WordPress Sitenize Kolayca Özel CSS Ekleme

750 425 KreatifAjans

Bazen kendinizi WordPress sitenize Özel CSS eklemeniz gerektiğinde bulabilirsiniz.

Belki de bunun nedeni Kreatif Ajans veya YouTube kanalımızdaki bir öğreticiyi takip ediyor olmanızdır. Yeni başlayanların çoğu için FTP kullanmak çok kafa karıştırıcıdır, ancak özel CSS eklemenin başka yolları da vardır.

Bu yazıda, herhangi bir tema dosyasını düzenlemeden WordPress sitenize nasıl kolayca özel CSS ekleyebileceğinizi göstereceğiz.

Adding custom CSS to your WordPress site

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Yazılı eğitimleri tercih ediyorsanız veya kendi hızınızda ilerlemek istiyorsanız, aşağıdaki talimatları okumaya devam edin.

Yöntem 1: Tema Özelleştiriciyi Kullanarak Özel CSS Ekleme

WordPress 4.7’den beri, kullanıcılar artık doğrudan WordPress yönetici alanından özel CSS ekleyebilir. Bu çok kolaydır ve değişikliklerinizi anında canlı bir önizlemeyle görebilirsiniz.

Öncelikle Temalar »Özelleştir sayfasına gitmelisiniz.

Launching the theme customizer

Bu, WordPress tema özelleştirici arayüzünü başlatacak.

Sol bölmede bir dizi seçenekle sitenizin canlı önizlemesini göreceksiniz. Sol bölmeden Ek CSS sekmesine tıklayın.

Additional CSS option in WordPress theme customizer

Sekme kayarak size özel CSS’nizi ekleyebileceğiniz basit bir kutu gösterecektir. Geçerli bir CSS kuralı eklediğiniz anda, web sitenizin canlı önizleme bölmesinde uygulandığını görebileceksiniz.

Adding custom CSS with live preview

Sitenizde nasıl göründüğünden memnun kalana kadar özel CSS kodu eklemeye devam edebilirsiniz.

Bitirdiğinizde üst kısımdaki ‘Kaydet ve Yayınla’ butonuna tıklamayı unutmayın.

Save your custom CSS changes

Not: Tema özelleştiriciyi kullanarak eklediğiniz herhangi bir özel CSS, yalnızca o belirli temayla kullanılabilir. Başka temalarla kullanmak isterseniz, aynı yöntemi kullanarak yeni temanıza kopyalayıp yapıştırmanız gerekecektir.

Yöntem 2: Bir Eklenti Kullanarak Özel CSS Ekleme

İlk yöntem yalnızca şu anda etkin olan tema için özel CSS kaydetmenize izin verir. Temayı değiştirirseniz, özel CSS’nizi kopyalayıp yeni temaya yapıştırmanız gerekebilir.

Özel CSS’nizin hangi WordPress temasını kullanıyor olursanız olun uygulanmasını istiyorsanız, bu yöntem tam size göre.

Yapmanız gereken ilk şey, Basit Özel CSS eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Etkinleştirdikten sonra Görünüm »Özel CSS’ye gidin ve özel CSS’nizi yazın veya yapıştırın.

Simple Custom CSS

Değişikliklerinizi kaydetmek için ‘Özel CSS’yi Güncelle’ düğmesine basmayı unutmayın.

Artık özel CSS’yi çalışırken görmek için WordPress web sitenizi görüntüleyebilirsiniz.

Özel CSS eklentisi kullanmakla Temada CSS Eklemek

Yukarıda açıklanan her iki yöntem de yeni başlayanlar için önerilir. İleri düzey kullanıcılar da doğrudan temalarına özel CSS ekleyebilir.

Ancak, ana temanıza özel CSS parçacıkları eklemeniz önerilmez. Özel değişikliklerinizi kaydetmeden temayı yanlışlıkla güncellerseniz CSS değişiklikleriniz kaybolacaktır.

En iyi yaklaşım bunun yerine bir çocuk teması kullanmaktır. Ancak yeni başlayanların çoğu bir çocuk teması oluşturmak istemiyor. Özel CSS eklemenin yanı sıra, genellikle yeni başlayanlar bu alt temayı nasıl kullanacaklarını gerçekten bilmezler.

Özel bir CSS eklentisi kullanmak, özel CSS’nizi temanızdan bağımsız olarak saklamanıza olanak tanır. Bu şekilde temaları kolayca değiştirebilirsiniz ve özel CSS’niz hala orada olacaktır.

WordPress sitenize özel CSS eklemenin bir başka harika yolu da CSS Hero eklentisini kullanmaktır. Bu harika eklenti, WordPress sitenizdeki hemen hemen her CSS stilini tek bir kod satırı yazmadan düzenlemenizi sağlar.

Editing custom CSS with CSS Hero plugin for WordPress

Bu makalenin, WordPress sitenize özel CSS eklemenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, herhangi bir kod yazmadan özel bir WordPress temasının nasıl oluşturulacağına ilişkin kılavuzumuzu ve en iyi WordPress sürükle ve bırak sayfa oluşturucu eklentilerini de görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.