WordPress’te Gün, Hafta ve Aya Göre Popüler Gönderiler Nasıl Görüntülenir

750 425 KreatifAjans

En popüler gönderilerinizi WordPress’te güne, haftaya, aya ve tüm zamanlara göre görüntülemek ister misiniz? Popüler gönderiler, ziyaretçilerinizin en çok görüntülenen içeriğinizi hızlı bir şekilde keşfetmesine olanak tanıyarak kullanıcı katılımını ve sayfa görüntülemelerini artırmanıza yardımcı olur. Bu makalede, popüler gönderileri WordPress’te gün, hafta, ay ve tüm zamanlara göre nasıl görüntüleyeceğinizi göstereceğiz.

Display popular posts by day, week, month, and all time in WordPress

Popüler Gönderiler Neden WordPress’te Görüntülenmeli?

Bir WordPress blogu başlattığınızda, çok fazla içeriğiniz olmaz, bu da seçilen gönderileri bir kenar çubuğu widget’ında manuel olarak görüntülemenizi sağlar.

Ancak web siteniz büyüdükçe, web sitenizdeki eski makalelerin fazla görünmediğini fark edeceksiniz. En iyi içeriğinizi sergileyerek, yeni kullanıcıların web sitenizdeki en iyi makaleleri hızlı bir şekilde keşfetmesine izin verirsiniz. Bu, web sitenize kullanıcı katılımını artırır ve sayfa görünümlerinizi artırır.

Şimdi sorun şu ki, tüm zamanların popüler makalelerini gösteriyorsan, çok sınırlı sayıda makale tekrar tekrar ortaya çıkıyor. Popüler gönderileri gün, hafta veya aya göre görüntüleyerek çeşitlendirebilirsiniz.

Popüler gönderilerin WordPress’te gün, hafta, ay veya tüm zamanlara göre nasıl kolayca görüntüleneceğine bir göz atalım.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Eğitim videosunu izlemek istemiyorsanız, aşağıdaki metin sürümünü okumaya devam edebilirsiniz:

Gün, Hafta, Ay ve Tüm Zaman Widget’larına Göre Popüler Gönderiler Oluşturma

Öncelikle, WordPress Popular Posts eklentisini yüklemeniz ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

WordPress Popular Posts eklentisi, WordPress için en popüler gönderi eklentisidir. Zaman aralığı, alıntı, öne çıkan görüntüler, izlenme sayısı ve daha fazlası gibi tonlarca seçenek sunar.

Etkinleştirdikten sonra, WordPress Popüler Gönderiler pencere öğesini herhangi bir kenar çubuğuna sürükleyip bırakmak için Görünüm »Pencere Öğeleri sayfasına gitmeniz gerekir.

Display popular posts for the day

Bu parçacığı ‘Bugün’ olarak adlandırabilir ve zaman aralığı alanında son 24 saati seçebilirsiniz. Bundan sonra diğer widget seçeneklerini gözden geçirebilir ve beğeninize göre ayarlayabilirsiniz. Widget ayarlarınızı saklamak için kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

Ardından, başka bir popüler gönderi widget’ı eklemeniz ve ‘Hafta’ olarak adlandırmanız gerekir. Widget ayarlarında, zaman aralığı alanı altında ‘7 gün’ seçmeniz ve ardından kaydet düğmesine tıklamanız gerekir.

Aylık ve tüm zamanların popüler gönderi widget’larını da eklemek için işlemi tekrarlayın.

All popular posts widgets

Şu anda widget yerleşimi konusunda endişelenmeyin çünkü bir sonraki adımda onları ayarlayacağız.

Popüler Gönderiler için Sekmeli Pencere Öğesi Oluşturma

Eğitimin bu bölümünde, WordPress kenar çubuğumuz için sekmeli bir pencere öğesi oluşturacağız. Bu, popüler gönderi widget’larımızı sekmeler içeren tek bir widget içinde göstermemizi sağlayacaktır.

Öncelikle Ultimate Tabbed Widget eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirdikten sonra, Görünüm »Pencere Öğeleri sayfasına gidin ve” Varsayılan Sekmeli Pencere Öğesi Alanı “etiketli yeni bir pencere öğesi hazır alanı göreceksiniz.

tabbed widgets area

Tüm popüler gönderi widget’larınızı bu belirli widget alanına taşımanız gerekecek.

Tabbed widget area with all popular posts widgets

Ardından, mevcut widget’larda ‘Ultimate Sekmeli Widget’ları bulmanız ve web sitenizin popüler gönderileri görüntülemek istediğiniz kenar çubuğuna eklemeniz gerekir.

Ultimate tabbed widget settings

Widget ayarlarında, popüler gönderiler widget’ınız için bir başlık girin. Widget alanı alanı altında, ‘Varsayılan sekmeli widget alanı’nı seçmeniz ve şablon alanı için sekmeleri seçmeniz gerekir.

Değişikliklerinizi kaydetmek için ‘Kaydet’ düğmesine tıklamayı unutmayın.

Güne, haftaya, aya ve tüm zamanlar sekmelerine göre en iyi makaleleri gösteren popüler gönderiler widget’ınızı görmek için artık web sitenizi ziyaret edebilirsiniz.

Popular posts by day, week, month, and all time

‘Varsayılan sekmeli widget alanında’ widget’ları yukarı ve aşağı hareket ettirerek sekme sırasını yeniden düzenleyebilirsiniz.

Bu makalenin, popüler yayınları WordPress’te gün, hafta, ay ve tüm zamanlara göre görüntülemenize yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress blogunuza trafik çekmek için bu uygulanabilir ipuçlarını da görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.