WordPress’te E-posta Listesi Nasıl Oluşturulur – E-posta Pazarlama 101

750 425 KreatifAjans

WordPress’te bir e-posta listesi oluşturmak ister misiniz?

E-posta ile pazarlama, okuyucularınızla iletişim halinde kalmanın en iyi yoludur. Ve hedef kitlenize ulaşmak için tek başına sosyal medyadan çok daha etkilidir.

Yeni başlayanlar için bu e-posta pazarlama kılavuzunda, WordPress’te nasıl kolayca bir e-posta listesi oluşturacağınızı göstereceğiz.

How to build an email list in WordPress

Bu daha uzun bir makale olduğu için, her bölümde gezinmek için aşağıda bir içindekiler tablosu oluşturduk.

E-posta Listesi nedir?
  • E-posta Pazarlama Neden Önemlidir?
  • E-posta Listesi Oluşturmanıza Nasıl Başlanır?
  • E-posta Listesi Oluşturmak İçin Hangi Hizmeti Kullanmalı?
  • WPForms ile Optin Formu Nasıl Eklenir?
  • OptinMonster ile Optin Formlarınızı Nasıl Ekleyebilirsiniz?
  • E-posta Listesi nedir?

    E-posta listesi, sizden düzenli olarak e-posta güncellemeleri almayı talep eden bir grup kişidir. Tipik olarak, insanlar sitenizdeki bir katılım formuna bilgilerini ekleyerek e-posta listenize girerler.

    Bir e-posta listesi oluşturmak, bir e-posta pazarlama yazılımı kullanarak okuyucularınız ve müşterilerinizle iletişim halinde kalmanızı sağlar.

    E-posta güvenilir bir iletişim biçimi olduğundan, okuyucularınıza yeni ürünler, satışlar veya özel duyurular gibi yaklaşan her şeyi kolayca bildirebilirsiniz.

    E-posta Pazarlama Neden Önemlidir?

    Web sitelerimizde, e-posta pazarlaması, tıklama sayısında sosyal medya pazarlamasından daha iyi performans gösterir.

    Bunu defalarca test ettik ve sonuç hep aynı: E-postalar bize tüm sosyal medyanın toplamından 10 kat daha fazla tıklama alıyor.

    Peki e-posta neden bu kadar iyi performans gösteriyor? Cevap basit: e-posta özel ve kişiseldir.

    Bu, e-posta listenizi oluşturmaya başlamak için yeterince iyi bir neden değilse, işte bazı önemli avantajlar.

    Garantili Erişim – Twitter, Facebook veya Instagram kullandığınızda, sosyal medya algoritmalarının doğası gereği güncellemelerinizin kaçırılması kaçınılmazdır. Bununla birlikte, insanlar e-postaları sosyal ağlarından çok daha dikkatli kontrol etme eğilimindedir.
  • Erişim ve Sahiplik – Sosyal medyada yayınladığınız içeriğin sahibi değilsiniz. İstediğiniz zaman hesabınız askıya alınabilir ve tüm takipçilerinizi kaybedebilirsiniz. Ya da en sevdiğiniz sosyal medya platformunuz kapanırsa ne olur? Yapacaklarını söylemiyoruz, ancak e-posta listeniz sahip olduğunuz bir şey. İkincisi, karakter uzunluğu veya hashtag kuralları gibi sosyal platform kurallarıyla sınırlı değilsiniz. Sınırları kendiniz belirlersiniz. E-posta bültenlerini, sosyal platformları yerleştirmekten daha etkili bir şekilde WordPress blogunuza entegre edebilirsiniz (bu kılavuzun ilerleyen kısımlarında size göstereceğiz).
  • Daha İyi Hedefleme – E-posta listenizi oluşturmanın en iyi yanı, onu hedef kitlenizi yerel olarak hedeflemek için kullanabilmenizdir (belirli ülkelerdeki, şehirlerdeki, eyaletlerdeki insanlar için). Bir ürünü belirli lokasyonlarda piyasaya sürüyorsanız, o bölgedeki abonelerinize ulaşmanın en iyi yolu e-posta kullanmaktır.
  • Geliri Artırın – Sonuç olarak, garantili erişim, daha iyi hedefleme ve kullanıcılarınızın dikkatini çektiğinizde, o zaman kesinlikle gelirinizi artıracaksınız.
  • Ama e-posta ölmedi mi? Sosyal medyanın herkesin bulunduğu yer olduğunu duymadınız mı?

    Bu yaygın bir ifadedir, ancak e-posta kullanımı gerçekten ölmüşse, neden her sosyal medya platformu bir e-posta adresiyle kaydolmanızı gerektiriyor?

