WordPress ve WooCommerce’de Optins Kazanmak İçin Spin Ekleme

750 425 KreatifAjans

WordPress sitenize veya WooCommerce mağazanıza optin kazanmak için spin eklemek ister misiniz? Optin kazanmak için bir dönüş, kayıt formlarınıza oyunlaştırma ekler.

İndirimleri, özel teklifleri ve avantajları ödül olarak paylaşmak için kullanabilirsiniz. Bu tür tercihlerin katılımı ve satışları artırdığı kanıtlanmıştır.

Bu eğiticide, WordPress sitenize veya WooCommerce mağazanıza optin kazanmak için nasıl kolayca spin ekleyeceğinizi göstereceğiz.

How to add a spin to win optin in WordPress

Optin Kazanmak İçin Döndürme Nedir?

Spin to Win optin, web sitenize oyunlaştırma ekleyen bir kayıt formu veya indirim kuponu çarkıdır. Kullanıcılarınız indirimler kazanmak, özel tekliflerin kilidini açmak veya oyunu oynadıktan sonra indirmelere erişmek için bir oyun oynarlar.

Example of a spin to win optin

Örnek olaylar, oyunlaştırılmış optinlerin% 30 veya daha yüksek dönüşüm oranlarına sahip olduğunu göstermiştir.

Bunun nedeni oldukça basit. Bu oyunlaştırılmış tercihler eğlenceli, etkileşimli ve kullanıcıların dikkatini anında çekiyor.

Oyun ödülleri ve kuponlarla, kullanıcıları kazandıkları ödülü kullanarak (yani kazandıkları bir indirimi kullanarak bir satın alma işlemi yaparak) başlattıkları oyunu tamamlamaya teşvik edersiniz.

Bununla birlikte, WordPress ve WooCommerce’de tercih kazanmak için nasıl kolayca spin ekleyebileceğinizi görelim.

WordPress’te OptinMonster’ı Kurun ve Etkinleştirin

Bu eğitim için, piyasadaki en iyi müşteri adayı oluşturma yazılımı olan OptinMonster’ı kullanacağız. E-posta listenizi büyütmenize ve web sitesi ziyaretçilerini ödeme yapan müşterilere dönüştürmenize yardımcı olur.

Not: Kurucumuz Syed Balkhi, ilk olarak OptinMonster’ı kendi abonelerimizi ve satışlarımızı büyütmeye yardımcı olmak için kurdu. Şimdi yüz binlerce web sitesi tarafından kullanılan premium bir eklenti.

Öncelikle, OptinMonster web sitesini ziyaret etmeniz ve bir hesap açmanız gerekir.

Create OptinMonster account

OptinMonster ücretli bir hizmettir ve ‘Kupon Çarkı Kampanyaları’ özelliğine erişmek için onların ‘Büyüme’ planına ihtiyacınız olacak.

Bundan sonra, WordPress web sitenize ücretsiz OptinMonster eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Eklenti, WordPress web sitenizi OptinMonster uygulamasına bağlar. Etkinleştirmenin ardından, hesabınızı bağlamak için yönetici kenar çubuğundan OptinMonster menüsünü tıklayın.

Connect OptinMonster

Çarkı Kazanmak İçin Döndürme Kampanyası

WordPress’i OptinMonster hesabınıza bağladıktan sonra, optin kazanmak için ilk dönüşünüzü oluşturmak için ‘Yeni Kampanya Oluştur’ düğmesine tıklamanız gerekir.

Create new OptinMonster campaign

Bu sizi OptinMonster web sitesine götürecektir.

Öncelikle, kampanya türünüz olarak Tam Ekran’ı seçmeniz gerekir.

Choose full screen as your campaign type

Ardından, bir kampanya şablonu seçmeniz gerekir. ‘Kazanmak için çevir’ kampanyası oluşturmak için Çark şablonlarından birine ihtiyacınız olacak.

Select a template

Bir kampanya seçtikten sonra, şablonunuz için bir ad girmeniz ve kampanyayı yürüteceğiniz bir web sitesi seçmeniz istenir.

Bundan sonra, OptinMonster kampanya oluşturucu arayüzünü göreceksiniz.

