WordPress ile Çevrimiçi Sanal Sınıf Nasıl Çalıştırılır (Araçlar)

750 425 KreatifAjans

Çevrimiçi bir sanal sınıf çalıştırmak istiyor musunuz? Çevrimiçi bir sanal sınıf oluşturmak kulağa çok teknik veya pahalı gelebilir. Ya da belki hiç çalıştığını hayal edemezsiniz.

Ancak kaç tür sınıfın sanal hale gelebileceğini duyduğunuzda şaşıracaksınız. Bir yoga dersi verebilir, matematik dersi verebilir, insanlara nasıl yemek yapacaklarını gösterebilir veya aklınıza gelebilecek hemen hemen her şeyi yapabilirsiniz.

Neyse ki, herhangi bir özel teknik beceri olmadan sanal bir sınıfı çevrimiçi olarak yönetmenize olanak tanıyan kolay araçlar var. Bu makalede, size sanal bir sınıfın nasıl kurulacağını ve WordPress ile çevrimiçi bir dersin nasıl öğretileceğini göstereceğiz.

Running a virtual class with WordPress for free

İşletmem İçin Sanal Sınıf Oluşturabilir miyim?

Neredeyse her şey çevrimiçi olarak öğretilebilir. Sadece sınıfınızın konusunu YouTube’un arama çubuğuna yazın ve muhtemelen bu beceriyi öğreten insanların yüzlerce veya binlerce videosunu bulacaksınız.

Sanal sınıfların büyük bir avantajı, onlara canlı olarak öğretmek zorunda olmamanızdır. İsterseniz önceden video kaydedebilirsiniz. Bu şekilde, bir şeyi açıklamanız veya göstermeniz için birkaç girişimde bulunmanız önemli değildir.

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, daha önce yüz yüze derslerin sanal hale geldiğini gördük. Eğitmenler, bir defaya mahsus sanal yazı dersinden Cumartesi sabahı çocuk futbol sınıfına kadar, eğitmenler çevrimiçi oluyor.

Sınıfınızı çevrimiçi olarak almak, işiniz için şimdiye kadar yaptığınız en iyi şey olabilir. Dünyanın her yerinden insanlara ulaşmanıza izin verecek ve sınıfınıza veya fitness stüdyonuza kaç kişinin sığabileceği ile sınırlı kalmayacaksınız.

Bu sadece büyük sınıflar için de değil. Matematik dersi veya kariyer danışmanlığı gibi bire bir hizmet sunabilirsiniz. Kapsadığımız şeylerin çoğu sizin için de işe yarayacak.

Çok fazla teknik beceri veya pahalı araç olmadan çevrimiçi bir sınıf oluşturabilirsiniz. İşte ihtiyacınız olan şey.

Sınıfınızı Çevrimiçi Yürütmek İçin İhtiyacınız Olanlar (Sanal Sınıf)

Öyleyse sanal bir sınıf kurmaya nereden başlıyorsunuz? Yerine koymanız gereken birkaç önemli şey var.

Bir sınıfı çevrimiçi yürütmek için şu 3 şeye ihtiyacınız olacak:

  • Sınıfınız için bir web sitesi veya çevrimiçi platform. Bu, öğrencilerin sınıf içeriğini bulup erişebilecekleri bir yerdir.
  • Öğrencilerin sınıfınıza kaydolmasının bir yolu.
  • Öğrencilerinizle e-posta yoluyla sık sık iletişim kurmanın bir yolu.
  • Ayrıca muhtemelen şu 4 şeyden bazılarını isteyeceksiniz:

  • Çevrimiçi bir grup veya forum gibi öğrencilerin birbirleriyle konuşma ve etkileşim kurma yolu.
  • Üyelere özel, öğrencilerin kendi hızlarında çalışabilecekleri kayıtlı içerik (video veya sesli seminerler gibi).
  • Etkileşimli anketler, izleyici geri bildirimi, ekran paylaşımı ve izleyici soruları gibi özelliklerle canlı video içeriği.
  • Tekrarlanan ödemeleri yönetmek, yalnızca üyelere özel içerik oluşturmak ve sınıfınızın farklı düzeylerini oluşturmak için bir LMS veya üyelik sitesi eklentisi.
  • Kulağa çok benziyorsa endişelenme. Sanal sınıfınız için doğru araçlara ve platformlara karar vermenize yardımcı olacağız. İşte bu makaledeki belirli bir bölüme doğrudan atlamak için tıklayabileceğiniz hızlı bir özet.