    E-posta, son yirmi yıldır en güvenilir elektronik iletişim şekli olmuştur ve yavaşlamamıştır. Ayrıca, bir e-posta listesi oluşturmak, sosyal medya platformlarında takipçi oluşturmaktan çok daha kolaydır.

    Facebook ve Instagram, reklamlar için ödeme yapmak istemediğiniz sürece sayfalarınızın erişimini takipçilerinizin küçük bir yüzdesi ile sınırlar. Benzer şekilde, tweetleriniz yalnızca bir kullanıcının beslemesinde sınırlı bir süre için görünür.

    Öte yandan, bir e-posta gönderdiğinizde, tüm abonelerinize ulaşır ve işlem yapana kadar gelen kutularında kalır.

    Sosyal medyayı bırakmanız gerektiğini söylemiyoruz. Bu siteler, kullanıcı etkileşimi oluşturmak için harikadır, ancak e-posta size daha fazla ziyaretçi, dönüşüm ve satış getirecektir.

    Son olarak, bir sosyal medya sitesi kaybolabilir veya daha az popüler hale gelebilir (Myspace’i hatırlıyor musunuz?). Kaybolduklarında, takipçilerinizi de yanlarına alacaklar.

    Öte yandan, e-posta internetin doğuşundan beri ortalıkta. Ve hala insanların çevrimiçi iletişim kurmalarının en popüler yolu.

    E-posta Listenizi Oluşturmaya Nasıl Başlanır?

    İhtiyacınız olan ilk şey, güvenilir bir e-posta servis sağlayıcısıdır.

    Bu şirketler e-posta teslimi konusunda uzmanlaşmıştır ve e-postanızın tüm abonelerinizin gelen kutusuna ulaşmasını sağlamak için onlara ihtiyacınız vardır (e-postanızın spam olarak işaretlenmesi yerine).

    E-posta göndermek için WordPress’i kullanabilseniz bile, buna kesinlikle karşı çıkmanızı öneririz (e-posta bültenleri göndermek için neden WordPress’i asla kullanmamanız gerektiğini öğrenin).

    Bu profesyonel e-posta hizmeti sağlayıcıları, e-postanızın abonenizin önemsiz klasörüne gitmemesini sağlamak için e-posta dağıtım altyapılarına çok fazla para ve kaynak harcar.

    Facebook, Apple, eBay ve Amazon gibi tüm büyük şirketler üçüncü taraf bir e-posta pazarlama hizmeti kullanır.

    Teslim edilebilirliğin yanı sıra, bu şirketler size e-postalarınızı daha etkili hale getirmek için ihtiyaç duyacağınız e-posta pazarlama araçları da sağlar.

    Hangi E-posta Pazarlama Hizmetini Kullanmalısınız?

    Dışarıda birçok harika e-posta pazarlama sağlayıcısı var.

    Çok rekabetçi bir sektör, bu da şirketlerin birçok özellik sunarken maliyetlerini her zaman düşük tutmaya çalıştıkları anlamına geliyor.

    Aşağıda, birlikte çalıştığımız ve kesinlikle tavsiye ettiğimiz sağlayıcılardan bazıları verilmiştir.

    E-posta Listenizi E-posta Pazarlama Yazılımıyla Oluşturun

    Constant Contact, her boyuttaki işletme ve web sitesi için en iyi e-posta pazarlama hizmeti sağlayıcısıdır.

    E-posta göndermenize, aboneleri yönetmenize, e-postaları izlemenize, analizleri görüntülemenize, otomatik yanıtlayıcılar ayarlamanıza, güzel e-posta şablonları oluşturmanıza, aboneleri hedeflemenize ve kampanyalarınızı ayrı ayrı test etmenize olanak tanır.

    Bu yazılım, e-posta adreslerini yakalamanıza izin verir, WordPress ile kolayca çalışır ve tüm en iyi WordPress eklentileri ve araçları için entegrasyonlara sahiptir.

    En iyi bölüm, Constant Contact’ın iki aylık ücretsiz deneme ile birlikte gelmesidir. Bu size e-posta listenizi kurmanız ve e-posta adreslerini yakalamaya başlamanız için yeterli zaman verir.

    Deneme süresinin sonunda, listeniz kendi masrafını karşılayacak. ÜCRETSİZ kayıt olun!

    Diğer alternatifler SendinBlue, Drip ve ConvertKit’tir. Hepsi WordPress ile iyi çalışır ve yeni başlayanlar için kullanımı kolaydır.

