WordPress Siteniz İçin Hoş Geldiniz Matı Nasıl Oluşturulur (+ Örnekler)

750 425 KreatifAjans

Web sitenize tam ekran bir karşılama paspası eklemek ister misiniz?

Karşılama paspası, daha fazla haber bülteni abonesi, e-Kitap indirmesi, ürünlerinize satış vb. Almanıza yardımcı olabilecek tam ekran dinamik bir katmandır.

Bu makalede, WordPress siteniz için bir hoşgeldin paspasının nasıl oluşturulacağını ve öğrenebileceğiniz bazı harika karşılama matı örneklerini paylaşacağız.

How to create a welcome mat for your WordPress site (+ examples)

Hoşgeldin Matı Neden Dönüşümlerinizi Arttırabilir?

Web sitenizden ayrılan ziyaretçilerin% 70’inden fazlası, siz onları bir e-posta abonesine veya müşteriye dönüştürmediğiniz sürece asla geri dönmeyecek.

Karşılama paspası, kullanıcının dikkatini çekmek için web sitenizin geri kalan içeriğinin görüntülenmesini engelleyen büyük, tam ekran bir geçiş reklamıdır.

Bu kötü bir fikir gibi gelebilir, ancak mesajınızı ziyaretçilerin önüne hemen ulaştırmanın harika bir yoludur.

Ziyaretçiler sunduğunuz ürünü istemezlerse, karşılama paspasını kolayca kapatabilirler.

Çıkış amaçlı pop-up’lara benzer şekilde, karşılama paspasları yüksek dönüşüm oranları sağlamada etkilidir.

Elbette, insanlara kaydolmaları için iyi bir neden vermek isteyeceksiniz. Halihazırda bir kurşun mıknatısınız yoksa, bir indirim kodu veya hatta ücretsiz bir teklif sunabilirsiniz.

İşte çok yüksek dönüşüm oranlarına sahip çok farklı iki karşılama mat örneği:

Spin a Wheel - Gamified Welcome Mat

Yukarıdakiler, WPForms blogumuzda kullandığımız hoş bir paspas ve çok iyi dönüştürüyor.

Aşağıdaki ekran görüntüsü, kullanıcıların e-posta bültenimize katılmalarını sağlamada gerçekten iyi bir iş çıkaran kurşun mıknatıslarımızdan birini vermek için kullandığımız bir karşılama matıdır:

Cheat Sheet Lead Magnet Welcome Mat

Bununla birlikte, web sitenize nasıl kolayca hoş geldiniz matı ekleyeceğinize bir göz atalım.

Web Siteniz İçin Hoş Geldiniz Matı Nasıl Oluşturulur

Öncelikle, bir OptinMonster hesabına kaydolmanız gerekir. Dünyadaki en iyi müşteri adayı oluşturma yazılımıdır ve karşılama paspasları dahil olmak üzere kolayca optin formları oluşturmanıza olanak tanır.

Not: Kreatif Ajans’ın kurucusu Syed Balkhi, ilk olarak OptinMonster’ı kendi abonelerimizi ve satışlarımızı büyütmeye yardımcı olmak için kurdu. Şimdi yüz binlerce web sitesi tarafından kullanılan premium bir eklenti.

Ardından, OptinMonster WordPress eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Eklenti, OptinMonster uygulamasını web sitenize bağlar. Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, hesabınızı bağlamak için WordPress panonuzdaki OptinMonster menüsünü tıklayın.

Connect OptinMonster to your website

Bundan sonra, karşılama matınızı oluşturmaya hazırsınız.

Web Siteniz İçin Karşılama Matı Oluşturma

WordPress panonuzda, karşılama matınızı oluşturmaya başlamak için ‘Yeni Kampanya Oluştur’ düğmesini tıklayın.

Create new OptinMonster campaign

Bu sizi OptinMonster web sitesine götürecektir.

Ardından, kampanya türünüz için “Tam Ekran” ı seçin.

Choose fullscreen as your campaign type

Kampanyanız için bir şablon seçmeniz gerekecek. ‘Giriş’ şablonunu kullanacağız, ancak isterseniz farklı bir şablon seçebilirsiniz.