    Sınıfınız için Çevrimiçi Platform Oluşturma
  • Öğrencilerin Sınıfınıza Kaydolmalarını Sağlama
  • Öğrencilerinizle İletişim Kurmak
  • Öğrencilerin Konuşması ve Etkileşim Kurması İçin Bir Yer Sağlama
  • Önceden Kaydedilmiş İçerik Sunma
  • Canlı İçerik Sunma
  • Bir LMS veya Üyelik Sitesi Eklentisi Kullanma
  • Son Düşünceler ve En İyi Uygulamalar
  • Sınıfınız için Çevrimiçi Platform Oluşturma

    Özel bir Facebook grubu veya YouTube’da yayınladığınız videolara bağlantı verdiğiniz bir e-posta listesi aracılığıyla çevrimiçi bir ders yürütmek mümkündür.

    Ancak bunlar harika seçenekler değil. Örneğin, herkes Facebook kullanmaz. Ayrıca Facebook veya YouTube, herhangi bir hatanız olmadan sizi yasaklamaya karar verebilir.

    Bir alternatif, Teachable gibi bir siteye kaydolmaktır. Bu popüler bir seçenektir, ancak kesinlikle ücretsiz değildir. En temel Öğretilebilir paketin maliyeti ayda 29 ABD dolarıdır ve buna ek olarak her öğrenci için% 5 işlem ücreti ödersiniz.

    Üçüncü taraf platformlar yerine, sınıfınız için bir web sitesi oluşturmanızı öneririz. Bunu yapmanın birçok yolu vardır, ancak dünyanın 1 numaralı web sitesi kurucusu WordPress’tir. İnternetteki web sitelerinin% 35’inden fazlası WordPress tarafından desteklenmektedir.

    WordPress yazılımının en iyi yanı, tamamen ücretsiz olmasıdır. Ancak, bir web sitesi oluşturmak için bir alan adına ve web barındırmaya ihtiyacınız olacak. Bu, her türlü web sitesi yapmak için gereklidir.

    WordPress’in önerilen barındırma sağlayıcılarından biri olan Bluehost, okuyucularımıza çok şey sunuyor. İlk yılınız için ayda sadece 2,75 $ karşılığında ücretsiz bir alan adı ve web barındırma alabilirsiniz. Bu% 60’ın üzerinde indirim.

    → Bu Özel Bluehost Fırsatını Almak İçin Buraya Tıklayın ←

    Not: Bir Bluehost alternatifi arıyorsanız, küçük işletme sahipleri için harika bir indirim sunan başka bir popüler WordPress barındırma şirketi olan SiteGround’u da deneyebilirsiniz.

    Kaydolduktan sonra WordPress yüklemeniz gerekecek. Bluehost bunu sizin için otomatik olarak yapar ve diğer barındırma şirketleri sadece birkaç tıklama ile bunu çok kolaylaştırır.

    WordPress’i kurduktan sonra, çevrimiçi sınıfınızı hazır hale getirmek için birkaç WordPress eklentisi yüklemeniz gerekecek. Eklentiler, WordPress siteniz için iletişim formları, üyelik kısıtlamaları vb. Gibi temel özellikleri eklemenize izin veren uygulamalar gibidir.

    Çevrimiçi sınıfınızı yürütmenize yardımcı olacak bazı önemli eklentilere bir göz atacağız.

    Öğrencilerin Sınıfınıza Kaydolmalarını Sağlama

    Öğrencilerin sınıfınıza kaydolması için bir yola ihtiyacınız olacak. Ders için ücret almıyor olsanız bile, kaç kişinin katılmayı planladığını bilmek isteyeceksiniz. Ayrıca onlardan önceden bazı bilgiler almak isteyebilirsiniz.

    WordPress için WPForms eklentisini kullanmanızı öneririz. Kayıt formlarını basit ve kolay bir şekilde oluşturmanıza olanak sağlar. WPForms’un lite sürümü tamamen ücretsizdir, ancak WPForms’un Pro sürümü için ödeme yapmak isteyebilirsiniz, böylece ödemeleri formunuzla entegre edebilirsiniz.

    WPForms eklentisinin herhangi bir sürümünü yükleyip etkinleştirdikten sonra, bir etkinlik kayıt formu oluşturmak için WPForms’un talimatlarını takip edebilirsiniz.

    Etkinlik kayıt formu şablonunu istediğiniz kadar değiştirebilirsiniz. Ücretsiz bir sınıf için çok basit bir kayıt formu şöyle görünebilir:

    A simple registration form for an online class, showing name, email, a dropdown asking for level of experience, and a comment box

    Sanal Sınıfta Öğrencilerinizle İletişim Kurmak

    Ne tür bir çevrimiçi sınıf yürütüyor olursanız olun, öğrencilerinizle iletişim kurmanın bir yoluna ihtiyacınız olacak.

