WordPress için En İyi 5 Popüler Gönderi Eklentisi

750 425 KreatifAjans

Web’de gezinirken, muhtemelen popüler makaleler bölümü olan web sitelerine rastladınız. Popüler gönderileri görüntülemek, web sitenizin ziyaretçilerinin en iyi içeriğinizi bulmasına ve sayfa görünümlerinizi artırmasına yardımcı olur. Sitenize popüler bir gönderi bölümü eklemek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazıda size WordPress için en popüler gönderi eklentilerini göstereceğiz.

Best popular posts plugins for WordPress

WordPress Sitenizdeki Popüler Gönderileri Gösterme

En popüler içeriğinizi sergilemek için bir eklenti seçmeden önce etrafa bir göz atmak ve diğer başarılı web sitelerinin bunu nasıl yaptığını görmek isteyebilirsiniz.

Örneğin, bazı site sahipleri tüm zamanların en popüler makalelerine sadık kalır. Diğer popüler bloglar, o gün, hafta veya ayda trend olan makaleleri gösterir. Bu, eski popüler makalelerini atlamalarına ve son zamanlarda trend olan makaleleri için daha fazla sayfa görüntüleme almalarına olanak tanır.

Popular posts on list25

Birkaç web sitesi popüler, en son ve en çok tartışılan makaleleri sekmeli bir pencere öğesinde veya öne çıkan bir içerik kaydırıcısında birleştirir.

Trending articles example

Ayrıca, popüler gönderileri web sitenizde nerede göstermek istediğinize de karar vermelisiniz. Bunu ön sayfada, tek tek makalelerde veya web sitenizdeki her sayfada gösterebilirsiniz. Farklı yerleşimleri test etmek, web siteniz için en iyi olanı bulmanıza yardımcı olacaktır.

Bununla birlikte, WordPress için en popüler gönderi eklentilerinden bazılarına bir göz atalım.

1. WordPress Popüler Gönderiler

WordPress Popular Posts Widget

200.000’den fazla aktif yükleme ile WordPress Popular Posts eklentisi, piyasadaki en çok indirilen popüler gönderi eklentilerinden biridir. Birçok farklı koşulda popüler gönderileri göstermenize olanak tanır. Bir tarih aralığı seçerek son zamanlarda trend olan makaleleri gösterebilirsiniz. Ayrıca en çok yorumlanan veya en çok görüntülenen makaleleri de gösterebilirsiniz.

Çoklu pencere öğesi özelliğine sahiptir; bu, aynı pencere öğesini aynı veya farklı kenar çubuğuna birden çok kez ekleyebileceğiniz anlamına gelir. Kendi özel CSS’nizi uygulayabilir, gönderi küçük resimlerini gösterebilir, alıntılar, yazar, yorum sayısı, görüntüleme sayısı ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Artıları: WordPress popüler gönderileri, popüler gönderilerinizi görüntülemek için ihtiyaç duyacağınız tüm seçeneklere sahip güçlü bir eklentidir. Özel gönderi türleri desteği ve parçacığı birden çok kez ekleme yeteneği, örneğin Popüler Gönderiler, Popüler İncelemeler vb. Gibi farklı popüler görünümler oluşturmanıza olanak tanır.

Eksileri: Eklenti, popüler gönderi verilerini ve önbelleği depolamak için veritabanında iki ekstra tablo oluşturur. Bazı insanlar bu verileri varsayılan WordPress tablolarından uzak tutmanın daha iyi bir yaklaşım olduğunu iddia ederken, diğerleri bunu veritabanını yoğun bulabilir.

2. En İyi 10 – WordPress için popüler gönderi eklentisi

Top 10 - Popular posts plugin for WordPress

WordPress için en popüler 10 gönderi eklentisi, en popüler gönderi eklentileri listemizdeki bir başka güçlü adaydır. Özellikler söz konusu olduğunda, WordPress Popüler Gönderileriyle eşleşir ve hatta bazı daha fazla özellik ekler. İlk 10 aynı zamanda son derece yapılandırılabilir bir widget ve kısa kodlarla birlikte gelir.

İsme rağmen, eklenti aslında istediğiniz sayıda popüler gönderiyi görüntülemenize izin veriyor. Aralarından seçim yapabileceğiniz bir tarih aralığı seçmenize olanak tanır. Popüler gönderiler listesinde gönderi görünümlerini, yazarı, gönderi özetini veya alıntıları gösterebilir ve küçük resimleri gönderebilirsiniz.

En iyi 10, daha az kaynak yoğun hale getirmek için yerleşik bir önbelleğe alma sistemiyle birlikte gelir. Ayrıca, W3 Total Cache ve WP Super Cache gibi WordPress önbellekleme eklentileriyle birlikte güzelce oynar.

