WordPress Kullanarak Anonim Olarak Nasıl Blog Yazılır?

750 425 KreatifAjans

WordPress kullanarak anonim olarak blog yazmak ister misiniz? Bir blog başlatmak isteyen ancak üzerine gerçek adlarını ne yazacağını bilmeyen birçok kullanıcı var. Bu başlangıç kılavuzunda, kişisel bilgilerinizi güvende tutarken WordPress kullanarak anonim olarak nasıl blog yazılacağını göstereceğiz.

How to anonymously blog using WordPress

Not: Bu kılavuz, yüksek riskli işler yapan gazeteciler veya muhbirler için değildir. TOR gibi bir şey veya başka araçlar kullanmaları gerekir. Bu, anonim olarak blog yazmak isteyen ortalama bir blog yazarı içindir.

Anonim Blog Yazmanın Artıları ve Eksileri

Anonim olarak fikirlerini ifade etmek isteyen birçok kullanıcı var. Çoğu, insanların kendilerini gerçek hayatta nasıl gördüklerini etkileyebileceğinden korktukları için isimsiz kalmak istiyor. Bazıları bunu sadece daha yaratıcı olmak için yapmak istiyor.

Anonim olarak blog yazmanın artıları ve eksileri vardır ve blog yazmaya başlamadan önce bunları anlamanız önemlidir.

WordPress Kullanarak Anonim Blog Yazmanın Artıları

  • Fikirlerinizi yargılanmadan ifade etme özgürlüğü
  • Kişisel kimliğinizi ve bilgilerinizi koruyun
  • Yaratıcı ve sanatsal özgürlük
  • WordPress Kullanarak Anonim Blog Yazmanın Eksileri

  • Blogunuzu takip eden kişilerle tanışamama
  • Sınırlı para kazanma seçenekleri, yine de Google AdSense’i kullanabilirsiniz, ancak kişisel bilgilerinizi Google ile paylaşmanız gerekecektir.
  • Birisi gerçekten kararlıysa, blogunuzu yine de size kadar izleyebilir.
  • Bununla birlikte, WordPress kullanarak anonim olarak nasıl blog yazılacağını görelim.

    WordPress Kullanarak Anonim Bir Blog Nasıl Başlatılır

    İki tür WordPress web sitesi vardır. İlk olarak, barındırılan bir blog hizmeti olan WordPress.com var ve ardından kendi kendine barındırılan WordPress olarak da bilinen WordPress.org var. Karşılaştırma için, WordPress.com ile WordPress.org arasındaki fark hakkındaki kılavuzumuza bakın.

    Başka blog platformları da var. Bununla birlikte, web sitenizin gizliliği ve mülkiyeti üzerinde tam kontrole sahip olmak için kendi kendine barındırılan WordPress.org’u kullanmanızı öneririz.

    Kendi kendine barındırılan WordPress blogunuzu başlatmak için bir alan adına ve bir web sitesi barındırma hesabına ihtiyacınız olacak.

    Bluehost kullanmanızı öneririz. Dünyanın en büyük barındırma şirketlerinden biridir ve resmi olarak önerilen bir WordPress barındırma sağlayıcısıdır. Kullanıcılarımıza ücretsiz bir alan adı ve web barındırmalarında% 60 indirim sunuyorlar.

    Ayrıntılar için, eksiksiz adım adım talimatlarla bir WordPress blogunun nasıl başlatılacağı hakkındaki makalemize bakın.

    WordPress’i kurduktan sonra, anonim yapalım.

    Whois Gizliliğini Kullanma

    Bir alan adı satın aldığınızda, ad, adres, telefon numarası ve e-posta adresi gibi iletişim bilgilerini sağlamanız gerekir. Bu bilgilere herkes erişebilir ve herkes onu arayabilir.

    Müşterinin gizliliğini korumak için birçok alan adı sağlayıcısı Whois gizliliği adı verilen bir hizmet sunar. Küçük bir ücret karşılığında, bu hizmet sizinki yerine onların iletişim bilgilerini görüntüler. Birisi, WHOIS gizlilik sayfasında görüntülenen adrese bir e-posta gönderirse, size iletilecektir.

