WordPress’te Fotoğraf Yarışması Nasıl Oluşturulur (Adım Adım)

750 425 KreatifAjans

WordPress’te bir fotoğraf yarışması düzenlemek ister misiniz? Fotoğraf yarışmaları, kullanıcı etkileşimi oluşturmanın ve web sitenize hızla çok sayıda yeni ziyaretçi çekmenin harika bir yoludur.

Fotoğraf yarışmaları, kullanıcıların yarışmaya veya çekilişe katılmak için bir fotoğraf göndermelerini gerektirir. Aktif kullanıcı katılımı, onları oldukça ilgi çekici ve oldukça eğlenceli kılar.

İşletme web siteleri, çevrimiçi mağazalar, WordPress blogu vb. Dahil hemen hemen her tür web sitesinde fotoğraf yarışmaları düzenleyebilirsiniz.

Bu makalede, WordPress’te kolayca bir fotoğraf yarışması oluşturmak için size adım adım talimatlar göstereceğiz.

Easily create a photo contest in WordPress

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

Adım 1. RafflePress’i Kurun ve Etkinleştirin

Yapmanız gereken ilk şey, RafflePress eklentisini kurmak ve etkinleştirmek. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Resim gönderme özelliğine erişmek için en azından Profesyonel planlarına ihtiyacınız olacak.

RafflePress, piyasadaki en iyi WordPress hediye / yarışma eklentisidir. Web sitenizde kolayca viral yarışmalar yürütmenize olanak tanır, böylece trafiğinizi, e-posta abonelerinizi ve sosyal medya takipçilerinizi artırabilirsiniz.

Yerleşik sosyal eylemlerle birlikte gelir ve tüm en iyi e-posta pazarlama platformlarıyla bütünleşir.

Not: RafflePress eklentisi ekibimiz tarafından oluşturuldu, böylece Kreatif Ajans’da kullanabiliriz. Popüler istek nedeniyle, onu herkes için bir eklenti olarak yayınladık.

RafflePress’i etkinleştirdikten sonra eklenti, WordPress yönetici kenar çubuğunuza RafflePress etiketli yeni bir menü öğesi ekleyecektir. Üzerine tıklamak sizi eklentinin ayarlarına götürür.

Öncelikle, eklenti lisans anahtarınızı girmeniz gerekir. Bu bilgiyi RafflePress web sitesinde hesabınızın altında bulabilirsiniz.

Add RafflePress license key

Sadece lisans anahtarını girin ve ‘Lisansı doğrula’ düğmesini tıklayın. RafflePress, lisans bilgilerinizi doğrulayacak ve saklayacaktır.

Bundan sonra, fotoğraf yarışmanızı oluşturmak için devam edebilirsiniz.

Adım 2. İlk Yarışmanızı Oluşturun

Eklentiyi kurduktan sonra, ilk yarışmanızı oluşturmak için RafflePress »Yeni Sayfa Ekle’yi ziyaret etmeniz gerekir.

RafflePress, yarışma oluşturucu arayüzünü başlatacak. Öncelikle, bu kampanya için bir başlık girmeniz ve ardından bir şablon seçmeniz gerekir.

Add a title and select template for your campaign

Şablonlar, iş hedeflerinize göre önceden hazırlanmış kampanyalardır. Bir şablonla başlayabilir ve ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz. Temel bir kampanyayla başlamak için klasik şablonu da seçebilirsiniz.

Devam edip Klasik Şablonu seçeceğiz.

Bir sonraki ekranda, ödül ayrıntılarınızı ve resminizi girmek için ödül başlığına tıklayın.

Enter prize details

Bundan sonra, Başlangıç ve Bitiş zamanı altında yarışma süresini seçmeniz gerekir. Yarışma süreniz için tarihi, saati ve saat dilimini seçebilirsiniz.

Campaign duration

Çok uzak çok iyi.

Şimdi bazı eylemler ekleyelim. Bunlar, kullanıcıların yarışma çekilişinize katılmak için yapmasını istediğiniz şeylerdir.

‘Eylemler’ sekmesine geçin ve yarışmanıza ekleyebileceğiniz eylemlerin bir listesini göreceksiniz.

Bir fotoğraf yarışması hediyesi için, ‘Bir resim gönder’ eylemi eklemek istersiniz.