Select the Entrance template to start creating your welcome mat

‘Şablon Kullan’ düğmesini tıkladıktan sonra, aşağıdaki gibi bir kampanya oluşturucu ekranı göreceksiniz:

The default Entrance template

Burada istediğiniz her şeyi değiştirebilirsiniz. Elbette, metni kendi teklifinize karşılık gelecek şekilde düzenlemek isteyeceksiniz.

Herhangi bir öğeye tıkladığınızda, onu sol taraftaki bölmede düzenleyebileceğinizi göreceksiniz.

Editing the text of your welcome mat

Ardından, Optin Ayarları »Tam Ekran Arka Planı’na gidin. ‘Arka Plan Rengi’ üzerine tıklayın ve A (Alfa) değerini 100 olarak ayarlayın.

Removing the transparency from your welcome mat

Bu, karşılama matınızın hiç şeffaf olmamasını sağlar, böylece site içeriğinizin hiçbiri görünmez.

Sonraki adım, karşılama matınızın içeri girmesine izin vermektir. Bunu, sol taraftaki ‘Ana Sayfa’ düğmesine ve ardından ‘Tam Ekran Ayarları’na tıklayarak yapabilirsiniz.

Buradan, ‘Sayfa Slaydı Gösterilsin mi?’ seçeneği açık, böylece yeşil olur.

Editing the fullscreen settings

Bu, karşılama matınızın görünüme doğru solmak yerine ekranın üstünden aşağı kayacağı anlamına gelir.

Daha sonra, karşılama matınızın ‘Başarılı’ görünümüne geçmeniz gerekir. Kullanıcılarınızın istenen eylemi gerçekleştirdikten sonra göreceği şey budur.

Editing the success view of your welcome mat

Karşılama paspasınızdan memnun kaldığınızda, sitenizde nasıl görüneceğini ayarlayabilirsiniz.

Karşılama Matınızın Sitenizde Görüntülenmesini Sağlama

OptinMonste’daki Ekran Kuralları sekmesine geçerek karşılama mat açılır pencerenizi nasıl görüntülemek istediğinizi ayarlayabilirsiniz.

Varsayılan olarak, OptinMonster kampanyaları, ziyaretçi 5 saniye orada kaldıktan sonra sitenizin tüm sayfalarında görüntülenir. Bu bir karşılama paspası olduğundan, muhtemelen hemen gösterilmesini isteyeceksiniz. Sadece bu değeri 0 saniye olarak değiştirin.

Editing your welcome mat's display rules in OptinMonster

Varsayılan olarak, karşılama paspası sitenizin her sayfasında görüntülenecektir. OptinMonster’ın kişiselleştirme kurallarını kullanarak belirli sayfaları kolayca dahil edebilir veya hariç tutabilirsiniz.

Kullanıcının konumu, e-ticaret sepetlerinde hangi öğelere sahip oldukları, sitenizde daha önce neler yaptıkları vb. Gibi birçok başka kişiselleştirme ve hedefleme seçeneği vardır.

Karşılama matınızı yayınlamaya hazır olduğunuzda, ekranın üst kısmındaki “Yayınla” yı tıklamanız yeterlidir. “Durum” un yanındaki geçişi “Canlı” göstermesi için değiştirmeniz gerekecektir.

Making your welcome mat campaign live

Değişikliklerinizi kaydetmek için “Kaydet” i tıklamayı unutmayın.

Şimdi, WordPress web sitenize gidin ve OptinMonster menü öğesini tıklayın. Karşılama paspası kampanyanızı ve oluşturduğunuz diğer kampanyaları görmelisiniz.

Viewing your OptinMonster campaigns in your WordPress dashboard

Görünmüyorsa, OptinMonster web sitesinden veri almak için ‘Kampanyaları Yenile’yi tıklamanız yeterlidir.

Kampanyanızı kontrol etmek için web sitenizi yeni bir gizli tarayıcı penceresinde ziyaret edebilirsiniz. Karşılama mat slaydınızı ekranın üstünden sorunsuz bir şekilde görmelisiniz.

