WordPress Sitenizi Yandex Web Yöneticisi Araçlarına Nasıl Ekleyebilirsiniz?

750 425 KreatifAjans

Web sitenizi Yandex web yöneticisi araçlarına bağlamak istiyor musunuz? Google’ın arama motoru konsolu ve Bing web yöneticisi gibi web yöneticisi araçları, sitenizi optimize etmenize, trafiği izlemenize, robots.txt dosyasını yönetmenize, site hatalarını kontrol etmenize ve daha pek çok şeye yardımcı olur. Bu yazıda, arama motoru trafiğinizi izlemek için WordPress sitenizi Yandex web yöneticisi araçlarına nasıl ekleyeceğinizi paylaşacağız.

Add Your Site to Yandex Webmaster Tools

Yandex nedir?

Yandex, Rusya merkezli Google ve Bing gibi popüler bir arama motorudur. Rusya’dan daha fazla ziyaretçi almak için sitenizi Yandex’de SEO için optimize edebilirsiniz.

Yandex, genelleştirilmiş arama motoru, görsel arama, e-posta, videolar, haritalar ve daha fazlası gibi çeşitli araçlara sahiptir. Ayrıca sitenizi sıralamanıza, trafik istatistiklerini izlemenize, arama sorgularını, anahtar kelimeleri ve daha fazlasını izlemenize yardımcı olacak web yöneticisi araçlarına sahiptir.

WordPress sitenizi Yoast SEO eklentisini kullanarak Yandex’e bağlayabilirsiniz. Google arama konsolu ve Bing Web yöneticisi araçlarına benzer şekilde çalışır.

Yandex Web Yöneticisi Araçlarına WordPress Site Ekleme

Başlamadan önce, sitenize bağlanmak için bir Yandex Web Yöneticisi araçları hesabına ihtiyacınız olacak. Hesabınızı oluşturduktan sonra, Yandex web yöneticisi araçlarını Yoast SEO eklentisi ile yapılandırmak için WordPress sitenize giriş yapabilirsiniz.

Sitenizi Yandex web yöneticisi araçlarına nasıl ekleyebileceğinize bir göz atalım ve hemen optimize etmeye başlayalım.

Adım 1: Yandex’de bir Hesap Oluşturun

Yapmanız gereken ilk şey, Yandex web yöneticisi araçları hesabınıza giriş yapmaktır. Yandex hesabınız yoksa, bu bağlantıyı kullanarak bir tane oluşturabilirsiniz.

Register Yandex

Hesabı oluşturduktan sonra Yandex Web yöneticisi sayfasını göreceksiniz. Bu sayfada, sitenizi Yandex’e eklemek için üst çubuktaki ‘ + ‘ düğmesine tıklamanız gerekir.

Add Site

Site adresi alanında, web sitenizin tam alan adını eklemeniz ve Ekle düğmesine tıklamanız gerekir.

Add URL

Not: Ana etki alanınız URL’de “www” kullanıyorsa, etki alanından önce eklemeniz gerekir (örneğin www.kreatifajans.com)

Bir sonraki sayfada, WordPress sitenize meta içerik ekleyerek web sitesi sahipliğini doğrulamanız istenecektir. Devam edin ve bu sayfadaki içerik kodunu kopyalayın çünkü 2. Adımda ihtiyacınız olacak.

Copy Code

Adım 2: WordPress Yönetici Alanına Giriş Yapın ve Kodu Ekleyin

Şimdi WordPress yönetici alanınıza giriş yapmanız ve Yoast SEO web yöneticisi ayarlarına doğrulama kodunu eklemeniz gerekiyor.

SEO »Genel alanına gidin ve Web yöneticisi araçları sekmesini tıklayın.

Yoast General SEO Settings

Ardından, kodu Yandex doğrulama kodu alanına yapıştırmanız ve Değişiklikleri Kaydet düğmesine tıklamanız gerekir.

Paste Code and Save

Kodu WordPress sitenize ekledikten sonra, kodu kopyaladığınız Yandex Web Yöneticisi araçları sayfasına geri dönmeniz ve sahipliği doğrulamak için Kontrol Et düğmesini tıklamanız gerekir.

Check and Verify Rights

Başarılı bir doğrulamadan sonra, sitenizi Yandex Web Yöneticisi araçlarında yönetme haklarına sahip kullanıcı adınızı gösterecektir. Kullanıcı adlarını ekleyerek ve Yetki ver düğmesini tıklayarak diğer kullanıcılara da hakları devredebilirsiniz.

Username and Deligate Rights

Artık siteniz doğrulanıp Yandex Web Yöneticisi araçlarına eklendiğine göre, trafik istatistiklerini, arama hatalarını, arama sorgularını, dahili ve harici bağlantıları, site bilgilerini, robots.txt analizini, mobil için denetim sayfalarını ve daha fazlasını Yandex kontrol panelinde görebilirsiniz. İhtiyaç duyabileceğiniz herhangi bir bilgiyi bulmak için ekranın sol tarafındaki menüyü kullanabilirsiniz.

Yandex Dashboard

Yandex Web yöneticisi araçları, sorun gidermeden robots.txt ve .htaccess gibi önemli ayarlara kadar filtrelenen site optimizasyonu seçeneklerine sahiptir. SEO için robots.txt dosyanızı daha da optimize edebilir ve sitenizi güncel tutmak için düzenli olarak WordPress bakım görevlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu makalenin, WordPress sitenizi Yandex web yöneticisi araçlarına nasıl ekleyeceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Sitenizi arama motorlarında sıralamak için kullanmanız gereken en iyi WordPress SEO eklentileri ve araçları listemizi de görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.