    Bu kılavuzun iyiliği için, size Constant Contact’ı kullanarak bir e-posta listesini nasıl oluşturacağınızı göstereceğiz. Ancak, hangi e-posta hizmetini seçerseniz seçin, süreç oldukça benzerdir.

    Sürekli İletişimde E-posta Listenizi Oluşturun

    E-posta listenizi oluşturalım. Bu, e-posta bülteninize kaydolan tüm kullanıcıların iletişim bilgilerini saklayacağınız bir listedir.

    Constant Contact web sitesine gidin ve ‘ücretsiz kaydol’a tıklayın ve ardından bilgilerinizi doldurun.

    Kaydolduktan sonra, Sürekli İletişim panonuzun üst kısmındaki ‘Kişiler’ düğmesine tıklamanız gerekir.

    Contacts button in Constant Contact

    Şimdi, kişiler sayfasını göreceksiniz. Bu ekranda, mavi ‘Liste Oluştur’ düğmesine tıklayın.

    Create your Constant Contact list

    Bu adımda, e-posta listenizi adlandırmanın zamanı geldi. İstediğiniz her şey olabilir, ancak bu örnek için ona ‘E-posta Listem’ adını vereceğiz.

    Name your Constant Contact email list

    İnsanların abone olabileceği listenizi oluşturmayı tamamladınız. Bir sonraki adım, okuyucularınızın kaydolabileceği WordPress web sitenize bir e-posta abonelik formu eklemektir.

    E-posta listenizi oluşturmayla ilgili daha fazla ayrıntı için, WordPress blogunuza e-posta aboneliklerini nasıl ekleyeceğinizle ilgili kılavuzumuza bakın.

    WPForms ile E-posta Listenize Abone Ekleyin

    Constant Contact bir e-posta kayıt formu oluşturucu ile birlikte gelirken, başlamanın en hızlı yolu WPForms’u kullanmaktır. Optin formunu kolayca ayarlamak için Constant Contact ile sorunsuz bir şekilde entegre olur.

    Öncelikle, WPForms eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Yardıma ihtiyacınız varsa, ayrıntılı talimatlar için bir eklentinin nasıl kurulacağına ilişkin kılavuzumuzu izleyin.

    Not: Sabit İletişim desteğini içeren ancak sınırlı özelliklere sahip olan WPForms Lite adlı ücretsiz bir sürümü de vardır.

    Etkinleştirdikten sonra, WPForms »Yeni Sayfa Ekle’ye gidin ve ardından ‘Bülten Kayıt Formu’ şablonunu seçin.

    Add new WPForm

    Form oluşturucu arayüzünde örnek bir haber bülteni kayıt formu göreceksiniz.

    Sonraki sayfada, pazarlama sekmesinde e-posta pazarlama hizmetinizi bağlamak için bir bildirim alacaksınız. Bir saniye içinde daha fazlası.

    Başlığa tıklayarak formunuzun adını değiştirdiğinizden emin olun. Bu örnek için buna ‘Düzenli Güncellemeler İçin Abone Ol’ adını verdik, ancak istediğiniz gibi adlandırabilirsiniz.

    Turuncu ‘KAYDET’ düğmesine tıklayın. Şimdi, onay mesajınızı ayarlamak isteyeceksiniz. Soldaki ‘Genel’ altında ‘Onaylar’ı tıklayın ve biz bunu güncelleyeceğiz.

    Bunu göreceksin:

    WPForms confirmation message

    Varsayılan onay mesajında “Bizimle iletişim kurduğunuz için teşekkürler! Kısa süre içinde sizinle iletişime geçeceğiz. ” ama buraya istediğiniz her şeyi koyabilirsiniz. Bu, okuyucularınızın haber bülteninize abone olduktan sonra görecekleri mesajdır.

    Şimdi soldaki pazarlama sekmesine tıklayın:

    WPForms marketing tab

    Şimdi, ‘Sürekli İletişim’ düğmesini göreceksiniz. Yeni e-posta listenizi oluşturduğumuz forma bağlamak için buna tıklayın.

    WPForm email list connection

    Bir sonraki adım için, ‘Yeni Bağlantı Ekle’ düğmesine tıklayın ve bağlantınızı adlandırmanızı isteyen bir açılır pencere göreceksiniz. Buna ‘Bülten Formum’ adını verdik, ancak istediğiniz herhangi bir ad verebilirsiniz.