    Sadece tek seferlik bir sınıf yönetiyor olsanız bile, yine de öğrencilere bunun olduğunu hatırlatmak isteyeceksiniz. Ayrıca, başka bir sınıf oluşturursanız onlara haber verebilmeniz için bir yol da isteyeceksiniz.

    Öğrencilerinizle iletişim kurmanın birçok yolu vardır. Örneğin onlara Facebook veya WhatsApp üzerinden mesaj gönderebilirsiniz. Ancak, e-posta kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

    Neden? Çünkü neredeyse herkesin e-postası var. Ayrıca, çoğu insan çevrimiçi bir şeylere kaydolurken e-posta adreslerini vermeye alışkındır. Onlardan cep telefonu numaralarını veya Facebook bilgilerini sormak birçok öğrencinin kayıt yaptırmasını engelleyecektir.

    Öğrencilerinizle iletişim kurmak için saygın bir e-posta pazarlama hizmeti kullanmak önemlidir. Bu şekilde, mesajlarınızın onlara ulaşacağından emin olabilirsiniz. Ayrıca, herhangi bir anti-spam yasasına aykırı düşmeyeceksiniz.

    Constant Contact kullanmanızı öneririz. Ücretsiz deneme ve mükemmel destek sunarlar.

    Bir üyelik sitesi oluşturuyorsanız, e-posta hizmetiniz için ConvertKit veya Drip kullanmanızı öneririz. Bu araçlar, muhtemelen yararlı bulacağınız gelişmiş pazarlama otomasyon özelliklerine sahiptir.

    Çok sıkı bir bütçeniz varsa ve ücretsiz bir e-posta pazarlama hizmetine ihtiyacınız varsa, bu da mümkündür. SendinBlue veya MailerLite’a bakmanızı öneririz.

    Tüm bu seçenekler, öğrencilerinize toplu kişiselleştirilmiş e-postalar göndermek için iyi ve güvenilir çözümlerdir.

    Sınıf kayıtlarını almak için WPForms kullanıyorsanız, formunuzu e-posta pazarlama hizmetinizle bile entegre edebilirsiniz. Bu, öğrencilerin kayıt olduklarında seçtiğiniz e-posta listenize otomatik olarak ekleneceği anlamına gelir.

    WPForms Lite, Constant Contact ile çalışır ve WPForms Pro için ödeme yaparsanız, diğer birçok e-posta pazarlama entegrasyonundan da seçim yapabilirsiniz.

    Integrating WPForms with an email marketing service

    Sanal Sınıfta Öğrenci İşbirliği ve Grup Etkileşimleri

    Öğrencilerinizin birbirleriyle etkileşim kurmasını ister misiniz? Öyleyse, bunu yapmaları için basit ve erişilebilir bir yol sağlamanız gerekir.

    Burada birçok olası seçenek var. Öğrencilerinizin çoğu veya tamamı Facebook’taysa, özel bir Facebook grubu iyi bir seçenek olabilir. Alternatif olarak, web sitenizde bir forum oluşturmak isteyebilirsiniz. Bunun için bbPress eklentisini kullanmanızı öneririz.

    Diğer bir seçenek, öğrencileriniz için özel bir Slack kanalı oluşturmaktır.

    Öğrencilerin birbirleriyle canlı olarak etkileşimde bulunabilmesini istiyorsanız, derslerinizi nasıl verdiğinize bakmak isteyeceksiniz. Birazdan ele alacağımız Zoom, etkileşimli canlı video dersleri için harika bir araçtır.

    Önemli: Çocuklara yönelik bir sınıf yürütüyorsanız, onların birbirleriyle iletişim kurmasına izin vermek kesinlikle iyi bir fikir değildir. Bu ciddi yasal sorunlar yaratabilir. Bununla birlikte, öğrencilerinizin ebeveynlerinin etkileşimde bulunabileceği bir alan sağlayabilirsiniz.

    Çevrimiçi Sınıflar için Önceden Kaydedilmiş İçerik Sunma

    Çevrimiçi bir sınıf yürütmenin bir yolu, içeriği önceden kaydetmek ve sitenize eklemektir. Bu, ilgili teknoloji hakkında gergin hissediyorsanız veya emin değilseniz, iyi bir seçenektir.

