WordPress Kenar Çubuğunuza Sosyal Medya Simgeleri Nasıl Eklenir

750 425 KreatifAjans
İçindekiler

Sitenizde sosyal medya düğmelerini görüntülemek, kullanıcıları sizi farklı sosyal medya ağlarında takip etmeye teşvik eder. Daha önce, WordPress sitenize Facebook hayran kutusu ve twitter takip düğmesinin nasıl ekleneceğini ele almıştık. Kısa süre önce kullanıcılarımızdan biri, WordPress kenar çubuğunuza sosyal medya simgeleri eklemenin en kolay yolunu sordu. Kenar çubuğumuzdakine biraz benzer bir şey. Bu yazıda, WordPress kenar çubuğunuza sosyal medya simgelerini nasıl ekleyeceğinizi göstereceğiz.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

Adding simple social icons in WordPress sidebar

Yapmanız gereken ilk şey, Simple Social Icons eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, basit sosyal simgeler pencere öğesini kenar çubuğunuza sürükleyip bırakmak için Görünüm »Pencere Öğeleri’ne gidin. Ardından, bu sosyal simgelerin boyutunu, renklerini, hizalamasını ve çeşitli diğer seçeneklerini yapılandırabilirsiniz.

Setting up simple social icons widget

Widget’taki sosyal medya profillerinizin URL’lerini girmeniz yeterlidir. Facebook, Twitter, Google+, YouTube, Linkedin, Pinterest, Instagram ve diğer bazı popüler sosyal medya web sitelerini destekler. Ayrıca RSS beslemeniz ve e-posta bülteniniz için simge ekleyebilirsiniz.

URL’leri girdikten sonra değişiklikleri kaydedin ve web sitenizde önizleyin. Sitenizde neyin en iyi göründüğünü görmek için farklı arka plan ve fareyle üzerine gelme kombinasyonlarını denemek için renklerle oynamanızı öneririz. Kenarlık yarıçapını 0’a ayarlayarak ve simge boyutunu artırarak da bu sosyal simgeleri düzleştirebilirsiniz. Bu eklentinin yapmasını dilediğimiz tek şey, kullanıcıların simgelerin sırasını değiştirmesine izin vermekti. Şu anda simgeleri yeniden sıralayamazsınız.

Bu makalenin, WordPress kenar çubuğunuza sosyal medya simgeleri eklemenize yardımcı olacağını umuyoruz. Geri bildirim ve sorularınız için bizi Twitter ve Facebook’ta bulabilirsiniz. Aşağıya bir yorum da bırakabilirsiniz.