WordPress Kullanarak Daha Fazla Facebook Beğenisi Kazanmanın 10 Hızlı Yolu

750 425 KreatifAjans

Facebook sayfanızda daha fazla Beğenme elde etmenin yollarını mı arıyorsunuz? Facebook Beğenileri, çevrimiçi işletmeniz için daha fazla kullanıcı çeken ve sosyal erişiminizi genişletmenize yardımcı olan sosyal kanıt ekler. Bu yazıda, Facebook’ta daha fazla beğeni almanın bazı basit ve hızlı yollarını göstereceğiz.

Easy ways to get more Facebook likes

Neden Facebook’ta Daha Fazla Beğeni Almalısınız?

Facebook, 2 Milyardan fazla aktif kullanıcısı olan dünyanın en iyi sosyal medya sitesidir. Pazarlamacılar için bu, Facebook’un web sitelerini ve işletmelerini büyütmek için geniş erişiminden yararlanmak için tonlarca fırsat getiriyor.

Facebook beğenileri, kullanıcılar ve arkadaşları tarafından görülebilir ve erişiminizi artırmanıza ve web siteniz için yeni kitleler bulmanıza yardımcı olur. Beğeniler ayrıca yeni ziyaretçileriniz için sosyal kanıtlar ekleyerek güven kazanmanıza ve Facebook’taki içeriğinizle daha fazla kullanıcının etkileşim kurmasına yardımcı olur.

Bununla birlikte, Facebook’ta daha fazla beğeni almaya başlamanın hızlı yollarından bazılarına bir göz atalım.

1. Blogunuza Facebook Sayfası Eklentisi Ekleyin

Facebook Sayfası Eklentisi, işletme sayfanızda daha fazla beğeni almanın kolay bir yoludur. WordPress web sitenize Facebook sayfası eklentisini nasıl ekleyeceğinize dair kılavuzumuza bakın.

Normalde, sayfa eklentisini blogunuzun kenar çubuğuna eklersiniz. Ancak bu, onu daha az fark edilir kılar ve istediğiniz kadar beğenmenizi sağlamayabilir.

OptinMonster burada devreye giriyor. Piyasadaki bir numaralı öncü oluşturma yazılımıdır ve web sitesi ziyaretçilerini abonelere ve takipçilere dönüştürmenize yardımcı olur.

OptinMonster, kullanıcılar sitenizi terk etmek, aşağı kaydırmak veya belirli sayfaları görüntülemek üzereyken tetikleyebileceğiniz güzel WordPress açılır pencereleriyle birlikte gelir. Bu tercihler, çıkış amacı açılır pencereleri, kayan kutular, afiş sonrası sonrası ve daha fazlasını içerir.

Facebook like box popup

Ayrıntılar için, WordPress’te güzel Facebook Beğen kutusu açılır penceresinin nasıl oluşturulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

2. Facebook Beğen ve Paylaş düğmeleri ekleyin

Facebook social share button

Facebook beğen ve paylaş düğmeleri, kullanıcılarınızın web sitenizden ayrılmadan bireysel blog yayınlarınızı beğenmesine ve paylaşmasına olanak tanır. Bu, kullanıcılarınız için daha kolay ve kullanışlıdır ve eğer onu paylaşım sayılarıyla kullanıyorsanız, blog yazılarınıza sosyal kanıt da ekler.

WordPress için bir sürü sosyal medya eklentisi mevcuttur. Bunların tümü, sitenize kolayca paylaşma ve beğenme düğmeleri eklemenize yardımcı olabilir. Ancak, sosyal paylaşım eklentileri, çok fazla harici komut dosyası yükleyerek WordPress hızını ve performansını etkileyebilir.

Şimdi birçok kullanıcımız bize Kreatif Ajans makalelerinde sosyal paylaşım düğmelerini görüntülemek için ne kullandığımızı soruyor? Aslında web sitelerimiz için özel olarak yazılmış özel bir kod çözümü kullanıyoruz.

Benzer bir şey arıyorsanız, Paylaşılan Sayımlar eklentisini öneririz. Kullanımı son derece basit ve inanılmaz derecede hızlı.

Daha fazla ayrıntı için, WordPress’te sosyal paylaşım düğmelerinin nasıl ekleneceği hakkındaki kılavuzumuza bakın.

