WordPress için En İyi 7 Geri Sayım Eklentisi (Kullanımı Kolay)

750 425 KreatifAjans

Okuyucular genellikle bize web sitelerine nasıl geri sayım sayacı ekleyebileceklerini sorarlar. Geri sayım sayaçları, web sitenizde beklenti, heyecan oluşturmak ve FOMO etkisi yaratmak için harika bir yoldur.

Bir geri sayım sayacı oluşturmanıza izin veren birçok farklı geri sayım eklentisi var, o halde hangisini kullanmalısınız?

Bu yazıda, WordPress için en iyi geri sayım eklentilerini paylaşacağız ve her birinin temel özelliklerini açıklayacağız.

Best countdown plugins for WordPress

Geri Sayım Sayacı Eklentisi Nedir ve Ne Zaman İhtiyacınız Var?

Bir geri sayım sayacı eklentisi, belirli bir zaman veya tarihe kadar geri sayım yapan bir zamanlayıcı görüntülemenizi sağlar.

Akıllı pazarlamacılar, müşterileri arasında heyecan yaratmak ve aciliyet duygusu yaratmak için geri sayım sayaçlarını kullanır. Dönüşümleri artırmak için FOMO etkisinden yararlanmalarına yardımcı olur.

Web sitenize geri sayım zamanlayıcıları eklemenize izin veren birçok WordPress eklentisi vardır. Bu geri sayım sayaçları iki gruba ayrılabilir:

1. Normal Geri Sayım Sayaçları

Bazen statik veya sabit geri sayım sayacı olarak adlandırılan normal bir geri sayım sayacı, çoğu insanın bir zamanlayıcı hayal ettiğinde düşündüğü şeydir.

Bu zamanlayıcı, belirli bir sabit noktaya kadar geri sayar. Bu, bir web sitesinin başlatılması, bir satışın sonu veya başka bir etkinlik olabilir.

Geri sayım saatinin bitiş noktası herkes için aynıdır ve onu kimin görüntülediğine bağlı olarak değişmez.

Evergreen Zamanlayıcı

Bazen dinamik geri sayım sayacı olarak adlandırılan, her zaman yeşil bir geri sayım sayacı, her kullanıcıya özeldir.

Kişi sitenize geldiğinde geri saymaya başlar. Örneğin, özel bir tekliften yararlanmak için 4 saatleri olabilir.

Bu, aciliyet duygusu yaratmanıza izin verdiği için güçlü bir pazarlama tekniği olabilir.

Çoğu WordPress eklentisinin normal geri sayım sayaçlarını çalıştırmak için tasarlandığını ve yalnızca bazılarının her zaman yeşil zamanlayıcılar çalıştırmanıza izin verdiğini unutmayın.

Bunu söyledikten sonra, WordPress için en iyi geri sayım zamanlayıcı eklentilerinden bazılarına bir göz atalım.

1. OptinMonster

OptinMonster, WordPress için güçlü bir açılır pencere ve potansiyel müşteri oluşturma eklentisidir. Terk eden web sitesi ziyaretçilerini abonelere ve ödeme yapan müşterilere dönüştürmenize olanak tanır.

OptinMonster ile hem statik hem de eskimeyen zamanlayıcılar oluşturabilirsiniz. İstediğiniz kadar zamanlayıcı yapabilir ve farklı sayfalarda farklı zamanlayıcılar kullanabilirsiniz.

Geri sayım sayacınızı OptinMonster kullanarak konumlandırmanın birçok yolu vardır. En iyilerinden biri, sayfanızın üstüne veya altına yapışan bir kayan çubuk kullanmaktır. Bu şekilde, her zaman görünür kalır.

OptinMonster, geri sayım zamanlayıcınızı nasıl oluşturacağınız ve özelleştireceğiniz konusunda tam talimatlara sahiptir.

OptinMonster eklentisini kullanarak oluşturduğumuz bir geri sayım sayacı:

An example of a countdown created using OptinMonster

Not: Geri sayım sayaçlarını kullanmak için OptinMonster’ın Pro planına veya daha fazlasına ihtiyacınız olacak.

