WordPress Rakipleri – 2021’de 19 Popüler WordPress Alternatifi

750 425 KreatifAjans
İçindekiler

WordPress popüler ve biz onu seviyoruz, ancak tek yayın platformu değil. Web sitenizi oluşturmak için kullanabileceğiniz WordPress alternatifleri vardır.

Bu WordPress rakiplerinin her biri farklıdır ve kendi artıları ve eksileri vardır. Bir WordPress alternatifi seçerken bu farklılıkları ve sınırlamaları anlamanız gerekir.

Bu yazıda, şu anda piyasada bulunan en popüler WordPress alternatiflerinden bazılarını göstereceğiz.

WordPress competitors - Popular alternatives to WordPress

1. Sürekli İletişim Web Sitesi Oluşturucu

Constant Contact web sitesi oluşturucu, dakikalar içinde özel bir web sitesi oluşturmanıza yardımcı olan akıllı AI destekli bir web sitesi oluşturucusudur. Bu, teknik bilgisi olmayan küçük işletme sahipleri için gerçekleşen bir hayaldir.

Kılavuzlu yapay zeka destekli sihirbazla birleştirilmiş bu sürükle ve bırak web sitesi oluşturucu, kişiselleştirilmiş görüntü ve içerik önerileriyle tamamen özel bir web sitesi oluşturmayı kolaylaştırır.

Bir blog, işletme web sitesi ve hatta bir çevrimiçi mağaza oluşturmaya ücretsiz olarak başlayabilirsiniz. Platform ayrıca logo oluşturucu, 550.000’den fazla görsel içeren profesyonel stok fotoğraf kitaplığı ve daha fazlası gibi yararlı araçlarla birlikte gelir.

Ücretli planları size ücretsiz bir alan adı, ücretsiz SSL sertifikası ve kendi markalı e-posta adreslerinizi verir.

2. HostGator tarafından Timsah

Gator, HostGator tarafından oluşturulmuş, tamamen barındırılan bir web sitesi oluşturucusudur. Dünyanın en iyi web sitesi barındırma şirketlerinden biridir ve web sitelerini barındırma konusunda kendi işlerini bilirler.

Gator, kullanıcı dostu bir sürükle ve bırak web sitesi oluşturucu ile özelleştirebileceğiniz hazır web sitesi tasarımlarıyla birlikte gelir. Yeni başlayanlar bile, herhangi bir öğrenme eğrisi olmadan kendilerini hızlı bir şekilde uygulamaya alıştırabilirler.

Başlangıç ve Premium planları, küçük işletme web siteleri için uygundur. Alışveriş sepeti ve diğer e-Ticaret özelliklerini eklemek için onların e-Ticaret planına ihtiyacınız olacak. Her plan ayrıca ücretsiz bir alan adı ve ücretsiz bir SSL sertifikası içerir.

3. Domain.com Web Sitesi Oluşturucu

Domain.com, küçük işletmeler için kullanımı kolay bir sürükle ve bırak web sitesi oluşturucu sunar. Birkaç tıklamayla bir web sitesi, blog veya hatta bir e-Ticaret web sitesi oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Platformları, başlayabileceğiniz yüzlerce güzel tasarlanmış şablonla birlikte gelir ve kolay bir sürükle ve bırak arayüzü kullanarak bunları ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde kolayca özelleştirebilirsiniz.

Web sitesi analizi, e-ticaret işlevselliği, blog ekleme yeteneği ve tüm planlarla birlikte ücretsiz bir SSL sertifikası gibi tüm temel web sitesi özellikleriyle birlikte gelir. Ayda yalnızca 1,99 dolardan başlayan son derece uygun fiyatlı.

Domain.com, sürekli olarak dünyadaki en iyi alan adı kayıt şirketi olarak sıralanır ve web sitesi kurucusu, WordPress için harika bir alternatiftir. Ek bir indirim almak için Domain.com kuponumuzu kullanabilirsiniz.

4. BigCommerce

WordPress’in e-ticarete hazır bir alternatifini arıyorsanız, BigCommerce sizin için doğru platform olabilir. Başlamanız için sürükle ve bırak araçları ve güzel şablonlar içeren, tamamen barındırılan bir e-Ticaret web sitesi oluşturucusudur.

