WordPress’te Form Terkini İzleme ve Azaltma

750 425 KreatifAjans

WordPress’te form terkini izlemek ve azaltmak ister misiniz?

Terk edilmiş formlar daha düşük dönüşüm ve daha az gelir sağlar. Form terkini takip edip terk edilmiş form adaylarını kurtarmanız harika olmaz mıydı.

Bu makalede, WordPress’te form terkini nasıl kolayca izleyebileceğinizi ve azaltacağınızı göstereceğiz.

How to track abandoned forms in WordPress

Form Terk Etme nedir?

Form terk etme, bir kullanıcının formu göndermeden terk ettiği durumları açıklamak için kullanılan bir terimdir. Bunun nedeni hatalı bir form, kötü kullanıcı deneyimi veya kullanıcıların fikrini değiştirmesi gibi bilinmeyen nedenler olabilir.

Web sitenizdeki herhangi bir form için geçerlidir. E-posta bülten formunuz, WooCommerce ödeme formu, iletişim formu ve daha fazlası olabilir.

Kullanıcılar forma ulaşır ve doldurmamaya veya yarıda bırakmaya karar verirse, bu form terkidir.

Neden Form Terkini Azaltmanız Gerekiyor

Formlar, herhangi bir web sitesinin başarısı için gerçekten önemlidir. E-posta listenizi büyütmek, e- ticaret dönüşümlerini artırmak ve işinizi büyütmek için onlara ihtiyacınız var.

Ancak, çevrimiçi alışveriş yapanların% 77’sinden fazlası ödeme formlarını terk ediyor. Bitmemiş satışlar açısından çok para.

Takip formunun terk edilmesi, oyuna hakim olmanıza yardımcı olur.

İlk olarak, hangi formların sıklıkla terk edildiğini anlayabileceksiniz. Ondan sonra, onları daha iyi hale getirmek için neler yapabileceğinizi anlayabilirsiniz.

Bununla birlikte, önce form izleme kısmıyla başlayalım.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

WordPress’te Takip Formu Terk Etme

WordPress web sitenizde form terkini izlemenin en iyi yolu MonsterInsights kullanmaktır.

WordPress için 1 numaralı Google Analytics eklentisidir ve Google Analytics kullanarak web sitesi trafiğini kolayca izlemenizi sağlar.

Form eklentisine erişmek için en azından Pro planlarına ihtiyacınız olacak.

Öncelikle, MonsterInsights eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirmenin ardından, lisans anahtarınızı girmek için Insights »Ayarlar sayfasına gidin. Bu bilgileri MonsterInsights web sitesinde hesabınızın altında bulabilirsiniz.

Enter MonsterInsights license key

Zaten bir Google Analytics hesabınız varsa, MonsterInsights kurulum sihirbazını kullanarak ona kolayca bağlanabilirsiniz.

Launch set up wizard

Bir Google Analytics hesabınız yoksa veya daha ayrıntılı talimatlara ihtiyacınız varsa, Google Analytics’i WordPress’e nasıl yükleyeceğinizle ilgili başlangıç kılavuzumuza bakın.

MonsterInsights’ı kurduktan sonra, form izlemeyi kurmanın zamanı gelmiştir.

Insights »Eklentiler sayfasına gidin, Formlar eklentisine gidin ve ardından Yükle düğmesine tıklayın.

Install Forms Addon

Form eklentisini kurup etkinleştirdikten sonra MonsterInsights, WordPress form eklentinizi otomatik olarak algılar ve form izlemeyi etkinleştirir.

Analizler »Ayarlar sayfasını ziyaret ederek ve ‘Dönüşümler’ sekmesine geçerek bunu doğrulayabilirsiniz. Buradan, form oluşturucunuzun ‘Form Dönüşüm İzlemeyi Etkinleştir’ seçeneğinin altında listelendiğini görebilirsiniz.

