WordPress için En İyi 5 İlgili Yazı Eklentisi

750 425 KreatifAjans

Kullanıcılarınız ilk gönderiyi okuduktan sonra sitenizden ayrılıyor mu? Sayfa görüntülemelerini artırmak ve hemen çıkma oranını düşürmek site sahipleri için büyük bir zorluktur.

Kullanıcıların web sitenizle etkileşimde kalmasını sağlamanın en iyi yolu, onlara ilgili içeriği göstermektir. Daha fazla sayfa görünümü elde etmenin etkili bir yolu olduğu kanıtlanmıştır.

Ayrıca, kullanıcıların başka türlü bulamayacakları içeriği keşfetmelerine yardımcı olur. Birçok popüler blog, kullanıcıların zamanlarında harcadıkları zamanı artırmak için bu stratejiyi kullanır.

Bu stratejiyi kendi WordPress sitenizde kolayca kullanabilirsiniz. WordPress için tüm süreci sizin için otomatikleştirebilecek birçok ilgili gönderi eklentisi vardır.

Ancak bu eklentiler, ilgili içeriği bulmak için farklı yaklaşımlar kullanır. Örneğin, bazıları ilgili gönderilerle aynı kategorideki gönderileri görüntüleyebilirken, diğerleri alaka düzeyini artırmak için birden çok faktör kullanabilir.

Bu yazıda, size artıları ve eksileri ile WordPress için en iyi ilgili gönderi eklentilerinden bazılarını göstereceğiz.

Best related posts plugins for WordPress

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

1. Yine Başka Bir İlgili Yazılar Eklentisi

Yine Bir Diğer İlgili Yazılar Eklentisi, yani YARPP, 200.000’den fazla aktif yüklemeye sahip WordPress ile ilgili en popüler gönderi eklentilerinden biridir. İlgili gönderilerin hem küçük resim hem de metin olarak görüntülenmesini destekler.

Artıları:

YARPP, ilgili gönderileri bulmak için yerleşik bir algoritma kullanır. Harika bir şablon sistemine sahiptir, küçük resimlere / metin gösterimine izin verir, özel yazı türlerini destekler ve RSS beslemesi görüntüsünü destekler.

Eksileri:

Çok büyük bir site çalıştırıyorsanız, YARPP çok kaynak yoğun olabilir. Eklentinin pro sürümü, YARPP’nin kendi sunucularında ağır kaldırma gerçekleştirerek bu sorunu çözer.

YARPP, WPML eklentisi ile uyumlu değildir. Çok dilli bir WordPress sitesi oluşturacaksanız, Polylang’ı seçmelisiniz.

Son olarak, YARRP, WP Engine gibi yönetilen WordPress barındırma sağlayıcılarında engellenmiştir.

2. Bağlamsal İlgili Gönderiler

Bağlamsal İlgili Gönderiler, ilgili yayınları görüntülemek için başka bir WordPress eklentisidir. Gönderileri bağlamsal olarak eşleştirerek alaka düzeyini artırmaya çalışır. İlgili gönderileri küçük resimler ve metin olarak görüntüleyebilir.

Artıları:

Yalnızca metinle ilgili gönderiler için, kutunun dışında çalışır ve daha basit bir ayarlar sayfasına sahiptir. Öne çıkan bir görüntü veya gönderi küçük resmi bulunmadığında bir gönderinin içindeki görüntüleri küçük resim olarak kullanmaya çalışır.

Eksileri:

Eklenti, küçük resimleri görüntülemek için herhangi bir şablonla birlikte gelmez. Bunun yerine, sadece küçük resimleri madde işaretli bir listede görüntüler. Kullanıcılar stil vermek için kendi CSS’lerini ekleyebilir, ancak başlangıç seviyesindeki kullanıcılar bunu zor bulabilir.

Tıpkı YARPP gibi, bu eklenti de daha büyük sitelerde iyi ölçeklenmiyor. WPEngine gibi yönetilen WordPress ana bilgisayarları, bu eklentinin müşterileri tarafından kullanılmasını engelledi çünkü daha büyük sitelerde sitenizi yavaşlatacaktır.

3. WordPress için İlgili Gönderiler

WordPress için İlgili Yazılar eklentisi, daha popüler ilgili gönderi eklentilerine hafif bir alternatiftir. Yönetici alanındaki tüm kaynak yoğun görevleri gerçekleştirir ve ilgili gönderileri görüntülemek için önbelleği kullanır.