PayPal, Stripe, Appley Pay ve Amazon ile Pay gibi birçok ödeme ağ geçidini destekler. BigCommerce kullanmanın önemli bir avantajı, işlemler için sizden ücret almamalarıdır.

BigCommerce, sınırsız ürün eklemenize, mağaza performansınızı görüntülemenize ve dönüşümleri optimize etmek ve satışları artırmak için yerleşik araçları kullanmanıza olanak tanır. Ayrıca yerel bir WordPress entegrasyonu ile birlikte gelir, böylece mağazanız için BigCommerce’i, ana içerik web siteniz için WordPress’i kullanabilirsiniz.

BigCommerce, işinizi büyütmek için ihtiyaç duyacağınız birçok üçüncü taraf uygulamasıyla çalışır.

5. Shopify

Çevrimiçi bir mağaza oluşturmak istiyorsanız, Shopify, WordPress’e harika bir alternatiftir. Kendi çevrimiçi mağazanızı oluşturmak için kullanımı kolay araçlar sağlar. Ürünlerinizi satabilir ve ödeme kabul edebilirsiniz.

Shopify, e-ticaret mağazanıza hızlı bir şekilde başlamanıza yardımcı olan basit bir kılavuzlu kurulumla birlikte gelir. Hazır şablonlara, uygulamalara ve birçok entegrasyon seçeneğine sahiptir.

WooCommerce (en iyi WordPress e-ticaret eklentisi) ile nasıl karşılaştırıldığını merak mı ediyorsunuz? ]

İki platformun ayrıntılı bir karşılaştırması için Shopify ve WooCommerce hakkındaki makalemize bakın.

6. Weebly

Weebly, tamamen barındırılan başka bir web sitesi oluşturucusudur. Önceden tasarlanmış şablonları ve sürükle-bırak sayfa oluşturucusunu kullanarak kendi web sitenizi oluşturmanıza olanak tanır.

Weebly, sınırlı e-ticaret desteğine sahiptir, ancak özel alan adlarını kullanabilirsiniz. Tam bir karşılaştırma için WordPress ile Weebly karşılaştırmamıza bakın.

Zaten Weebly kullanıyorsanız ve WordPress’e geçmek istiyorsanız, Weebly’den WordPress’e nasıl düzgün bir şekilde geçileceğine dair adım adım kılavuzumuza bakın.

7. Wix

Wix

Wix, tamamen barındırılan bir web sitesi oluşturucusudur. Kişisel veya küçük işletme web siteleri için kullanmak üzere sınırlı bir ücretsiz sürüm sunar. Hem ücretsiz hem de ücretli planlar, kullanıcıların sürükle ve bırak sayfa oluşturucu kullanarak değiştirebilecekleri önceden tasarlanmış şablonlarla birlikte gelir.

Wix ayrıca, site sahiplerinin PayPal veya Authorize.net kullanarak çevrimiçi ödemeleri kabul etmesine olanak tanıyan ücretli planları ile e-ticaret desteğine de sahiptir. İki platformun yan yana karşılaştırması için Wix ve WordPress hakkındaki makalemize bakın.

Zaten Wix kullanıyorsanız ve bunu WordPress’e aktarmak istiyorsanız, Wix’ten WordPress’e nasıl doğru bir şekilde geçebileceğinizle ilgili makalemize bakın.

8. Orta

Medium, popüler bir yayın platformudur. Birçok yönden WordPress’ten farklıdır. Tam bir içerik yönetim sistemi değildir. Odak noktaları blog oluşturma ve topluluk yönüdür. İnsanları onlar için önemli olan hikayeler ve fikirlerle buluşturmayı amaçlar.

Medium, yayıncılar için derli toplu bir yazma alanı ve okuyucular için benzer bir okuma deneyimi sağlamak üzere tasarlanmıştır. Tüm cihazlarda ve ekran boyutlarında güzel görünüyor. Kullanıcıların temalar veya eklentiler için endişelenmesine gerek yok çünkü hiçbiri yok.

