WordPress’te E-posta Abonelerini Artırmak için Sosyal Medya Nasıl Kullanılır

750 425 KreatifAjans

E-posta abonelerinizi artırmak için sosyal medyayı kullanmak ister misiniz? E-posta listenizi oluşturmak için sosyal medyanızdan yararlanmıyorsanız, büyük bir fırsatı kaçırıyorsunuz demektir. Bu yazıda, e-posta ve sosyal medya entegrasyonunun neden her işletme için bu kadar önemli olduğunu tartışacağız ve WordPress’teki e-posta abonelerini artırmak için sosyal medyayı nasıl kullanacağınızı göstereceğiz.

Using social media to increase email subscribers

E-posta Pazarlamasına Karşı Sosyal Medya – Hangisi Daha İyi?

Yeni işletme sahiplerinden aldığımız en yaygın sorulardan biri, e-posta pazarlamasına karşı sosyal medya söz konusu olduğunda hangisinin daha iyi olduğudur.

Sosyal medya platformları, kullanıcılarınızla etkileşim kurmak ve onları meşgul etmek için harika bir fırsat sunar. Ancak, söz konusu etkileşim olduğunda e-posta pazarlamasını hiçbir şey geçemez.

İlk olarak, e-posta ile pazarlama çok uygun maliyetlidir. Harcanan her 1 $ için, e-posta pazarlaması karşılığında 38 $ oluşturur. Öte yandan, pazarlamacıların yarısından azı, sosyal medyanın onlara herhangi bir yatırım getirisi sağladığı konusunda hemfikir.

Facebook gibi sosyal platformlar, kendi takipçilerinize erişiminizi sıkı bir şekilde kontrol eder. Facebook hayranlarınızın yalnızca yaklaşık % 2’si güncellemelerinizi görecek. Tweetleriniz bile diğer tweetler tarafından aşağı itilmeden çok kısa bir süre için kullanıcıya görünür. Sosyal medya platformları ayrıca herhangi bir zamanda, herhangi bir nedenle hesabınızı bloke etme hakkını saklı tutar.

Sosyal medya pazarlaması şu anda sizin için iyi çalışıyor olsa bile, bunun sürmesi garanti edilmez. Sosyal medya web siteleri gelir ve gider (artık kimse Friendster, MySpace veya Digg kullanmamaktadır). Ortadan kaybolduğunda, bir takipçi oluşturmak için harcadığınız tüm sıkı çalışma da ortadan kalkar.

E-posta, abonelerinize doğrudan erişim sağlar. En önemlisi, e-posta listeniz size aittir ve hiç kimse kullanıcılarınızı elinden alamaz.

Web sitenizi tanıtmak için sosyal medyayı kullanmamanız gerektiğini söylemiyoruz. Ancak, daha yüksek yatırım getirisi ve uzun vadeli pazarlama hedefleri için bir e-posta listesi oluşturmaya odaklanmalısınız.

Birçok başarılı web sitesi sahibi, bir e-posta listesi başlatmamanın, başlarken yaptıkları en büyük hata olduğunu söyleyecektir. Bu konu hakkında daha fazla bilgi için bugün e-posta listenizi oluşturmanın neden bu kadar önemli olduğu hakkındaki makalemize bakın.

E-posta listenizin önemi konusunda ikna oldunuz mu? Daha da fazla e-posta abonesi elde etmek için sosyal medya profillerinizden nasıl yararlanabileceğinizi görelim.

E-posta Listenizi Oluşturmaya Başlamak İçin Neye İhtiyacınız Var?

E-posta listenizi oluşturmaya başlamak için ihtiyacınız olacak üç şey var.

  • Bir web sitesi veya blog
  • Bir e-posta pazarlama hizmeti
  • Olası satış yaratma yazılımı
  • Üçünün de herhangi bir teknik beceri öğrenmeden kurulumu oldukça kolaydır.

    Henüz bir web siteniz veya blogunuz yoksa, bir bloga nasıl başlayacağınızla ilgili adım adım kılavuzumuza bakın.

    Ayrıca bir e-posta pazarlama hizmetine de ihtiyacınız olacak. E-posta adreslerini toplamanıza, e-posta listelerinizi yönetmenize ve e-posta göndermenize yardımcı olur. En önemlisi, bir e-posta pazarlama hizmeti kullanmak, e-posta spam yasalarına uymanıza ve e-postalarınızın spam klasörüne gitmemesini sağlamanıza yardımcı olacaktır.

    Constant Contact kullanmanızı öneririz. Dünyanın en büyük ve en popüler e-posta pazarlama hizmetlerinden biridir. Daha fazla öneri için, küçük işletmeler için en iyi e-posta pazarlama hizmetleri listemize bakın.