3. İçeriğinizi Facebook’ta Paylaşın

Facebook sayfanızın aktif olduğundan emin olmalısınız ve bunu yapmanın en kolay yolu, Facebook sayfanızda düzenli olarak içerik paylaşmaktır. WordPress’ten otomatik olarak Facebook’ta gönderi yayınlayabilirsiniz ve makalelerinizi manuel olarak paylaşmanıza gerek yoktur.

Share content on Facebook

Şimdi, normalde kullanıcılar sadece bir gönderi paylaşır ve Beğenilerin takip etmesini bekler. Sayfanız yeniyse, muhtemelen çok az kişinin gönderiyi görmesi ve hatta daha azının Beğen düğmesini tıklaması olasılığı vardır.

Facebook’un algoritmaları, kullanıcılara kendilerinin ve arkadaşlarının sevdiği içeriği gösterir. Bu, gönderileriniz için baştan yeterince beğeni alırsanız, Facebook’un içeriğinizi takipçilerinize daha sık göstermeye başlayacağı anlamına gelir.

İşte topu yuvarlamanıza yardımcı olacak birkaç ipucu.

  • Arkadaşlarınızdan sayfanızdaki yayınları beğenmelerini ve paylaşmalarını isteyin
  • Sayfa yayınlarınızı kendi kişisel profilinizde paylaşın
  • Gönderiyi alakalı ve yararlı olduğu Facebook gruplarında veya etkinliklerinde paylaşın
  • 4. Yarışmaları / Eşantiyonları Çalıştırın

    Starbucks Facebook contest

    Facebook sayfanızda daha fazla beğeni kazanmanın en basit ve en hızlı yollarından biri yarışmalar ve eşantiyonlar düzenlemektir. Kullanıcılarınıza uygun, faydalı ve çekici hediyeler sunabilirsiniz. Karşılığında, Facebook sayfanızı beğenecek ve daha fazla etkileşim kuracaklar.

    Eşantiyonun çok pahalı olmasına gerek yok. Kullanıcılarınızın ihtiyaç duyabileceği bir şeyi seçebilir ve bunu Facebook sayfanıza gönderebilirsiniz. Ne kadar çok hediye verirseniz, Facebook sayfanızda o kadar çok beğeni alırsınız.

    Bu yarışmaları yürütmek için üçüncü taraf uygulamalara bile ihtiyacınız yok. Bunları blogunuzda veya bir Facebook gönderisinde duyurabilir ve kullanıcıların gönderiyi beğenerek, yorum bırakarak veya bir fotoğraf yükleyerek girmesine izin verebilirsiniz.

    Bununla birlikte, RafflePress gibi uygun bir WordPress hediye eklentisi, çeşitli viral paylaşım öğelerini tanıtmanın yanı sıra, eşantiyonunuzu yönetmeniz / çalıştırmanız için kolay bir yol sunarak başarılı bir hediye kazanma şansınızı önemli ölçüde artırabilir.

    Daha fazla ayrıntı için, WordPress’te nasıl hediye oluşturulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

    5. Durum Güncellemelerini Planlayın

    Facebook sayfanızda daha fazla beğeni kazanmak için, aktif olarak yeni güncellemeler yayınlayarak kullanıcılarınızın ilgisini canlı tutmanız gerekir. Şimdi, bunu manuel olarak yapmaya başlarsanız, bu çok zamanınızı alır.

    Neyse ki gerek yok. Durum güncellemelerinizi sosyal medyada planlamak için Buffer gibi uygulamalar vardır.

    Buffer

    Eski blog yayınlarınızı otomatik olarak Facebook’ta paylaşmak için Revive Old Posts gibi eklentileri de kullanabilirsiniz.

    Durum güncellemelerini planlamak, yeni WordPress blog gönderilerinin otomatik olarak paylaşılmasıyla yan yana çalışır. Maksimum erişim için her iki güncellemeyi de farklı zamanlarda görünecek şekilde planladığınızdan emin olun.

    6. Yorumları Yanıtlayın

    Yorumlar, Facebook dahil tüm sosyal platformlara hayat verir. Kullanıcılarınızla etkileşim kurmanın ve web siteniz ve markanız etrafında gelişen bir topluluk oluşturmanın en kolay yoludur.

    Kullanıcılar Facebook sayfanıza yorum bıraktığında, Facebook onlara gönderilerinizi daha sık göstermeye başlar. Bu etkiyi artırmak için, kullanıcıları Facebook sayfanızdaki yorumlarını yanıtlayarak daha fazla yorum bırakmaya teşvik edebilirsiniz.

