WordPress Sitenize İstatistik Panosu Nasıl Eklenir?

750 425 KreatifAjans

WordPress sitenize bir istatistik panosu eklemek ister misiniz? Analytics, insanların web sitenizi nasıl bulup kullandıklarını öğrenmenize yardımcı olur, böylece geri gelmelerini sağlayabilirsiniz. Bu makalede, WordPress sitenize nasıl kolayca bir istatistik panosu ekleyeceğinizi göstereceğiz.

How to add a stats dashboard in WordPress

Neden WordPress’de İstatistik Panosuna İhtiyacınız Var?

Normalde, Google Analytics’i yükleyebilir ve Google Analytics hesabınıza giriş yaparak raporlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Bu kulağa harika geliyor, ancak çoğu insan blog istatistiklerini düzenli olarak kontrol etmeyi unutuyor.

Bunun en büyük iki nedeni:

  • İstatistikleri kontrol etmek için ayrı bir web sitesine (Google Analytics) giriş yapmalısınız.
  • Gerçekten aradığınızı bulmak için Google Analytics’te araştırma yapmalısınız.
  • Google Analytics güçlü bir araç olsa da, görüntülemek istediğiniz raporların iyi kısımlarına ulaşmak için genellikle biraz araştırma gerektirir. Yeni başlayanların çoğu asla bu kadar ileri gidemez.

    WordPress web sitenize bir istatistik panosu eklemek bu sorunu çözer. WordPress yönetici alanınızdan ayrılmadan önemli istatistikleri hızlı bir şekilde görüntüleyebileceksiniz ve bu çok daha kolay olacaktır.

    Bununla birlikte, WordPress sitenize nasıl kolayca bir istatistik panosu ekleyeceğinize bir göz atalım.

    WordPress’e İstatistik Panosu Ekleme

    Yapmanız gereken ilk şey, MonsterInsights eklentisini kurmak ve etkinleştirmek. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

    Etkinleştirmenin ardından, lisans anahtarınızı girmek için Insights »Ayarlar sayfasını ziyaret etmeniz gerekir. Lisans anahtarını MonsterInsights web sitesinde hesabınızın altında bulabilirsiniz.

    MonsterInsights license key

    Ardından, web sitenizi Google Analytics hesabınıza bağlamanız gerekir. Bunu, Analizler »Ayarlar sayfasını ziyaret ederek ve ‘Google hesabınızla kimlik doğrulayın’ düğmesini tıklayarak yapabilirsiniz.

    Authenticate with your Google account

    Bu sizi, oturum açmanız veya zaten oturum açmış durumdaysanız bir Google hesabı seçmenizin isteneceği Google hesaplarına yönlendirecektir.

    Sign in or select your Google account to continue

    Devam etmek için ‘İleri’ye tıklamanız gerekiyor.

    Bundan sonra, MonsterInsights’ın Google Analytics hesabınıza erişmesine izin vermeniz istenecektir. Bu adım gereklidir, böylece MonsterInsights raporu WordPress panonuza geri getirebilir.

    Allow MonsterInsights to access your Google Analytics account

    Devam etmek için devam edin ve ‘İzin Ver’ düğmesine tıklayın.

    Son adım, izlemek istediğiniz profili seçmektir. Web sitenizi burada seçmeniz ve ardından devam etmek için ‘Doğrulamayı tamamla’ düğmesine tıklamanız gerekir.

    Select your website profile

    Şimdi WordPress sitenize geri yönlendirileceksiniz.

    WordPress sitenize Google Analytics’i başarıyla yükleyip kurduğunuz tek şey bu. Google Analytics’i bu web sitesine daha önce yüklemediyseniz, Google Analytics’in istatistiklerinizi göstermeye başlaması biraz zaman alacaktır.

    WordPress İstatistik Kontrol Panelinizi Görüntüleme

    Google Analytics’i artık MonsterInsights kullanarak kurduğunuza göre, WordPress istatistiklerinizi Insights »Raporlar sayfasını ziyaret ederek görüntüleyebilirsiniz.

