WordPress Sitenizi Taşırken URL’ler Nasıl Güncellenir?

750 425 KreatifAjans

WordPress sitenizi taşıdıktan sonra URL’leri güncellemek ister misiniz? Yalnızca eski URL’leri değiştirmek için her gönderiyi veya sayfayı manuel olarak düzenlemek oldukça zahmetli olabilir. Bu makalede, WordPress sitenizi taşırken URL’leri nasıl kolayca güncelleyeceğinizi göstereceğiz.

How to update URLs when moving a WordPress site

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

URL’leri Ne Zaman ve Neden Güncellemeniz Gerekiyor?

Bir WordPress sitesini yeni bir alan adına taşıdığınızı varsayalım. Daha sonra WordPress ayarları sayfasını ziyaret ederek WordPress adresini ve site URL’sini değiştirebilirsiniz.

Changing WordPress and site URLs

Ancak bu, daha önce yazılarınıza ve sayfalarınıza eklediğiniz URL’leri değiştirmez. Ayrıca, WordPress sitenize eklediğiniz görsellerin URL’lerini de değiştirmez.

Tüm bu URL’leri manuel olarak değiştirmek çok zaman alabilir ve her zaman bazı URL’leri kaçırma olasılığınız olacaktır.

Bu eğiticiye ihtiyacınız olacak yer burası. WordPress sitenizi taşırken URL’leri nasıl hızlı ve kolay bir şekilde güncelleyeceğinizi görelim.

Bir WordPress Sitesini Taşıdıktan Sonra URL’leri Güncelleme

Öncelikle, WordPress sitenizin tam bir yedeğini aldığınızdan emin olun. Bu, güncelleme işlemi sırasında bir şeylerin ters gitmesi durumunda kolayca geri dönmenize olanak tanır.

Ardından, Velvet Blues Güncelleme URL’leri eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirmeden sonra, eklenti ayarlarını yapılandırmak için Araçlar »URL’leri Güncelle sayfasını ziyaret etmeniz gerekir.

Velvet Blues Update URLs plugin settings

Burada, web sitenizin eski ve yeni URL’lerini sağlamanız gerekir. Bundan sonra, URL’lerin güncellenmesini istediğiniz yeri seçmeniz gerekir.

Yazılarda ve sayfalarda, alıntılarda, resim eklerinde, özel alanlarda vb. URL’leri güncelleyebilirsiniz.

Devam edin ve güncellemek istediğiniz her bir öğeyi seçin ve ardından ‘URL’leri Şimdi Güncelle’ düğmesini tıklayın.

Eklenti, eski URL’nin tüm örneklerini bulacak ve yeni URL’nizle değiştirecektir.

Artık tüm URL’lerin güncellendiğini görmek için web sitenizi ziyaret edebilirsiniz.

Bu makalenin, WordPress sitenizi taşırken URL’leri nasıl güncelleyeceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni başlayanlar için adım adım WordPress SEO rehberimizi de görmek isteyebilirsiniz.

Cevap bırakın