WordPress Temalarınıza Menü Açıklamaları Nasıl Eklenir

750 425 KreatifAjans

WordPress menü sistemi, menü öğeleriyle açıklamalar ekleyebileceğiniz yerleşik bir özelliğe sahiptir. Ancak bu özellik varsayılan olarak gizlidir. Etkinleştirildiğinde bile, bazı kodlar eklenmeden görüntülenmesi desteklenmez. Çoğu tema, menü öğesi açıklamaları düşünülerek tasarlanmamıştır. Bu makalede, WordPress’te menü açıklamalarını nasıl etkinleştireceğinizi ve WordPress temalarınıza menü açıklamalarını nasıl ekleyeceğinizi göstereceğiz.

How to add menu descriptions in WordPress themes

Not: Bu eğitim, HTML, CSS ve WordPress tema geliştirme konusunda adil bir anlayışa sahip olmanızı gerektirir.

Menü Açıklamalarını Ne Zaman ve Neden Eklemek İstersiniz?

Bazı kullanıcılar, menü açıklaması eklemenin SEO’ya yardımcı olacağını düşünüyor. Ancak bunları kullanmak istemenizin ana sebebinin sitenizde daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak olduğunu düşünüyoruz.

Açıklamalar, ziyaretçilere bir menü öğesini tıkladıklarında ne bulacaklarını anlatmak için kullanılabilir. İlgi çekici bir açıklama, daha fazla kullanıcıyı menülere tıklamaya çekecektir.

Menü Açıklamaları

1. Adım: Menü Açıklamalarını açın

Görünüm »Menüler’e gidin. Sayfanın sağ üst köşesindeki Ekran Seçenekleri düğmesine tıklayın. Açıklamalar kutusunu işaretleyin.

Enabling menu descriptions in WordPress

Bu, menü öğelerinizdeki açıklama alanını etkinleştirecektir. Bunun gibi:

Description field added to menu items

Artık WordPress menünüzdeki öğelere menü açıklamaları ekleyebilirsiniz. Ancak, bu açıklamalar henüz temalarınızda görünmeyecek. Menü açıklamalarını görüntülemek için bazı kodlar eklememiz gerekecek.

Adım 2: Yürüteç sınıfını ekleyin:

Walker sınıfı, WordPress’teki mevcut sınıfı genişletir. Temelde menü öğesi açıklamalarını görüntülemek için bir satır kod ekler. Bu kodu temanızın functions.php dosyasına ekleyin.

class Menu_With_Description extends Walker_Nav_Menu { function start_el(&$output, $item, $depth, $args) { global $wp_query; $indent = ( $depth ) ? str_repeat( "t", $depth ) : ''; $class_names = $value = ''; $classes = empty( $item->classes ) ? array() : (array) $item->classes; $class_names = join( ' ', apply_filters( 'nav_menu_css_class', array_filter( $classes ), $item ) ); $class_names = ' class="' . esc_attr( $class_names ) . '"'; $output .= $indent . '<li id="menu-item-'. $item->ID . '"' . $value . $class_names .'>'; $attributes = ! empty( $item->attr_title ) ? ' title="' . esc_attr( $item->attr_title ) .'"' : ''; $attributes .= ! empty( $item->target ) ? ' target="' . esc_attr( $item->target ) .'"' : ''; $attributes .= ! empty( $item->xfn ) ? ' rel="' . esc_attr( $item->xfn ) .'"' : ''; $attributes .= ! empty( $item->url ) ? ' href="' . esc_attr( $item->url ) .'"' : ''; $item_output = $args->before; $item_output .= '<a'. $attributes .'>'; $item_output .= $args->link_before . apply_filters( 'the_title', $item->title, $item->ID ) . $args->link_after; $item_output .= '<br /><span class="sub">' . $item->description . '</span>'; $item_output .= '</a>'; $item_output .= $args->after; $output .= apply_filters( 'walker_nav_menu_start_el', $item_output, $item, $depth, $args ); } } 

Adım 3. wp_nav_menu’da Walker’ı etkinleştirin

WordPress temaları, menüleri görüntülemek için wp_nav_menu () işlevini kullanır. Ayrıca yeni başlayanlar için WordPress Temalarında özel gezinme menülerinin nasıl ekleneceği hakkında bir eğitim yayınladık. Çoğu WordPress teması, header.php şablonuna menüler ekler. Bununla birlikte, temanızın menüleri görüntülemek için başka bir şablon dosyası kullanmış olması mümkündür.

Şimdi yapmamız gereken şey, wp_nav_menu() (büyük olasılıkla header.php’de) wp_nav_menu() işlevini bulmak ve bu şekilde değiştirmektir.

<?php $walker = new Menu_With_Description; ?> <?php wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'primary', 'menu_class' => 'nav-menu', 'walker' => $walker ) ); ?>

İlk satırda, daha önce functions.php tanımladığımız walker sınıfını kullanmak için $walker ayarladık. İkinci kod satırında, mevcut wp_nav_menu argümanlarımıza eklememiz gereken tek ekstra argüman 'walker' => $walker walker’dır.

Adım 4. Açıklamaları Biçimlendirme

Daha önce eklediğimiz walker sınıfı, bu kod satırında öğe açıklamalarını görüntüler:

$item_output .= '<br /><span class="sub">' . $item->description . '</span>';

Yukarıdaki kod, menü öğesine bir satır sonu ekleyerek
etiketi ve ardından açıklamalarınızı class sub ile bir aralıkta sarar. Bunun gibi:

<li id="menu-item-99" class="menu-item menu-item-type-post_type menu-item-object-page"><a href="http://www.example.com/about/">About<br /><span class="sub">Who are we?</span></a></li>

Açıklamalarınızın sitenizde nasıl görüneceğini değiştirmek için temanızın stil sayfasına CSS ekleyebilirsiniz. Bunu Twenty Twelve üzerinde test ediyorduk ve bu css’i kullandık.

.menu-item { border-left: 1px solid #ccc; } span.sub { font-style:italic; font-size:small; }

Bu makaleyi faydalı bulacağınızı umuyoruz ve temanızdaki menü açıklamalarıyla havalı görünümlü menüler oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Sorular? Bunları aşağıdaki yorumlarda bırakın.

Ek kaynaklar

WordPress Gezinme Menüleri Nasıl Taranır?

Belirli WordPress Menülerine Özel Öğeler Nasıl Eklenir

Bill Erickson’un Açıklama Sınıflı Menüleri