WordPress ile Oluşturabileceğiniz 19 Web Sitesi Türü

750 425 KreatifAjans

İnsanlar neden WordPress kullanmaları gerektiğine karar verirken, bize sık sık “WordPress [boş] yapabilir mi? Cevap çoğunlukla evet. Bu yazıda size herhangi bir programlama becerisi öğrenmeden WordPress ile oluşturabileceğiniz 19 farklı web sitesi türünü göstereceğiz.

Building websites with WordPress

WordPress’e Başlarken

WordPress sitenize başlamak için WordPress barındırma ve bir alan adına ihtiyacınız olacak. WordPress ile web sitenizi nasıl yapacağınız konusunda adım adım bir kılavuzumuz var.

Sadece WordPress ile oynamak istiyorsanız, bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. WordPress’in Windows ve Mac bilgisayarlara nasıl kurulacağına dair eğitimlerimize bir göz atın.

1. Blog veya Kişisel Web Sitesi

WordPress, basit bir blog platformu olarak başladı ve hızla güçlü bir CMS’ye dönüştü. Son 12 yılda, bu bloglar ve kişisel web sitesi bileşenleri ortadan kalkmadı.

Daha parlak, sofistike ve olgunlaştılar. Bir blog veya kişisel web sitesi oluşturacaksanız, WordPress’inizi hızlı bir şekilde yönetmek ve büyütmek için birçok araç bulacaksınız.

2. İşletme Web Sitesi

WordPress business site

WordPress, profesyonel görünümlü bir işletme web sitesi oluşturmanın en kolay yoludur. O kadar güçlü ki, birçok büyük markanın web sitelerini güçlendirmek için WordPress kullanıyor. Hızlı bir şekilde bir web sitesi başlatmanız ve ardından işletmeniz büyüdükçe onu genişletmeniz için kolay araçlar sunar.

3. e-Ticaret

WordPress based eCommerce stores

WordPress, bir e-ticaret web sitesi oluşturmak için hızla bir çözüm haline geliyor. WordPress web sitenizi tamamen işlevsel bir e-ticaret platformuna dönüştüren WooCommerce, Easy Digital Downloads ve WPEcommerce gibi harika eklentiler var. Aynı çatıdan ödemeleri kabul edebilir, envanteri, nakliyeyi, vergileri ve kullanıcıları yönetebilirsiniz.

4. İş Panosu

WordPress based job board

Smashing Magazine, Problogger vb. Gibi birçok popüler site, iş ilanlarını ek gelir kaynağı olarak kullanır. Belirli bir sektörün veya uzmanlığın ihtiyaçlarını karşılayan niş iş ilanlarına yönelik artan bir talep var.

WordPress, işverenlerin iş ilanlarını yayınlayabileceği ve profesyonellerin bunlara yanıt verebileceği bir iş ilanı panosu oluşturmanıza olanak tanır.

5. İş Rehberi

Business directory

Tıpkı iş ilanlarında olduğu gibi, web’de niş iş dizinlerine olan talep artıyor. Kolayca bir iş dizini oluşturmanıza olanak tanıyan bazı harika WordPress iş rehberi eklentileri vardır.

Sadece işletmelerle sınırlı olmayan web dizini bile oluşturabilirsiniz.

6. Soru-Cevap Web Sitesi

Creating question and answer website in WordPress

Kendi Yahoo Answers, Stack Exchange veya Quora sürümünüzü oluşturmak ister misiniz? WordPress ile kolayca bir soru ve cevap sitesi oluşturabilirsiniz. Diğer araçlarla birleştirin ve kendinize, gelişen bir çevrimiçi topluluk oluşturabilirsiniz.

7. Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar ve Dini İnternet Siteleri

Creating nonprofit websites with WordPress

WordPress, özgürlükte olduğu gibi ücretsizdir (kılavuzumuza bakın neden WordPress ücretsizdir?). Bu, onu kar amacı gütmeyen kuruluşlar için ideal bir çözüm yapar.

WordPress eklentileri ile bağış formu ekleyebilir ve paypal bağışlarını kabul ederek para toplayabilirsiniz. Kiliseler ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar için bazı harika WordPress temaları var.

8. Portföy Web Siteleri

Portfolio websites with WordPress

Çalışmanızı sergilemek için bir yere mi ihtiyacınız var? Çarpıcı resim galerileri ve güzel kaydırıcılar ile WordPress sitenize kolayca portföy ekleyebilirsiniz. WordPress, portföy siteniz için çok şık ve gösterişli bir kullanıcı deneyimi sağlamak için kullanılabilir, bu da başkalarının çalışmalarınıza göz atmasını ve öğrenmesini kolaylaştırır.