Buradan kampanya tasarımınızı, renklerinizi, yazı tiplerini vb. Değiştirebilirsiniz. Görünüşünü düzenlemek için herhangi bir öğenin üzerine tıklayıp üzerine tıklayabilirsiniz.

Devam edin ve renklerini değiştirme seçeneklerini görmek için oyunlaştırılmış tekerlek öğesine tıklayın.

Editing your wheel campaign

Ardından, kupon çarkı bölümlerinin değerlerini düzenlemek için ‘Tekerlek Bölümlerini Düzenle’ düğmesine tıklamanız gerekir.

Change wheel options

Bu, çarka kupon kodları ve özel teklifler eklemenizi sağlar. Her seçeneğin kazanma şansı olup olmayacağını seçebilirsiniz. Bir seçeneği kapattığınızda veya açtığınızda, kazanma yüzdeleri otomatik olarak yeniden hesaplanacaktır.

Renkler, kopyalama, düğme ve diğer şeylerle denemekten çekinmeyin. İşiniz bittiğinde, değişikliklerinizi kaydetmek için üst kısımdaki Kaydet düğmesine tıklayın.

Döndürme Tekerleğini Ne Zaman Göstereceğinizi Seçin

Ardından, kampanyanızın web sitenizde veya çevrimiçi mağazanızda gösterilmesini ne zaman kazanmasını istediğinizi seçmeniz gerekir.

OptinMonster, web sitenizde her yerde ve her zaman çarkı tetiklemenizi sağlayan güçlü hedefleme ve görüntüleme seçenekleri sunar.

OptinMonster kontrol panelindeki ‘Ekran Kuralları’ sekmesine geçmeniz yeterlidir. Buradan, kampanyanız için farklı görüntüleme kural kümeleri seçebilirsiniz.

Örneğin, bir kullanıcı web sitenizden ayrılmak üzereyken çark kampanyasını başlatmak için çıkış amacı kural kümesini kullanabilirsiniz.

Display rules

Ayrıca farklı kural kümelerini birleştirebilirsiniz. Örneğin, kampanyayı belirli sayfalarda başlatmak için başka bir kural belirleyebilirsiniz.

Görüntüleme kurallarını ekledikten sonra, sonraki adım düğmesine tıklayın.

Ardından, bir görünüm seçmeniz istenecektir. Optin görünümünü seçmeniz ve ‘Sonraki adım’ düğmesine tıklamanız gerekir.

Bitirdiğinizde, görüntüleme kurallarınızın bir özetini göreceksiniz. Artık değişikliklerinizi kaydetmek için üstteki Kaydet düğmesine tıklayabilirsiniz.

Çarkı Web Sitenize Eklemek

Artık çark kampanyanız neredeyse hazır olduğuna göre, onu web sitenize ekleyelim.

Öncelikle kampanyanızı yayınlamanız gerekiyor. OptinMonster kontrol panelinden “Yayınla” sekmesine geçin ve “Durum” seçeneğinin yanındaki geçişi işaretleyin.

Save your campaign

Değişikliklerinizi kaydetmek için Kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

Artık WordPress web sitenizi ziyaret edebilir ve OptinMonster menü öğesini tıklayabilirsiniz. Şimdi OptinMonster ile oluşturduğunuz kampanyaların bir listesini görmelisiniz.

OptinMonster campaigns in WordPress

Kazanmak için yakın zamanda oluşturduğunuz dönüş kampanyasını Canlı durumla göreceksiniz. Bunu yapmazsanız, OptinMonster web sitesinden veri almak için Kampanyaları Yenile düğmesini tıklayın.

Kampanyanızın canlı bir önizlemesini görmek için web sitenizi yeni bir gizli tarayıcı penceresinde ziyaret edebilirsiniz. Görüntüleme kurallarınıza bağlı olarak, ekranda döndürme çarkı açılır penceresini göreceksiniz.

Bu makalenin, WordPress web sitenize veya WooCommerce mağazanıza kaydolmak için bir dönüş eklemenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, etkileşimi artırmak için WordPress’te bir Facebook hediyesinin nasıl ekleneceği hakkındaki makalemizi de görmek isteyebilirsiniz.