WordPress Sitenizle Google Cevap Kutularında Nasıl Görünür?

750 425 KreatifAjans

Makalelerinizin Google cevap kutularında görünmesini ister misiniz? Yanıt kutuları, Google’ın soruları doğrudan arama sonuçları sayfasında yanıtlamak için hazırladığı yanıtlardır. Bu yazıda, WordPress kullanıcıları için Google Cevap Kutularında nasıl görüneceğimizi açıklayacağız.

How to appear in Google Answer Boxes for WordPress users

Google Cevap Kutusu nedir?

Google Cevap kutusu, Google’ın Bilgi grafiğinin bir parçasıdır. Kullanıcıların sorularını doğrudan arama sayfasında yanıtlamaya çalışan bir algoritmadır.

A search term displaying Google Answer Box

En ilgili bilgileri en üstte görüntülemek için karuseller, yan kutular, listeler, tablolar ve yanıt kutuları kullanır. Bu bilgiler çeşitli kaynaklardan toplanır ve algoritma, hangi sonuçların bir cevap kutusu içinde gösterilmesi gerektiğine karar verir.

Advanced Web Ranking tarafından yapılan araştırmaya göre, Cevap kutuları neredeyse% 32,3 TO’yu güvence altına alıyor. Bu, onları WordPress SEO stratejiniz için son derece önemli kılar.

Google, Yanıt Kutusundaki Bilgileri Nasıl Gösterir?

Cevap Kutularının amacı, kullanıcılara anında memnuniyet sunmaktır. Bu, özellikle kullanıcılar halka açık rakamlar, mesafeler, dönüşüm oranları, puanlar ve benzer bilgiler gibi gerçek bilgileri aradıklarında işe yarar.

Instant answer in Google Search result using Knowledge Graph

Bu gibi durumlarda, kullanıcılar tam olarak ihtiyaç duydukları bilgileri alırlarsa, devam edip başka bir şey arayabilirler. Birçok sorgu için, Wikipedia gibi web’in en güvenilir bilgi kaynaklarından bir yan kutu görüntüleyebilir.

Bir bakıma, Google tüm trafiği kendisi için tutmaya çalışıyor gibi görünebilir. Ancak, tüm kullanıcılar Google’ın bilgi grafiğinin doğru yanıt verebileceği bilgileri aramıyor.

Kullanıcının anahtar kelimeleri fikirli, iyi düşünülmüş veya araştırmaya dayalı bir cevap gerektiriyorsa, Google diğer web kaynaklarına güvenir.

Google Answer box displaying other web sources

Bir anahtar kelime için en iyi 10 sonuç arasındaysanız, Google Cevap Kutusunda görünmeye çok daha yakınsınız demektir.

Sayfalarınızın Google Cevap Kutusunda Görünmesini Nasıl Sağlarsınız?

Google Answer Box sonuçları sık sık değişir ve içeriğinizi geliştirerek kolayca en iyi yanıt olarak görünebilirsiniz.

Cevap kutusunda görünmesi için atabileceğiniz bir dizi içerik optimizasyonu adımını inceleyelim.

İçeriğinize Kısa ve Yararlı Cevaplar Ekleyin

Cevap Kutularının amacı hızlı cevaplar vermektir. Makalenizin soruyu makalenin olabildiğince erken yanıtladığından emin olun.

Ayrıca cevabınızı kısa, öz ve anlaşılması kolay hale getirmelisiniz.

Provide short and helpful answers in your article

Ayrıca anahtar kelimelerinizi bir soru ve ardından kısa yanıt şeklinde eklemenize yardımcı olur.

Bundan sonra, cevabınıza istediğiniz kadar ayrıntı eklemekten çekinmeyin. Daha fazla bilgi eklemek, anahtar kelimeyi makale boyunca kullanmanıza olanak tanır ve aynı makaleyi, kullanıcılarınızın aynı konu hakkında sahip olabileceği diğer soruları yanıtlamak için bile kullanabilirsiniz.

Answer other questions about the same topic

Sayfanızın Meta Açıklamasını Optimize Edin

Meta açıklama, sayfanızın ne hakkında olduğunu açıklayan kısa bir açıklamadır. Sitenizin HTML’sinin <head> bölümüne eklenir.

Yoast SEO veya All in One SEO eklentisi gibi bir WordPress SEO eklentisi kullanarak makaleleriniz için meta açıklama ekleyebilirsiniz.

Optimize meta description for answer box

Meta açıklamanızın hedef anahtar kelimenizi içerdiğinden emin olun. Ayrıca, bu belirli sayfanın hangi soruları veya konuları cevaplayacağını da açıklamalıdır.