Submit an image action

Eylemi yarışmanıza eklemek için tıklamanız yeterlidir. RafflePress şimdi size sol sütunda eylem ayarlarını gösterecek.

Image action settings

Eylem için bir başlık sağlayabilir ve kullanıcıların tamamladıkları için ödüllendirilecekleri giriş sayısını seçebilirsiniz.

Ayrıca bir girişi zorunlu hale getirebilir ve hatta kullanıcıların günlük girişler yapmasına izin verebilirsiniz. Bunun altında, kullanıcıların nasıl katılabileceği konusunda ek talimatlar sağlayabilirsiniz.

Şimdi yarışmanıza biraz daha eylem ekleyelim. Bu, bu kullanıcılarla iletişim halinde kalmanızı ve bir takipçi kitlesi oluşturmanızı sağlayacaktır.

RafflePress, Facebook sayfasını ziyaret etme, tweet gönderme, Instagram’da takip etme ve daha fazlası gibi sosyal medya eylemleri eklemenize olanak tanır.

E -posta listenizi büyütmek için e- posta pazarlama hizmetinizi de bağlayabilirsiniz.

Adım 3. Fotoğraf Yarışmanızı Tasarlayın

RafflePress, fotoğraf yarışması widget’ınızın görünümünü özelleştirmek için kullanımı kolay tasarım araçları sunar.

Basitçe Tasarım sekmesine geçin ve kampanyanız için bir düzen, düğme rengi ve yazı tipi seçme seçeneklerini göreceksiniz.

Design your photo contest

Fotoğraf yarışmasını bağımsız bir açılış sayfası olarak düzenlemeyi veya bir blog gönderisine, sayfasına veya kenar çubuğu widget’ına yerleştirmeyi planlıyorsanız, sayfa arka plan rengini de seçebilirsiniz.

RafflePress, herhangi bir WordPress gönderisine veya sayfasına eşantiyonunuzu eklemenizi sağlar. En iyi WordPress sayfa oluşturucularından herhangi birini kullanarak ve hediye yarışma widget’ınızı buraya ekleyerek fotoğraf yarışmanız için özel bir açılış sayfası da oluşturabilirsiniz. (bu konu hakkında daha sonra daha fazlası).

Adım 4. Yarışma Ayarlarını Yapılandırın

Tasarım seçeneklerinde ince ayar yaptıktan sonra, diğer ayarları gözden geçirmek için oluşturucunun altındaki ‘Ayarlar’ sekmesine geçin.

Hepsi çok açıklayıcıdır, ancak bunları tek tek inceleyeceğiz.

General settings

Önce genel ayarları gözden geçireceksiniz. Bağımsız bir fotoğraf yarışması sayfası oluşturmak istiyorsanız, bunu buradan yapabilirsiniz. Sayfa Kalıcı Bağlantısı seçeneğinin altında, kampanya sayfanıza boşluk bırakmadan bir ad verin.

Ayrıca girişlerin sayısını, yarışmayı kazananları ve powered by bağlantısını gösterebilir ve gizleyebilirsiniz.

Ardından, ‘Hediye Kuralları’ sekmesine geçin. Çekilişe katılma kurallarını burada listeleyeceksiniz. Örnek bir şablon kullanarak otomatik olarak kurallar oluşturmak için ‘Kural Oluştur’ düğmesine tıklayarak başlayabilirsiniz.

Generate contest rules

Bundan sonra, e-posta doğrulamaya geçin. Buradan e-posta doğrulamayı açıp kapatabilirsiniz. Bunu açmak, kullanıcıların e-posta adreslerini onaylamalarını zorunlu hale getirir.

Email verification

Google Analytics veya Facebook pikseli gibi diğer izleme kodlarını eklemek istiyorsanız, “Başarı İzleme” sekmesine geçin. Burada bu kodları ekleyebilir ve site içi ve site dışı yeniden hedefleme için kullanıcıları izleyebilirsiniz.

Success tracking

Ardından Success Redirect sekmesi geliyor. Bu, RafflePress’e kullanıcıları yarışmaya katıldıktan sonra belirli bir sayfaya yönlendirmesini söyleyebileceğiniz yerdir.

