WordPress’te Anket Nasıl Oluşturulur (Güzel Raporlarla)

750 425 KreatifAjans

WordPress’te bir anket oluşturmak ister misiniz? Anketler, değerli bilgiler toplamanıza yardımcı olur, böylece veri odaklı kararlar verebilirsiniz. Bu yazıda, WordPress’te nasıl kolayca anket oluşturacağınızı ve güzel raporlar oluşturacağınızı göstereceğiz.

Survey Plugin for WordPress

WordPress için En İyi Anket Aracını Seçme

Anket formları oluşturmanıza ve bunları WordPress’e yerleştirmenize izin veren birçok çevrimiçi hizmet vardır. Bu formların dezavantajı, verilerin üçüncü taraf sunucularda depolanması ve sınırlı özelleştirme seçeneklerine sahip olmanızdır.

Bu formlardan bazıları, toplayabileceğiniz yanıtların sayısıyla da sınırlıdır. Daha fazla yanıt almak için fazladan ödeme yapmanız gerekir ve genellikle bu hizmetlerin aylık maliyetleri yüksektir.

Üçüncü taraf hizmetlere güvenmeden kendi web sitenizde anketler yürütebilmeniz hoş olmaz mıydı?

WPForms burada devreye giriyor. Piyasadaki en iyi WordPress form oluşturucu eklentisidir.

Kısa süre önce, web sitenizde kolayca anket formları oluşturmak için kullanabileceğiniz güçlü bir yeni WordPress anketleri ve anketler eklentisini duyurdular.

WPForms anket özelliği ile aşağıdakileri elde edersiniz:

  • Anketler oluşturmak için güçlü sürükle ve bırak form oluşturucu
  • Derecelendirme, Likert Ölçeği ve daha fazlası gibi akıllı anket alanları
  • Kullanıcı girdisine göre anket alanlarını kişiselleştirmek için koşullu mantık
  • Çubuklar, grafikler, çizelgeler ve tablolarla etkileşimli anket raporları
  • Anket grafiklerini JPEG, PDF veya Baskı Biçimleri olarak dışa aktarma yeteneği
  • Anket sonuçlarını başka bir yerde kullanmak üzere CSV olarak dışa aktarın
  • Bununla birlikte, WordPress web sitenizde nasıl kolayca anket oluşturup ekleyeceğinize bir göz atalım.

    Açıklama: WPForms, Kreatif Ajans’ın arkasındaki aynı ekip tarafından oluşturulur. Premium WordPress eklentilerimizden biridir.

    WordPress’te Anket Oluşturma

    Yapmanız gereken ilk şey, WPForms eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

    WPForms anketler ve anketler eklentisi, Pro planlarının bir parçasıdır. Kreatif Ajans kullanıcıları, tüm WPForms lisanslarında% 10 İNDİRİM kazanmak için WPForms kuponumuzu kullanabilir.

    Eklenti etkinleştirildikten sonra, lisans anahtarlarınızı girmek için WPForms »Ayarlar sayfasına gitmeniz gerekir. Bu bilgileri WPForms web sitesinde hesabınızın altında bulabilirsiniz.

    WPForms License

    Ardından, WPForms »Eklentiler sayfasını ziyaret etmeniz ve Anketler ve Anketler eklentisine ilerlemeniz gerekir. Anket eklentisini yüklemek için devam edin ve Eklenti yükle düğmesine tıklayın. Kurulduktan sonra, eklentiyi kullanmaya başlamak için ‘Etkinleştir’ düğmesine tıklamanız gerekir.

    Install survey and polls addon

    Artık bir anket formu oluşturmaya hazırsınız.

    Yeni bir form oluşturmak için WPForms »Yeni Sayfa Ekle’yi ziyaret etmeniz gerekir. Bu, WPForms’un sürükle ve bırak form oluşturucu arayüzünü başlatır.

    Create survey form

    Öncelikle anket formunuz için bir başlık girmeniz ve ardından Anket Formu şablonunu tıklamanız gerekir.

    Bu, forma önceden eklenmiş birkaç alanla birlikte örnek bir müşteri geri bildirim formu şablonu yükleyecektir.

    Survey form template

    Herhangi bir alanı düzenlemek, sürükleyip bırakarak yeniden düzenlemek veya formdan kaldırmak için işaretleyip tıklayabilirsiniz. Sol sütundan yeni form alanları da ekleyebilirsiniz.

    WPForms, açılır menü, radyo düğmeleri, onay kutuları, likert ölçeği, metin girişi, derecelendirme ölçeği ve çok daha fazlası dahil olmak üzere yaygın olarak kullanılan tüm form alanlarını destekler. Bu, oldukça etkileşimli anket formları oluşturmanızı çok kolaylaştırır.

