WordPress Jetpack Eklentisine En İyi 16 Alternatif

750 425 KreatifAjans

Jetpack eklentisine en iyi alternatifleri mi arıyorsunuz? Jetpack, WordPress web sitenize çeşitli özellikler ekleyen güçlü bir WordPress eklenti paketidir. Son zamanlarda okuyucularımızdan biri bizden WordPress için olası Jetpack alternatiflerini paylaşmamızı istedi. Bu yazıda size WordPress Jetpack eklentisine en iyi alternatifleri göstereceğiz.

Best Jetpack alternatives for WordPress

Jetpack WordPress eklentisi nedir?

Jetpack, temel WordPress özelliklerini tek bir büyük eklentide birleştiren bir eklenti paketidir. Kullanmak istediğiniz özellikleri yönetmenize olanak tanır ve ihtiyacınız olmayan özellikleri kapatabilirsiniz.

Ancak web siteniz büyüdükçe Jetpack’in ötesine geçmek isteyebilirsiniz. Diğer üçüncü taraf WordPress eklentilerinde sunulan gelişmiş işlevlere ihtiyacınız olabilir.

Bu durumlarda, ihtiyacınız olan belirli özellikler için Jetpack alternatiflerine bakmak mantıklıdır.

Jetpack Eklentisinin Artıları ve Eksileri

Pros and cons of using WordPress Jetpack plugin

Hayattaki her şey gibi, Jetpack eklentisi de Jetpack alternatiflerini seçerken aklınızda bulundurmanız gereken kendi avantajları ve dezavantajları ile birlikte gelir.

Jetpack Eklentisini Kullanmanın Artıları

Bunlar, WordPress web sitenizde Jetpack eklentisini kullanmanın avantajlarıdır.

  • Hepsine hükmedecek bir eklenti. Tüm temel özellikleri, yönetimi kolay tek bir pakette alırsınız.
  • Jetpack, Automattic’in (Jetpack ve WordPress.com’un arkasındaki şirket) arka planda çalışan güçlü altyapısıyla performans için son derece optimize edilmiştir.
  • Tipik WordPress eklentilerinizden daha güzel bir kullanıcı arayüzüne sahiptir.
  • Jetpack Eklentisi Kullanmanın Eksileri

    Web sitenizde WordPress Jetpack eklentisi kullanmanın dezavantajları aşağıdadır.

  • Jetpack kullanmak, bir WordPress.com hesabı oluşturmanızı gerektirir.
  • Jetpack çekirdeği ücretsizdir ancak özelliklerinin çoğu ücretli abonelik gerektirir.
  • Sınırlı e-posta işlevine sahiptir. Bir blog yazısı yayınlamadan abonelerinize e-posta gönderemezsiniz.
  • Web siteniz, gelecekte değiştirilmesini zorlaştıran bir eklentiye bağımlı hale gelir.
  • Bununla birlikte, web sitenize yükleyebileceğiniz en iyi Jetpack alternatiflerine bir göz atalım.

    1. WPForms Lite

    WPForms

    WPForms Lite, Jetpack’in geri bildirim formuna en iyi alternatiftir. WPForms, en iyi WordPress iletişim formu eklentisidir ve WordPress web sitenize kolayca iletişim formu eklemenizi sağlayan ücretsiz bir lite sürümü ile birlikte gelir.

    WPForms, güzel bir sürükle ve bırak form oluşturucu ve hazır form şablonlarıyla birlikte gelir. Blog yazılarınıza ve sayfalarınıza form eklemek kısa kodla veya yazı düzenleyicideki Form ekle düğmesini kullanarak basittir.

    Pro sürümünde e-posta aboneliği, ödemeler, kullanıcı kaydı ve daha fazlası gibi gelişmiş işlevler sunarken başlangıç dostu olmasını sağlamak için WPForms’u oluşturduk.

    2. MonsterInsights

    MonsterInsights

    Jetpack, yerleşik bir istatistik modülü ile birlikte gelir. Ancak, Google Analytics kadar güçlü bir yer değil. Jetpack’te Google Analytics entegrasyonunu istiyorsanız, yıllık 299 $ maliyeti olan profesyonel plana geçmeniz gerekir.

    MonsterInsights, 1+ Milyondan fazla aktif yüklemeye sahip WordPress için en iyi Google Analytics eklentisidir ve tüm WordPress kullanıcıları için ücretsiz bir sürümü vardır.

    MonsterInsights, Google Analytics’i WordPress web sitenize kolayca yüklemenizi sağlar. Yeni başlayanların kullanıcılarının nereden geldiğini ve neyi görüntülediklerini görmelerini kolaylaştıran güzel raporlama araçlarıyla birlikte gelir.

    3. UpdraftPlus

    UpdraftPlus

    Jetpack, otomatik günlük yedeklemeler sunar, ancak bunlar yalnızca ücretli planlar için kullanılabilir. UpdraftPlus, piyasadaki en iyi WordPress yedekleme eklentilerinden biridir ve Jetpack’in yedekleme özelliğine ücretsiz bir alternatiftir.