    Website stats reports

    İstatistikler panosunun üstünde, WordPress sayfa görünümlerinizin ve son 30 gün içindeki ziyaretçi oturumlarının bir grafiğini göreceksiniz. Bu, blogunuza gelen trafiğe hızlı bir genel bakış sağlar.

    Bunun altında, web sitenizin istatistiklerinin önceki 30 güne göre bir karşılaştırmasını göreceksiniz. Oturum sayılarını, sayfa görüntüleme sayacını, oturum süresini ve hemen çıkma oranını gösterecektir.

    Stats break down

    Bundan sonra, yeni ve geri gelen ziyaretçileri ve web sitenize erişmek için kullanılan cihazları gösteren grafikler göreceksiniz. Bunu, web sitenizi en çok ziyaret eden ülkeler ve size en fazla trafiği gönderen en iyi yönlendirme web siteleri izler.

    MonsterInsights ayrıca bir sayfa görüntüleme sayacı görevi görür ve en popüler WordPress yayınlarınızı ve sayfalarınızı gösterir. Bu, en iyi performans gösteren içeriğinizi bulmanıza yardımcı olur, böylece içerik stratejinizi buna göre planlayabilirsiniz.

    Top posts and pages

    MonsterInsights ile Daha Fazla WordPress İstatistikleri Görüntüleme

    MonsterInsights ayrıca ayarlarınıza bağlı olarak özel raporlar gösterir. Yayıncılara, e-ticarete, arama konsoluna ve boyutlara geçebilirsiniz.

    Yayıncılar sekmesi, bloglar, haberler veya dergi web siteleri gibi içerik açısından zengin web siteleri için yapılan raporları gösterir. Size aşağıdaki istatistikleri gösterecektir:

  • En iyi açılış sayfaları
  • En iyi çıkış sayfaları
  • En çok giden bağlantılar
  • En iyi bağlı kuruluş bağlantıları
  • En iyi indirme bağlantıları
  • Yaş, cinsiyet ve ilgi alanları (yalnızca Google Analytics’te etkinleştirdiyseniz görünür)
  • MonsterInsights ile WordPress’te E-ticaret İstatistiklerini İzleme

    WooCommerce veya Easy Digital Downloads kullanan bir çevrimiçi mağaza işletiyorsanız, MonsterInsights e-Ticaret izleme özelliklerini seveceksiniz.

    Öncelikle, MonsterInsights e-Ticaret eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek için Insights »Eklentiler sayfasını ziyaret etmeniz gerekecek.

    Ecommerce addon

    Ardından, Analizler »Ayarlar’ı ziyaret etmeniz ve izleme sekmesini tıklamanız gerekir.

    Enable eCommerce tracking

    İzleme sekmesinde, aşağı kaydırmanız ve e-Ticaret ayarlarını seçmeniz ve ardından ‘Gelişmiş e-Ticaret Kullan’ seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretlemeniz gerekir.

    Ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

    Artık, Insights »Raporlar sayfasını ziyaret edip e-ticaret sekmesini tıklayarak WordPress’te e-ticaret istatistiklerinizi görüntüleyebilirsiniz.

    ecommerce stats in WordPress

    E-ticaret raporları size aşağıdaki istatistiklerin dökümünü gösterecektir:

  • Dönüşüm oranı, işlemler, gelir ve ortalama sipariş değeri
  • En iyi ürünler
  • En iyi dönüşüm kaynakları
  • Toplam sepete ekleme ve alışveriş sepetinden toplam kaldırma
  • Satın alma zamanı ve satın alma istatistikleri için oturum
  • Bu makalenin, WordPress’e kolayca bir istatistik panosu eklemeyi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Arama sıralamanızı iyileştirmek ve web siteniz için daha fazla trafik elde etmek için nihai WordPress SEO rehberimizi de görmek isteyebilirsiniz.