    Kendi videonuzu kaydediyorsanız bir web kamerasına ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca bir mikrofona ihtiyacınız olacak. Podcast’in nasıl başlatılacağı ile ilgili yazımızda mikrofon önerilerimizi bulabilirsiniz.

    Gerçekten kısıtlı bir bütçeniz varsa, bilgisayarınızın yerleşik mikrofonunu ve web kamerasını kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, daha kaliteli ekipman kesinlikle daha profesyonel bir sınıf kayıt oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

    Ayrıca, belki de PowerPoint slaytlarını göstermek için ekranınızı kaydetmek isteyebilirsiniz. Bunu uzman ekran kaydedici yazılımını kullanarak yapabilir veya bir Yakınlaştırma çağrısı çalıştırıp kaydedebilirsiniz. Yakınlaştırma konusunu birazdan ele alacağız.

    Önceden kaydedilmiş içerik, tekrar tekrar çalıştırmak istediğiniz bir sınıf için harika bir seçenektir. Bir kez oluşturabilir ve sınırsız sayıda satabilirsiniz. Öğrenciler kursu kendi hızlarında kolayca alabilirler.

    Eğer web sitenizde içerik koymak, bu sizin Videolardan barındırmak için çok önemlidir. Yüzlerce öğrenci aynı anda izlemek isterse, bu web sitenizi yavaşlatabilir veya hatta çökertebilir.

    Bunun yerine, önerilen ücretsiz video barındırma sitelerimizden birini kullanmalısınız. Bu şekilde, videoyu sitenize yerleştirebilirsiniz, böylece öğrenciler sitenizin değerli kaynaklarını kullanmadan videoyu orada izleyebilir.

    İçeriğinizi parola ile korumak veya yalnızca üyelerle sınırlamak istiyorsanız, bir üyelik sitesi oluşturmanızı öneririz. Bu ayrıca, farklı erişim düzeyleri için farklı miktarlarda ücret almanıza olanak tanır.

    Çevrimiçi Sınıflarda Canlı İçerik Sunma

    Sınıfınıza canlı olarak öğretmek isteyebilirsiniz. Bu, yüz yüze ders verdiğiniz ve şimdi çevrimiçi olarak aldığınız bir sınıf için gerçekten işe yarayabilir.

    Canlı dersler için Zoom’u şiddetle tavsiye ederiz. İstediğiniz kadar kişiyle görüntülü görüşme yapmanıza olanak tanıyan bir araçtır. Ücretsiz plan, aramalarınızın 40 dakikadan uzun olamayacağı tek önemli kısıtlama ile birçok özelliğe erişmenizi sağlar.

    Toplantıları önceden planlayabilir ve öğrencilerinize davet gönderebilirsiniz. Bilgisayarlarında oturum açmak için özel bir bağlantıya tıklayabilir veya telefonlarında Zoom uygulamasını kullanabilirler.

    The special URL that allows students to join your class meeting

    Zoom, birçok kullanışlı seçeneğe sahiptir. Örneğin, ekranınızı öğrencilerle paylaşmak için kullanabilirsiniz. Bu, PowerPoint slaytlarını gösterebileceğiniz veya çevrimiçi bir işlemi gösterebileceğiniz anlamına gelir.

    Hatta bir iPad kullanarak sunum yapmak için Zoom’u kullanabilir ve ardından ilerledikçe görsel notlar oluşturmak için Notability uygulamasıyla birleştirebilirsiniz.

    Zoom, öğrencilerinizi de görmenizi sağlar. İsterseniz kameraları açıkken arayabilirler. Siz onları sessize almanıza rağmen, sizinle canlı olarak da konuşabilirler!

    Sınıfınıza ders verirken varsayılan olarak herkesin sesini kapatmanızı öneririz. Sonunda öğrencilerin soru sormasına izin verebilirsiniz.

    Zoom’da, siz öğretirken öğrencilerin birbirleriyle etkileşimde bulunmak için kullanabilecekleri bir metin sohbeti özelliği de vardır. Hatta en çok hangi temel konuları ele almanızı istediklerini öğrenmek için öğrencilerinize anket yapabilirsiniz.

    Zoom aramalarını da kaydedebilirsiniz. Bu, canlı bir derse ek olarak, canlı olarak katılamayan öğrenciler için sunduğunuz kayıtları yürütebileceğiniz anlamına gelir.

    Zoom’un ücretli sürümü, web seminerleri düzenlemenizi de sağlar. Zapier kullanarak WPForms kayıt formunuzu ve Zoom’u entegre edebilirsiniz. Bu, sınıfınıza kaydolduklarında kişileri web seminerine otomatik olarak kaydetmenizi sağlar.