Medium’da yorumlar yerine satır içi notlar ve yanıtlar bulunur. Medium tamamen barındırılan bir platform olduğu için yazılım konusunda endişelenmenize gerek yok. Medium, artık özel alan adlarına izin vermiyor, bu da yayınınız için kendi alan adınızı kullanamayacağınız anlamına geliyor.

İki platform arasındaki farkı görmek için Medium ile WordPress karşılaştırmamıza bakın.

Makalelerini Medium’dan bir WordPress web sitesine taşımak isteyen kullanıcılar için adım adım bir eğitimimiz de var.

9. Hayalet

Blog yazmaya odaklanmak isteyen birçok WordPress kullanıcısı, WordPress’in farklı bir yöne gittiğini hissetti. Bu, NodeJS tabanlı bir bloglama yazılımı olan Ghost’u doğurdu.

Aradaki fark, Ghost’un tamamen blog yazmaya ve dağınıklığı uzak tutmaya odaklanmasıdır. Blogcular ve okuyucular için temiz bir yazma ve göz atma deneyimi sağlar.

10. Joomla

Joomla, popüler bir CMS yazılımı ve açık kaynaklı bir WordPress rakibi. Geniş bir kullanıcı ve geliştirici topluluğu ile güçlü, çok amaçlı ve esnek bir CMS platformudur.

Joomla, WordPress’in yapabileceği birçok şeyi ve daha fazlasını yapmanızı sağlar. WordPress temaları ve eklentileri gibi, Joomla da uzantılar ve şablonlarla birlikte gelir. Halihazırda tüm dünyada milyonlarca kullanıcı, küçük işletme, şirket, hükümet ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından kullanılmaktadır.

Tıpkı WordPress gibi, Joomla bir topluluk destek sistemine, kapsamlı belgelere sahiptir ve çoğu web barındırma platformunda çalışır.

Bir Joomla web sitesi başlatmak için burayı tıklayın »

WordPress’e karşı nasıl yığıldığını merak mı ediyorsunuz? Bu üç açık kaynaklı CMS platformunun karşılaştırması için WordPress vs Joomla vs Drupal hakkındaki makalemize bakın.

Joomla’dan WordPress’e geçmek isteyen kullanıcılar için de adım adım bir eğitimimiz var.

11. Drupal

Drupal, çok popüler bir açık kaynak kodlu CMS’dir. Tıpkı WordPress ve Joomla gibi, Drupal da güçlü bir kullanıcı tabanına ve geliştirici topluluğuna sahiptir. Beyaz Saray, The Economist, State of Georgia ve çok daha fazlası dahil olmak üzere internetteki tüm web sitelerinin yaklaşık% 2,1’ine güç sağlar.

Drupal, tıpkı WordPress eklentileri ve temaları gibi modüller ve temalara sahiptir. WordPress ve Joomla ile aynı yazılım gereksinimlerini paylaşır, bu nedenle WordPress’i destekleyen hemen hemen her web sunucusunda çalışabilir.

Bir Drupal web sitesi başlatmak için burayı tıklayın »

12. Jekyll

Jekyll, statik bir site üreticisidir. Ruby’de yazılmıştır ve NodeJS gerektirir. WordPress’ten çok farklı. Başlangıç olarak, statik bir site oluşturucudur, yani metninizi alır ve siteniz için statik HTML sayfaları oluşturur (veritabanı yok).

GitHub Pages tarafından sağlanan ücretsiz barındırmayı Jekyll ile kullanabilirsiniz. Bu, Markdown, SVN, Git ve komut satırına aşina iseniz, hiç vakit kaybetmeden çalışmaya başlayacağınız anlamına gelir. Diğer bir deyişle, bu geliştiriciler için yapılmıştır!

13. Tumblr

Tumblr, popüler bir ücretsiz blog platformudur. Tumblr blog yazmayı sosyal ile birleştiriyor ve oldukça eğlenceli hale getiriyor. Yahoo tarafından 2013 yılında satın alınmış olmasına rağmen güçlü bir kullanıcı tabanına sahiptir.

