WordPress İstatistikleri, Gerçekler ve Diğer Araştırmaların Nihai Listesi

750 425 KreatifAjans

Son zamanlarda okuyucularımızdan biri, patronlarını neden WordPress kullanmaları gerektiğine ikna etmelerine yardımcı olmak için bazı WordPress istatistikleri, gerçekleri ve araştırmaları sağlamamızı istedi. WordPress dünyanın en popüler web sitesi kurucusu olsa da, bazen tek başına popülerlik kullanıcıların karar vermesi için yeterli değildir. Bu makalede, başkalarını WordPress’i kullanmaya ikna etmenize yardımcı olacak WordPress istatistikleri, gerçekleri ve diğer araştırmaların nihai bir listesini derledik.

List of WordPress stats, facts, and other research

Temel Bilgiler: WordPress nedir?

WordPress, kullanıcıların bir web sitesi yapmasına izin veren açık kaynaklı bir yazılımdır. Ücretsiz bir yazılım olarak indirilebilir ve herhangi bir WordPress barındırma şirketine yüklenebilir.

WordPress’i (yazılım) barındırılan bir çözüm olan WordPress.com ile karıştırmamak önemlidir. Daha fazla bilgi edinmek için yan yana karşılaştırmamızda WordPress.com ile WordPress.org arasındaki farkı görün.

WordPress basics

Her şey b2 / cafelog adlı bir blog yazılımının iki kullanıcısı yazılımı yeni bir yöne almaya karar verdiğinde başladı. Fikir, daha sonra Mark Little’ın da katıldığı Matt Mullenweg tarafından icat edildi ve birlikte 27 Mayıs 2003’te WordPress’in ilk sürümünü yayınladılar.

First WordPress release

O zamandan beri, WordPress basit bir bloglama yazılımından bir CMS’ye, web sitesi oluşturucuya, e-ticaret platformuna ve daha fazlasına dönüştü. Daha fazla bilgi edinmek için WordPress tarihi hakkındaki makalemize bakın.

WordPress bir topluluk yazılımıdır ve dünyanın her yerinden binlerce kullanıcı kod göndererek, hataları düzelterek, tercüme ederek, test ederek ve başkalarının kullanmasına yardımcı olarak buna katkıda bulunmuştur.

WordPress’in insanların internette harika şeyler yapmasına nasıl yardımcı olduğunu görmek için bazı WordPress istatistiklerine ve gerçeklerine bir göz atalım.

WordPress Ne Kadar Popüler?

WordPress usage

WordPress son derece popülerdir ve tüm dünyada milyonlarca insan tarafından kullanılmaktadır. İşleri perspektife koymak için bazı rakamlar.

  • WordPress, internetteki tüm web sitelerinin% 30’undan fazlasına güç sağlar.
  • Ayrıca CMS pazar payının yaklaşık% 60’ına sahiptir. Başka hiçbir web sitesi kurucu yazılımı yanına gelmez.
  • WordPress, Disney, Sony, Facebook ve daha fazlası dahil olmak üzere büyük markaların web sitelerini destekler.
  • En iyi 100 Web Sitesinin% 14,7’si WordPress tarafından desteklenmektedir.
  • Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm yeni alan adlarının % 22’sinden fazlası WordPress kullanıyor.
  • Her gün 1014’ten fazla WordPress sitesi ve 496 WooCommerce mağazası, W3Techs tarafından izlenen ilk 10 milyon web sitesine katılıyor.
  • WordPress Eklentileri

    WordPress plugins

    Eklentiler, WordPress web siteniz için uygulamalar gibidir. Sitenize yeni özellikler eklemek ve işlevselliğini genişletmek için bunları yükleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için WordPress eklentileri nedir ve nasıl çalışır?.

    İşte WordPress eklentileri hakkında, WordPress ekosisteminin ne kadar büyük olduğunu gösteren bazı akıllara durgunluk veren gerçekler.

  • Yalnızca WordPress.org eklenti dizininde 50.000’den fazla ücretsiz WordPress eklentisi vardır.
  • Bu eklentilerden 3’ü 5 milyondan fazla web sitesine yüklenmiştir.
  • 1 milyondan fazla web sitesine 19 en iyi WordPress eklentisi yüklenmiştir.
  • En popüler e-ticaret eklentisi olan WooCommerce, tüm zamanların 43 milyonu indirilmiş 3 milyondan fazla web sitesine yüklenmiştir.
  • Bu istatistikler yalnızca WordPress.org eklenti dizininden alınmıştır. Pek çok eklenti geliştiricisi, eklentilerinin premium sürümlerini kendi web sitelerinden satmaktadır.

    Sağlıklı bir eklenti ekosistemi ile, web sitenize özel geliştirme maliyetinin bir kısmına özel işlevler ekleyebileceğiniz anlamına gelir.

    WordPress Temaları

    WordPress themes

    Temalar, bir WordPress web sitesinin görünümünü kontrol eder. Bunlar, görünümünü değiştirmek için web sitenize yükleyebileceğiniz WordPress’e özgü web sitesi tasarım şablonlarıdır.

    WordPress kullanıcılarına tasarım, düzen, renk şemaları ve özelliklerin sonsuz bir kombinasyonunu sunan binlerce ücretsiz ve ücretli WordPress teması vardır.