    Son olarak, OptinMonster gibi bir müşteri adayı oluşturma yazılımına ihtiyacınız olacak. Web sitesi ziyaretçilerini ve sosyal medya takipçilerini e-posta abonelerine dönüştürmenin en etkili yoludur. OptinMonster ile e-posta abonelerimizi nasıl% 600 artırdığımıza dair örnek olay incelememize bakın.

    Web sitenizi, e-posta haber bülteninizi ve müşteri adayı oluşturma yazılımınızı kurduktan sonra, bu e-posta ve sosyal medya entegrasyon tekniklerini kullanmaya başlayabilirsiniz.

    1. Facebook Sayfanızdan E-posta Adreslerini Toplayın

    Başarılı bir Facebook sayfanız varsa, web sitenizi daha önce hiç ziyaret etmemiş çok sayıda hayranınız olabilir. Bu hayranları abonelere dönüştürmenin kolay bir yolu, doğrudan bir e-posta kayıt formuna göze çarpan bir bağlantı eklemektir.

    Neyse ki Facebook, iş sayfaları için harekete geçirme butonları sunarak bunu kolaylaştırdı. Bu düğmeler, kapak resminizin üzerinde belirgin bir şekilde görüntülenir ve kaydırılmadan görülebilir.

    Call to action button on a Facebook business page

    Facebook sayfanıza bir kayıt düğmesi eklemek için, Facebook sayfanızı ziyaret etmeniz ve mavi renkli Bir düğme ekle düğmesini tıklamanız gerekir.

    Adding a call to action button

    Bu, birden çok seçenek içeren bir açılır pencere açacaktır. Bizimle iletişime geçin sekmesine tıklamanız ve ardından Kaydol’u seçmeniz gerekir.

    Ardından, kullanıcıların kaydolmayı tıkladıklarında yönlendirilecekleri web sitenize bir bağlantı sağlamanız gerekir.

    Add a link to your sign up page

    Bağlantı, web sitenizde bir e-posta kayıt formu içeren bir sayfaya olmalıdır. Değişikliklerinizi kaydetmek için ekle düğmesine tıklamayı unutmayın.

    Bu kadar! Facebook sayfanızı ziyaret edenler artık e-posta listenize kaydolmalarını sağlayan belirgin bir harekete geçirici mesaj görecekler.

    2. Facebook Yeniden Hedefleme / Yeniden Pazarlama Pikseli kullanın

    Facebook retargeting pixel

    Bir web sitesini ziyaret ettikten sonra, reklamlarını genellikle Facebook’ta görmeye başladığınızı fark ettiniz mi?

    Buna yeniden hedefleme veya yeniden pazarlama denir. Bu web siteleri, genellikle Facebook Pixel olarak bilinen Facebook’un yeniden hedefleme teknolojisini kullanır.

    Yeniden hedefleme pikseli, web sitenizin ziyaretçilerine görünür hiçbir şey eklemez. Sadece ziyaretçilerinize bir tarayıcı çerezi gönderir, böylece Facebook onları tanıyabilir.

    Web sitenizin ziyaretçileri sitenizden ayrıldıktan ve Facebook’a girdikten sonra, reklamlarınızın yalnızca onları hedeflediğini göreceklerdir.

    Facebook yeniden hedefleme / yeniden pazarlama pikselini WordPress’e nasıl yükleyeceğinizle ilgili adım adım kılavuzumuzu izleyin. Ardından, Facebook reklamlarınızı dönüşümler için optimize etmeye yönelik bu ipuçlarına göz atın.

    3. Özel Teklifler İçeren Sayfaları Tanıtmak için Facebook Reklamlarını Kullanın

    İnsanlar genellikle e-posta adreslerini vermekten çekinirler, ancak karşılığında değerli bir şey sunduğunuzda paylaşmaya çok daha istekli olurlar.

    E-posta adresleri karşılığında yapılan bu özel tekliflere kurşun mıknatıslar da denir. Yaygın kurşun mıknatıslar arasında e-kitaplar, hile sayfaları, şablonlar, raporlar, kuponlar ve daha fazlası bulunur. Teklifiniz belirli bir hedef kitleye ne kadar hedeflenmişse, o kadar fazla e-posta adresi alırsınız.

    Web sitenizde, kurşun mıknatısınızı içeren bir açılış sayfası veya blog yazısı oluşturabilir ve e-posta adreslerini yakalamak için bir OptinMonster kampanyası kullanabilirsiniz. E-posta listenizi oluşturmak için ilk OptinMonster kampanyanızı nasıl oluşturacağınızla ilgili bir kılavuz.

    Ardından, açılış sayfanıza bağlanan ücretsiz özel teklifiniz için Facebook’ta bir reklam oluşturun. Bu teknik, Facebook yeniden hedefleme ile birleştirildiğinde daha da güçlüdür, çünkü sunduğunuz ürün veya hizmetlere zaten ilgi gösteren insanlara reklam veriyorsunuz.

