WordPress Sitenize Otomatik Olarak Damlama İçeriği Ekleme

750 425 KreatifAjans

WordPress üye alanınızdaki içeriği otomatik olarak damlatmak istiyor musunuz?

Bir WordPress üyelik web sitesi çalıştırıyorsanız veya premium içerik satıyorsanız, tüm kurs içeriğini hemen göstermek yerine damla içeriği ayarlamak isteyebilirsiniz.

Bu yazıda, WordPress sitenize otomatik damla içeriği eklemenin ne kadar kolay olduğunu göstereceğiz.

Adding automatically drip content in WordPress

Damla İçeriği Nedir?

Drip içeriği, içeriği bir kerede vermek yerine kademeli olarak yayınlamanıza olanak tanır.

Üyelik web sitelerinin, kullanıcılarına düzenli aralıklarla otomatik olarak içerik yayınlamasını sağlar. Sürekli olarak yeni içerik oluşturmak yerine, site sahipleri mevcut içeriklerini verimli bir şekilde kullanabilir.

Çevrimiçi kurslar satarken de kullanışlıdır. Çevrimiçi kursunuzun tamamını bir defada vermek yerine, kursunuzu önceden tanımlanmış bir eğitim dönemine yayabilirsiniz, böylece öğrencileriniz veya üyeleriniz bunalmaz.

WordPress’e Neden Damla İçeriği Eklemelisiniz?

Normalde, bir üyelik web sitesi oluşturabilir ve ücretli abonelerinize premium içerik verebilirsiniz.

Bununla birlikte, aylık abonelikler sunuyorsanız, mevcut müşterilerinize bağlı kalmak isteyebilirsiniz.

Düzenli bir hızda damla içerik sunmak, kullanıcıları uzun süre meşgul tutmanıza olanak tanır. Mevcut içeriğinizi yeniden kullanabilir ve sırayla sunabilirsiniz.

Damla besleme, içeriğinizi daha etkili hale getirmenize de olanak tanır. Örneğin, çevrimiçi bir sınıf sunuyorsanız, bu, kullanıcılara bir sonraki derse geçmeden önce ödev veya test gönderme şansı verir.

Belki de en iyi avantaj, yeni içerik oluşturmak, işinizi tanıtmak ve trafiği ve satışları artırmak için gereken zamanı almanızdır.

WordPress’te Damla İçeriği Sunmak İçin Neye İhtiyacınız Var?

İhtiyacınız olan ilk şey, web sitenizdeki damla içeriği kolayca planlamanıza izin veren bir WordPress üyelik eklentisidir.

MemberPress’in devreye girdiği yer burasıdır.

Piyasadaki en iyi WordPress üyelik eklentisidir. Web sitenizde ücretli abonelikler oluşturmanıza ve WordPress’te otomatik damla içeriği kolayca ayarlamanıza olanak tanır.

Ayrıca izleyicilerinize sunmak istediğiniz içeriğe de ihtiyacınız olacak. Güçlü kurallar özelliğini kullanarak her tür içeriğe erişimi kısıtlayabilirsiniz.

Başlayalım.

WordPress’te Damla İçeriği Ekleme

Öncelikle MemberPress eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirdikten sonra, lisans anahtarınızı girmek için MemberPress »Ayarlar sayfasını ziyaret etmeniz gerekir. Bu bilgileri MemberPress web sitesinde hesabınızın altında bulabilirsiniz.

MemberPress license key

Ardından, üyelik web sitenizde ödemeleri kabul etmek için bir ödeme yöntemi eklemeniz gerekir. Eklentinin Ayarlar sayfasındaki Ödemeler sekmesine geçmeniz ve ardından bir ödeme yöntemi eklemek için ‘+’ simgesine tıklamanız yeterlidir.

MemberPress payments

MemberPress, PayPal ve Stripe ödemelerini temel planları kapsamında destekler. Ayrıca Authorize.net’i de destekler, ancak bunun için Plus planına ihtiyacınız olacak.

