WordPress Tema Özelleştirici Ayarları Nasıl İçe / Dışa Aktarılır

750 425 KreatifAjans

WordPress’te tema özelleştirici ayarlarını içe veya dışa aktarmak ister misiniz? Tema özelleştirici ayarlarını dışa ve içe aktarmak, aynı yapılandırmayı başka bir WordPress sitesinde kullanmanıza izin verir. Bu yazıda, WordPress tema özelleştirici ayarlarının nasıl kolayca içe / dışa aktarılacağını göstereceğiz.

Import / export theme customizer settings in WordPress

WordPress Tema Özelleştirici Ayarlarını Neden İçe / Dışa Aktarmalı?

Birçok WordPress teması, web sitenizi tema özelleştiriciyi kullanarak kurmanıza izin verir. Renkleri, başlık resimlerini, arka plan resimlerini değiştirmenize, düzen ayarlarını seçmenize ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanır.

Bazı ücretli ve ücretsiz temaların özelleştiricide daha fazla ayarı bulunurken, diğerlerinin yalnızca birkaç temel seçeneği vardır.

Temayı yerel bir sunucuda veya sahneleme sitesinde özelleştirmek için çalışıyor olsaydınız, bu ayarları yalnızca canlı siteye taşıyabilseniz iyi olmaz mıydı?

Bu, içeriği ve veritabanını taşımak zorunda kalmadan tema özelleştirici ayarlarını bir web sitesinden diğerine taşımanıza olanak tanır.

Bununla birlikte, tema özelleştirici ayarlarının WordPress’te nasıl kolayca içe / dışa aktarılacağına bir göz atalım.

WordPress’te Tema Özelleştirici Ayarları Nasıl İçe / Dışa Aktarılır

Yapmanız gereken ilk şey, Dışa Aktarma / İçe Aktarma eklentisini dışa / içe aktarmak istediğiniz her iki sitede de yüklemek ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Öncelikle tema özelleştirici ayarlarını dışa aktaralım.

Dışa aktarmak istediğiniz web sitesinde Temalar »Özelleştir sayfasına gitmelisiniz.

Export/Import option in Customizer

Ardından, ayarlarını görüntülemek için ‘Dışa Aktar / İçe Aktar’ paneline tıklamanız ve ardından ‘Dışa Aktar’ düğmesine tıklamanız gerekir.

Export customizer settings

Eklenti şimdi özelleştirici ayarlarınızı dışa aktaracak ve bunları bir .dat dosyası olarak tarayıcınıza gönderecektir.

Tema modları olarak tanımlanan veya WordPress veritabanında seçenekler olarak saklanan tüm tema seçeneklerinizi dışa aktarabilir. Bu, renk ayarları, düzen yönleri, başlık medyası vb. Gibi şeyleri dışa aktarabileceğiniz anlamına gelir.

Ancak, gezinme menülerinizi, site başlığınızı ve açıklamanızı, widget’larınızı ve daha fazlasını dışa aktarmaz.

Özelleştirici ayarlarını içe aktarmak için, bu ayarları içe aktarmak istediğiniz WordPress sitesine gidin.

Görünüm »Özelleştir sayfasına gidip Dışa Aktar / İçe Aktar panelini tıklamanız gerekir.

Bundan sonra, daha önce dışa aktardığınız dosyayı seçmek için ‘Dosya seç’ düğmesine tıklamanız gerekir. Ayrıca ‘Resim dosyalarını indir ve içe aktar?’ Seçeneğinin yanındaki kutuyu da işaretlemeniz gerekir. başlık ve diğer görüntü dosyalarını içe aktarma seçeneği.


Ardından, yüklemeye başlamak için ‘İçe Aktar’ düğmesine tıklayın.

Eklenti şimdi özelleştirici ayarlarını dışa aktarma dosyanızdan içe aktaracaktır.

İşlem tamamlandığında, özelleştiricideki değişikliklerinizi gözden geçirebilir ve ardından bu değişiklikleri etkinleştirmek için ‘Kaydet ve Yayınla’ düğmesine tıklayabilirsiniz.

Eklenti yalnızca tema özelleştirici kullanılarak kaydedilen tema ayarlarını dışa aktarır ve menüler, widget’lar, resimler ve daha fazlası gibi site verilerini dışa aktarmaz. Bu değişiklikleri manuel olarak ayarlamanız gerekecektir.

Bu makalenin, WordPress’te tema özelleştirici ayarlarını içe / dışa aktarmanın daha kolay bir yolunu bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress temalarını değiştirirken yapmanız gerekenler için kontrol listemizi de görmek isteyebilirsiniz.