  • Temalar ilk olarak 2005 yılında WordPress 1.5 ile tanıtıldı ve Kubrick adlı ilk yeni varsayılan WordPress teması
  • Eklentiler gibi, yükleyebileceğiniz hem ücretsiz hem de ücretli WordPress temaları vardır.
  • WordPress.org’un ücretsiz tema dizini 5.800’den fazla ücretsiz WordPress temasına sahiptir.
  • Builtwith’e göre, Genesis tema çerçevesi, hizmetleri tarafından analiz edilen web sitelerinin% 17’si tarafından kullanılan en popüler temadır.
  • Binlerce tema Commercial WordPress tema mağazaları tarafından tema başına ortalama 40 $ fiyatla satılmaktadır.
  • WordPress Güvenliği

    WordPress, dünyadaki en yaygın kullanılan CMS yazılımıdır ve bu da onu korsanlık girişimlerinin, DDOS saldırılarının, kötü amaçlı yazılımların ve truva atlarının ortak hedefi haline getirir.

  • Önde gelen bir web sitesi güvenlik şirketi olan Sucuri’ye göre, 2017’de saldırıya uğrayan tüm CMS tabanlı web sitelerinin% 83’ü WordPress kullanıyordu. WordPress’in CMS pazar payının% 60’ına sahip olduğu düşünüldüğünde bu sayı şaşırtıcı değil.
  • Sucuri ayrıca, saldırıya uğramış WordPress web sitelerinin% 39’unun yazılımın eski bir sürümünü kullandığını bildirdi. Bu nedenle, web sitenizde her zaman WordPress’in en son sürümünü kullanmalısınız.
  • WordPress sitelerinin yaklaşık% 50’si, eski veya kötü kodlanmış bir WordPress eklentisi veya temasının neden olduğu bir güvenlik açığından etkilenmektedir.
  • WordPress sitelerinin yaklaşık% 8’i zayıf bir parola nedeniyle saldırıya uğradı.
  • Bazı temel güvenlik en iyi uygulamalarını izleyerek WordPress sitenizi olabildiğince güvenli hale getirebilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için adım adım talimatlar için eksiksiz WordPress güvenlik kılavuzumuza bakın.

    Genellikle yukarıdaki istatistikler WordPress’in kötü bir itibar kazanmasına neden olur, ancak gerçek şu ki WordPress’in kendisi güvensiz değildir. WordPress çekirdeği, sıkı güvenlik denetimlerinden geçer ve diğer birçok platformdan daha güvenlidir.

    WordPress’in sahip olduğu tek hata, popüler olması ve yukarıdaki gibi istatistiklere yol açmasıdır.

    WordPress Topluluğu

    WordPress community

    WordPress, tüm dünyaya yayılmış büyük bir kullanıcı tabanına sahiptir. Yalnızca işletmeler tarafından değil, hükümetler, okullar ve kolejler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve daha fazlası tarafından da kullanılmaktadır.

    Açık kaynaklı bir proje olarak WordPress, küresel bir kullanıcı topluluğu tarafından yürütülmektedir. Bu, herkesin projeye birçok farklı şekilde katkıda bulunabileceği anlamına gelir.

  • WordPress çeviri topluluğu tamamen 56 dile çevrilmiş, kısmen düzinelerce daha fazla çevrilmiştir.
  • 2017 yılında, dünyanın dört bir yanındaki WordPress toplulukları 48 ülkede 128 WordCamp etkinliği düzenledi ve 39.625 bilet sattı.
  • 2017’de Yerel WordPress toplulukları, 73 ülkede 4.379 buluşma düzenledi
  • WordPress’e katkıda bulunmak istiyorsanız, WordPress projesine nasıl dahil olacağınıza dair kılavuzumuza bakın.

    WordPress Ekonomisi

    WordPress economy

    WordPress, tüm dünyada binlerce iş yaratan, gelişen milyar dolarlık bir ekosisteme sahiptir. Bu aynı zamanda, WordPress ile ilgili ürün ve hizmetleri satan serbest çalışanları, geliştiricileri ve şirketleri de içerir.

  • Bu makaleyi yazarken, freelancer.com web sitesinde yalnızca bu 13.680’den 564.010 WordPress işi yayınlandı.
  • Binlerce WordPress işi şu anda birçok popüler serbest çalışan web sitesinde açık.
  • WordPress geliştiricileri için ortalama saatlik ücret, uzmanlıklarına ve eldeki işe bağlı olarak saatte 20 ila 100 ABD Doları arasında olabilir.
  • Kendi benzersiz tasarımı ve eklentilerine sahip özel bir WordPress teması 10.000 dolara mal olabilir ve projenin gereksinimlerine bağlı olarak artabilir.
  • WordPress ile ilgili ürünler satan yüzlerce küçük ve büyük işletme, ajans ve geliştirici var. En etkili WordPress işletmeleri ve şirketleri listemize ve ne yaptıklarına bakın.
  • Bu makalenin bazı yeni WordPress istatistikleri, gerçekleri ve ilginç araştırmaları keşfetmenize yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress hakkındaki 25 ilginç gerçek hakkındaki makalemizi + bilgi grafiğimizi de görmek isteyebilirsiniz.