WordPress Yayınları İçin Öne Çıkan Görseller Nasıl Gerekir?

750 425 KreatifAjans

Kısa bir süre önce, çok yazarlı bir WordPress bloguna sahip okuyucularımızdan biri, her yazarın gönderilerine bir özellik resmi eklemesini sağlamanın bir yolu olup olmadığını sordu. Çoğu şey gibi, cevap evet. Bu makalede, WordPress’teki gönderiler için öne çıkan görsellere nasıl ihtiyaç duyacağınızı göstereceğiz. Öne çıkan görüntü bulunamazsa, yayınlama işlevi, yazardan öne çıkan görüntüyü eklemesini isteyen bir hata döndürür.

How to require featured images for WordPress posts

Gönderiler için Neden Öne Çıkan Görsellere Gerek Var?

WordPress, yazı küçük resimleri olarak da bilinen öne çıkan görseller eklemeyi son derece kolaylaştırır. Çoğu WordPress temasının bu ek görüntü boyutları için yerleşik destekle birlikte gelmesinin nedeni budur. Gönderi küçük resmi yoksa bu düzenlerin çoğu iyi görünmez.

Sorun, yanlışlıkla öne çıkan bir görüntü eklemeyi ve gönderiyi yayınlamayı unuttuğunuzda ortaya çıkar. Çok yazarlı bir ekibiniz varsa ve iyi bir editoryal iş akışınız yoksa bu daha da kötüleşir.

Öne çıkan görüntünün her zaman orada olmasını sağlamak için iki seçeneğiniz vardır. İlk olarak, varsayılan bir yedek özellikli resim ayarlayabilirsiniz ve bu, sorunu çözecektir çünkü küçük resim bulunmazsa varsayılan bir resim gösterecektir.

Şimdi bu, düzen sorununu düzeltirken, her zaman en iyi durum senaryosu değildir. Alternatif olarak, yayınlanmadan önce tüm gönderiler için öne çıkan görseller isteyebilirsiniz.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

WordPress’te Öne Çıkan Resimleri Gerektirmek

Yapmanız gereken ilk şey, Öne Çıkan Resim İste eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Bu eklenti kutunun dışında çalışır, bu nedenle yapılandırmanız gereken herhangi bir ayar yoktur. Basitçe Gönderiler »Yeni Ekle’ye gidin ve bu gönderinin öne çıkan bir resim olmadan yayınlanamayacağını bildiren kırmızı bir bildirim göreceksiniz. Ayrıca Yayınla düğmesinin devre dışı bırakıldığını da fark edeceksiniz.

Require featured image

Şimdi devam edin ve yayına öne çıkan bir resim yükleyin. Bunu yaptığınız anda, bildirim kaybolacak ve Yayınla düğmesi yeniden etkinleştirilecektir.

A user can publish post after adding a featured image

Bu, işi halletmek için çok basit ve akıllı bir çözümdür.

Ayrıca, yazarların bir gönderi yayınlamadan önce öğeleri kontrol etmesine olanak tanıyan WordPress sitenize bir yayın öncesi blog yazısı kontrol listesi de ekleyebilirsiniz.

Umarız bu, WordPress’teki gönderiler için öne çıkan görsellerin nasıl gerekli olduğuna cevap verir. Ayrıca, WordPress için en iyi 14 özellikli resim eklentisi ve öğretici listemizi görmek isteyebilirsiniz.