WordPress’te Anahtar Kelimeler ve Meta Açıklamaları Ekleme

750 425 KreatifAjans

WordPress’e anahtar kelimeleri ve meta açıklamaları doğru şekilde eklemek ister misiniz?

Meta anahtar kelimeler ve açıklamalar, web sitenizin SEO sıralamasını iyileştirmenize olanak tanır. Bu, işletmeniz için daha fazla trafik, potansiyel müşteri ve satış anlamına gelir.

Bu yazıda, WordPress’te anahtar kelimeleri ve meta açıklamaları kolayca nasıl ekleyeceğinizi göstereceğiz.

Adding meta keywords and meta descriptions in WordPress

WordPress’e Neden Anahtar Kelimeler ve Meta Açıklamalar Eklemelisiniz?

Anahtar sözcükler ve açıklamalar, arama motorlarına gönderilerinizin ve sayfalarınızın içeriği hakkında daha fazla bilgi vermenizi sağlar.

Anahtar kelimeler, insanların içeriğinizi bulmak için arama olasılığının yüksek olduğu önemli kelimeler veya kelime öbekleridir. Meta açıklama, sayfanızın veya yayınınızın ne hakkında olduğuna dair kısa bir açıklamadır.

Google arama sonuçlarında görünen meta başlığınız, açıklamanız ve anahtar kelimeleriniz:

Google Search Listing

Meta anahtar kelimeler ve meta açıklama, HTML meta etiketleridir. Web sitenizin başlık kodunun bir parçasını oluştururlar. Ziyaretçilerin görmesi için sayfanızda veya gönderinizde görünmezler. Ancak arama motorları ve tarayıcılar bunları kullanabilir.

WordPress SEO eklentileri, web sitenizdeki her gönderi ve sayfa için bunları WordPress yönetici alanınızdan eklemenizi çok kolaylaştırır.

SEO için Meta Anahtar Kelimeler ve Meta Açıklamalar Ne Kadar Önemlidir?

Çoğu WordPress kullanıcısı gibi, muhtemelen merak ediyorsunuzdur meta anahtar kelimeler ve meta açıklamalar ekleyerek WordPress SEO sıralamalarımı iyileştirirsiniz.

Arama motorları anahtar kelimelere veya açıklamaya ne kadar ağırlık verdiklerini tam olarak paylaşmazken, SEO uzmanları her zaman sayfa içi SEO optimizasyonu için uygun meta açıklama ve anahtar kelimeler eklemenizi önerir.

Meta açıklamaları, arama motorları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Google’ın arama sonuçlarında, içeriğinizin başlığının altında arama terimi kalın olarak gösterilir.

An example meta description, for the All in One SEO plugin homepage

Etkili bir meta açıklama, kullanıcıları içeriğinizi tıklamaya ve okumaya teşvik edecektir. Ve bildiğimiz şey, iyi bir tıklama oranının Google’ın içeriğinizi büyük olasılıkla daha üst sıralarda sıralayacağı anlamına geldiğidir.

Şimdi, meta anahtar kelimeler söz konusu olduğunda, çoğu modern arama motoru ya çok az önem veriyor ya da hiç kullanmıyor. Bunun ana istisnası, Rus arama motoru Yandex’dir.

Bunun yerine arama motorları, odaklanmış anahtar kelimelerinizi başlığınıza, açıklamanıza ve içeriğinizin tamamına eklemenizi tercih eder. AIOSEO gibi SEO eklentilerinin, içeriğinizi odaklanmış anahtar kelimeler ve anahtar sözcükler için optimize etmenize yardımcı olan bir TruSEO puanıyla birlikte gelmesinin nedeni budur.

Meta Anahtar Kelimeler ve Meta Açıklamalar için Önerilerimiz

Ana sayfanız, kategori sayfalarınız ve etiket sayfalarınız dahil olmak üzere sitenizdeki tüm yayınlar ve sayfalar için bir meta açıklama eklemenizi öneririz.

Not: Google, açıklamayı arama sorgusuna göre özelleştirir, böylece bazen yalnızca meta açıklamanızı kullanır. Ancak yine de bir meta açıklama oluşturmaya değer. Kullanıcıların yaklaşık% 30’u için görünecek ve SEO’nuza yardımcı olabilir.

Meta anahtar kelimeler söz konusu olduğunda, bunları kullanıp kullanmamak size kalmış. Sitenize zarar vermezler, ancak pek faydaları da olmayabilir.

Bunu söyledikten sonra, WordPress’te anahtar kelimeleri ve meta açıklamaları kolayca nasıl ekleyeceğimize bir göz atalım.

WordPress’te Meta Açıklama ve Anahtar Kelimeler Nasıl Eklenir (Video Eğitimi)

Kreatif Ajans’a abone olun

Yazılı öğreticiyi tercih ederseniz, lütfen okumaya devam edin.