    WPForms ayrıca koşullu mantık içerir; bu, anket sorularınızı önceki alanlardan birindeki kullanıcı girdisine göre kişiselleştirebileceğiniz anlamına gelir.

    Conditional fields

    Formu oluşturduğunuzda, form ayarlarınızı saklamak için kaydet düğmesine tıklamanız gerekir. Artık form oluşturucudan çıkmak için kapat düğmesine tıklayabilirsiniz.

    Anket Formunu WordPress Web Sitenize Ekleme

    WPForms, formlarınızı web sitenizin herhangi bir yerine eklemeyi çok kolaylaştırır. Anket formunuzu herhangi bir WordPress gönderisine, sayfasına, özel gönderi türüne veya kenar çubuğunuza kolayca ekleyebilirsiniz.

    Anket formunu bir WordPress gönderisine, sayfasına veya gönderi türüne eklemek için, yazı düzenleme ekranını ziyaret etmeniz ve ‘Form Ekle’ düğmesine tıklamanız gerekir.

    Add form button

    Bu, daha önce oluşturduğunuz anket formunu seçebileceğiniz ve devam etmek için form ekle düğmesine tıklayabileceğiniz bir açılır pencere açar.

    Şimdi yazı düzenleyiciye eklenen form kısa kodunu göreceksiniz.

    Gönderiyi düzenlemeyi bitirdikten sonra devam edin ve yayınlayın. Anket formunuzu çalışırken görmek için web sitenizi ziyaret edebilirsiniz.

    Survey form preview

    WPForms ayrıca anket formunuzu herhangi bir kenar çubuğuna veya widget hazır alanına kolayca eklemenize olanak tanır. WordPress yönetici alanınızdaki Görünüm »Widget’lar sayfasına gidin ve WPForms widget’ını herhangi bir kenar çubuğuna sürükleyin.

    Survey form widget

    Widget ayarlarında, daha önce oluşturduğunuz anket formunu seçin ve değişikliklerinizi saklamak için kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

    Artık kenar çubuğunda görüntülenen anket formunuzu görmek için web sitenizi ziyaret edebilirsiniz.

    Sidebar survey widget

    Anket Formu Sonuçlarınızı Görüntüleme

    WPForms, anket sonuçlarını güzel grafikler ve grafikler halinde gösterir. Ayrıca anket sonuçlarını yazdırabilir ve en sevdiğiniz elektronik tablo yazılımında kullanmak üzere dışa aktarabilirsiniz.

    Anket sonuçlarınızı görüntülemek için, WPForms »Tüm Formlar sayfasını ziyaret etmeniz ve anket formunuzun altındaki ‘Anket Sonuçları’ bağlantısını tıklamanız gerekir.

    View survey results

    Sonuçlar sayfasında, anket yanıtlarınızın etkileşimli bir grafik ve tablolarda görüntülendiğini göreceksiniz. Yanıtları tek bir soruya ve anketin tamamına aktarabilirsiniz.

    Survey results

    Üstte, farklı grafik türlerine ve dışa aktarma seçeneğine geçme seçenekleri göreceksiniz. Ayrı ayrı anket sonuçlarını JPEG, PDF ve Baskı formatlarında kaydederek bunları sunum slaytlarında, blog gönderilerinde veya sosyal medyada kolayca paylaşabilirsiniz.

    Result tables

    Herhangi Bir Formu Ankete Dönüştür

    WPForms ayrıca herhangi bir formu anket formuna dönüştürmenize ve geçmiş sonuçları anket olarak görüntülemenize olanak tanır. Anket alanı olarak işlem görmesini istediğiniz belirli form alanlarını bile seçebilirsiniz.

    Bu, özellikle bir iletişim formu, kullanıcı kaydı veya haber bülteni kayıt formları gibi diğer formlar aracılığıyla veri toplamak istiyorsanız yararlıdır.

    Mevcut bir WPForms formunu ankete dönüştürmek için, formu WPForms’ta düzenleyin ve Ayarlar »Anketler ve Anketler bölümüne gidin. ‘Anket Raporlamayı Etkinleştir’ seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretlemeniz ve değişikliklerinizi kaydetmeniz gerekir.

    Enable survey reporting for any form in WPForms

    Tek bir form alanı için anket raporlamasını etkinleştirmek için formu düzenleyin ve ardından etkinleştirmek istediğiniz alanı tıklayın.

    Sol tarafınızdaki ‘Alan Seçenekleri’ bölümünün altında, Gelişmiş Seçenekler’e tıklamanız ve ‘Anket Raporlamayı Etkinleştir’ seçeneğini işaretlemeniz gerekir.

    Enable survey reporting for any form field

    Bu makalenin, WordPress’te nasıl kolayca güzel anket formları oluşturup ekleyeceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, Google Analytics ile WordPress’te kullanıcı katılımını nasıl izleyeceğinizle ilgili başlangıç kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.