Success redirect

Son olarak, sosyal girişler sekmesinden sosyal giriş özelliğini Açık / Kapalı hale getirebilirsiniz.

Fotoğraf yarışması kurulumunu tamamladığınız tek şey bu. Kampanyanızı saklamak için Kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

Adım 5. Web Sitenize Fotoğraf Yarışması Widget’ı Ekleyin

RafflePress, yarışma kampanyanızı web sitenizin herhangi bir yerine eklemenin birçok yolunu sunar.

Basitçe bir gönderiyi veya sayfayı düzenleyebilir veya yeni bir tane oluşturabilir ve ardından RafflePress bloğunu Gutenberg düzenleyicisine ekleyebilirsiniz.

Add RafflePress block

Bundan sonra, daha önce oluşturduğunuz hediye yarışmasını seçmeniz gerekir. RafflePress bloğu artık WordPress içerik düzenleyicisine hediye widget’ınızın bir önizlemesini yükleyecektir.

Giveaway contest widget

Kısa kodu kullanarak eşantiyonunuzu da ekleyebilirsiniz. Bu, yarışmayı bir kenar çubuğu widget’ında görüntülemek, sayfa oluşturucu düzeninize eklemek veya Klasik Düzenleyicide kullanmak istediğinizde kullanışlıdır.

Eşantiyonunuzu düzenleyin ve oluşturucu arayüzündeki ‘Yayınla’ sekmesine geçin. Buradan kısa kod seçeneğine tıklayın ve RafflePress kullanabileceğiniz kısa kodu gösterecektir.

Copy shortcode

Kısa kodu kopyalayın ve hediyeyi görüntülemek istediğiniz gönderiyi veya sayfayı düzenleyin. Kısa kodu yazı düzenleyicinin içine yapıştırmanız yeterlidir ve bitirdiniz.

Bunu bir kenar çubuğu widget’ında görüntülemek istiyorsanız, Görünüm »Widget’lar sayfasına gidin ve kenar çubuğunuza bir Metin widget’ı ekleyin.

Add shortcode widget

Bundan sonra, kısa kodu widget ayarlarının içine yapıştırın ve kaydet düğmesini tıklayın.

Artık kenar çubuğunda fotoğraf yarışması widget’ını görmek için web sitenizi ziyaret edebilirsiniz.

Photo contest widget in sidebar

6. Adım Fotoğraf Yarışması Eşantiyonunuzu Tanıtın

Başarılı bir fotoğraf yarışması için önceden plan yapmanız gerekir. Etkinliği önceden sosyal medya, bir blog yazısı ve e-posta bülteniniz aracılığıyla tanıtmaya başlayın.

FOMO efekti oluşturmak ve beklenti oluşturmak için bir geri sayım sayacı başlığı da ekleyebilirsiniz.

Yarışma widget’ını, kullanıcıların yarışma başlamadan önce görmelerine izin verdiği için kenar çubuğunuza eklemenizi öneririz.

Adım 7. Fotoğraf Yarışması Kazananlarının Açıklanması

Fotoğraf yarışması hediyesini web sitenize ekledikten sonra, seçtiğiniz tarih ve saatte otomatik olarak yayınlanacaktır.

Bundan sonra, RafflePress »Giveaways’e gidebilir ve fotoğraf yarışması kampanyanızın altındaki Resim Girişleri bağlantısını tıklayabilirsiniz.

Image entries

Artık yarışmaya gönderilen tüm resimleri göreceksiniz. Kazananları seçebilir veya RafflePress’in rastgele bir kazanan seçmesine izin verebilirsiniz.

Tekrar Çekiliş Basın »Eşantiyon sayfasına geri dönün ve hediyenizin yanındaki Kazananlara İhtiyaç Var bağlantısını tıklayın.

Random winners

RafflePress artık hediyeniz için rastgele bir kazanan seçecek.

Winner selected

Artık kazananı e-posta yoluyla bilgilendirebilir ve ödülünü nasıl talep edeceklerini onlara bildirebilirsiniz.

Bu makalenin, WordPress’te kolayca bir fotoğraf yarışması oluşturmayı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress blogunuza hızla daha fazla trafik çekmek için diğer pratik ipuçlarımızı da görmek isteyebilirsiniz.