MonsterInsights form conversion tracking

Artık her şey ayarlandığına göre, kullanıcılarınız web sitenizdeki formları doldururken MonsterInsights’ın veri toplaması için birkaç saat beklemeniz gerekiyor.

MonsterInsights’ta Form Raporlarını Görüntüleme

MonsterInsights, Google Analytics raporlarının anlaşılmasını kolaylaştırır. Form eklentisi, web sitenizdeki kullanıcıların dönüşümler ve form terk etme açısından formlarla nasıl etkileşime girdiğini gösterir.

Insights »Raporlar sayfasına gidin ve formlar sekmesine geçin.

MonsterInsights forms report

Web sitenizde gösterimleri, dönüşümleri ve dönüşüm oranları ile birlikte bir form listesi göreceksiniz.

Daha yüksek gösterime ve düşük dönüşüm oranlarına sahip formlar görebilirsiniz. Bunlar, kullanıcılarınızın görüntülediği ancak doldurmadığı formlardır.

Kullanıcıları bu formları doldurmaktan neyin alıkoyduğunu bulalım.

WPForms ile Terk Edilmiş Form Girişlerini Kurtarma

WPForms, piyasadaki en iyi WordPress iletişim formu eklentisidir.

Terk edilmiş formları izlemenize yardımcı olan ve hatta kısmi girişleri kaydetmenize izin veren bir form terk etme eklentisiyle birlikte gelir. Daha sonra bu kullanıcılara potansiyel müşteriler olarak ulaşabilirsiniz.

Form Terk etme eklentisine erişmek için en azından Pro planlarına ihtiyacınız olacak.

Öncelikle WPForms eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirdikten sonra, lisans anahtarınızı girmek için WPForms »Ayarlar sayfasını ziyaret etmeniz gerekir. Bu bilgileri WPForms web sitesinde hesabınızın altında bulabilirsiniz.

WPForms License key

Ardından, WPForms »Eklentilerine gidin ve Form Terk Etme Eklentisini yükleyin.

Install form abandonment addon

Bundan sonra, artık terk edilmiş formları otomatik olarak kaydedebilen formlar oluşturmaya hazırsınız.

İlk formunuzu oluşturmak için WPForms »Yeni Sayfa Ekle’ye gidin.

Creating a new form

Formunuz için bir başlık girmeniz ve ardından bir şablon seçmeniz istenecektir. WPForms, farklı senaryolar için önceden hazırlanmış bazı şablonlarla birlikte gelir. Sıfırdan bir form oluşturmak için boş bir şablon da kullanabilirsiniz.

Ardından, WPForms form girişlerini yükleyecektir. Mevcut girişleri üzerlerine tıklayarak düzenleyebilirsiniz. Ayrıca bunları yukarı ve aşağı taşıyabilir veya sol sütundan yeni alanlar ekleyebilirsiniz.

Edit your form

Form girişlerinden memnun olduğunuzda, sol sütundan ‘Ayarlar’ sekmesine geçin ve ardından ‘Form Terk Etme’ seçeneğini seçin.

Form abandonment settings

Buradan, bu belirli form için form terk etme özelliğini açabilirsiniz. Tamamlandığında, formunuzu kaydedebilir ve oluşturucu arayüzünden çıkabilirsiniz.

Ardından, bu formu WordPress sitenize ekleyelim. Formu eklemek istediğiniz gönderiyi veya sayfayı düzenleyin ve ardından WPForms bloğunu içerik düzenleyicisine ekleyin.

Adding WPForms block in WordPress

Bundan sonra, açılır menüden daha önce oluşturduğunuz formu seçin. Artık yayınınızı veya sayfanızı kaydedebilir veya yayınlayabilirsiniz.

Şimdi formunuza girişleri toplamak için birkaç gün verin. Bundan sonra, tüm form girişlerinizi görmek için WPForms »Girişler sayfasına gidebilirsiniz.