    Tüm WordPress web siteniz için otomatik yedeklemeleri kolayca ayarlamanıza olanak tanır.

    Sadece bir kez kurmanız gerekir ve ardından otomatik olarak yedeklemeler oluşturacaktır. Yedekleriniz Google Drive, Dropbox ve daha fazlası gibi uzak konumlarda saklanır. Ayrıca web sitenizi önceki yedeklemelerden birkaç tıklamayla geri yükleyebilirsiniz.

    Ayrıntılar için, WordPress sitenizi UpdraftPlus ile nasıl yedekleyeceğiniz ve geri yükleyeceğinizle ilgili kılavuzumuza bakın.

    4. Akismet

    Akismet

    Jetpack, ücretli planlar için spam filtreleme özelliğine sahiptir, ancak temel spam filtrelemeye erişmek için en azından kişisel plana ihtiyacınız olacaktır.

    Akismet, piyasadaki en iyi WordPress spam filtreleme eklentisidir. Spam’i yakalamak için tüm WordPress yorumlarınızı otomatik olarak filtreler. Bu, denetlemeniz gereken spam yorumların sayısını önemli ölçüde azaltır.

    Kurulum talimatlarının tamamı için, WordPress’e yeni başlayanlar için Akismet kılavuzumuza bakın.

    5. Sucuri Tarayıcı

    Sucuri

    Jetpack, yalnızca profesyonel veya premium abonelik planlarınız varsa kötü amaçlı yazılımları tarar. Sucuri tarayıcı, ücretsiz kötü amaçlı yazılım tarayıcısı, kara liste izleme, dosya bütünlüğü denetimi, saldırı sonrası güvenlik eylemleri ve güvenlik güçlendirme sağlar.

    Sucuri, WordPress güvenliği ve web sitesi izlemede endüstri lideridir. Ayrıca, web sitenize ulaşmadan önce şüpheli etkinlikleri engelleyen en iyi WordPress güvenlik duvarını sunar.

    6. Yoast SEO

    Yoast SEO

    Jetpack, premium plan kullanıcıları için bile sınırlı SEO işlevselliği sunar. Jetpack’in tüm SEO özelliklerine erişmek için en azından profesyonel bir plana ihtiyacınız olacak. Yoast SEO, Jetpack’in SEO özelliklerine mükemmel bir alternatiftir ve piyasadaki en popüler SEO eklentisidir.

    Ücretsiz Yoast SEO eklentisi, site doğrulama, XML site haritaları, SEO önizlemesi, Facebook ve Twitter önizleme görüntüleri, başlık ve meta açıklamaları ve daha fazlasını içeren eksiksiz WordPress SEO araçları sunar.

    Adım adım talimatların tamamı için Yoast SEO eklentisinin nasıl kurulup kurulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

    7. WP’den Tampon’a

    WP to Buffer

    WP to Buffer eklentisi, WordPress sitenizi Buffer’a bağlamanıza ve WordPress gönderilerinizi sosyal medya profillerinizde paylaşmak için otomatik olarak planlamanıza olanak tanır. Jetpack’in aynı şeyi yapan reklam özelliğine en iyi alternatiftir.

    Buffer, sosyal medya gönderilerinizi gün boyunca planlamanıza izin veren bir sosyal medya yönetim platformudur. Bu, aksi takdirde makalelerinizi sosyal medyada manuel olarak paylaşmak için harcayacağınız zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

    8. Yine Başka Bir İlgili Yazılar Eklentisi

    Yet Another Related Posts Plugin

    Yine Bir Diğer İlgili Yazılar eklentisi, piyasadaki en iyi WordPress ile ilgili gönderi eklentisidir ve Jetpack’in ilgili gönderiler özelliğine mükemmel bir alternatiftir.

    Web sitenizde ilgili yayınları nasıl ve nerede görüntüleyeceğiniz konusunda daha fazla özelleştirme seçeneği ve tam kontrol sunar. Hatta özel gönderi türlerini destekler ve RSS akışlarına ilgili gönderileri de ekleyebilir.

    9. De: Yorumlar

    De:comments

    Decomments, WordPress yorum alanınızı daha fazla sosyal özellik ekleyerek dönüştürmenize olanak tanıyan ücretli bir WordPress eklentisidir. Kullanıcılarınız yorumları derecelendirebilir, sosyal medyada yorum paylaşabilir, sosyal profilleri ile oturum açabilir, rozet kazanabilir ve daha fazlasını yapabilir.

    Bu, WordPress sitenizdeki yorumlar için çok ilgi çekici bir kullanıcı deneyimi sunar. Ayrıntılı talimatlar için WordPress yorumlarının De: comments ile nasıl iyileştirilebileceğine ilişkin makalemize bakın.

