WordPress Yorumlarında Gravatars Nasıl Tembel Yüklenir

750 425 KreatifAjans

WordPress sitenize Gravatars’ı tembel yüklemek ister misiniz? Gravatarlar, özellikle çok sayıda yorum içeren makalelerde sitenizin sayfa yükleme hızını yavaşlatan ekstra http isteklerine neden olur. Bu yazıda, WordPress yorumlarında Gravatars’ı nasıl tembel yükleyeceğinizi ve web sitenizin hızını nasıl artıracağınızı göstereceğiz.

Lazy Load Gravatar Images in WordPress

Gravatar nedir?

Gravatar, WordPress tarafından kullanılan kullanıcı profili resimleridir. Bu resimler, WordPress yorumlarında ve yazar biyografisi bölümlerinde kullanılır.

Bir kullanıcının Gravatar web sitesinde bir hesap oluşturması ve e-posta adresi için bir profil fotoğrafı göndermesi gerekir.

Söz konusu e-posta adresini her kullandıklarında, WordPress destekli web siteleri, profil fotoğraflarını Gravatar web sitesinden otomatik olarak alabilir.

Daha fazla bilgi edinmek için Gravatar’ın ne olduğu ve neden kullanmaya başlamanız gerektiği konusundaki kılavuzumuza bakın.

Gravatarlar harikadır, ancak sitenizin sayfa yükleme süresini de etkileyebilirler.

Her kullanıcı gravatar, sayfa yüklemenize bir HTTP isteği ekler. Bu, web siteniz için sayfa bekleme süresini artırır ve kullanıcı deneyimini etkiler.

Cross domain HTTP requests to fetch gravatar images

Çok fazla yorum alan bir web siteniz varsa, gravatar görüntülerini tembelce yüklemeyi düşünmeye değer. WordPress yorumlarında gravürlerin kolayca nasıl yükleneceğine bir göz atalım.

WordPress Yorumlarında Lazy Load Gravatrs

Yapmanız gereken ilk şey, BJ Lazy Load eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirmenin ardından, eklenti ayarlarını yapılandırmak için Ayarlar »BJ Lazy Load sayfasını ziyaret etmeniz gerekir.

BJ Lazy Load settings

Eklenti, içeriği, widget’ları, resimleri, küçük resimleri, iframe’leri ve gravatarları yavaşça yüklemenize olanak tanır. Web sitenizde tembel yüklemek istediğiniz öğeleri seçmeniz gerekiyor.

Değişikliklerinizi kaydetmek için ayarları kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

Artık web sitenizde yorum içeren herhangi bir makaleyi ziyaret edebilirsiniz. Aşağı kaydırdıkça, gravatar görüntülerinin tembel olarak yüklendiğini fark edeceksiniz.

Umarız bu makale, WordPress yorumlarında tembel yük gravürleri yapmanıza yardımcı olmuştur. WordPress’i nasıl hızlandıracağınıza ve performansı nasıl artıracağınıza dair nihai kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.