WordPress Kullanıcıları için En İyi 11 Analitik Çözüm

750 425 KreatifAjans

WordPress siteniz için en iyi analiz çözümlerini mi arıyorsunuz? Bir analiz aracı, web sitenize kaç ziyaretçinin geldiğini, nereden geldiklerini ve sitenizde ne yaptıklarını öğrenmenize olanak tanır.

Yeni başlayanların çoğu, yeni bir web sitesi veya blog başlatırken en iyi tahminlerine güvenir. Bu analitik çözümleriyle işinizi büyütmek için veri toplayabileceğiniz ve bilinçli kararlar verebileceğiniz zaman bunu yapmak zorunda değilsiniz.

Bu yazıda, WordPress kullanıcıları için en iyi analitik çözümlerini tek tek seçtik. Her birine ve artılarına ve eksilerine bir göz atacağız.

Best analytics solutions for WordPress users

WordPress Siteniz için Neden Analitiye İhtiyacınız Var?

Web sitesi analizi, web sitenizin ziyaretçileriyle ilgili ayrıntılı bilgiler edinmenize yardımcı olur. İşte web sitesi analizinizden öğrenebileceğiniz birkaç şey:

  • Web sitenize gelen ziyaretçi sayısı.
  • Hangi kaynaklar size trafik gönderiyor. Örneğin, arama motorları, sosyal medya, reklamlar veya yönlendirme bağlantıları.
  • En popüler sayfalarınız neler.
  • Kullanıcılar web sitenizdeyken ne yapar?
  • İyi bir WordPress analiz çözümü, tüm bu verileri anlaşılması kolay bir raporda sunar. Bu, web siteniz hakkında bilinçli kararlar vermenizi sağlar ve sonuçta daha fazla trafik, müşteri ve satış elde etmenize yardımcı olur.

    Bununla birlikte, WordPress için en iyi analitik çözümlerine bir göz atalım.

    1. MonsterInsights

    MonsterInsights, WordPress siteniz için en iyi analiz çözümüdür. Google analitiğini WordPress’e kolayca yüklemenizi sağlar ve WordPress panonuzda size yararlı raporlar gösterir.

    WordPress yönetici alanınıza en iyi trafik kaynaklarınızı gösteren bir web sitesi istatistikleri panosu ekler. MonsterInsights ayrıca en üst düzey makaleleri, sayfaları ve daha fazlasını görüntüler, böylece kullanıcı davranışını daha iyi anlayabilir ve işinizi güvenle büyütebilirsiniz.

    Ayrıca, Google Analytics’te WooCommerce kullanıcılarını izlemeyi çok kolaylaştıran e-ticaret izleme ile birlikte gelir. Bu verileri, web sitenizde alışveriş sepetinin terk edilmesini azaltmak için de kullanabilirsiniz.

    2. ExactMetrics

    ExactMetrics (eski adıyla WP için Google Analytics Dashboard), WordPress için en iyi Google Analytics eklentilerinden biridir. Yeni başlayanların çoğu, Google Analytics raporlarını anlamakta biraz zorlanıyor. ExactMetrics, bunları anlamayı kolaylaştırır ve doğrudan WordPress yönetici alanınızda güzel raporlar gösterir.

    Demografi raporları, gelişmiş bağlantı izleme, bağlı kuruluş bağlantı izleme, gerçek zamanlı raporlar ve daha fazlasını içerir.

    3. Google Analytics

    Google Analytics, mevcut en popüler analiz çözümüdür. Ücretsizdir ve yukarıda belirtilen eklentiler kullanılarak WordPress’e kolayca kurulabilir. Ancak kodu sitenize ekleyerek de doğrudan yükleyebilirsiniz.

    Birden çok web sitesine yüklemek için tek bir hesap kullanabilir ve tüm raporlarınızı tek bir gösterge tablosu altında görüntüleyebilirsiniz.

    Yalnızca ziyaretçi sayısını göstermekle kalmaz, aynı zamanda gelişmiş raporlarla bağlantıları izleyebilir, A / B testi yapabilir, kullanıcı etkileşimini izleyebilir, gerçek zamanlı trafik bilgileri alabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

    4. Yığın

    Heap, her tıklama, dokunma, değiştirme, kaydırma ve sayfa görüntüleme için kodsuz olarak veri yakalamanıza olanak tanıyan güçlü bir web sitesi analiz aracıdır.

    Web sitenizin trafiğini derinlemesine analiz etmenizi sağlayan gelişmiş davranışsal verilerle birlikte gelir. Verileri, analizleri ve istatistikleri seven insanlar için tasarlanan Heap, özel raporlar, görünümler ve izleme oluşturmayı mümkün kılar.

    E-ticaret web siteleri için Heap, yalnızca edinme değil, aynı zamanda uzun vadeli değer için gelişmiş ilişkilendirme, dönüşüm oranı optimizasyonu, daha hızlı raporlar ve kullanıcı takibi sunar.

    5. WP İstatistikleri

    WP Statistics, siteniz için bir WordPress analiz eklentisidir. WordPress yönetici alanınızda basit grafiklerle izleme istatistiklerini görüntüler.

