WordPress Sitenizde Kredi Kartı Ödemelerini Kolayca Kabul Etme

750 425 KreatifAjans

WordPress sitenizde kredi kartı ödemelerini nasıl kabul edeceğinizi öğrenmek ister misiniz? Varsayılan olarak, WordPress kredi kartı ödeme seçenekleri ile birlikte gelmez, ancak bunu basit birçok eklenti ve araç vardır. Bu yazıda, WordPress sitenizde kredi kartı ödemelerini nasıl kabul edeceğinizi göstereceğiz.

Accept credit card payments in WordPress

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Yazılı talimatları tercih ediyorsanız, okumaya devam edin.

Not: Kredi kartı ödemelerini kabul etmek için web sitenizde HTTPS / SSL’yi etkinleştirmeniz gerekir.

WordPress’te Alışveriş Sepeti Olmadan Kredi Kartı Ödemelerini Kabul Etme

Satın alma, kredi kartı ödemelerini kabul etmek için tam teşekküllü bir alışveriş sepeti kurmak istemezler. Bu, özellikle tek bir ürün satıyorsanız veya danışmanlık / hizmetler için ödeme kabul ediyorsanız çok mantıklıdır.

Bu durumda ihtiyacınız olan tek şey, kredi kartı ile ödeme seçeneği olan bir online sipariş formudur.

Web sitenize bir alışveriş sepeti eklemeden kredi kartı ödemelerini nasıl kabul edebileceğiniz açıklanmıştır.

Yapmanız gereken ilk şey, WPForms eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Daha fazla detay için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım kılavuzumuza bakın.

WPForms, en yeni ortayalar için uygun WordPress form oluşturucu eklentisidir. Ücretsiz bir Lite sürümüne sahip olsalar da, ödeme eklentileri için PRO planlarına ihtiyacınız olacak.

Etkinleştirdikten sonra, lisans anahtarınızı girmek için WPForms »Ayarlar sayfasını ziyaret etmeniz gerekir. Bu bilgileri WPForms hesap alanınızda bulabilirsiniz.

Enter your license key

Daha sonra, WPForms »Eklentiler sayfasına gitmeniz ve Stripe eklentisini bulmanız gerekir. Devam edin ve ‘Eklentiyi Kur’ üzerinde ve ardından ‘Etkinleştir’ mağazalarında tıklayın.

Install Stripe addon for WPForms

Stripe, işletmelerin web sitelerinde kredi kartı ödemelerini kabul etmelerini kolaylaştıran bir kredi kartı işleme platformudur. WPForms, WordPress web sitenizi bağlamlaştırmanızı kolaylaştırır.

Stripe eklentisi etkinleştirildikten sonra, WPForms’u Stripe bağlamamız gerekir. Bunu yapmak için, WPForms »Ayarlar sayfasına gidin ve ‘Ödemeler’ sekmesini tıklayın.

WPForms payments settings

Stripe API anahtarlarınızı girmeniz gerekecek. Bu sitede web sitesinde hesaplarınızda bulabilirsiniz.

API anahtarlarını girdikten sonra ‘Ayarları Kaydet sonra’ tıklamayı unutmayın.

WPForms artık kredi kartı ödemelerini hazır kabul. Kredi kartı ödemelerini kabul etmek için web sitenize ekleyebileceğiniz bir fatura veya sipariş formu oluşturalım.

WPForms »Yeni Sayfa Ekle’ye gidin. Buradan formunuz için bir başlık girmeniz ve ardından ‘Faturalandırma / Sipariş Formu’ şablonunu seçmeniz gerekir.

Creating a billing form

WPForms, form oluşturucuyu yaygın olarak kullanılan alanlara sahip bir faturalama / sipariş form şablonuyla önceden yükleyecektir. Herhangi bir form düzenlemek için işaret edebilir ve yazabilirsiniz. Sol sütundan yeni başrolde.

Editing order form

Ardından, sol sütundaki Ödeme yerlemeniz gerekir. Buradan ödemeyle ilgili form alanlarını kazandık.

WPForms, birden çok öğenin yanı sıra sıra edebileceği tek bir soruna eklemenize izin verir. Öğrendiğini detaylarını ve fiyatlandırmayı değiştirmek için yazılmış olabilir.

Add credit card field

Öge reklamlarını düzenledikten sonra devam edin ve kredi kartı bitiş formuna Ekle için tıklayın.

Artık formunuz ayarlandığına göre, bu form için ödemeleri etkinleştirelim. Bunu yapmak için soldaki Ödemeler sekmesine tıklamanız ve ardından Şerit’i seçmeniz gerekir.

Enable Stripe payments

‘Stripe ödemelerini etkinleştir’ denemenin onaylanmasıyla bir açıklamasını sağlamanız gerekir. İsteğe bağlı olarak, açılır menüden e-posta iletinin bunun dışında bir e-posta makbuzu gönderebilirsiniz.

Ayrıca yeni alışveriş ve satın alımlar için bir e-posta bildirimi almak isteyebilirsiniz. Ayrıca siparişini aldığınızı yazarak bildirmek için bir onay e-postası da gönderebilirsiniz.

Faturalandırma formunuz için bildirimler ayarlayalım.

Soldaki “Ayarları” sekmesi başlamanız ve ardından “Bildirimler” i seçmeniz gerekir. WPForms’un yeni bir sipariş verildiğinde WordPress yöneticisi e-posta adresinize bir e-posta gönderen bir bildirim oluşturduğunu fark edeceksiniz.