Harika Karşılama Paspaslarından Örnekler

Farklı sektörlerden bazı hoş geldiniz mat örneklerine bir göz atalım. Her biri için, iyi yaptıklarını ve önerebileceğimiz küçük değişiklikleri gözden geçireceğiz.

1. Tekillik

Singularity’nin bu karşılama matı, kullanıcıları Singularity Üniversitesi Küresel Zirvesi’nin canlı yayınına kaydolmaya ve izlemeye teşvik etti. Oldukça başarılı oldu ve 9 günden kısa bir sürede 2.000’den fazla yeni e-posta kaydı yakaladı.

Singularity's welcome mat example

Logonun harika kullanımını, net yazı tiplerini ve parlak “Bana Hatırlat!” buton.

2. Goins, Yazar

Goins’in bu karşılama matı, Writer ücretsiz bir rehber sunuyor. Bu açık, basit bir teklif ve minimalist tasarım web sitesinin geri kalanıyla uyumlu.

Goins, Writer's welcome mat example

“Evet” ve “Hayır, Teşekkürler” düğmelerinin net ve kullanımının kolay olduğunu ve başlıktaki rakamların kullanımının ikna edici bir teklif oluşturduğunu hissettik.

3. AVweb

Bu karşılama paspası, küçük bir uçağın büyük ve net bir görüntüsüne sahiptir. Anında göz alıcıdır.

AVweb's welcome mat example

Harika görüntüyü ve net “Beni Kaydolun!” eylem çağrısı. Küçük bir olası değişiklik, uçağın üstünü kaplamasını önlemek için sloganın kısaltılması olabilir.

4. Yüklü Manzaralar

Loaded Landscapes’ın bu hoş geldiniz paspası diğer örneklerden biraz farklı. Arka plan biraz şeffaftır.

Loaded Landscape's welcome mat example

Net teklifi ve kırmızı harekete geçirici mesaj düğmesinin coşkusunu beğendik. Karşılama paspasının altındaki sitenin arka planı biraz rahatsız edici olabilir, bu yüzden tamamen opak olacak şekilde değiştirmeye değer olabilir.

5. OptimizeMyBnb

Bu karşılama paspası, web sitesi sahibinin üçüncü taraf perakendeciler aracılığıyla sattığı bir kitaptan bağlantılı olarak belirli bir sayfada kullanıldı. Yine de bu perakendeciler müşterilerin ayrıntılarını aktarmadılar. Bu şekilde bir karşılama paspası kullanmak, müşterilerin e-posta adreslerinin alınmasına yardımcı oldu.

Optimize Your BnB (book) - welcome mat example

Çok net başlık, alt başlık ve harekete geçirici mesaj metninin hepsinin işe yaradığını hissettik. Ancak, düğmedeki “öğenin” muhtemelen “öğeler” çoğul olması gerektiğini düşündük. Bu, karşılama paspasınızın metnini dikkatlice yeniden okumanın önemini vurgular.

Görebileceğiniz düzinelerce daha fazla tam ekran karşılama matı örneği var, ancak hepsini bu kılavuza eklemedik.

Daha fazla ilham arıyorsanız, işte tam ekran bir karşılama matıyla yapabileceğiniz bazı şeyler:

  • Hedeflenen bir teklif veya kupon sunun
  • Yeni ürün ve hizmetleri sergileyin
  • Ziyaretçilere siteden ne bekleyeceklerini bildirin
  • En iyi içeriklerini öne çıkararak yeni aboneler kazanın
  • Ziyaretçileri sosyal medya profillerine yönlendirin
  • Lansman öncesi aşamanın parçası olarak e-posta abonelerini toplayın
  • Web sitesi dönüşümlerinizi iyileştirme konusunda ciddiyseniz, hoş geldiniz matı ve hatta tam ekran geçiş reklamından çıkma, web sitenize ekleyebileceğiniz en yüksek dönüşüm sağlayan öğelerden biridir.

    Bu makalenin, web siteniz için bir karşılama matı oluşturmayı öğrenmenize yardımcı olduğunu ve örnekleri ilham verici bulduğunuzu umuyoruz. En iyi e-posta pazarlama hizmetlerini karşılaştırmamıza ve sahip olunması gereken WordPress eklentileri listemize de bir göz atmak isteyebilirsiniz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.