WordPress’e Karşı Orta – Hangisi Daha İyi? (Lehte ve aleyhte olanlar)

750 425 KreatifAjans

Kullanıcılardan sık sık Blogger, Ghost, Tumblr gibi diğer ücretsiz bloglama hizmetleri yerine neden WordPress kullanmaları gerektiğini soruyoruz. Medium, herkesin hikayeler oluşturmasına ve web’de kendi kişisel alanına sahip olmasına izin veren, hızla büyüyen ücretsiz bir blog platformudur. Bu yazıda, WordPress ve Medium’u her platformun artıları ve eksileri ile karşılaştıracağız.

WordPress vs Medium - Which one is better?

Önemli: Lütfen bu karşılaştırmanın kendi kendine barındırılan WordPress.org siteleri ile Medium arasında olduğunu, WordPress.com ile Medium arasında olmadığını unutmayın. Lütfen kendi kendine barındırılan WordPress.org ile WordPress.com arasındaki fark hakkındaki kılavuzumuza bakın.

1. İçeriğinizin Mülkiyeti

Medium, herkesin hikayelerini paylaşabileceği ücretsiz bir çevrimiçi topluluktur. Kullanımı kolaydır, güvenilirdir ve yerleşik sosyal ağ özelliklerine sahiptir.

Ancak, Medium’a sahip değilsiniz. ‘A Medium Corporation’a aittir ve istedikleri zaman kapatmaya, yeni fiyatlandırma planlarını duyurmaya veya hesabınızı iptal etmeye karar verebilirler.

Öte yandan, WordPress kendi içeriğinize sahip olmanıza izin verir. Kendi web sitenizi barındırdığınız için, verileriniz ve bunları kimlerle paylaşacağınız üzerinde tam kontrole sahip olursunuz.

2. Kendi Markanız Olmak

Medium brand displayed on a Medium publication

Medium’u kullandığınızda, hikayelerinizle birlikte markalarını da tanıtıyorsunuz. Bunun için para alamazsın. Ünlü bir yazar değilseniz, Medium kullanıcılarının adını bile hatırlamadan Medium’da bir hikaye okuduğunu hatırlama ihtimali vardır.

Medium aynı zamanda, diğer yazarların içeriğinin genellikle kendi hikayenizin altındaki sonraki hikayeler olarak görüntülendiği anlamına gelen bir ağdır. Kullanıcılarınızı başka marka ve yazarların makalelerini okumaya götürmek.

WordPress’te markanızı nasıl tanıtmak istediğiniz konusunda tam kontrole sahipsiniz. Sitenizin popülerliği arttıkça, içeriğinizden ve marka tanınırlığınızdan nasıl yararlanacağınıza yalnızca siz karar verirsiniz. İçeriğiniz ve fikirleriniz yalnızca adınızla tanınır.

WordPress sitenizin tam kontrolüne sahip olduğunuzdan, kullanıcıların sitenizde geçirdikleri zamanı artırmak için çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

3. Tasarım Olanakları

Orta, yayınınız için bir düzen seçmenize olanak sağlar. Başlığa kendi logonuzu, arka plan renginizi veya resminizi eklersiniz. Yerleşim için ızgara veya akış tabanlı düzeni seçebilirsiniz. Bu sürükle ve bırak düzenleyicinin kullanımı çok kolaydır ve birden fazla özelleştirme seçeneği sunar.

Ancak yine de yayınlarınızın görünümü, Medium’da mevcut olan seçeneklerle sınırlıdır. Web siteniz için kendi tasarımınızı ve düzeninizi seçemezsiniz.

Öte yandan, binlerce ücretsiz ve ücretli WordPress teması mevcuttur. Bu temalar, yenilikçi tasarımlar ve sınırsız özelleştirme seçenekleriyle profesyoneller tarafından tasarlanmıştır.

WordPress themes offer unlimited design possibilities

WordPress size benzersiz görünen bir site oluşturma esnekliği sağlar. Biraz daha fazla harcayabilirseniz, akla gelebilecek her türlü web sitesini oluşturmak için tasarımcıları ve geliştiricileri kiralayabilirsiniz.

4. Hareket Özgürlüğü

Moving your blog

Orta, verilerinizi HTML biçiminde dışa aktarmanıza olanak tanır. Bu, verilerinizi WordPress gibi diğer platformlara aktarmanızı zorlaştırır. Makalelerinizdeki yanıtlar ve beğeniler dışa aktarılamaz.