Pop-up’lara, kayan çubuklara, tam ekran karşılama paspaslarına, kaydırma kutularına ve satır içi widget’lara geri sayım sayaçları eklemenize izin verir.

Üstelik, zamanlayıcıları kullanıcının konumuna, hangi sayfada olduklarına, nereden ziyaret ettiklerine ve daha fazlasına göre kişiselleştirebilirsiniz.

2. SeedProd

SeedProd eklentisi, web siteniz için “çok yakında” bir sayfa istiyorsanız harika bir seçenektir. Kolayca özel bir açılış sayfası oluşturmanıza ve sitenizi yakında gelecek veya bakım moduna geçirmenize olanak tanır.

Bu eklenti ile herkes için aynı noktaya geri sayan normal bir zamanlayıcı oluşturacaksınız. Bu genellikle sitenizin açıldığı gün olacaktır. Her zaman yeşil bir zamanlayıcı oluşturmak için kullanamazsınız.

Gerçekten akıllı bir SeedProd özelliği, sitenizi zamanlayıcı bittiğinde anında başlayacak şekilde ayarlayabilmenizdir. Bunu kendiniz elle yapmayı hatırlamanıza gerek yok. Geri sayım zamanlayıcısını sayfanıza eklerken veya düzenlerken ‘otomatik başlat’ özelliğini açmanız yeterlidir.

SeedProd’un Coming Soon Page Pro eklentisini kullanarak oluşturduğumuz bir geri sayım sayacı:

An example of a countdown timer created with SeedProd

3. Ultimate Geri Sayım Sayacı

Ultimate Countdown Timer, normal bir geri sayım sayacı oluşturmak isteyip istemediğinizi göz önünde bulundurmanız gereken başka bir iyi seçenektir. Bu basit bir eklentidir ve tek tek site ziyaretçilerine özgü, her zaman yeşil olan zamanlayıcıları gösterme yeteneğine sahip değildir.

İstediğiniz kadar geri sayım sayacı yapmak için Ultimate Countdown Timer’ı kullanabilir ve nasıl göründüklerini bir dereceye kadar özelleştirebilirsiniz.

İşte, Ultimate Countdown Timer eklentisinin ücretsiz sürümünü kullanarak oluşturduğumuz bir geri sayım sayacı:

An example timer created with Countdown Timer Ultimate

Pro eklenti size daha gelişmiş seçenekler sunar. Bunlar, geri sayım sona erdiğinde belirli bir metni gösterebilmeyi ve ekstra tasarım özelliklerini içerir.

Talimatlar için, WordPress’te bir geri sayım sayacı widget’ının nasıl ekleneceği hakkındaki kılavuzumuza bakın.

4. Geri Sayım Oluşturucu

Geri Sayım Oluşturucu, birden fazla farklı stile sahip basit bir geri sayım sayacıdır. Bunlar arasında daire geri sayımları, çevirme saati geri sayımları ve hatta yakında bir sayfa sayılabilir.

‘Geri Sayım’ bloğunu (‘Widget’lar’ altında) seçerek zamanlayıcınızı WordPress blok düzenleyicideki bir gönderi veya sayfaya yerleştirebilirsiniz. Ayrıca, belirli yazılarda veya sayfalarda otomatik olarak görüntülemeyi de seçebilirsiniz.

İşte onu kullanarak oluşturduğumuz bir zamanlayıcı:

An example timer created using Countdown Builder

İsterseniz, saatinizin nasıl göründüğünü ayrıntılı olarak düzenleyebilir, yazı tipi boyutu, etiketler ve animasyon stili gibi şeyleri değiştirebilirsiniz. Bunu CSS ile yapmanıza gerek yok. Yerleşik bir düzenleyici var.

Profesyonel sürümle, bir e-posta kaydı ekleyebilir, zamanlayıcıları önceden planlayabilir, zamanlayıcıları mobil cihazlarda gösterebilir / gizleyebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Pro sürümü, istediğiniz özelliklere bağlı olarak 19.99 $ ‘dan itibaren fiyatlandırılır.

5. Evergreen Geri Sayım Sayacı

Evergreen Geri Sayım Sayacı, adından da tahmin edebileceğiniz gibi, her zaman yeşil olan geri sayımlar oluşturmanıza olanak tanır. Normal geri sayımlar oluşturmak için de kullanabilirsiniz.

