WordPress Kullanıcıları için En İyi 5 VPN Hizmeti (Karşılaştırıldı)

750 425 KreatifAjans

Gizlilik ve güvenlik kaygıları nedeniyle VPN’lerin popülerliği artıyor. Sanal özel ağın kısaltması olan VPN, gizliliğinizi korumanıza, bilgilerinizi korumanıza ve sansürü atlamanıza olanak tanır. En iyi VPN hizmetlerini arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu yazıda, VPN’in ne olduğunu, neden bir VPN’e ihtiyacınız olduğunu açıklayacağız ve WordPress kullanıcıları için en iyi VPN hizmetlerinin özenle seçilmiş listemizi paylaşacağız.

Best VPN Services for WordPress Users

VPN Nedir ve Neden Önemlidir?

VPN, internet bağlantınızın güvenliğini sağlamanıza ve kimliğinizi korumanıza yardımcı olan bir Sanal Özel Ağdır.

Hepimiz interneti birden fazla cihazda, birden fazla yerden ve bazen de halka açık internet noktalarından kullanıyoruz.

Güvenliği ihlal edilmiş bir halka açık WiFi, bilgisayar korsanlarının şifreler, kredi kartları, tarama geçmişi, kişisel dosyalar vb. Gibi kişisel bilgilerinize erişmesini sağlayabilir. WordPress sitenize kötü amaçlı yazılım yükleyebilir, sosyal medya profillerinizi hackleyebilir, banka hesabı bilgilerinizi çalabilir ve daha fazlasını yapabilirler.

Evinizdeki veya ofisinizdeki doğrudan internet bağlantısı bile cihazlarınıza ve cihazlarınızdan aktarılan verileri görüntülemek için kullanılabilir.

VPN, internet bağlantınızın güvenliğini sağlamanıza ve kimliğinizi korumanıza yardımcı olur. Şifreleme kullanarak ve farklı ülkelerden (IP adresleri) internette özel olarak gezinmenizi sağlar. Bu şekilde Netflix, YouTube, BBC vb. Gibi web sitelerinde ülkeye özgü içerik kısıtlamalarını atlayabilirsiniz.

Bir WordPress site sahibi olarak VPN kullanmak, WordPress güvenliğinizi artırır. WordPress sitenizde zaten SSL kullanıyorsanız, bir VPN kullanmak, faaliyetlerinizi birden fazla şifreleme katmanının arkasına tamamen gizler.

VPN Nasıl Çalışır?

How VPN works

Normalde, tüm internet trafiğiniz dünyaya yayılmış farklı sunuculardan geçer. Bu internet trafiğine casusluk yapılabilir. Bilgisayar korsanları ve hükümetler, hangi web sitelerini ziyaret ettiğinizi ve çevrimiçi olarak ne yaptığınızı görebilir.

VPN, bilgisayarınız ve VPN sunucunuz arasında noktadan noktaya bir ağ görevi gören özel bir ağ oluşturur.

Bir VPN kullanarak bilgisayarınızdan bir web sitesi talep ettiğinizde, VPN istemciniz isteğinizi şifreler ve ardından bunu VPN sunucusuna gönderir.

VPN sunucusu daha sonra hedef web sitesinden bilgileri ister ve bilgisayarınıza geri göndermeden önce şifreler.

Bu, internet bağlantınızı güvende tutmanıza ve bilgisayar korsanlarının, internet servis sağlayıcınızın ve hükümetlerin meraklı gözlerinden uzak tutmanıza olanak tanır.

En İyi VPN Hizmeti Nasıl Seçilir?

Kullanabileceğiniz çok sayıda VPN servis sağlayıcısı vardır. Ancak, hepsi aynı düzeyde güvenlik, gizlilik ve kullanım kolaylığı sunmaz.

En iyi VPN hizmetinde aramanız gerekenler:

Kullanım kolaylığı – Tüm cihazlarınız için kullanımı kolay uygulamalara ihtiyacınız olacak, böylece herhangi bir teknik beceri olmadan VPN’nize hızlıca bağlanabilir, sunucuları değiştirebilir, IP’leri değiştirebilirsiniz.