Abandoned WPForms

Bir kullanıcının formu göndermeden formdan ayrılmaya karar verdiği girişlerin durumu olarak terk edilmiş ifadesini görürsünüz.

Terk edilmiş formunuzun yakalanan verilerini görüntülemek için Girişler üzerine tıklayabilirsiniz.

WordPress’te Form Terk Etmeyi Azaltmak İçin İpuçları

Şimdiye kadar terk edilmiş formları WordPress’te nasıl izleyeceğimizi ve kurtaracağımızı öğrendik.

Form terkini nasıl azaltacağımız hakkında konuşalım.

Öncelikle, bir formun neden bu kadar iyi dönüştürülmediğini anlamanız gerekir. İlk önce çalıştırabileceğiniz gerçek testler olduğunda bilgiye dayalı bir tahminde bulunmanıza gerek yoktur.

1. Form Sayfalarının Hızını Artırın

Hız, kullanıcıların alışveriş sepetlerini ve çevrimiçi formları terk etmelerinin en önemli nedenlerinden biridir.

Bir StrangeLoop örnek olay incelemesine göre, sayfa yükleme süresindeki 1 saniyelik bir gecikme, dönüşümlerde% 7,% 11 daha az sayfa görüntülemesi ve müşteri memnuniyetinde% 16 düşüşe neden olabilir.

Strangeloop case study

Formlarınızı içeren sayfaları, çevrimiçi bir hız testi aracı kullanarak hız ve performans açısından test edin.

Form sayfalarınız yavaş yükleniyorsa, performansı artırmak için WordPress hız optimizasyon kılavuzumuzu izlemeniz gerekir.

2. Daha İyi Formlar Oluşturun

Bir web sitesi sahibi olarak, onlara daha iyi hizmet verebilmek için olabildiğince fazla kullanıcı bilgisi toplamak istersiniz.

Ancak bu, formlarınızı daha uzun hale getirebilir ve kullanıcılar uzun formları sevmez.

Formlarınızı geliştirmek için yapabileceğiniz birkaç şey.

  • Gereksiz form alanlarını kaldırın. Bunlar, gerçekten ihtiyacınız olmayan ve onsuz yapabileceğiniz form alanlarıdır.
  • Çok sayfalı formlar kullanın. Daha uzun formlar oluşturmanız gerekiyorsa, çok sayfalı formları deneyin. Doldurması daha kolaydır ve çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar.
  • Mümkün olduğunca form açılış sayfalarını kullanın. Form açılış sayfalarını kullanmak, kullanıcıların dikkatini dağıtabilecek karmaşayı ekrandan kaldırmanıza olanak tanır.
  • Formlarınızı etkileşimli ve eğlenceli hale getirmek için konuşma formu stillerini kullanın.
  • 3. Dönüşüm Optimizasyon Yazılımını Kullanın

    Form dönüşümlerini artırma konusunda ciddiyseniz, OptinMonster’ı kullanmaya başlamanız gerekir.

    Piyasadaki en iyi dönüştürme optimizasyon yazılımıdır ve web sitesi ziyaretçilerini abonelere ve müşterilere dönüştürmenize yardımcı olur.

    OptinMonster, çıkış amaçlı açılır pencerelerle birlikte gelir. Bu, kullanıcılara bir sayfadan ayrılmak üzereyken hedeflenen pop-up’ları göstermenize olanak tanır. Bunu form sayfalarınızda kullanmak, web sitenizdeki form terkini önemli ölçüde azaltmanıza yardımcı olacaktır.

    Exit intent popup

    Ayrıntılı talimatlar için, OptinMonster kullanarak bir kupon açılır penceresinin nasıl oluşturulacağına ilişkin bu eğiticiye bakın.

    Bu kılavuzun, WordPress’te form terkini nasıl izleyeceğinizi ve azaltacağınızı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Küçük işletmeler için en iyi e-posta pazarlama hizmetleri ve en iyi iş telefonu hizmetleri seçimimizi de görmek isteyebilirsiniz.