    10. Envira Gallery Lite

    Envira Gallery

    WordPress, kolayca resim galerileri eklemek için varsayılan bir yolla birlikte gelir. Ancak, varsayılan WordPress galerisinin işlevselliği oldukça sınırlıdır. Kullanıcı bir görsele tıklarsa yeni bir sayfaya yüklenir.

    Envira Gallery Lite, Jetpack’in duyarlı galerilerine ücretsiz bir alternatif sunar. Atlıkarınca açılır pencereleri ile kolayca duyarlı resim galerileri oluşturmanıza olanak tanır.

    11. Pingdom

    Pingdom

    Pingdom bir eklenti değil, Jetpack’in izleme aracına alternatif olarak kullanabileceğiniz bir web sitesi izleme aracıdır. Pingdom’ın ücretsiz hesabı, 1 web sitesini izlemenize izin verir.

    Web siteniz kapalı olduğunda anında e-posta bildirimi gönderir ve tekrar açıldığında sizi bilgilendirir. Hesabınıza giriş yaparak web sitenizin geçmiş çalışma süresini de izleyebilirsiniz.

    12. MailChimp

    MailChimp

    E-posta ile pazarlama, hedef kitlenize ulaşmanın en iyi yollarından biridir. Henüz başlamadıysanız, neden hemen e-posta listenizi oluşturmaya başlamanız gerektiğine dair kılavuzumuza bakın.

    MailChimp, dünyadaki en iyi e-posta pazarlama hizmetlerinden biridir ve Jetpack’in e-posta aboneliklerine mükemmel bir alternatiftir. Jetpack’in aboneliklerinin dezavantajı, yeni bir gönderi yayınladığınızda yalnızca kullanıcılara e-posta göndermesidir. Kullanıcılara haftalık veya aylık haber bültenleri gönderebileceğiniz gerçek bir e-posta listesinin aksine.

    MailChimp ücretli bir hizmettir ancak ayda 2000 aboneye ve 12.000 e-postaya kadar ücretsiz sonsuza kadar plan sunarlar.

    13. Cloudflare

    Cloudflare

    Cloudflare, DDOS saldırılarına karşı ücretsiz CDN ve temel koruma sunan en iyi CDN hizmetlerinden biridir.

    Global CDN’leri aracılığıyla statik içerik sunarak web sitenizin hızını ve performansını artırır. Cloudflare, Jetpack’in performansı optimize etmek için CDN sunucuları aracılığıyla görüntülerinizi sunan CDN hizmetinin mükemmel bir alternatifidir. Ayrıca Jetpack’in kaba kuvvet saldırı korumasına ücretsiz bir alternatif sağlar.

    Ayrıntılı talimatlar için, WordPress’te ücretsiz Cloudflare CDN’nin nasıl kurulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

    14. Kolay Güncellemeler Yöneticisi

    Easy Updates Manager

    Easy Updates Manager, Jetpack’in otomatik eklenti güncelleme özelliğini değiştirmenize izin verir. Tüm WordPress çekirdeğini, temasını ve eklenti güncellemelerini kolayca yönetmenize yardımcı olur.

    Tek bir panodan otomatik güncellemeleri etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Otomatik olarak yüklenecek belirli veya tüm eklenti güncellemelerini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, tema güncellemelerini otomatik olarak yükleyebilir.

    Daha fazla ayrıntı için, otomatik WordPress güncellemelerinin nasıl daha iyi yönetileceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

    15. WordPress Sonsuz Kaydırma

    Load More - Infinite scroll for WordPress

    WordPress Infinite Scroll, Jetpack’in sonsuz kaydırma özelliğine mükemmel bir alternatiftir. Tıpkı Jetpack gibi, temanıza küçük bir kod parçası eklemeniz gerekecek.

    Kullanıcıların daha fazla gönderi yüklemek için tıklayabilecekleri bir düğme eklemenize olanak tanır, ayrıca kullanıcı bir sayfayı aşağı kaydırırken gönderileri otomatik olarak yüklemeyi de seçebilirsiniz.

    Ayrıntılı talimatlar için, WordPress’te daha fazla gönderi yükle düğmesinin nasıl ekleneceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

    16. Paylaşılan Sayımlar

    Shared Counts

    Shared Counts, WordPress için en iyi sosyal medya eklentilerinden biridir. Süper hızlıdır ve yalnızca sınırlı sayıda en iyi sosyal ağları yükler: Facebook, Twitter, Google+, Stumbleupon, Pinterest ve LinkedIn.

    Birden çok düğme stili, sosyal paylaşım sayısı ve toplam paylaşım sayısı özelliği vardır. Düğme görüntü sırasını yeniden düzenleyebilirsiniz ve eklenti, WordPress yazılarınıza, sayfalarınıza ve özel gönderi türlerinize otomatik olarak düğmeler ekleyebilir.

    Bu makalenin, WordPress sitenizdeki Jetpack eklentisi için en iyi alternatifleri bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Web siteniz için olması gereken diğer eklentileri bulmak için temel WordPress eklentileri listemizi de görmek isteyebilirsiniz.