    Çoğu barındırma şirketinde kurulum sırasında etki alanı gizliliği satın alabilirsiniz. Örneğin, Bluehost size kayıt sırasında bunu yapma seçeneği sunar. Normalde ek maliyet nedeniyle önermiyoruz, ancak anonim bir blog oluşturmak istediğiniz için bu seçeneği işaretlemek isteyebilirsiniz.

    Domain privacy

    Kurulum sırasında satın almadıysanız, her zaman barındırma hesabınızın kontrol panelinden alanlar bölümünden etkinleştirebilirsiniz.

    Bir Bloglama E-posta Adresi Kullanma

    Sonraki adım, WordPress web siteniz ve WordPress’teki yazar profiliniz için kullanmak üzere yeni bir e-posta hesabı oluşturmaktır. Gmail gibi ücretsiz bir e-posta servis sağlayıcısı kullanabilir veya Proton Mail gibi daha özel bir e-posta hizmeti kullanabilirsiniz.

    Bir e-posta hesabı oluşturduktan sonra, bunu bir WordPress yönetici e-posta adresi olarak eklemeniz gerekir. Bu e-posta adresi, WordPress bildirim e-postaları göndermek için kullanılır.

    Bunu, WordPress yönetici alanındaki Ayarlar »Genel sayfasına giderek ve yeni e-posta adresinizi oraya ekleyerek yapabilirsiniz.

    Adding admin email address in WordPress

    Ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

    Ardından, aynı e-posta adresini yazar profil sayfanıza eklemeniz gerekir. Kullanıcılar »Profiliniz sayfasına gidin ve e-posta adresini iletişim bilgilerinizin altına ekleyin.

    Change your author profile email address

    Değişikliklerinizi kaydetmek için Profili Güncelle düğmesine tıklamayı unutmayın.

    Blog yayınlarınızın altında yazar biyografinizin yanında anonim bir profil resmi görüntülemek için gravatar’ı da kullanabilirsiniz.

    İpucu: WordPress e-postaları almıyorsanız, WordPress e-posta göndermeme sorununu nasıl düzelteceğinize ilişkin kılavuzumuza bakın.

    Anonim Blog Yazma için Bir Özel İsim Kullanma

    Blogunuzda bir takma ad seçmeniz ve kullanmanız gerekecek. Daha iyi WordPress güvenliği için, kullanıcı adınız veya yazar adınız olarak yalnızca admin kullanamazsınız. Gönderilerinizi imzalamak için kullanabileceğiniz farklı bir takma ad düşünmeniz gerekecek.

    Takma adınızı eklemek için, Kullanıcılar »Profiliniz sayfasını ziyaret etmeniz ve Takma ad alanının yanına adı eklemeniz gerekir. Takma adınızı girdikten sonra, ‘Adı genel olarak göster’ seçeneğinin yanındaki açılır menüyü tıklayın ve takma adınızı seçin.

    Pseudonym

    Bu kullanıcı profiline gerçek adınızı ve soyadınızı eklememeniz önemlidir.

    Değişikliklerinizi kaydetmek için Profili Güncelle düğmesine tıklamayı unutmayın.

    VPN kullanmak

    VPN, internet bağlantınızın güvenliğini sağlamanıza ve kimliğinizi korumanıza yardımcı olan bir Sanal Özel Ağdır.

    Normalde, tüm internet trafiğiniz dünyaya yayılmış farklı sunuculardan geçer. Bilgisayar korsanları ve hükümetler bu trafiği gözetleyebilir ve çevrimiçi olarak ne yaptığınızı görebilir.

    VPN, bilgisayarınız ve dış dünya arasında bir ağ görevi görür. Tüm internet trafiğiniz şifrelendiği bir VPN hizmetine gider ve farklı bir coğrafi konumda rastgele bir sunucu kullanılarak hedefe gönderilir.

    How VPN works

    İşte en iyi VPN servis sağlayıcılarının bir listesi. IPVanish kullanmanızı öneririz. Yüzlerce sunucuyla askeri düzeyde şifreleme sunarlar. Ayrıca, dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve cep telefonları da dahil olmak üzere herhangi bir cihazdaki bir düğmeye tıklayarak VPN’yi açmak için en kolay yazılıma sahiptirler.

    Umarız bu makale, WordPress kullanarak anonim olarak blog yazmayı öğrenmenize yardımcı olmuştur. Yeni başlayanlar için adım adım WordPress SEO rehberimizi de görmek isteyebilirsiniz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.