WordPress Yorumlarında IP Adresinin Saklanması Nasıl Durdurulur

750 425 KreatifAjans

Anonim yorumlara nasıl izin verileceğiyle ilgili makalemizi okuduktan sonra, okuyucularımızdan biri bize WordPress yorumlarında IP adresi depolamayı durdurmanın mümkün olup olmadığını sordu. Bazı site sahipleri, kullanıcılarının gizliliğini korumak için bunu yapmak isteyebilir. Bu yazıda, WordPress yorumlarında IP adresini saklamayı nasıl durduracağınızı göstereceğiz.

Comment Privacy in WordPress

WordPress Yorumlarında IP Adresini Saklamamanın Artıları ve Eksileri

Varsayılan olarak WordPress, web sitenize yorum bırakan kullanıcıların IP adreslerini günlüğe kaydeder ve depolar. Bu IP adresleri, veritabanınızda kalıcı olarak saklanır.

Her yorumla birlikte IP adreslerini depolamanın nedeni, site sahiplerinin istenmeyen yorumlarla veya spam ile mücadele etmesine yardımcı olmaktır. Akismet gibi eklentiler, spam gönderenler tarafından istismar edildiği bilinen IP adreslerinden gelen yorumları engelleyebilir.

Kullanıcılarınız bir VPN hizmeti kullanmadıkça, gerçek IP adresleri yine de site günlüklerinizde bulunabilir. Çoğu WordPress barındırma sağlayıcısı, web sitenize gelen tüm ziyaretçilerin erişim günlüğünü sınırlı bir süre için tutar.

Öte yandan, IP adresini WordPress yorumlarında saklamayarak, web sitenizdeki yorumcuların gizliliğini artırabilirsiniz. Sitenizin IP adreslerini yorumlarla saklamadığını bilerek fikirlerini ifade etme konusunda kendilerini daha güvende hissedebilirler.

Yöntem 1: Eklenti ile Yorumlarda IP Adreslerini Saklamayı Durdurun

Bu yöntem daha kolaydır ve yeni web siteleri ve yeni başlayanlar için önerilir.

Yapmanız gereken ilk şey, IP Kaldır eklentisini kurmak ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Eklenti etkinleştirildikten sonra, kullanıcı IP’sini tipik olarak localhost tarafından kullanılan bir IP adresi olan 127.0.0.1 ile değiştirecektir.

Eklenti, eski yorumlarla saklanan IP adreslerini silmeyecektir. Kendilerinde depolanan IP adreslerine sahip daha eski yorumlarınız varsa, bu IP adreslerini de silmek isteyebilirsiniz. Bunu daha sonra bu makalede nasıl yapacağınızı göstereceğiz.

Yöntem 2: WordPress Yorumlarıyla IP Adreslerini Saklamayı Manuel Olarak Durdurma

WordPress’te kod parçalarını yapıştırmakta rahatsanız, bunun yerine bu yöntemi kullanmalısınız.

Bu kodu temanızın functions.php dosyasına veya siteye özel bir eklentiye eklemeniz yeterlidir.

function wpb_remove_commentsip( $comment_author_ip ) { return ''; } add_filter( 'pre_comment_user_ip', 'wpb_remove_commentsip' );

Bu, temelde ilk yöntemde bahsettiğimiz eklenti tarafından kullanılan kodun aynısıdır. Ancak 127.0.0.1’i saklamak yerine IP alanını boş bırakır.

IP Adresini Eski Yorumlardan Kaldır

Yorum IP’sini depolamayı durdurmak için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, WordPress sitenizdeki eski yorumların her zaman onlarla birlikte depolanan IP adresleri olacaktır.

Sitenizde eski yorumlarınız varsa, IP adreslerini bu yorumlardan kaldırmak isteyebilirsiniz.

WordPress veritabanınızda bir MySQL sorgusu çalıştırarak bunu nasıl yapacağınızı göstereceğiz. En son WordPress veritabanı yedeğine sahip olduğunuzdan emin olmak gerçekten önemlidir.

Ardından, WordPress barındırma kontrol panelinize giriş yapmanız ve phpMyAdmin’i aramanız gerekir.

Sol elinizdeki sütunda bulunan veritabanı adına tıklayarak WordPress veritabanınızı seçtiğinizden emin olun. Bundan sonra SQL menüsüne tıklamanız gerekir.

Removing IP address from old comments in WordPress

Bu size bu sorguyu girmeniz gereken bir metin alanı getirecektir:

UPDATE 'wp_comments' SET 'comment_author_IP' = '';

Sorgunuzu çalıştırmak için metin alanının altındaki Git düğmesine tıklayın. Hepsi bu, WordPress veritabanındaki yorumlarla depolanan tüm IP adreslerini kaldıracaktır.

Not: Özel bir WordPress veritabanı önekiniz varsa, lütfen wp_comments öğesini özel tablo önekinize ayarlayın.

Bu makalenin, WordPress yorumlarında IP adresi depolamayı nasıl durduracağınızı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, WordPress’te anonim olarak herhangi bir şeyi nasıl ekleyeceğinizle ilgili kılavuzumuzu görmek isteyebilirsiniz.