Açılır menüden tercih ettiğiniz ödeme ağ geçidini seçin ve gerekli ayrıntıları girin. Ayrıca + simgesine tekrar tıklayarak ve başka bir ödeme yöntemi ekleyerek birden fazla ödeme yöntemi ekleyebilirsiniz.

Artık temel kurulumu yaptınız. Üyelik planı ekleme zamanı.

Sadece MemberPress »Üyelikler sayfasına gidin ve en üstteki Yeni Ekle düğmesine tıklayın.

Add new membership

Sonraki ekranda üyelik planınız için bir başlık girmeniz ve ardından fiyatı girmeniz gerekiyor. MemberPress, ömür boyu, sona eren ve yinelenen gibi farklı fiyatlandırma türleri seçmenize olanak tanır.

Membership plan

Metin düzenleyicide planın bir açıklamasını sağlayabilirsiniz. Bunun altında, üyelik seçenekleri kutusundan üyelik planınız için farklı ayarlar yapılandırabilirsiniz.

Membership options

Üyelik planınızı oluşturmayı tamamladığınızda, değişikliklerinizi kaydetmek için Yayınla düğmesine tıklamayı unutmayın.

Gerekirse daha fazla üyelik planı oluşturmak için işlemi tekrarlayın.

Otomatik Damla İçerik Kurallarını Planlama

MemberPress güçlü bir kurallar dizisi ile birlikte gelir. Bunlar, bir kullanıcının aboneliğine ve üyeliğine bağlı olarak içeriğinize erişimi kısıtlamanıza olanak tanır.

Bu kurallar ayrıca içeriği damlatmanıza ve herhangi bir içeriği kendi hızınızda yayınlanacak şekilde planlamanıza izin verir.

Sadece MemberPress »Kurallar sayfasına gidin ve üstteki Yeni Ekle düğmesine tıklayın.

Add new rule

Bir sonraki ekranda kural kriterlerini seçmeniz gerekiyor.

MemberPress çok çeşitli seçenekler sunar. Belirli etiketlere, kategorilere, aynı ana sayfanın altındaki sayfalara, tek gönderilere veya herhangi bir URL’ye uyan gönderileri seçebilirsiniz.

Select posts matching criteria

Örneğin, ‘ilk hafta’ etiketli tüm gönderileri seçtik. Bunlar, aboneliğin ilk haftasında kullanıcılara yayınlamak istediğimiz makalelerdir.

Ardından, bu kuralın uygulanacağı üyelik planını veya üyeleri seçmeniz gerekir.

Apply membership conditions

Artık içeriği ve üyelik planını seçtiğinize göre, içeriğin ne zaman damlatılacağını belirleme zamanı.

Biraz aşağı kaydırın ve “Damlamayı Etkinleştir” onay kutusunun yanındaki kutuyu işaretleyin. Bu, damlama kuralları seçeneklerini ortaya çıkaracaktır.

Drip rules selection

İçeriğin kaç gün sonra kullanıcıya sunulacağını seçebilirsiniz. Bundan sonra, kullanıcı belirli bir abonelik satın alırken, bir hesap için kaydolurken, herhangi bir ürün satın alırken vb. Kriterlerle eşleştirebilirsiniz.

Drip rules

İsteğe bağlı olarak damla sona erme kuralını da etkinleştirebilirsiniz. Bu, içeriği sınırlı bir süre için kullanılabilir hale getirmenize olanak tanır, bu sürenin sonunda içeriğin süresi dolar ve kullanıcılar içeriğe erişemez.

Bunun altında, yetkisiz erişimi nasıl yöneteceğinizi özelleştirebilirsiniz. Kullanıcılara özel bir alıntı, mesaj ve giriş formu göstermeyi seçebilirsiniz.

unauthorized access settings

İşiniz bittiğinde, bu ayarları uygulamak için Kuralı Kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

MemberPress »Kurallar sayfasını tekrar ziyaret ederek yeni kurallar ekleyebilir ve işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Örneğin, aboneliğin ikinci haftasında kullanıcılara göstermek istediğiniz içerik için bir kural oluşturmak isteyebilirsiniz.