WordPress için Hepsi Bir Arada SEO’yu Kurmak ve Etkinleştirmek

Bu eğitim için, piyasadaki en iyi WordPress SEO eklentisi olan Hepsi Bir Arada SEO (AIOSEO) kullanacağız. Daha iyi SEO için tüm WordPress sitenizi kolayca optimize etmenize olanak tanır ve işinizi büyütmek için kapsamlı araçlarla birlikte gelir.

Öncelikle, All in One SEO eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Aktivasyonun ardından, Hepsi Bir Arada SEO sizi basit bir kurulum sihirbazına götürür. Siteniz için her şeyi ayarlamak üzere adım adım talimatları izleyin.

Kurulumu tamamladıktan sonra, ‘Kurulumu Bitir ve Kontrol Paneline Git’ düğmesine tıklamanız yeterlidir.

Click the Finish Setup button to go to your dashboard

Hepsi Bir Arada SEO’da Meta Anahtar Kelime Desteğini Etkinleştirin

Hepsi Bir Arada SEO, meta açıklama ve anahtar kelimeler için yerleşik destekle birlikte gelir. Ancak, meta anahtar sözcükler özelliği varsayılan olarak kapalıdır. Bunun nedeni, birçok arama motorunun sıralamalarında anahtar kelimelere çok az veya hiç önem vermemesidir.

Etkinleştirmek için, WordPress panonuzdaki Hepsi Bir Arada SEO »Arama Görünümü» Gelişmiş’e gidin. Ardından, meta anahtar kelimeleri Hayır’dan Evet’e değiştirin.

Turning on the meta keywords option in All in One SEO

WordPress’te meta anahtar kelimeleri etkinleştirdikten sonra, bazı ek seçenekler göreceksiniz. Bir gönderinin anahtar kelimelerini kendi kategorilerinden ve / veya etiketlerinden oluşturabilirsiniz. Ayrıca, blog yazılarınızda ve arşiv sayfalarınızda dinamik olarak anahtar kelimeler oluşturabilirsiniz.

Bu otomatik seçenekleri kullanmak isteyip istemediğiniz size bağlıdır. Ne olursa olsun, her yazı ve sayfa için anahtar kelimeleri her zaman manuel olarak tanımlayabileceksiniz.

The meta keyword options that are available in All in One SEO

Değişiklikleri yaptıktan sonra sayfanın altındaki ‘Değişiklikleri Kaydet’ butonuna tıklamayı unutmayın.

WordPress Yazılarınıza ve Sayfalarınıza Meta Açıklamalar ve Meta Anahtar Kelimeler Ekleme

Öncelikle, meta anahtar kelimelerinizi ve meta açıklamanızı eklemek istediğiniz bir gönderiyi veya sayfayı düzenlemeniz gerekir.

AIOSEO, hem WordPress blok düzenleyici (Gutenberg) hem de WordPress klasik düzenleyici üzerinde çalışır.

İçerik düzenleyici ekranına geldiğinizde, içerik alanının altındaki ‘AIOSEO Ayarları’ kutusuna gidin.

AIOSEO Kullanarak Gönderinize veya Sayfanıza Meta Açıklama Ekleme

Snippet olarak sitenizin başlığını ve otomatik olarak oluşturulmuş bir açıklamayı göreceksiniz. Bunun altında Meta Açıklama alanını göreceksiniz.

The automatically generated snippet in All in One SEO

Devam edin ve Meta Açıklama alanınıza bir açıklama girin. Hepsi Bir Arada SEO, kaç karakter kullandığınızı size bildirir. Bu önemlidir, çünkü Google arama sonuçlarında yalnızca 160 karakter gösterecektir.

Meta açıklamanızı yazarken snippet önizlemenizin otomatik olarak güncellendiğini göreceksiniz.

Entering your meta description in All in One SEO

Bitirdikten sonra, meta açıklamanızdaki değişiklikleri kaydetmek için yayınınızı kaydedin veya yayınlayın.

Meta Açıklamalarınızda Hepsi Bir Arada SEO’nun Dinamik Etiketlerini Kullanma

İsteğe bağlı olarak, meta açıklamanıza etiketler ekleyebilirsiniz. Hepsi Bir Arada SEO’nun varsayılan olarak sundukları, Sayfa İçeriği ve Ayırıcı’dır, ancak başka dinamik etiketler de ekleyebilirsiniz.

Örneğin, yazarın adını burada meta açıklamamıza ekledik.

A meta description with the tags Author First Name and Author Last Name at the start

Bir etiket eklemek için meta açıklama kutusuna # karakterini yazmanız yeterlidir. Ardından, mevcut etiketlerin bir açılır menüsünü göreceksiniz.

