WordPress Sayfaları için Kategoriler ve Etiketler Nasıl Eklenir

750 425 KreatifAjans
İçindekiler

Kategoriler ve etiketler, içeriğinizi sıralamanıza yardımcı olur ve kullanıcıların aradıklarını bulmalarını kolaylaştırır. Bir WordPress gönderisi oluştururken, içeriğinizi düzenlemek için hem kategoriler hem de etiketler çok kullanışlı olabilir. Geçmişte, Kategoriler ve Etiketleri nasıl kullanacağımızı ele almıştık. Varsayılan olarak hem kategoriler hem de etiketler yalnızca gönderilerle sınırlıdır, bu nedenle WordPress’te yeni bir sayfa oluşturduğunuzda, WordPress sayfanıza kategori veya etiket ekleme seçeneğinin olmadığını fark edeceksiniz. Son zamanlarda okuyucularımızdan biri bize kategorilerin ve etiketlerin hem yazı hem de sayfalarla çalışmasının bir yolu olup olmadığını sordu. Her zaman söylediğimiz gibi, bunun için bir eklenti var. Bu yazıda, WordPress sayfaları için nasıl gönderi etiketleri ve kategorileri ekleyeceğinizi göstereceğiz.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

Yapmanız gereken ilk şey, Post Tags and Categories for Pages eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek. Etkinleştirildikten sonra Sayfalar »Yeni Ekle’ye gidin ve artık sayfalarınız için de kullanılabilir gönderi kategorileri ve etiketleri bulacaksınız. Bu kadar. Karmaşık kurulum yok. Bu eklenti kutudan çıktığı gibi çalışır.

Before and after enabling categories and tags for WordPress pages

Bu eklentinin yaptığı şey, varsayılan kategorileri ve etiket taksonomilerini değiştirmesi ve bunları varsayılan gönderilerle birlikte Sayfa gönderisi türüyle ilişkilendirmesidir. Yazılarınızı sıralamak için kullandığınız “kitaplar” adlı bir kategoriniz olduğunu varsayalım. Bu eklentiyi kullanarak, kolayca bir sayfa ekleyebilir ve aynı Kitaplar kategorisinde dosyalayabilirsiniz, böylece sayfanız, normal yazılarınızla birlikte kategori arşivinde görünecektir.

Bu makalenin, WordPress sayfalarınıza gönderi kategorileri ve etiketleri eklemenize yardımcı olacağını umuyoruz. Sayfalarda kategoriler ve etiketler kullanıyor musunuz? Öyleyse, aşağıya yorum yaparak bunları nasıl kullandığınızı bize bildirin.