    Using Zapier to connect WPForms and Zoom

    Bir LMS veya Üyelik Sitesi Eklentisi Kullanma

    Web sitenizi sanal bir sınıfa dönüştürmek ister misiniz? Ya da belki sadece ücretli üyelerin erişebileceğinden emin olmak için içeriği kilitlemek istersiniz?

    Bu işlevsellik için para ödemeniz gerekecek, ancak bir dizi sınıf yürütüyorsanız buna değer olabilir. Sitenizi bir öğrenme platformu olarak kullanmak, birkaç haftadan uzun süren sınıflar için iyi sonuç verir.

    Örneğin, 12 haftalık bir sınıf yürütüyor olabilirsiniz. Öğrencilerin, önceki haftalardaki materyallere geri dönmenin kolay bir yoluna ihtiyacı vardır ve tüm içeriği e-posta ile gönderirseniz, bu biraz zor olacaktır.

    Bir LMS (Öğrenme Yönetim Sistemi) çözümü ile, sınavlar sunabilir ve öğrencilerin performansını notlandırabilirsiniz. WordPress için bir LMS eklentisine ihtiyacınız olacak.

    Buradaki en iyi tavsiyemiz LearnDash. Dersler, konular, testler ve kategorilerle istediğiniz kadar farklı kurs oluşturmanıza olanak tanır. İsterseniz derslerin zaman içinde yayınlanmasını planlayabilirsiniz.

    LearnDash ile öğrencileriniz için sınavlar ve testler de sunabilirsiniz. Hatta onaylayabileceğiniz ve yorum yapabileceğiniz ödevler bile belirleyebilirsiniz. Ayrıca öğrencilerinizin etkileşim kurabileceği kursa özel forumlar oluşturmanıza da olanak tanır.

    Daha fazla ayrıntı için, WordPress ile çevrimiçi bir kurs oluşturma konusundaki kılavuzumuza bakın.

    Ya tam bir öğrenme ortamı istemiyor, bunun yerine sitenizdeki içeriği kilitlemek istiyorsanız? Bunu bir üyelik sitesi eklentisi ile yapabilirsiniz.

    MemberPress’i üyelik sitesi eklentiniz olarak kullanmanızı öneririz. Kurulumu kolaydır ve güçlü erişim kontrollerine sahiptir. Erişimi yalnızca yayınlara ve sayfalara değil, aynı zamanda belirli kategorilere, etiketlere, dosyalara ve daha fazlasına da kısıtlayabilirsiniz.

    The MemberPress deal's front page

    Öğrencilerinize içerik “damlatmak” için MemberPress’i kullanabilirsiniz. Bu, belirli içeriğe yalnızca belirli bir süre üye olduktan sonra erişebilecekleri anlamına gelir. Hatta isterseniz LearnDash ile entegre edebilirsiniz.

    Daha fazla ayrıntı için, üyelik sitesi oluşturma konusundaki nihai kılavuzumuza bakın.

    Son Düşünceler ve En İyi Uygulamalar

    Sanal sınıf oluştururken dikkate alınması gereken çok şey olduğunu biliyoruz. WordPress sitenizde ücretsiz olarak basit bir sınıf oluşturabilirsiniz. Sadece web sitenizin alan adı ve web barındırma için ödeme yapmanız gerekecek, bu da çok maliyetli olması gerekmiyor.

    Öğrencilerinizle iletişim kurmak için saygın bir e-posta pazarlama hizmeti kullandığınızdan emin olun. Ücretsiz bir deneme sürümü olan Constant Contact’ı öneririz. Tamamen ücretsiz bir çözüm istiyorsanız SendinBlue veya MailerLite’ı deneyin. E-postayı sınıf içeriğini iletmenin basit bir yolu olarak bile kullanabilirsiniz.

    Canlı videoda veya ekran paylaşımı yoluyla öğretmek istiyorsanız, Zoom harika bir seçenektir. Ücretsiz seviye, gerçekten cömert özellikler sunar.

    Web siteniz üzerinden devam eden bir sınıfı çalıştırmak için, bir LMS veya üyelik sitesi eklentisi isteyeceksiniz. LearnDash’i en iyi LMS eklentisi olarak ve MemberPress’i en iyi üyelik sitesi eklentisi olarak öneriyoruz.

    Bu makalenin, WordPress ile sanal bir sınıfın nasıl yönetileceğini öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, tüm web siteleri için mutlaka WordPress eklentilerine sahip olunması gereken kılavuzumuzu görmek isteyebilirsiniz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.