Artıları: En İyi 10 Popüler Gönderi Eklentisi, zengin özelliklere sahip, esnek ve kurulumu kolaydır. Sunucu yükünü azaltmak için agresif önbelleğe alma özelliğine sahiptir ve WordPress önbellekleme eklentileriyle iyi çalışır.

Eksileri: Eklenti ayarları sayfasında çok fazla seçenek var ve yeni başlayanlar bunu biraz karmaşık bulabilir.

3. İlgili

Relevant

Popüler gönderi eklentinizin öne çıkan makalelerinizi, ilgili içeriğinizi ve en son gönderilerinizi de göstermesini ister misiniz? Alakalı bunu yapmanıza izin verir. Popüler gönderiler için bir tane ve düzgün bir ayarlar sayfası dahil olmak üzere birden fazla widget ile birlikte gelir.

Popüler gönderileri yorumlara veya sayfa görüntülemelerine göre görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca, gönderi küçük resmi, yazar, alıntı ve gönderi tarihini görüntülemenize de olanak tanır.

Widget’ı kullanmak istemiyor musunuz? Alakalı ayrıca, web sitenizin herhangi bir yerinde popüler gönderileri görüntülemek için kullanabileceğiniz kısa kodlar ve şablon etiketleriyle birlikte gelir. Gönderi içeriğinden önce veya sonra gönderi bloklarını da etkinleştirebilirsiniz.

Artıları: Öne çıkan, en son ve ilgili yayın işlevlerini tek bir kullanışlı pakette birleştirir.

Eksileri: Popüler gönderiler özelliği, popüler gönderileri belirli bir tarih aralığında göstermenize izin vermez.

4. WP-PostRatings

WP-PostRatings

Web sitenizde en yüksek puan alan gönderileri göstermek ister misiniz? WP-PostRatings bunu yapmanıza yardımcı olur. Kullanıcılarınızın web sitenizdeki makaleleri derecelendirmesine olanak tanır.

Derecelendirme simgelerini ve makalelere kimin oy verebileceğini seçebilirsiniz (tüm kullanıcılar ve yalnızca oturum açmış kullanıcılar). Zengin parçacıkları destekler ve filtreler ve şablon etiketleri aracılığıyla oldukça özelleştirilebilir.

Eklentiyle ilgili en iyi bölüm, web sitenizdeki en yüksek puan alan gönderileri gösteren derecelendirme pencere öğesidir. Bu, popüler gönderileri kullanıcı oylarına göre göstermenize olanak tanır. Eklenti ayrıca WordPress Popular Posts eklentisiyle de çalışır.

Ayrıntılı talimatlar için, WordPress’te derecelendirme sisteminin nasıl ekleneceği hakkındaki kılavuzumuza bakın

Artıları: Popüler gönderileri sayfa görüntülemeleri veya yorumlar yerine kullanıcı derecelendirmesine göre gösterebilirsiniz.

Eksileri: Eklentiyi uygulamak için WordPress tema dosyalarınıza şablon etiketleri eklemeniz gerekir. Bunu daha önce yapmadıysanız, WordPress’te kodun nasıl kopyalanıp yapıştırılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

5. Trend Olan / Popüler Gönderi Kaydırıcısı ve Widget’ı

Popular posts slider

Adından da anlaşılacağı gibi, bu eklenti, popüler gönderileri kaydırıcıda, ızgara bloğunda veya düz bir liste olarak göstermenize olanak tanır. Bu şekilde, en iyi içeriğinizi kenar çubuğunuzdaki bir bağlantı listesinden daha ilgi çekici şekillerde gösterebilirsiniz.

Zaman aralığını seçebileceğiniz basit bir ayarlar sayfasıyla birlikte gelir. Bu, belirli bir yıl, ay veya hafta boyunca trend olan gönderileri göstermenize olanak tanır.

Eklenti, yazılarınıza veya sayfalarınıza ekleyebileceğiniz, kullanımı kolay kısa kodlarla birlikte gelir. Kısa kodu sayfa oluşturucu eklenti modüllerinizde de kullanabilirsiniz.

Bunu doğrudan temanıza uygulamak istiyorsanız, bunu yapmak için şablon etiketlerini kullanabilirsiniz.

Artıları: Popüler gönderi kaydırıcıları, atlı karıncalar ve ızgara blokları ekleme ve bunları sitenizin herhangi bir yerinde gösterme yeteneği.

Eksileri: Diğer popüler gönderi eklentilerine göre sınırlı özellikler. Kaydırıcı, karusel ve ızgara blokları yalnızca kısa kodla çalışır. Widget temelde gönderi küçük resimleri, alıntılar ve bazı meta verileri içeren bir bağlantı listesidir.

Umarız bu makale, WordPress için en popüler gönderi eklentisini bulmanıza yardımcı olmuştur. Siteniz için en kullanışlı WordPress widget’ları listemizi de görmek isteyebilirsiniz.