WordPress’te Görüntüleri Geç Yükleme

750 425 KreatifAjans

WordPress’te görüntüleri tembel olarak yüklemek ister misiniz? Tembel Yükleme, web sitenizin yalnızca bir kullanıcı belirli bir resme kaydırdığında resimleri yüklemesine izin verir. Bunu, Buzzfeed gibi birçok popüler web sitesinde çalışırken görebilirsiniz. Bu yazıda, WordPress’te resimleri nasıl kolayca tembel olarak yükleyeceğinizi göstereceğiz.

Lazy load images in WordPress

Neden WordPress’te Lazy Load Images?

Kimse yavaş web sitelerini sevmez. Strangeloop tarafından yapılan bir araştırma, sayfa yükleme süresinde 1 saniyelik bir gecikmenin dönüşümlerde% 7,% 11 daha az sayfa görüntüleme ve% 16 müşteri memnuniyetinde düşüşe neden olabileceğini buldu.

Strangeloop Study

Görsellerin web sitenize yüklenmesi diğer her şeye kıyasla en çok zaman alır. Makalelerinize çok sayıda resim eklerseniz, her resim sayfa yüklenme sürenizi artırır.

Bu durumla başa çıkmanın bir yolu, görüntüleri web için optimize etmek ve MaxCDN gibi bir CDN hizmeti kullanmaktır. Bu, kullanıcıların yanlarında bulunan sunuculardan aynı anda birden fazla görüntü indirmelerine olanak tanır.

List25 lazy load preview

Ancak resimleriniz yine de yüklenecek ve genel sayfa yükleme süresini yine de etkileyecektir. Bu sorunun üstesinden gelmek için, web sitenizdeki görseller için tembel yükleme uygulayarak görüntüleri geciktirebilirsiniz.

Görüntüler için geç yükleme nasıl çalışır?

Tüm resimlerinizi aynı anda yüklemek yerine, tembel yükleme yalnızca kullanıcı ekranında görünecek resimleri indirir. Diğer tüm resimleri bir yer tutucu resimle değiştirir.

Bir kullanıcı aşağı kaydırdıkça, web siteniz artık tarayıcının görüntüleme alanında görünen resimleri yükler.

Bununla birlikte, WordPress’teki resimler için tembel yüklemenin nasıl kolayca kurulacağını görelim.

WordPress’te Görüntüler için Lazy Load Kurulumu

Yapmanız gereken ilk şey, BJ Lazy Load eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirmenin ardından, eklenti ayarlarını yapılandırmak için Ayarlar »BJ Lazy Load sayfasını ziyaret etmeniz gerekir.

Lazy Load settings

İçeriğe, metin widget’larına, gönderi küçük resimlerine, gravürlere, görüntülere ve iç çerçevelere yavaş yükleme uygulayabilirsiniz. Yer tutucu görüntü olarak kullanılmak üzere özel bir görüntü de yükleyebilirsiniz.

Bu eklenti ayrıca, yer tutucu resim yerine resmin düşük çözünürlüklü bir versiyonunu gösterme seçeneğine de sahiptir. Bu özelliği kullanmak için, önceki tüm yüklemeleriniz için düşük çözünürlüklü bir sürüm oluşturabilmesi için görüntü boyutlarını yeniden oluşturmanız gerekir.

Ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

Artık resimler için tembel yüklemeyi çalışırken görmek için web sitenizi ziyaret edebilirsiniz.

Umarız bu makale, WordPress’te görüntüleri tembel olarak nasıl yükleyeceğinizi öğrenmenize yardımcı olmuştur. WordPress performansını artırmak için 19 ipucu içeren WordPress’i hızlandırmak için nihai kılavuzumuza da göz atmak isteyebilirsiniz.