    4. YouTube Videolarında Kayıt Sayfalarınıza Bağlantılar Ekleyin


    Bir YouTube kanalınız var mı? Doğrudan videolarınıza harekete geçirici mesajlar ve URL’ler ekleyerek izleyicilerinizle iletişim halinde kalabilirsiniz.

    Yine, kullanıcıların bağlantıları tıklamaları için bir teşvik sunmak akıllıca olacaktır. Birçok çevrimiçi pazarlamacı, bunu bonus içerik, öğrenme materyali, kuponlar ve özel indirimler sunarak yapar.

    Video Yöneticinize gidip ardından Düzenle »Kartlar» Kart ekle’yi tıklayarak videonuza kolayca bir bağlantı ekleyebilirsiniz. Ardından web sitenize bir bağlantı ekleyebilirsiniz.

    Kullanıcı web sitenize geldiğinde, onlara hedeflenmiş teklifler göstermek için OptinMonster kampanyasına sahip bir açılış sayfası kullanabilirsiniz. OptinMonster’ın tavsiye algılama özelliği, kampanyanızı yalnızca YouTube hayranlarınızın görmesi için hedeflemeyi kolaylaştırır.

    5. Twitter Reklam Kampanyası yürütün

    Twitter Ads

    Twitter Reklamları, müşteri adayı oluşturma çabalarınızı artırmak için kullanabileceğiniz başka bir sosyal platformdur.

    Hatta Twitter, doğrudan kullanıcının Tweet akışında olası satış yaratma kampanyaları yürütmenize bile izin verir. Bu şekilde kullanıcılar Twitter’dan ayrılmadan e-posta listenize kaydolabilir.

    Web sitenizin açılış sayfasına trafik çekmek için Twitter Reklamlarını da kullanabilirsiniz.

    6. Hedeflenen Optins ile Eski Gönderileri Tanıtın

    Promote old posts

    Bir süredir blog yazıyorsanız, yeni takipçilerinizin görmemiş olabileceği bol miktarda içeriğiniz zaten var demektir.

    Eski gönderileri paylaşmak, sosyal medya platformlarında kullanıcılarınızla daha fazla içerik paylaşma şansı verir. Bu, sosyal profillerinize kullanıcı katılımını artırır, aynı zamanda web sitenize daha fazla trafik getirir.

    Eski gönderilerinizi sosyal medya web sitelerinde otomatik olarak paylaşmak için Revive Old Post eklentisini kullanabilirsiniz. Ayrıntılı talimatlar için eski WordPress yayınlarınızı otomatik olarak nasıl paylaşacağınızla ilgili kılavuzumuza bakın.

    Ardından, yalnızca bu eski gönderileri tıklayan ziyaretçilere gösterilen hedeflenmiş tercihleri kullanabilirsiniz. İçerik yükseltmelerini, özel teklifleri, ücretsiz indirmeleri vb. Kullanabilirsiniz.

    7. Potansiyel Müşteri Oluşturmak için Pinterest Panolarını Kullanın

    Using Pinterest to increase email subscribers

    Pinterest, e-posta aboneliklerini artırmak için kullanabileceğiniz başka bir güçlü sosyal medya platformudur. Facebook ve Twitter’a benzer şekilde, Pinterest takipçilerinize içerik yükseltmeleri, kuponlar ve indirimler sunabilirsiniz.

    Ayrıca e-kitap, PDF, ses veya video içeriği gibi ücretsiz indirmeler sunabilir ve ziyaretçileri sitenizi ziyaret eder etmez abone olmaya ikna etmek için bir karşılama kapısı görüntüleyebilirsiniz.

    9. Etkileyenlerden Özel Tekliflerinizin Bağlantılarını Paylaşmalarını İsteyin

    Özel tekliflerinizi yalnızca kendi sosyal profillerinizle sınırlı tutmayın. Arkadaşlarınızdan, ailenizden ve takipçilerinizden özel tekliflerinizi paylaşmalarını isteyin.

    Ayrıca, bağlı olduğunuz etkili kullanıcılara ulaşabilir ve sözcüğü yaymanıza yardımcı olup olamayacaklarını sorabilirsiniz. İnsanlar yardım etmeyi severler, ancak siz sormazsanız bunu yapamazlar.

    Influencer’lar tarafından tavsiye edildiğinde teklifiniz daha değerli hale gelir. Kullanıcılara, bilgileriyle size güvenebileceklerini hissettirir.

    Şimdilik bu kadar. Bu makalenin, WordPress’teki e-posta abonelerini artırmak için sosyal medyayı nasıl kullanacağınızı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, WordPress için en iyi sosyal medya eklentileri listemizi görmek ve daha fazla ipucu için WordPress’te bir e-posta listesinin nasıl oluşturulacağına ilişkin bu başlangıç kılavuzuna göz atmak isteyebilirsiniz.