    Build user engagement by answering comments on your Facebook page

    7. Facebook’ta Web Sitesi Ziyaretçilerini Yeniden Hedefleme

    Hiç bir web sitesini ziyaret ettiniz ve ardından reklamlarını Facebook beslemenizde görmeye başladınız mı? Bunlara yeniden pazarlama veya yeniden hedefleme reklamları denir.

    Temel olarak, web sitenize Facebook’un o kullanıcıyı tanımasına yardımcı olan bir çerez yüklersiniz. Bundan sonra, Facebook reklamları satın alır ve web sitenizin ziyaretçilerini hedef kitle olarak seçersiniz.

    Custom audience website visitors

    Popüler inanışın aksine, Facebook reklamları o kadar paraya mal olmaz ve ne kadar para harcamak istediğinizi kontrol edebilirsiniz. Daha fazla ayrıntı için, Facebook yeniden hedefleme pikselini WordPress’e nasıl yükleyeceğinizle ilgili adım adım kılavuzumuza bakın.

    8. Yayınlarınızı Açık Grafik ile Öne Çıkarın

    Açık Grafik, içeriğinize ekleyebileceğiniz ve Twitter ve Facebook gibi sosyal medya web sitelerinde paylaşıldığında nasıl görüneceğini kontrol edebileceğiniz meta verilerdir.

    Open Graph image in Facebook feed

    Normalde Facebook, içeriğiniz için doğru başlığı ve açıklamayı otomatik olarak alabilir. Bununla birlikte, hangi resmi kullanacağını açıkça belirtmezseniz, makalenizden rastgele bir şekilde iyi görünmeyebilecek herhangi bir resmi seçecektir.

    Web sitenizde Open Graph meta verilerini kullanmanın en kolay yolu Yoast SEO eklentisini kullanmaktır. Eklentiyi kurduktan sonra, bir gönderiyi düzenleyin ve Yoast SEO kutusuna gidin. Sosyal paylaşım sekmesine tıklayın ve ardından Open Graph resminizi yükleyin.

    Facebook Open Graph image

    Kullanıcılarınızın bir şeyi tıklamasını sağlamak söz konusu olduğunda görüntüler büyüleyici bir şekilde çalışır. Bu bizi bir sonraki ipucuna getiriyor.

    9. Daha Fazla Beğenmek İçin Fotoğraf ve Görselleri Yükleyin

    HubSpot tarafından yapılan bir araştırma, Facebook’taki fotoğrafların ortalama bir gönderiye göre% 53 daha fazla Beğenme ve% 104 daha fazla yorum ürettiğini buldu. Bu yüzden en iyi markaların Facebook sayfalarına tonlarca fotoğraf yüklediğini görüyorsunuz.

    Facebook study results

    Ürünlerin, hizmetlerin, çalışanların, tatillerin ve hatta rastgele alıntıların fotoğrafları Facebook’ta gerçekten iyi çalışıyor. Facebook sayfanızda kullanmak üzere güzel infografikler, alıntılar ve diğer görseller oluşturmak için Canva gibi ücretsiz araçları kullanabilirsiniz.

    10. Facebook Kullanıcılarınızı WordPress’te Takip Edin

    Şimdi merak ediyor olabilirsiniz, Facebook beğenilerini kazanmak için tüm çabalarımın karşılığını alıp almadığımı nasıl takip edebilirim? Açıkça cevap, Sayfanızın Facebook Insights raporuna bakmaktır.

    Ancak, Facebook’tan web sitenize ne kadar trafik aldığınızı ve bu kullanıcıların nasıl dönüştüğünü size söylemez.

    Bunun için, Google Analytics’i WordPress’e yüklemeniz gerekir. Kurduktan sonra, Facebook trafiğinizi Edinme »Kanallar» Sosyal rapor altında görüntüleyebilirsiniz.

    Social channels in Google Analytics

    Daha fazla ayrıntı için, Facebook kullanıcılarınızı Google Analytics’te nasıl izleyeceğinizle ilgili bu adım adım makaleye bakın.

    Umarız bu makale, Facebook’ta daha fazla beğeni almanın yollarını bulmanıza yardımcı olmuştur. Web sitenizin trafiğini artırmak için en iyi WordPress SEO eklentileri listemizi de görmek isteyebilirsiniz.