9. Çevrimiçi Topluluklar

Online communities and forums

WordPress, hafif bbPress forumunu kullanarak çevrimiçi bir forum olarak kullanılabilir. BuddyPress gibi eklentilerle bir WordPress sitesine sosyal özellikler bile ekleyebilirsiniz.

10. Kupon Web Sitesi

Coupons site with WordPress

Ürün ve hizmetlerinde özel indirimler sunan binlerce web sitesinden ortaklık komisyonu kazanmak ister misiniz? Kupon sitesi oluşturmak için WordPress’i kullanın. Kuponları kolayca eklemenize, yönetmenize ve sona erdirmenize olanak tanır. Kullanıcılarınız kuponları oylayabilir ve derecelendirebilir ve bunların tümü WordPress yönetici alanınıza tam olarak uyar.

11. Müzayede Web Siteleri

auctions

Müzayedeler gibi kendi eBay sitenizi çalıştırmak ister misiniz? WordPress ile tamamen işlevsel bir açık artırma web sitesi oluşturabilirsiniz. Kullanıcılar çevrimiçi teklif verebilir, ödeme yapabilir ve niş sektörünüz için bir platform sağlayarak kazanabilirsiniz.

12. Çok Dilli Web Siteleri

Multilingual WordPress Sites

WordPress’i birçok dilde yükleyebilirsiniz, ancak aynı zamanda çok dilli bir web sitesi de oluşturabilirsiniz. WordPress kullanarak çok dilli web siteleri oluşturmanın ne kadar kolay olduğunu görün.

13. Bilgi Bankası / Wiki Web Siteleri

Create wiki knowledgebase in WordPress

Bilgi bankası veya wiki benzeri makaleler içeren bir belge bölümü eklemek ister misiniz? WordPress, web sitenizi hızla göz atılması kolay bir bilgi bankası wiki’sine dönüştüren harika eklentilerle birlikte gelir.

14. Podcasting Web Siteleri

Create a podcasting website with WordPress

WordPress ve podcasting el ele gider. İnternetteki en popüler podcast yayıncıları, web siteleri için WordPress kullanıyor. WordPress ile nasıl podcast başlatılacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

15. Niş Bağlı Kuruluş Web Siteleri

Niche affiliate marketing websites using WordPress

Kullanıcılarınızı ürün ve hizmetlere yönlendirerek komisyon almak ister misiniz? İşte WordPress için mevcut en iyi bağlı kuruluş pazarlama araçları ve eklentileri. Bu araçlar, bağlı kuruluş kazançlarınızı artıracak ve işleri çok daha kolay hale getirecektir.

16. Fotoğrafçılık Web Siteleri

Photography websites

Profesyonel mi yoksa amatör fotoğrafçı mısınız? Aile tatil fotoğraflarınızı paylaşmak ister misiniz? WordPress ve Envira Gallery ile şaşırtıcı derecede güzel fotoğrafçılık web siteleri oluşturabilirsiniz. Galeriler, albümler, başlıklar, başlıklar, ışık kutusu açılır pencereleri, slayt gösterileri ve zil ve ıslık ekleyebilirsiniz.

Ayrıca WordPress için kullanılabilen tonlarca fotoğraf şablonu vardır.

17. Okul veya Kolej Web Siteleri

School or college websites using WordPress

WordPress, dünya çapında binlerce okula ve üniversite web sitesine güç sağlar. Güvenli, emniyetli ve yönetimi kolaydır. WordPress kullanan popüler üniversiteler listemize bakın.

18. Özel Bloglar

Private WordPress sites

WordPress blogunuzu kendinize saklamak ister misiniz? WordPress blogunuzu ne kadar kolay bir şekilde tamamen özel yapabileceğinizi görün. Ekip projeleri, günlükler veya istediğiniz her şeyi güvenli bir ortamda meraklı gözlerden uzakta çalıştırın.

19. Aile Blogları

Family blogs

Yerleşik medya ve kullanıcı yönetim sistemi ile WordPress, küçük aile web siteleri oluşturmak için mükemmeldir. Güzel düğün web siteleri oluşturun, aile fotoğrafları yükleyin veya aile dedikoduları ekleyin. WordPress, 10 yaş ve üstü tüm aile üyeleri için sonsuz eğlence sağlayabilir. Aile blogları için en iyi WordPress temaları listemize bakın.

Bu makalenin size WordPress ile oluşturabileceğiniz web siteleri hakkında bazı fikirler vermesini umuyoruz. Kreatif Ajans ile WordPress’e başlamak daha kolaydır, Kreatif Ajans’ın ücretsiz öğrenme kaynaklarından en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi görün.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.