WordPress’i Eklenti Güncellemelerini Kontrol Etmeye Zorlama

750 425 KreatifAjans

Son zamanlarda okuyucularımızdan biri bize WordPress’i eklenti güncellemelerini kontrol etmeye nasıl zorlayacağımızı sordu? WordPress, mevcut olduklarında eklenti güncellemelerini otomatik olarak gösterir. Ancak bir eklentiyi hemen güncellemeniz gerekiyorsa, WordPress’te güncellemeleri zorlamanın başka yolları da vardır. Bu makalede, WordPress’i eklenti güncellemelerini kontrol etmeye nasıl kolayca zorlayacağınızı göstereceğiz.

Force WordPress plugin updates

Yöntem 1. Yerleşik WordPress Güncellemelerini Kullanma

WordPress’in bir eklenti güncellemesinin olup olmadığını kontrol etmesini istiyorsanız, bunu yapmanın en kolay yolu budur.

Gösterge Tablosu »Güncellemeler sayfasına gidin ve ardından tekrar kontrol et düğmesini tıklayın.

Check for WordPress updates

WordPress şimdi sayfayı yeniden yükleyecek ve güncellemeler için tüm WordPress eklentilerinizi, temalarınızı ve çekirdek WordPress yazılımınızı kontrol edecek.

Mevcut bir güncelleme varsa, size sayfada ve yönetici çubuğunda bildirim olarak gösterilecektir.

WordPress plugin update available

Şimdi gidip güncellemeyi yükleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için, WordPress eklentilerinin nasıl doğru şekilde güncelleneceği hakkındaki makalemize bakın.

Yöntem 2. Bir Eklenti Kullanarak WordPress Güncellemelerini Yönetme

Birden fazla WordPress web sitesini yönetiyorsanız, tüm WordPress eklentilerinizi güncel tutmak zor olabilir. Web sitelerinizden birine her giriş yaptığınızda mevcut güncellemeler olduğunu fark edeceksiniz. Ayrıca bazı eklentilerin diğerlerinden daha sık güncellendiğini fark edeceksiniz.

Bu eklentilerden bazılarını yeni bir sürüm mevcut olduğunda otomatik olarak güncellenecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Öncelikle, Easy Updates Manager eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirdikten sonra, eklentiyi kurmak için Gösterge Tablosu »Güncelleme Seçenekleri sayfasını ziyaret etmeniz gerekir. Bu, Easy Updates Manager’ın ‘Ne yapmak istiyorsunuz?’ Diye soracağı bir pencere açar. Devam etmek için ‘Manuel olarak yapılandır’ düğmesine tıklamanız gerekiyor.

Configure manually

Ardından, Güncellemeleri Yönet sayfasının altındaki Genel sekmesine tıklamanız ve ‘Otomatik eklenti güncellemeleri’ seçeneğine ilerlemeniz gerekir.

Auto plugin updates

“Tek tek seç” seçeneğine tıklayın ve ardından ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesine tıklayın.

Ardından, eklentiler sekmesine geçmeniz ve güvendiğiniz ve otomatik olarak güncellenmesini istediğiniz eklentilerin altındaki “Otomatik Güncellemeleri Etkinleştir” i tıklamanız gerekir.

Autoupdate select plugins

Otomatik güncellemeleri zorlamak için, Güncelleme Seçenekleri sayfasındaki Gelişmiş sekmesine geçmeniz ve ‘Güncellemeleri zorla’ düğmesine tıklamanız gerekir.

forceupdates

WordPress eklentilerini güncellemeyle ilgili daha ayrıntılı talimatlar için lütfen otomatik WordPress güncellemelerini daha iyi yönetme konusundaki kılavuzumuza bakın.

Bu makalenin, WordPress eklenti güncellemelerini nasıl zorlayacağınızı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni başlayanlar için adım adım WordPress güvenlik kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.