WordPress Menülerine Sosyal Medya Simgeleri Ekleme

750 425 KreatifAjans

WordPress menünüze sosyal medya simgeleri eklemek ister misiniz? WordPress bir sosyal medya profilleri bölümü ile gelmese de, WordPress’te herhangi bir widget’a hazır alana sosyal medya simgeleri eklemek ve görüntülemek için WordPress gezinme menülerini kolayca kullanabilirsiniz. Bu yazıda, WordPress menülerine sosyal medya simgelerini nasıl ekleyeceğinizi göstereceğiz.

How to Add Social Media Icons in Menu

Menülere Neden Sosyal Medya Simgeleri Eklemelisiniz?

WordPress menülerini kullanarak sosyal medya simgeleri eklemenin en büyük avantajı, basit bir sürükle ve bırak arayüzüyle göründükleri sırayı değiştirebilmenizdir.

Kenar çubuğunuzda sosyal medya simgelerini görüntülemek için üçüncü taraf eklentileri kullanabilirsiniz, ancak bu çözümlerin çoğu esnek değildir.

Kolay sürükle ve bırak arayüzünün yanı sıra, WordPress menülerine sosyal medya simgeleri eklediğinizde, bunu, kenar çubuğunuz, altbilgi alanınız, yazıların altında vb. Dahil olmak üzere sitenizdeki herhangi bir widget hazır alanında görüntüleyebilirsiniz.

Bununla birlikte, sosyal medya simgelerini WordPress menülerine kolayca nasıl ekleyeceğimize bir göz atalım.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

WordPress Menülerine Sosyal Medya Simgeleri Ekleme

Yapmanız gereken ilk şey, Menu Image eklentisini kurmak ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirdikten sonra Görünüm »Menüler sayfasını ziyaret etmeniz ve yeni bir menü oluşturmanız gerekir.

New social menu

Ardından, yeni sosyal menünüzde her sosyal medya kanalı için ayrı ayrı özel bağlantılar eklemeniz gerekir.

Her menü öğesinin altında bir menü görüntü düğmesi seçeneği olduğunu fark edeceksiniz. Sosyal medya simgenizi buraya yüklemek için kullanabilirsiniz.

Set menu icon

Fareyle üzerine gelindiğinde görüntülenecek ana simge görüntüsüyle birlikte fareyle üzerine gelindiğinde farklı bir simge yüklemenize olanak tanır.

Bundan sonra sosyal simge için bir boyut seçebilirsiniz. Görüntü boyutu için birden fazla seçenek vardır. Tüm sosyal menü simgeleriniz için aynı boyutu seçtiğinizden emin olun, böylece menü alanını bozmaz.

Social icon size

Ardından, her sosyal kanalın adını simgenizle görüntülemek için bir konum seçmeniz gerekir. Yalnızca sosyal simgeyi herhangi bir etiket olmadan görüntülemek istiyorsanız, Başlık konumu ayarının altındaki ‘Gizle’ seçeneğini seçmeniz gerekir.

Menu title position

İhtiyaç duyduğunuz kadar sosyal simge eklemek için aynısını tekrarlayın.

Menü öğeleri eklemeyi tamamladığınızda, sosyal menünüz için görüntüleme konumunu seçmeniz ve ‘Menüyü Kaydet’ düğmesine tıklamanız gerekir.

Menu display location

Artık WordPress menünüzdeki sosyal medya simgelerini görmek için web sitenizi ziyaret edebilirsiniz.

Social media menu

WordPress kenar çubuğunuza sosyal simge menüsünü de ekleyebilirsiniz. Görünüm »Widget’lar sayfasına gidin ve kenar çubuğu pencere öğesi alanına ‘Gezinme Menüsü’ widget’ını sürükleyin.

Social menu in widget

Menü Seç açılır menüsünde, yukarıda oluşturduğunuz sosyal menüyü seçmeli ve ‘Kaydet’ düğmesine tıklamalısınız.

Social menu in sidebar

Not: Yukarıdaki görüntü yalnızca örnek amaçlı gösterilmektedir. Widget’ın tam olarak böyle görünmesi için özel CSS eklemeniz gerekir.

Bu kadar. Bu makalenin, WordPress menülerine sosyal medya simgelerini nasıl ekleyeceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, WordPress gezinme menülerini nasıl şekillendireceğinizle ilgili kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.