    Eklenti, Google, Bing, Yahoo, Yandex ve daha fazlası gibi arama motorlarından gelen yönlendirmeleri takip etmeye yardımcı olur. Bu istatistikleri WordPress kontrol panelinde görüntülemek için kullanıcı rollerini yönetebilirsiniz.

    WP Statistics, verileri tarayıcı sürümlerine, ziyaretçi ülkesine, arama anahtar kelimelerine, IP’lere, sayfalara ve daha fazlasına göre filtrelemenize olanak tanır. Ayrıca tüm istatistikler için raporları otomatik olarak e-postayla gönderebilir.

    Olumsuz yanı, tüm verileri WordPress sitenizde saklamasıdır. Bir süre sonra bu, WordPress yedekleme boyutunuzu artırabilir.

    6. Çılgın Yumurta

    Crazy Egg, ziyaretçilerinizin sitenizin neresine tıkladığını gösterir. Bu teknolojiye ısı haritalama adı verilir ve kullanıcılarınızın web sitenizle nasıl etkileşimde bulunduğunu görselleştirmenize olanak tanır.

    Isı haritalama dışında, web sitenizin içeriğini analiz edebilmeniz için kullanıcıların sayfalarınızda ne kadar ilerlediklerini gösterir. Konfeti araçları, tıklamaları yönlendirmeler, kaynaklar, arama terimleri vb. Şeklinde bölümlere ayırmanıza olanak tanır.

    Kullanıcı istatistiklerine göre doğru rengi, yazı tipini ve resmi seçmek için bir A / B test aracı sunar. Bu, web sitenizin tasarımı ve açılış sayfaları için veriye dayalı işlem yapmanıza yardımcı olur.

    7. Mixpanel

    Mixpanel, kampanyalarınız için gerçek zamanlı olay izleme eklemenize yardımcı olur. Web sitelerinde ve mobil uygulamalarda kullanılabilir. Güçlü bir kullanıcı seviyesinde hedefleme ile birlikte gelir ve kullanıcılarınıza push bildirimleri ve e-postalar göndererek kullanıcıyı elde tutmanıza yardımcı olur.

    Ayrıca, müşterileri izlemek ve dönüşümleri artırmak için huniler oluşturmanıza da olanak tanır. Fiyatlandırma, kullanıcıların sitenizde / uygulamanızda gerçekleştirdiği işlemlere dayanmaktadır, bu nedenle bu beklentilerinizin üzerine çıkabilir.

    8. Matomo

    Matomo (eski adıyla Piwik), web siteleriniz için ücretsiz, kendi kendine barındırılan açık kaynaklı bir analiz çözümüdür. Ayrıca, bulutta barındırılan premium bir sürümü de vardır. Matomo, kullanıcı merkezli içgörüler, veri koruma, özel ve kapsamlı analiz raporları ve daha fazlasını sunar.

    Kurumsal düzeyde kullanabilirsiniz. Matomo’nun destek ekibi, sitenizdeki analiz platformunu yapılandırmanıza aktif olarak yardımcı olur. Telefonunuzda istatistikleri görüntüleyebilen bir mobil uygulaması vardır.

    9. Woopra

    Woopra, gerçek zamanlı istatistikler sunan ve kullanıcıları bireysel düzeyde izleyen başka bir web analizi çözümüdür. Müşteri eğilimlerine, elde tutmaya, segmentasyona ve daha fazlasına odaklanır.

    Dönüşüm hunileri oluşturabilir ve kullanıcılarınızın sitenizde bir işlem yapmasını engelleyen şeyleri izleyebilirsiniz. Woopra, entegrasyonu kolaylaştıran bir WordPress eklentisine sahiptir.

    10. StatCounter

    StatCounter eklentisi, WordPress sitenizi StatCounter hizmetine bağlamanızı sağlar. Temel bir web sitesi istatistik hizmeti sunan bulut tabanlı bir web sitesi istatistik sayacı hizmetidir.

    Trafik kaynaklarınız, ziyaretçi konumları, tarayıcılar ve daha fazlası için takip etmesi kolay raporları görebilirsiniz. Kullanımı kolaydır, ancak diğer analiz çözümlerinden edindiğiniz gelişmiş özelliklere sahip değildir. Örneğin, e-ticaret izleme, bağlı kuruluş bağlantısı izleme, hedefler ve etkinlik izleme ve daha fazlası.

    11. Jetpack

    Jetpack by WordPress.com, WordPress panonuzda temel istatistikleri görüntüler. Bu eklentiyi, ziyaretçilerinizi izlemek için herhangi bir kendi kendine barındırılan WordPress sitesinde kullanabilirsiniz.

    Küçük bloglar için kullanımı ücretsizdir ve basit ve anlaşılması kolay trafik raporları sunan iyi bir seçenektir. Web sitenizi WordPress.com sunucularına bağlamak ve sitenizde Jetpack çalıştırmak için ücretsiz bir WordPress.com hesabına ihtiyacınız olacak.

    Bu makalenin WordPress için en iyi analitik çözümlerini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress için en iyi içerik pazarlama araçları ve eklentileri konusunda uzman seçimimizi de görmek isteyebilirsiniz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.