Eklentinin ziyaretçileri bir çerez veya IP adresleriyle nasıl algılayacağını seçebilirsiniz.

Zamanlayıcıları sayfanıza eklemek için bir kısa kod girmeniz gerekir. Bunu, geri sayım sayacı ayarlarınızın Yönetici bölümünden kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

Zamanlayıcınız sıfıra ulaştığında, ziyaretçiyi otomatik olarak seçtiğiniz bir URL’ye yönlendirebilirsiniz. Örneğin, yeni kursunuzun başlaması için geri sayıyorsanız, onları bir kayıt sayfasına gönderebilirsiniz.

Evergreen Countdown Timer eklentisini kullanarak oluşturduğumuz bir zamanlayıcı:

An example timer created using the Evergreen Countdown Timer

Eklentinin size birçok ekstra seçenek sunan profesyonel bir sürümü var. Ayrıca zamanlayıcınız için siyah veya beyazdan daha fazla renk seçmenize de olanak tanır.

Pro sürümle, koltuklar veya biletler gibi mevcut “noktalar” için bir geri sayım sağlayabilirsiniz. Ücretli bir web semineri veya başka bir canlı etkinlik için yer satıyorsanız, bu işe yarayabilir.

6. WordPress Geri Sayım Widget’ı

WordPress Countdown Widget, sürükle ve bırak arayüzüne sahip ücretsiz bir eklentidir. Sitenizde birden çok zamanlayıcı oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Eklenti, bir kısa kod kullanarak yan widget’lara, gönderilere veya sayfalara geri sayım sayaçları eklemenizi sağlar. Eklentinin web sitesinde kısa kodu kullanmak için tam talimatlar bulunur.

Diğer eklentilerin aksine, bu eklenti ayrıca, zamanlayıcınızın gelecekte bir noktaya geri saymak yerine geçmişte bir noktadan saydığı “sayım” zamanlayıcıları da sunar.

Örneğin, ünlü birinin doğumu gibi tarihi bir olaydan bu yana ne kadar zaman geçtiğini göstermek için bir eklenti oluşturabilirsiniz.

Hatta bunu, şirketinizin kuruluşundan bu yana veya blogunuzu başlattığınızdan bu yana ne kadar zaman geçtiğini göstermek için bile kullanabilirsiniz. İşte oluşturduğumuz bir örnek:

An example timer created using the WordPress Countdown Widget

7. HurryTimer

HurryTimer’ın ücretsiz sürümü, hem dökmeyen hem de düzenli zamanlayıcılar oluşturmanıza olanak tanır. Evergreen zamanlayıcı, her bir kullanıcıya doğru zamanlayıcıyı görüntülemek için hem çerez hem de IP algılamayı kullanır.

İki sabit tarih arasında bir geri sayım çalıştırmak için zamanlayıcılar da ayarlayabilirsiniz. Bu, yaklaşan bir satışa önceden hazırlanmak istiyorsanız kullanışlıdır.

Zamanlayıcı, WooCommerce ile çalışır, ancak kullanmak için WooCommerce’i çalıştırmanız gerekmez. İsterseniz zamanlayıcınızı aynı sayfada birkaç kez görüntüleyebilirsiniz.

HurryTimer kullanarak oluşturduğumuz bir zamanlayıcı:

An example timer created using HurryTimer

Profesyonel sürüme sahipseniz, yinelenen bir zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz. Bu, belirlediğiniz kurallara göre çalışan bir zamanlayıcıdır. Örneğin, nakliye bitiş zamanlarını gösteren bir zamanlayıcınız olabilir.

Profesyonel sürümle, zamanlayıcınızı görünür tutmak için ekranın üstüne veya altına yapışan bir duyuru çubuğu da oluşturabilirsiniz.

Umarız bu makale, WordPress için en iyi geri sayım eklentileri hakkında bilgi edinmenize yardımcı olmuştur. Ayrıca, WooCommerce terk edilmiş sepet satışlarını kurtarmak için ipuçlarımız ve satışlarınızı artırmak için en iyi e-posta pazarlama hizmetleri listemizle ilgilenebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.