    Bundan sonra şunu göreceksiniz:

    Register your form

    Sürekli İletişim bilgilerinizi girmek için ‘Sürekli İletişim’e kaydolmak için burayı tıklayın’ bağlantısını tıklayın. Şimdi, WPForms’un hesabınıza erişmesine izin vermenizi isteyen bir mesaj göreceksiniz. Devam etmek için ‘İzin Ver’ düğmesine tıklayın.

    Formunuzu kaydettirmeniz için size uzun bir yetkilendirme kodu verilecektir.

    WPForm authorization code

    Bu alanlara hesap takma adıyla birlikte kodunuzu girin (tanıdık geldiğinden emin olun). ‘Bağlan’ı tıklayın ve bitirdiniz.

    Bir sonraki ekranda, WPForm’unuzdan Sürekli İletişim listenize geçirmek istediğiniz alanları seçebilirsiniz. ‘E-posta’ ve ‘tam ad’ seçtik, ancak istediğiniz kadar seçebilirsiniz.

    Sadece bu iki alanın optin formunuzda olduğundan emin olun.

    Email fields

    İşiniz bittiğinde büyük turuncu ‘Kaydet’ düğmesini tıklayın.

    Şimdi formunuz oluşturuldu ve WordPress web sitemize yerleştirme zamanı. Bu örnek için, onu kenar çubuğuna koyacağız.

    WPForms widget’ını kenar çubuğunuza eklemek için Görünüm »Pencere Öğeleri sayfasına gidin.

    Add WPForm widget to sidebar

    Widget’ınıza bir başlık verin ve haber bülteni kayıt formunuzu seçin. Widget ayarlarınızı saklamak için ‘Kaydet’ düğmesine tıklayın.

    Web sitenizi ziyaret ettiğinizde, e-posta abonelik formunuzu kenar çubuğunda göreceksiniz.

    Form in the sidebar

    Şimdi, birisi adını ve e-postasını formunuza girdiğinde, e-posta listenize eklenecektir.

    OptinMonster ile E-posta Listenizi Daha Hızlı Büyütün

    Web sitenizin ziyaretçilerinin% 70’inden fazlasının onu bir daha asla ziyaret etmeyeceğini biliyor muydunuz? İnternet çok büyük ve tonlarca web sitesi var ve çoğu sektörde rekabet şiddetli.

    Bir web sitesi ziyaretçisini kalmaya ve etrafa bakmaya ikna etmek için sadece birkaç saniyeniz var.

    OptinMonster burada devreye giriyor. Dünyadaki en iyi dönüşüm optimizasyon yazılımıdır ve web sitesi ziyaretçilerini abonelere ve müşterilere kolayca dönüştürmenize olanak tanır.

    Bu optin yazılımıyla, mümkün olan en fazla e-posta abonesini yakalamak için karşılama paspasları, çıkış amacı açılır pencereleri, kayan formlar, kayan çubuklar ve daha fazla tercih stili ayarlayabilirsiniz.

    Oradan, formunuzu şık bir şekilde özelleştirebilir ve tam zamanında ve konumda görüntülemek için akıllı hedefleme kurallarını kullanabilirsiniz.

    OptinMonster blogunda kullanılan incelikli ve kibar bir kaydırmalı form örneği:

    OptinMonster slide-in

    Burada önemli olan bir şey var: kullanıcı deneyimi. Kreatif Ajans’da, bu ışık kutusu açılır penceresini başarıyla kullandık ve kullanıcı deneyimini etkilemeden veya sayfa görüntülemelerinde herhangi bir düşüş görmeden abonelerimizde% 600’lük bir artış fark ettik.

    OptinMonster, 14 günlük para iade garantisi ile birlikte gelir, bu nedenle kullanırsanız ve abonelerinizde bir artış görmezseniz, tam bir geri ödeme alabilirsiniz.

    Abonelerinizle Etkileşim Kurmak

    E-posta listenizi oluşturmaya başladıktan sonra, abonelerinizle iletişim kurmanız çok önemlidir.

    İdeal olarak, ister haftalık ister aylık olsun, onlara düzenli e-postalar göndermeyi alışkanlık haline getireceksiniz.

    Her e-postanın tanıtım amaçlı olması gerekmez. Geri bildirim isteyen, faydalı ipuçları veren veya oluşturduğunuz yeni içeriği onlara bildiren e-postalar gönderebilirsiniz.

    Umarız bu makale, WordPress’te bir e-posta listesi oluşturmayı öğrenmenize yardımcı olmuştur. E-posta listenizi daha hızlı büyütmenin test edilmiş ve kolay yolları listemizi ve web sitenizin trafiğini nasıl artıracağınızla ilgili kanıtlanmış ipuçlarımızdan da hoşlanabilirsiniz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.