstermeyi de seçebilirsiniz.

2. Sassy Sosyal Paylaşımı

Sassy Social Share

Sassy Social Share, WordPress için tonlarca seçenekle kullanımı kolay bir sosyal medya eklentisidir. Birçok farklı sosyal medya web sitesi için destekle birlikte gelir ve yayın içeriğine düğmelerin yanı sıra yapışkan bir kayan sosyal menü ekleyebilirsiniz.

Sosyal paylaşım sayısı özelliğini de destekler. Bununla birlikte, diğer birçok sosyal medya eklentisi gibi, bu istatistikleri almak için üçüncü taraf bir hizmet kullanmanız gerekecektir.

Simge stillerine gelince, eklenti üç temel stille birlikte gelir: yuvarlak, kare veya dikdörtgen düğmeler. Hem standart hem de hareketli sosyal çubuklar için eklenti ayarlarında konumlandırma seçeneklerini belirleyebilirsiniz.

3. AddtoAny

AddtoAny

AddtoAny, WordPress eklentisi olarak da kullanılabilen bir sosyal paylaşım aracıdır. Birçok sosyal medya platformu, yüzen ve standart sosyal paylaşım çubukları ve evrensel bir paylaşım menüsü sunar.

Hesap oluşturmadan sosyal paylaşım sayısını gösterebilir ve Google Analytics entegrasyonu sunar. AddtoAny, küresel sosyal paylaşım düğmeleri sunan diğer benzer araçlarla karşılaştırıldığında performans üzerinde daha az yer kaplar.

4. Smash Balloon Sosyal Fotoğraf Akışı

Instagram fotoğraflarınızı WordPress’te görüntülemek ister misiniz? Smash Balloon Social Photo Feed, en son Instagram fotoğraflarınızı WordPress’te güzel bir şekilde görüntülemenizi sağlar.

Bir Instagram erişim belirteci oluşturmanız gerekecek. Bundan sonra, yayınlar, sayfalar veya kenar çubuğu widget’ları dahil olmak üzere sitenizin herhangi bir yerinde beslemeyi görüntülemek için mevcut kısa kodları kullanabilirsiniz.

Ayrıca, kısa kod parametrelerini özelleştirerek birden çok besleme oluşturmanıza da olanak tanır. Tek bir besleme oluşturmak için birden fazla Instagram hesabı bile getirebilirsiniz.

Ayrıntılı talimatlar için, WordPress’te özel bir Instagram fotoğraf beslemesinin nasıl oluşturulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

5. WordPress’ten Tampon’a

WordPress to Buffer

Buffer, Facebook, Twitter, LinkedIn, vb. Üzerindeki gönderilerinizi planlamanıza izin veren popüler bir sosyal medya aracıdır. WordPress to Buffer eklentisi, sosyal medya profillerinizde paylaşılmaları için Buffer hesabınıza otomatik olarak yeni gönderiler eklemenizi sağlar.

Ayrıntılı talimatlar için, Buffer kullanarak sosyal medya için WordPress gönderilerinin nasıl planlanacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

6. Basit Sosyal Simgeler

Simple Social Icons

Adından da anlaşılacağı gibi, Basit Sosyal Simgeler sosyal medya simgelerini bir kenar çubuğu widget’ında görüntüler. Renkleri seçebilir ve ardından görüntülenmesini istediğiniz sosyal medya hesaplarının URL’lerini girebilirsiniz.

En önemli ve popüler tüm hizmetleri kapsayan sınırlı sayıda sosyal medya platformuna sahiptir. Kullanımı çok kolaydır ve performans üzerinde minimum etkisi vardır.

Ayrıntılı talimatlar için, WordPress kenar çubuğunuza sosyal medya simgelerini nasıl ekleyeceğinizle ilgili eğitimimize bakın.

7. WPZoom’dan Sosyal Simgeler Widget’ı

Social Icons Widget

Social Icons Widget, WordPress kenar çubuğunuza sosyal medya simgelerini kolayca eklemenizi sağlar. Üç simge stili sunar: yuvarlak kenarlıklar, yuvarlak ve kare. İsterseniz simgeler için özel renkler de kullanabilirsiniz.

Etkinleştirmenin ardından, Görünüm »Pencere Öğeleri sayfasını ziyaret etmeniz ve kenar çubuğunuza Sosyal Simgeler pencere öğesi eklemeniz gerekir. Varsayılan URL’leri kendi sosyal medya profillerinizle değiştirin veya yeni bir hizmet eklemek için daha fazla ekle’ye tıklayın.

8. WordPress Sosyal Giriş

WordPress Social Login

Kullanıcıların sosyal medya hesaplarını kullanarak kaydolmasına, oturum açmasına ve yorum yapmasına izin vermek ister misiniz? WordPress Social Login tam da bunu yapmanıza izin verir.

Kullanımı çok kolaydır ve çok çeşitli sosyal ağları destekler. Ayrıca, kullanıcı içgörülerini, kullanıcı yöneticisini, iletişim yöneticisini ve bir BuddyPress bileşenini göstermek için modüller içerir.

9. Eski Gönderileri Canlandırın

Revive Old Posts

Erişiminizi artırmak ve kullanıcıları sosyal medyada tutmak için tüm bu hesaplarda daha düzenli paylaşım yapmanız gerekir. Bu çok zamanınızı alabilir.

Revive Old Posts eklentisi, eski gönderileri sosyal medya hesaplarınızla otomatik olarak paylaşmanıza olanak tanır. Bu, sosyal medya hesaplarınızı aktif tutmanıza olanak tanır. Ayrıca, kullanıcılarınıza sitenizdeki popüler içeriği keşfetme şansı sunar.

Ayrıntılı talimatlar için, eski WordPress yayınlarınızı otomatik olarak nasıl paylaşacağınızla ilgili kılavuzumuza bakın.

10. Tweet için Daha İyi Tıklayın

Tweet this box

Kullanıcıların alıntıları Twitter’da kolayca paylaşmalarına olanak tanıyan birçok popüler blogda özelleştirilmiş teklif kutuları görmüş olabilirsiniz. Daha İyi Tweet için Tıkla eklentisi, benzer tıklama ve tweet teklif kutularını WordPress yayınlarınıza eklemenizi sağlar.

Ayrıntılı talimatlar için, WordPress gönderilerinize tweet’e tıklama kutularını nasıl ekleyeceğinize ilişkin makalemize bakın.

Bu makalenin, WordPress siteniz için en iyi sosyal medya eklentisini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni başlayanlar için adım adım WordPress SEO rehberimizi de görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.