Medium’dan WordPress’e yönlendirmeler kurmak neredeyse imkansızdır. Medium’da özel bir alan kullanıyor olsanız bile, yeni platformunuzdaki her hikaye için manuel olarak bir yönlendirme ayarlamanız gerekecektir.

Açık kaynaklı bir platform olarak WordPress size tüm içeriğinizi taşıma özgürlüğü verir. İthalatçı eklentileri kullanarak verilerinizi WordPress’ten içe / dışa aktarabilirsiniz.

Ayrıca kullanıcıları ve yorumları içe / dışa aktarabilirsiniz. WordPress ayrıca sitenizi yeni bir ana bilgisayara veya hatta yeni bir alan adına geri yüklemenizi ve taşımanızı sağlayan harika yedekleme eklentileriyle birlikte gelir.

5. Destek Seçenekleri

Orta, kapsamlı belgeler ve bilet tabanlı bir destek sistemi ile birlikte gelir. Şu anda destek tüm kullanıcılar için ücretsizdir. Yanıtlar Orta düzey personel tarafından sağlanır ve yanıt süreleri, bekleyen destek taleplerinin sayısına bağlıdır.

WordPress, topluluk odaklı bir projedir. İnternetteki tüm web sitelerinin% 26’sından fazlasına güç sağlar. Ücretsiz topluluk desteği, WordPress.org web sitesinde mevcuttur. (Bkz: WordPress neden ücretsiz?)

WordPress.org support

Bunun dışında, StackExchange, YouTube, SitePoint, vb. Gibi sayısız üçüncü taraf platformda WordPress desteği bulacaksınız. WordPress desteğini doğru şekilde nasıl isteyip alacağınızla ilgili kılavuzumuza bakın.

Kreatif Ajans, yeni başlayanlar için en büyük WordPress kaynak sitesidir. WordPress ile her türlü web sitesini oluşturmak için yüzlerce nasıl yapılır, öğretici, video ve adım adım kılavuzumuz var. Ücretsiz Kreatif Ajans kaynaklarından en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinize ilişkin kılavuzumuza bakın.

6. Güvenlik

Medium, tamamen barındırılan bir platformdur, yani yazılım için endişelenmenize gerek yoktur. İçeriğiniz son derece güvenli Orta sunucular tarafından sunulur. Özel bilgileriniz, endüstri standardı güvenlik önlemleri kullanılarak güvende tutulur.

WordPress, kendi kendine barındırılan bir platformdur. Bu, web sitenizin güvenliği ve güvenliğinden sizin sorumlu olduğunuz anlamına gelir. WordPress, milyonlarca WordPress sitesine otomatik olarak yüklenen anlık güncellemelerle güvenlik sorunlarına hızlı yanıt vermesiyle tanınır.

WordPress security

Kreatif Ajans’da, sitemizi kötü niyetli saldırılara karşı korumak için Sucuri kullanıyoruz. Sucuri’nin 3 ayda 450.000 saldırıyı engellememize nasıl yardımcı olduğuna bir bakın.

7. Gelecek

Medium, ‘A Medium Corporation’a ait özel bir şirkettir. Şu anda şirket, daha az yayıncı için belirli markalarla ortaklıklar tarafından sunulan sınırlı para kazanma seçeneklerine sahiptir. Geleceğin Medium için neler getireceğini kesin olarak bilmiyoruz. Hayatta kalabilir ve para kazanabilir veya ondan önceki düzinelerce diğer ücretsiz içerik barındırma hizmetleri gibi ortadan kaybolabilir.

WordPress, binlerce bağımsız geliştirici ve kullanıcıdan oluşan bir topluluk tarafından yönetilen açık kaynaklı bir projedir. WordPress Vakfı, çekirdek geliştiriciler projeden ayrılsa bile projenin devam etmesini sağlayan WordPress’in yasal özgürlüklerini korur.

13 yıldan fazla bir süredir piyasada ve dünyanın en büyük içerik yönetim sistemi haline geldi. WordPress’in yıllarca burada olacağını söylemek güvenlidir.

Daha fazla ayrıntı için, WordPress’in sahibi kimdir ve WordPress nasıl para kazanır?

WordPress ile başlamaya hazır mısınız? Bir WordPress blogunun nasıl başlatılacağına dair adım adım kılavuzumuzu izleyin.

Umarız bu makale WordPress ile Medium’un artılarını ve eksilerini karşılaştırmanıza yardımcı olmuştur. WordPress hakkındaki en yaygın yanlış anlamalar hakkındaki kılavuzlarımızı da görmek isteyebilirsiniz ve WordPress Neden ücretsizdir?