Örneğin, WordPress SEO araçları ve eklentileri ile ilgili yazımız bu meta açıklamayı kullanır:

“SEO’nuzu geliştirmek için en iyi WordPress SEO eklentisini ve araçlarını mı arıyorsunuz? En iyi 9 WordPress SEO Eklentisi ve Aracı listemize göz atın. “

İşte cevap kutusunda nasıl göründüğü.

Meta description optimization effect on Google Answer Box

Listeleri, Tabloları ve İçindekiler Tablosunu Kullanın

Kullanıcılar, ihtiyaç duydukları bilgileri hızlı bir şekilde almalarına yardımcı olduğu için doğru biçimlendirilmiş içeriği severler. List25 gibi web siteleri bu yüzden bu kadar popüler. Bilgilendirici içeriği, tüketilmesi ve paylaşılması daha kolay olan viral bir liste biçiminde yayınlarlar.

Google bunu anlıyor ve kullanıcılar için içerik tüketimini kolaylaştırmak için biçimlendirme kullanan web sitelerini vurgulama eğiliminde.

Tables in Google Answer Box

Bu içerir:

  • Öğeleri listelemek için tablo kullanan sayfalar.
  • Adım adım talimatları kullanan makaleler nasıl yapılır.
  • Yalnızca öğeleri listeleyen en iyi listeler.
  • İçindekiler tablosunu kullanan uzun makaleler
  • ve dahası.
  • Bu, makalelerinizi yazmak için her zaman bu biçimlerden birini kullanmanız gerektiği anlamına gelmez. Ancak, biçimlendirmeyi kullanmak, kullanıcılarınızın bilgilere hızlı bir şekilde ulaşmasına yardımcı olacaksa, kullanın.

    Lists in Google Answer Box

    Veriye Dayalı Kararlarla İçeriği Optimize Edin

    Veriler, etkili bir içerik stratejisi için ihtiyacınız olan en önemli şeydir. İşte burada Google Analytics devreye girer. Hedef kitlenizi anlamanıza ve buna göre plan yapmanıza yardımcı olur.

    WordPress kullanıcı etkileşimini doğru bir şekilde izlemek için MonsterInsights’a ihtiyacınız olacak. Piyasadaki en iyi Google Analytics eklentisidir ve kullanıcılarınızın nereden geldiğini ve sitenizdeyken ne yaptıklarını öğrenmenize yardımcı olacaktır.

    Bu istatistikler, web sitenizde halihazırda nelerin çalıştığının net bir resmini sağlar. Daha sonra onu genişletebilir ve daha iyi SEO için bilinçli kararlar verebilirsiniz.

    En İyi SEO Uygulamalarını Takip Edin

    Kullanıcı sorularını yanıtlamanın yanı sıra, Google’ın sayfanızı bulup aynı kolaylıkta anlayabildiğinden de emin olmanız gerekir.

    Bu, normalde yaptığınız gibi yayınlarınızı SEO için optimize etmeniz gerektiği anlamına gelir.

  • Anahtar kelimelerinizi SEO başlığına, açıklamasına ve anahtar kelimelere ekleyin.
  • Odak anahtar kelimenizi makalenizin içeriğine ve alt başlıklarına ekleyin.
  • Kategorileri ve etiketleri doğru şekilde kullanın.
  • Konuyu ele almak için yeterli içerik olduğundan emin olun.
  • Dahili bağlantı oluşturmayı bir alışkanlık haline getirin ve diğer yazılarınıza ve sayfalarınıza bağlantı verin
  • Resimlerinize başlık ve alt etiketler ekleyin.
  • Google Yanıt Kutuları Çaba Değer mi?

    Evet kesinlikle. Daha önce bahsettiğimiz gibi, cevap kutusundaki sonuçların tıklama oranı çok daha yüksektir. Konuya ve içeriğinize bağlı olarak% 51,2’ye kadar çıkabilir.

    Ancak, bunu fazla düşünmenizi önermiyoruz. Yanıt kutularının amacı, kullanıcıların bilgiyi hızlı bir şekilde bulmasına yardımcı olmaktır. Yararlı ve bilgilendirici içerikle soruları yanıtlamaya odaklanırsanız, arama sonuçları onu almaya başlayacaktır.

    Google’ın arama özellikleri her zaman değişiyor. Sonsuza kadar kazanmanıza yardımcı olacak hiçbir kısayol yoktur. Web sitenizi otorite / güvenilir yararlı bilgi kaynağı olarak oluşturmak, uzun vadede kazanmanıza yardımcı olacaktır.

    Bu makalenin, Google Yanıt Kutuları’nda nasıl görüneceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Web sitenizi bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olacak, sahip olunması gereken WordPress eklentileri listemizi de görmek isteyebilirsiniz.