Artıları:

WordPress için İlgili Gönderiler performansa odaklanır. Daha hızlıdır ve web sitenizi yavaşlatmaz. İlgili gönderi listesinin küçük ve metin olarak görüntülenmesini destekler.

İlgili gönderileri görüntülemek için her yerde kullanabileceğiniz bir widget ve kısa kod vardır.

Eksileri:

Diğer ilgili gönderi eklentilerini kullanıyor olsaydınız, birkaç ekstra özelliği kaçırmış olabilirsiniz.

4. Taksonomiye Göre İlgili Gönderiler

WordPress’teki taksonomiler, içeriği farklı terimlere ayırmak için kullanılır. Kategoriler ve Etiketler, çoğu WordPress blogu tarafından kullanılan iki varsayılan WordPress taksonomisidir.

Taksonomilere Göre İlgili Yazılar eklentisi, aynı taksonomi terimlerini kullanarak gönderileri görüntülemenize olanak tanır. Örneğin, gönderileri ‘Kategori’ veya ‘Etiketler’ ile görüntülemeyi seçebilirsiniz.

Eklenti daha sonra şu anda görüntülenenle aynı kategori veya etiket altında dosyalanmış ilgili yayınları gösterecektir.

Artıları

Kullanımı kolaydır ve size her bir öğeyle ilgili olarak neyin görüntülendiği konusunda sınırlı kontrol sağlar. Etkinlik, özel sınıflandırmalar ve gönderi türleri için çalışır, bu, diğer içerik öğeleri için de ilgili öğeleri görüntülemenize olanak tanır.

İlgili gönderileri, küçük resimli veya küçük resimsiz veya bir kenar çubuğu widget’ında yayınlarda görüntüleyebilirsiniz.

Cons

Eklenti, diğer ilgili yazı eklentilerinden daha sınırlı seçenekler sunar. Yalnızca sınıflandırma terimlerini bir ölçüm olarak kullanır; bu, sonuçlarınızın en iyi ilgili gönderiler olmayabileceği anlamına gelir.

5. Satır İçi İlgili Gönderiler

Satır İçi İlgili Gönderiler, bu listedeki diğer eklentilerden farklıdır. İçeriğin altında ilgili gönderileri göstermek yerine, bu eklenti bunları makalelerinizin içinde gösterir. İlgili içeriğin bu tür bir satır içi görünümü haber ve blog sitelerinde oldukça popülerdir.

Artıları:

Kullanıcılar içeriğe daha fazla dahil olduğunda ve tıklama olasılıkları daha yüksek olduğunda ilgili gönderileri görüntüler. Kolay kuruluma sahiptir ve içeriğinizde satır içi ilgili gönderi bağlantılarını nerede görüntülemek istediğinizi kontrol etmenizi sağlar.

Eksileri:

Her gönderinin sonunda ilgili gönderileri görüntülemek istiyorsanız, başka bir eklenti yüklemeniz gerekecektir. Bir sitedeki ilgili iki gönderi eklentisi çok yoğun kaynak gerektirebilir.

Bonus İpuçları

İlgili gönderi eklentisinin kaynak yoğun olabileceğinden defalarca bahsettiğimizi fark etmiş olabilirsiniz. Bu eklentilerden bazılarının paylaşılan bir WordPress hosting üzerinde iyi çalışmaması mümkündür.

Bu durumda, Özel İlgili Yazılar eklentisini kullanabilirsiniz. Bu eklenti, ilgili gönderileri bir gönderiye manuel olarak eklemenizi sağlar. Bağlantı ilişkisi her iki yönde de çalışır, bu nedenle eski bir gönderiyi yenisine ilişkili olarak eklerseniz, eski gönderi de yeni gönderiyi ilişkili olarak görüntüler.

Diğer bir seçenek de, eklenti kullanmadan ilgili gönderileri küçük resimlerle manuel olarak görüntülemektir.

Bu makalenin, WordPress web siteniz için en iyi ilgili gönderi eklentisini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress’te sayfa görüntülemelerinin nasıl artırılacağı ve hemen çıkma oranının nasıl azaltılacağı hakkında daha fazla ipucu için bu kılavuza göz atın.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.