Hız ve Bant Genişliği – VPN hizmetleri, tüm müşterileri için daha hızlı bağlantıları desteklemek için yeterli bant genişliğine sahip değilse yavaş olabilir. Daha hızlı bağlantıları destekleyecek altyapıya sahip bir şirket seçmeniz gerekiyor.

Konumlar ve Sunucular – Birden çok konumda daha fazla sunucu, farklı IP’lere sahip farklı ülkelerden sunucular seçebileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca, daha yavaş bir sunucudan daha hızlı olana geçmenize de olanak tanır.

Gizlilik ve Güvenlik – VPN servis sağlayıcınızın gizliliğinizi korumak için en iyi güvenlik katmanını sunduğundan emin olmanız gerekir. Bu, tüm veri aktarımları için günlük tutmamak ve şifreleme katmanları kullanmamak anlamına gelir.

Bunu söyledikten sonra, en iyi VPN hizmetlerine ve birbirlerine karşı nasıl yığıldıklarına bir göz atalım.

1. IPVanish

IPVanish, dünyanın en popüler VPN servis sağlayıcılarından biridir. Uzmanların yanı sıra yeni başlayanlar tarafından kullanılabilecek en kolay VPN hizmetini sunarlar.

IPVanish, özel güvenli ağlarına kolayca bağlanmanıza izin verir. Mac, Windows, iOS ve Android dahil tüm popüler mobil ve masaüstü platformları için uygulamaları var.

Tüm bu uygulamaların basit kullanıcı arayüzleriyle kullanımı oldukça kolaydır. Aynı hesabı aynı anda beş cihaza kadar kullanabilirsiniz.

Ayrıca 60’tan fazla ülkede 40.000’den fazla paylaşılan IP’ye ve 750’den fazla VPN sunucusuna sahip devasa bir ağa sahiptirler. Herhangi bir bölgeden veya ülkeden IP’leri kullanabilirsiniz. IPVanish uygulaması, aralarından seçim yapabileceğiniz en hızlı sunucuları bile önerecektir.

Hız, çoğu kullanıcı için önemli bir sorundur. IPVanish, sağlam ağları, bant genişliği kapasiteleri ve daha iyi altyapısı nedeniyle çoğu VPN servis sağlayıcısından fark edilir derecede daha hızlıdır.

Tüm bağlantılar, en yüksek endüstri standardı olan 256-bit AES şifreleme teknolojisi ile şifrelenmiştir. Bant genişliği sınırı olmaksızın sınırsız P2P bağlantılarına (torrentler için kullanılır) izin verir. Ayrıca katı bir sıfır günlük politikasına sahiptirler, bu da çevrimiçi etkinliklerinizin herhangi bir kaydını tutmadıkları anlamına gelir.

Fiyatlandırma: Aylık 6.99 $ ‘dan başlayan fiyatlarla. Kreatif Ajans kullanıcıları bu özel IPVanish kuponunu % 20 indirim almak için kullanabilir.

2. StrongVPN

StrongVPN, dünya çapında 12000’den fazla müşterisi olan bir başka en iyi VPN servis sağlayıcısıdır. Güçlü ağları 24 ülke ve 47 şehre yayılmıştır.

StrongVPN, tüm hesapları için bant genişliği sınırı olmaksızın en yüksek endüstri standardı şifrelemeyi sunar. Ayrıca hızdan ödün vermeden veya şifreleme kullanmadan sansürü atlamanıza izin veren StrongDNS hizmeti de sunarlar. Tam gizlilik için ikisini birlikte kullanabilir veya sansürü atlamak için StrongDNS’yi kullanabilirsiniz.

StrongVPN, Mac, Windows, iOS ve Android cihazlar için uygulamalara sahiptir. Teknoloji meraklısı olmayan kullanıcılar için bile tüm uygulamaların kurulumu ve kullanımı oldukça kolaydır. Aynı hesapla bağladığınız cihaz sayısında herhangi bir sınırlama yoktur, bu nedenle tüm cihazlarınızda kullanabilirsiniz.

Fiyatlandırma: 5,83 $ / ay’dan başlayarak yıllık olarak faturalandırılır.

3. NordVPN

NordVPN, 58 farklı ülkede dünya çapında 765 sunucu konumundan oluşan büyük bir ağa sahip popüler bir VPN servis sağlayıcısıdır.