Adding tags to your meta description in All in One SEO

AIOSEO Kullanarak Gönderinize veya Sayfanıza Meta Anahtar Kelimeler Ekleme

Meta anahtar kelimelerinizi eklemek için, AIOSEO ayarlarınız için Gelişmiş sekmesine tıklamanız gerekir.

Anahtar kelimelerinizi yazmanız ve her birinin ardından Enter tuşuna basmanız yeterlidir. Yalnızca içeriğinizle alakalı anahtar kelimeleri kullanmanız önemlidir. Alakasız anahtar kelimeler eklemek size herhangi bir SEO faydası sağlamaz.

Adding meta keywords for your post or page using All in One SEO

İpucu: Meta anahtar kelimeler, Odak Anahtar Kelimenizden tamamen ayrıdır. Genel sekmesi altında bir Odak Anahtar Sözcüğü belirleyebilirsiniz. Bu, Hepsi Bir Arada SEO’nun size içeriğinizi iyileştirme konusunda önerilerde bulunması içindir. Focus Keyword, yayınınız veya sayfanız için otomatik olarak bir meta anahtar kelime haline gelmez.

Ana Sayfanız İçin Meta Anahtar Kelimeler ve Meta Açıklama Ekleme

Ayrıca, web sitenizin WordPress’teki ana sayfası için meta anahtar kelimeler ve bir meta açıklama ekleyebilirsiniz. İşte All in One SEO kullanarak bunu nasıl yapacağınız.

Önce, WordPress yöneticinizde Arama Görünümü »Genel Ayarlar’a gidin. Ardından, Ana Sayfa bölümüne gidin.

The Home Page section in your Search Appearance settings for All in One SEO

Bu ekranda, tıpkı bir gönderi veya sayfa için yaptığınız gibi, kolayca bir meta açıklama ve anahtar sözcükler girebilirsiniz.

All in One SEO, varsayılan olarak meta açıklamanız olarak sloganınızı kullanır. Bunu orada bırakabilirsin veya özelleştirebilirsin.

Entering a meta description and keywords for your homepage

Bu etiketleri meta açıklamanıza eklemek için diğer seçeneklere de tıklayabilirsiniz. Alternatif olarak, meta açıklamanıza yukarıda açıklandığı gibi # karakterini yazarak farklı etiketler ekleyebilirsiniz.

İpucu: Site başlığınızı, kısa açıklamanızı veya ayırıcı karakterinizi manuel olarak yazmak yerine bu etiketleri kullanmak daha iyidir. Bunun nedeni, daha sonra bunlardan herhangi birinde değişiklik yaparsanız meta açıklamanızın otomatik olarak güncellenmesidir.

Meta açıklamanızı ve anahtar kelimelerinizi ekledikten sonra sayfanın altındaki Değişiklikleri Kaydet düğmesini tıkladığınızdan emin olun.

WordPress Kategori Arşivleri için Meta Anahtar Kelimeler ve Açıklama

Ayrıca kategori ve etiket arşiv sayfalarınıza anahtar kelimeler ve açıklamalar ekleyebilirsiniz.

Öncelikle, Gönderiler »Kategoriler sayfasını ziyaret etmeniz gerekir. Farenizi düzenlemek istediğiniz kategoriye getirin ve ardından ‘Düzenle’ bağlantısını tıklayın.

Editing a category in WordPress

Kategorinin sayfasında aşağı kaydırarak AIOSEO Ayarları kutusuna gidin. Burada, kategoriniz için bir meta açıklama girmeniz yeterlidir. Yine, isterseniz All in One SEO’nun etiketlerini de kullanabilirsiniz.

Adding a meta description for your category in All in One SEO

Anahtar kelimeler eklemek için, herhangi bir gönderi veya sayfada yaptığınız gibi Gelişmiş sekmesine tıklamanız yeterlidir.

Devam etmeden önce kategorinizdeki değişiklikleri kaydettiğinizden emin olun.

Meta açıklamanız ve anahtar kelimeleriniz artık o kategorideki gönderilerin arşivi olan kategori sayfası için kullanılacaktır.

Blogunuzun etiketlerine ve diğer özel sınıflandırma arşiv sayfalarına meta anahtar kelimeler ve açıklamalar eklemek için işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Hepsi Bir Arada SEO, diğer popüler WordPress eklentileriyle sorunsuz bir şekilde bütünleşir. Bu, WooCommerce ürün sayfalarınız, SeedProd açılış sayfalarınız, MemberPress kurs sayfaları ve daha fazlası için anahtar sözcükler ve meta açıklama eklemenize olanak tanır.

Bu makalenin, WordPress yazılarınıza ve sayfalarınıza kolayca anahtar kelimeleri ve meta açıklamaları nasıl ekleyeceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Web sitenizin trafiğini artırmak için bir e-posta bülteni nasıl oluşturulacağına dair adım adım kılavuzumuzu ve en iyi WordPress iletişim formu eklentileri karşılaştırmamızı da görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.