Tumblr, kullanıcıların ücretsiz veya premium temalar arasından seçim yapmasına izin verir. Kullanıcılar ayrıca Tumblr blogları için özel alan adları kullanabilirler. Blogunuzun dışında sayfalar da oluşturabilirsiniz. Tamamen barındırılan bir çözümdür, bu nedenle herhangi bir yazılım yükleme veya bakımını yapma konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Tumblr, WordPress ile karşılaştırıldığında birkaç sınırlamaya sahiptir. İçeriğinizden kolayca para kazanamaz veya bir e-ticaret mağazası çalıştıramazsınız. Ayrıca içerik kurallarına da uymanız gerekir, aksi takdirde web siteniz askıya alınır.

Daha fazla özgürlüğe sahip bir Tumblr alternatifi arayan kullanıcılar için Tumblr’dan WordPress’e nasıl geçileceğine dair adım adım eğitimimiz var.

14. Squarespace

Squarespace, WordPress alternatifi olarak kullanılabilen ücretli bir site oluşturucusudur. Kullanımı son derece kolaydır ve tamamen barındırılan bir çözümdür.

Wix ve Weebly gibi, Squarespace de özelleştirebileceğiniz kullanıma hazır şablonlar sunar. Yüklenecek eklenti veya ek modül yok. Yalnızca Squarespace tarafından sağlanan özellikleri kullanabilirsiniz. Squarespace ile WordPress karşılaştırmamıza bakın.

Sınırlamaları nedeniyle, birçok Squarespace kullanıcısı sonunda WordPress’e taşınır. Bu kullanıcılar için Squarespace’den WordPress’e nasıl geçileceğine dair adım adım bir kılavuzumuz var.

15. Metin şablonu

Textpattern, başka bir açık kaynaklı içerik yönetim sistemidir. WordPress ile aynı sunucu gereksinimlerini paylaşır. Sınırlı bir takip ile çok daha basit ve anlaşılır bir CMS’dir.

İstatistikler için yerleşik bir kullanıcı günlüğü ve yerel bir yorumlama sistemi ile birlikte gelir. Düz metni HTML’ye dönüştürmek için Tekstil kullanır.

16. İfade Motoru

Expression Engine, PHP + MySQL tabanlı ücretli bir CMS’dir. İndirilebilecek çok sınırlı özelliklere sahip temel bir ücretsiz sürüm var. Listemizdeki diğer açık kaynaklı CMS’lerin aksine, Expression Engine bir lisans ücreti gerektirir ve çoğu ek özellik ücretli eklentiler olarak mevcuttur.

17. Google Sites

Google Sites, küçük web siteleri oluşturmanın kolay ve basit bir yoludur. Kullanımı son derece kolaydır, barındırması ücretsizdir ve hatta siteniz için kendi özel alan adınızı bile kullanabilirsiniz.

Listemizdeki CMS yazılımı ile karşılaştırılamaz ancak Wix, Weebly ve Squarespace gibi servislerle karşılaştırılabilir.

18. Statamik

Statamic, ücretli ve düz bir dosya CMS yazılımıdır. Listemizdeki diğer CMS yazılımlarından farklı olarak, Statamic sitenizin verilerini bir veritabanında saklamaz. Bunun yerine, sayfaları oluşturmak için PHP, YAML ve Markdown kullanır.

19. Blogger

Son olarak, Blogger hala yaşıyor. Google tarafından ücretsiz bir blog hizmetidir. Blog yazmak için ihtiyaç duyacağınız özelliklerin çoğuna sahiptir. Yorum yazma sistemi, yerleşik sosyal özellikler, kullanımı kolay şablonlar ve kendi alan adınızı kullanma seçeneği.

Blogger ile WordPress (Artıları ve Eksileri) arasında tam bir karşılaştırma yazdık. Blogger kullanıyorsanız ve WordPress’e geçmek istiyorsanız, bu kılavuzu izleyin.

Bu makalenin size bazı popüler WordPress alternatiflerine bakma şansı sağladığını umuyoruz. Bu alternatiflere bakarken, eksiksiz WordPress incelememize ve neden WordPress kullanmanız gerektiğine dair en önemli nedenlere göz atmak isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.