Damla İçeriği Sitenizdeki Kullanıcılara Nasıl Görünüyor

Her kural için özel bir mesaj ayarlamazsanız, MemberPress tüm kullanıcılara varsayılan yetkisiz erişim mesajını gösterecektir.

Bu nedenle, damla içerik kurallarınızı oluştururken yetkisiz erişim için kendi özel mesajınızı ayarlamanızı öneririz.

Bir makale alıntı, özel mesaj ve giriş formu gösteren demo sitemizde böyle görünüyordu.

Non-members will see an unauthorized access message

Not: MemberPress filtrelerini kullanarak bu içeriğin tamamen görünmesini seçerek gizleyebilirsiniz, böylece kullanıcılar bu içeriği kullanılabilir olana kadar görmezler.

WordPress’te Damla İçeriğini Yönetme İpuçları

Drip içeriği, üyelik web sitenizi ve çevrimiçi topluluğunuzu büyütmek için güçlü bir araçtır. Ancak, kolayca dağılabilir ve kötü bir kullanıcı deneyimi yaratabilir.

Aşağıda, sitenizde damla içeriği daha etkili bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu verilmiştir.

1. Sorunsuz Bir İçerik Stratejisi Planlayın

Önceden yayınlayacağınız içeriği planlayın. Tüm içeriği vermek istemezsiniz, ancak müşterilerinizi memnun etmek için yeterli olmalıdır.

İçeriğinizi hazırlayabilir ve kampanyanızı başlatmadan önce kurabilirsiniz. Ancak, ücretli içeriğinizin arama motorları tarafından önbelleğe alınmaması için sitenizin bakım modunda olduğundan emin olun.

2. Bir E-posta Listesi Oluşturun

Damla içerik stratejinizi e-posta pazarlamanızla entegre edin. Bu, yeni içerik mevcut olduğunda kullanıcılara otomatik olarak e-posta bildirimleri gönderen bir damla e-posta kampanyası oluşturmanıza olanak tanır.

Email list

Constant Contact kullanmanızı öneririz. Küçük işletmeler için en iyi e-posta pazarlama hizmetidir ve yeni aboneler için otomatik kampanyalar oluşturmanıza yardımcı olan kolay otomasyon araçlarıyla birlikte gelir.

Daha güçlü pazarlama otomasyon araçları için, Drip veya ConvertKit’e bakabilirsiniz (Constant Contact’tan daha pahalı olsalar da).

3. Ürünleri Yerinde Yeniden Hedefleme ile Tanıtın

Çoğu üyelik web sitesi, üyelerin üyelik planlarını yükseltmelerine, başka ürünler satın almalarına veya aboneliklerini yenilemelerine güvenir.

OptinMonster’a ihtiyacınız olacak yer burasıdır. En iyi dönüşüm optimizasyon aracıdır ve mevcut kullanıcıları yerinde yeniden hedefleme ile dönüştürmenize yardımcı olur.

OptinMonster popup preview

Kullanıcılara hedeflenen mesajları ışık kutusu açılır pencereleri, geri sayım sayaçları, kayan kutular ve daha fazlasıyla gösterebilirsiniz.

4. Kullanıcı Davranışından Öğrenin

Üyelikleriniz arttıkça, kullanıcıları üyelik planınıza kaydolmaya neyin teşvik ettiğini ve onları neyin durdurduğunu bilmek istersiniz.

Bunu MonsterInsights ile kolayca takip edebilirsiniz. WordPress için en iyi Google Analytics eklentisidir ve kullanıcılarınızın nereden geldiğini ve sitenizi nasıl kullandıklarını görmenize yardımcı olur.

MonsterInsights

Bu verilerle, işinizi büyütmek için bilinçli kararlar verebilir ve pazarlama stratejinizi ayarlayabilirsiniz. Ayrıntılı talimatlar için WordPress’te dönüşüm izleme kılavuzumuza bakın.

Bu makalenin, WordPress’e otomatik olarak damlama içeriği eklemeyi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, üyelik sitenizi güvende tutmak için nihai WordPress güvenlik kılavuzumuzu ve site tasarımınızı özelleştirmek için en iyi WordPress sayfa oluşturucuları karşılaştırmamızı görmek isteyebilirsiniz.