Tüm cihazlarınız için kullanımı kolay uygulamalarla birlikte gelir ve kimliğinizi açığa çıkarmadan VPN’e anında bağlanmanıza ve coğrafi konumlar arasında geçiş yapmanıza olanak tanır. Farklı sunucular ve coğrafi konumları kullanarak aynı anda 6 cihaza kadar bağlanabilirsiniz.

Daha fazla güvenlik için çift katmanlı şifreleme teknolojisi ile en yüksek endüstri standardı şifrelemeyi kullanırlar. Bu, NordVPN’i halka açık WiFi konumlarından internete erişirken kullanılmak için mükemmel kılar.

NordVPN ayrıca bant genişliği veya indirme sınırı olmayan P2P bağlantılarına izin verir, bu da onları torrent için VPN arasında popüler bir seçim haline getirir. Müşterilerinin gizliliğini sağlamak için sıfır kayıt politikasına sahiptirler. Yerleşik otomatik durdurma anahtarına sahiptirler; bu, bağlantınız kesilirse gizliliğinizden ödün vermeyeceği anlamına gelir.

Fiyatlandırma: 5,75 $ / ay’dan başlayarak yıllık olarak faturalandırılır.

4. ExpressVPN

ExpressVPN, 94 ülkede 145 konumdan oluşan güçlü bir ağa sahip başka bir VPN servis sağlayıcısıdır. Gizliliğinizi korumak ve internetinizi güvende tutmak için endüstri standardı şifreleme sunarlar.

Tüm platformlar ve cihazlar için kullanımı kolay uygulamalarla birlikte gelir. Sınırsız sunucu geçişi sunarak, bir düğmeyi tıklayarak bir coğrafi konumdan diğerine atlamanıza olanak tanır.

Bu listedeki diğer VPN servis sağlayıcılarından daha düşük olan aynı VPN hesabını kullanarak aynı anda 3 cihaza kadar bağlanabilirsiniz.

ExpressVPN, indirmeleri veya hızı sınırlamadan dosya paylaşım hizmetlerini ve P2P bağlantılarını kullanmanıza izin verir. Ayrıca, gizliliğinizi sağlamak için sıfır kayıt politikası da vardır.

Fiyatlandırma: Aylık 8,25 ABD Dolarından başlayan fiyatlarla yıllık olarak faturalandırılır.

5. OverPlay

OverPlay, çok sağlam çevrimiçi gizlilik ve güvenlik için ihtiyaç duyacağınız tüm özelliklere sahip harika bir VPN hizmetidir. Devasa ağları, 50’den fazla ülkede 70’ten fazla konuma yayılmış 650’den fazla sunucudan oluşur.

Gizliliği sağlamak için sıfır günlük politikası ile internet erişiminizi güvence altına almak için endüstri standardı şifreleme sunarlar.

Ayrıca şifreleme olmadan internette gezinmenize izin veren SmartDNS hizmeti de sunarlar. Bu, yalnızca engellenen web sitelerine erişmeye çalışıyorsanız özellikle yararlıdır.

SmartDNS’yi VPN hizmetiyle birleştirmek, halka açık WiFi noktalarında bile hızdan ödün vermeden internet bağlantınızı güvenli ve özel hale getirir.

OverPlay VPN ayrıca bant genişliği veya indirme sınırı olmaksızın sınırsız uçtan uca bağlantı sunar. Ayrıca tüm popüler cihazlar ve platformlar için uygulamalara sahiptir.

Fiyatlandırma: VPN + SmartDNS planı için yıllık olarak faturalandırılan aylık 8.33 $ ‘dan başlayan fiyatlarla.

Sonuç:

Tüm bu VPN hizmetlerini dikkatlice değerlendirdikten sonra, IPVanish’in şu anda mevcut olan en iyi VPN hizmeti olduğuna inanıyoruz. En iyi güvenliği, kullanımı kolay uygulamaları, devasa ağı ve çarpıcı yüksek hızları sunarlar.

StrongVPN, listedeki en iyi ikinci seçenektir. Ek StrongDNS hizmetine sahip diğer VPN hizmet sağlayıcılarıyla benzer özellikler sunarlar.

Bu makalenin bir WordPress kullanıcısı olarak en iyi VPN Hizmetini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Parolalarınızı nasıl doğru bir şekilde yöneteceğinize dair kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.