Notification settings

Bu bildirim mesajını düzenleyebilirsiniz. Örneğin, ek e-posta adresleri, e-posta kopyasını, konuyu ve daha değişik yerde.

Tüketicilerinize göre bir bildirmek, ‘Yeni Bildirim Ekle’ satın almak tıklayın.

Yeni bildirim için bir reklam girmeniz istenecektir. Buna ‘Müşteri Bildirimi’ diyelim. Bundan sonra düzenleyebileceğiniz alanlarını göreceksiniz.

Creating new notification email

‘E-posta adresine gönder’ seçeneğinin yanında ‘Akıllı Etiketleri Göster’ e-posta seçmeniz gerekir. Bu, WPForms’un müşterinizin formu gönderirken e-posta adresini kullanmasına izin verir.

Editing new notification email

Bir konu bilgisi ve mesaj bildirim e-postasının geri kalanını düzenleyebilirsiniz. Kullanıcı bilgileri, kullanıcı adını ve diğer kişiselleştirilmiş bilgileri Eklemek için kullanıcı tarafından gönderilen form alanlarını kullanmak için akıllı paylaşım de kullanım.

İşiniz bittiğinde, üstteki kaydetme formu oluşturucudan çıkabilirsiniz.

Save and exit form builder

Çevrimiçi kredi kartı ödeme formunuz artık hazır ve sitenizdeki herhangi bir WordPress sayfası.

Bir sos düzenleyin veya yeni bir tane oluşturma ve ardından sayfa düzenleyicinin üstündeki ‘Form Ekle’ üzerine tıklayın.

Add your credit card payment form to a WordPress page

Bu, sipariş formunu seçebileceğiniz ve devam etmek için form ekle sunulan yazılabilir bir açılır pencere açar. WPForms şimdi gerekli kısa kodu yazı düzenleme alanınıza girecektir.

Artık sayfanızı kaydedebilir veya yayınlayabilir ve formunuzu herhangi bir şekilde görmek için önizleme yazabilirsiniz.

Payment form page preview

Not: Her şeyin yolunda değil emin olmak için formunuzu test etmeyi unutmayın. E-posta bildirimleri, WordPress’in e-posta göndermemesi gönderemiyor veya alamıyorsanız, sorununu nasıl düzelteceğinizle ilgili kılavuzumuzdaki talimatları izleyin.

WPForms, WordPress’te kredi kartı ödemelerini kabul etmenin en basit yoludur ve WordPress’te hemen her tür formu oluşturmanın en kolay yoludur. Bu yüzden en iyi WordPress iletişim formu eklentisi listemizde 1. sitede yer alıyor. WPForms, 1 milyondan fazla aktif geziye ve 5 yıldız ortalama 4,9 yıldıza sahiptir.

Stripe kullanmak istemiyorsanız, WPForms PayPal eklentisini kullanarak kredi kartı ödemelerini kabul etmek için PayPal’ı da kullanabilirsiniz.

Ancak basit bir ödeme formu herkes için mükemmel bir çözüm değildir. Kullanım bağlı olarak, web sitenizde kredi kartı ödemelerini kabul etmek için farklı bir çözüme ihtiyacınız olabilir. İşte WordPress’te kredi kartı ödemelerini kabul etmenin diğer bazı yolları.

Bir Çevrimiçi Mağazada Kredi Kartı Ödemelerini Kabul Etme

Bir alışveriş sepeti Eklenti ve birden fazla ürün satmak, o zaman bir e-ticaret eklentisine ihtiyacınız olacak: WooCommerce. Piyasadaki en iyi WordPress e-ticaret eklentisidir. WooCommerce, bir satmayı ve kredi kartı ödemelerini kabul etmeyi kolaylaştırır.

WooCommerce payment settings

Adım adım talimatların amacı için, yeni yapımlar için bir yol tarifi için kılavuzumuza bakın.

Bir Üyelik Web Sitesinde Kredi Ödemelerini Kabul Edin

Üyelik satmak için Bir üyelik web sitesi olusturmak, o zaman ÜyePress’i gönderen abonelik abonelikleri ücretli üyelik abonelikleri ettik. Web sitenizde kredi kartı ödemelerini kabul etmek için Stripe, PayPal veya Authorize.net ile entegre olan en güçlü WordPress üyelik eklentisidir.

MemberPress payments

Adım adım talimatlarla bir eklenti web nasıl oluşturulacağına dair eksiksiz bir kılavuz.

Çevrimiçi Kurs Satarak Ödemeleri Kabul Edin

Çevrimiçi kurslar satmak istiyorsanız, LearnDash kullanmanızı öneririz. WordPress için en iyi LMS eklentisi ve web sitenizdeki kredi kartı ödemelerini işlemenize izin verir.

LearnDash Stripe settings

Ayrıntılar için, adım adım talimatlarla WordPress ile ilgili kursların nasıl satılacağına mutfak kılavuzumuza bakın.

Bu makalenin, WordPress’te kredi kartı ödemelerini nasıl kabul edeceğinizi ve işleyeceğinizi öğrenmenize yardımcı olacak umuyoruz. İşletme web siteleri için olması gereken WordPress eklentileri listemizi de görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta bulabilirsiniz.